Γιῶργος Παπανδρέου: «Ὄχι πισωγύρισμα στό θεμα τῆς ἰθαγενείας!

Αὐτός τόν χαβᾶ του. Συνεχίζει νά προκαλῇ τήν Ἑλληνική κοινωνία μέ τίς ἰδέες τῆς παγκοσμιοποιήσεως καί τῆς νέας τάξεως πραγμάτων. 
Θεμελιώδη προοδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου τον λεγόμενο νόμο Ραγκούση για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η «απόφαση για το αν θα πάμε μπροστά ή πίσω στο κρίσιμο αυτό θέμα είναι έτσι κι αλλιώς βαθύτατα πολιτική» και ζητά από την κυβέρνηση «να μην επιτρέψει 

κανένα πισωγύρισμα».
Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «ο νόμος 3838, περί απόδοσης ιθαγένειας, έκανε πράξη μία σαφή προεκλογική μας δέσμευση και αποτέλεσε θεμελιώδη προοδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρά την λυσσαλέα αντίδραση των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης».
Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σημειώνει ότι αυτή «δεν ακυρώνει τα δομικά στοιχεία του νόμου, με βάση τα οποία, μεταξύ άλλων, προστατεύονται και ενισχύονται θεμελιώδη δικαιώματα χιλιάδων παιδιών νομίμων μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή φοιτούν στα σχολεία μας, τα διδάσκουν οι δάσκαλοί μας, παίζουν στις αυλές των σχολείων μας όπως όλα τα παιδιά».

Τονίζει πως η ουσία είναι, ότι η απόφαση για το αν θα πάμε μπροστά ή πίσω στο κρίσιμο αυτό θέμα είναι έτσι κι αλλιώς βαθύτατα πολιτική. Είναι απόφαση της κυβέρνησης και υπογραμμίζει: «Αυτή οφείλει -και μπορεί- να μην επιτρέψει κανένα πισωγύρισμα και να διασφαλίσει αυτήν την προοδευτική μεταρρύθμιση. Ταλαντεύσεις, οπισθοδρομήσεις, μικροκομματικοί υπολογισμοί, δεν επιτρέπονται».

πηγή
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply