Ποῦ καταντήσαμε; Στὴν σκοπιά!

Ἡ Ἤπειρος ῥημάζεται, καθῶς φυσικὰ κι ὅλη ἡ χώρα.
Εἰδικῶς ὅμως ἐκεῖ τὰ πράγματα εἶναι πολὺ ἄσχημα…

Οὔτε τιμωρία νὰ μᾶς εἶχαν…
Ἔπεσε ὁ ἄνθρωπος νὰ κοιμηθῇ καὶ τὸ πρωΐ τοῦ ἔλειπαν πενήντα (50) δένδρα.
Ἅρπαξαν τὸν χρυσό, τὸ μετρητό, τὰ αὐτοκίνητα, τὰ τρόφιμα, τὶς προτομὲς τῶν ἡρώων καὶ τώρα ἁρπάζουν τὰ δένδρα, τὰ ξύλα, τοὺς σοβάδες ἀπὸ τὰ ξωκκλήσια,  μαζὺ μὲ τὶς τοιχογραφίες.
Πόσο πιό κάτω πιά;

Φυλάει σκοπιά με όπλο στο χέρι για να μη του κόψουν τα ελαιόδενδρα!

 
Σε χωριό κοντά στην Ηγουμενίτσα κάνουν επιδρομές για καυσόξυλα! 

Αγρότης, σε χωριό κοντά στην Ηγουμενίτσα, αναγκάζεται και φυλάει σκοπιά όλη νύχτα, για να μη του κόψουν τα ελαιόδεντρα. Την έπαθε μια φορά, δεν θέλει να την ξαναπάθει. Μπήκαν και του έκοψαν γύρω στα 50 δένδρα. Έφυγε το απόγευμα από κει και το πρωί, που γύρισε, τα είχαν κόψει. Για καυσόξυλα φυσικά. Προκειμένου να προστατέψει τα υπόλοιπα, φυλάει σκοπιά με το όπλο στο χέρι. Ανεξέλεγκτοι οι κλέφτες. Κλέβουν τα πάντα. Τώρα που οι άνθρωποι, λόγω κρίσης, επαναφέρουν το άναμμα των τζακιών και η τιμή των καυσόξυλων ανεβαίνει,, κάνουν φτερά τα ελαιόδεντρα στο άψε σβήσε… 

κάτοψις

Aρχαιοκάπηλοι ρημάζουν εκκλησιές στα ιστορικά Σουλιοτοχώρια…

“Μας εγκατέλειψαν όλοι στο έλεος του Θεού”, λένε οι κάτοικοι…  Αρχαιοκάπηλοι ρημάζουν εκκλησιές στα ιστορικά Σουλιοτοχώρια. Είναι, που είναι εγκαταλελειμμένα, έρχονται και από πάνω και οι ιερόσυλοι, για να εξαφανίσουν την ορθόδοξοι κληρονομιά της περιοχής. Κάτοικοι κάνουν λόγο για κλοπές καμπανών, αλλά και εικόνων. Μάλιστα στον τόπο αυτό υπάρχουν και ναοί με ιδιαίτερη ιστορική αξία. Το παράπονο των κατοίκων είναι διάχυτο: “Μας εγκατέλειψαν όλοι στο έλεος του Θεού. Αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε σ’ αυτό τον κακοτράχαλο τόπο, αλλά μένουμε αβοήθητοι”…
κάτοψις

Κόρινθος: Νυχτερινές περιπολίες πολιτών για να προστατευθούν

Η αύξηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην Κορινθία, οδηγεί την τοπική κοινωνία σε ανάληψη πρωτοβουλιών, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Ο δήμος Βέλου – Βόχας, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού «Κοινωνία», μετά από συζήτηση που έγινε, θα αναπτύξει υπό την αιγίδα της εθελοντικής ομάδας του δήμου Βέλου – Βόχας «Αρωγή», περιπολίες από τις 11.00 το βράδυ ως τις 6.00 το πρωί, για την περιφρούρηση και φύλαξη του Ζευγολατιού, όσον αφορά σπίτια και καταστήματα του χωριού.

Σε ανακοίνωση μάλιστα του δήμου, «καλούνται οι κάτοικοι του Ζευγολατιού να προσέλθουν στο ΚΕΠ Ζευγολατιού και να συνεισφέρει ο καθένας εθελοντικά με όποιο ποσό επιθυμεί κάθε μήνα, προκειμένου να ξεκινήσει η προσπάθεια αυτή για ένα ασφαλές κοινωνικό περιβάλλον».

πηγή

 Στην σκοπιά λοιπόν; 
Ναί…
Ὄχι τόσο γιὰ τὶς περιουσίες, ὅσο γιὰ τοὺς ἀνθρώπους μας…
Αὐτοὺς ὀφείλουμε καὶ πρέπει νὰ προστατεύσουμε…

Φιλονόη.

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply