Ἐ, ἀφοὺ εἶσαι ..τί νά κάνουμε;;

 

Στο κείμενο αυτό, θα συμπεριλάβω τρία διαφορετικά ως προς την υπόθεσή τους θέματα, που όμως έχουν μια κοινή συνισταμένη.

Την Ελλάδα του σήμερα..Την Ελλάδα όπως την διαμόρφωσαν οι επιλογές των νεογραικών.

Διάβασα κάπου εχθές, ότι οι αφυπνισμένοι ή όσοι τέλος πάντων θεωρούν εαυτούς αφυπνισμένους, δεν πρέπει να λένε κάποιες φράσεις, μεταξύ των οποίων και την «είμαστε άξιοι της μοίρας μας» διότι την μοίρα μας την διαμορφώνουμε μόνοι μας.

Μα ακριβώς εδώ είναι το θέμα. Αν η μοίρα, η όποια πορεία μας στην ζωή και τα όσα θα βρούμε μπροστά μας, είναι αποτελέσμα κατά πολύ των δικών μας επιλογών, τότε πιο πολύ από ποτέ ή πιο σωστή φράση για εμάς, είναι αυτή…είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Γιατί τότε πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί αυτή η εικόνα;;

Από την μία φωνασκούμε για τους «δυνάστες» την στιγμή που ο μεγαλύτερος δυνάστης για τον καθ’ ἐνα προσωπικά, είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Εμείς οι ίδιοι που δεν εννοούμε να δούμε πέραν από τα όσα γυρίζουν γύρω από τον άξονά μας …και δεν είναι το θέμα γι’ αυτά τα αμετανόητα κομματόσκυλα που απωθέωσαν τον Παπανδρέου, αλλά γιατί τέτοιου είδους κομματόσκυλα υπάρχουν παντού έτοιμα να αποθεώσουν τον χειρότερο δυνάστη, γιατί απλά είναι λοβοτομημένα ή απλά καλοταϊσμένα!!

Κι αν δεν υπάρχουν καλοταϊσμένοι, υπάρχουν φοβισμένοι ή βολεμένοι ή απλά αποπροσανατολισμένοι.. ἠ στα….φρύδια τους όλα!

Αυτό το μείγμα Ελλαδιτών ανθεί στην άλλοτε Ελλάδα των Ελλήνων..
Κάποτε εξαγόρασαν την ψυχή μας, με αυτό που μας παίρνουν τώρα, με το χρήμα και μας αφήσαν ένα σακί άδειο κι ακόμα τους αποθεώνουμε!

~~~~~~~~~~~~

Λάρισα…δυό μέρες μετά το …«φονικό»

Πριν μερικές μέρες στην Λάρισα,2 νέα παιδιά έχασαν την ζωή τους και άλλα 3 χαροπαλεύουν λόγω της γνωστής υπόθεσης με το μαγκάλι.

Γιατί δεν είχαν οι γονείς τους λεφτά για πετρέλαιο..γιατί…γιατί….για όλους τους γνωστούς λόγους που μπορεί να σκεφτεί κανείς και δεν μπορούν να αναλυθούν μέσα σε λίγες αράδες..

Στην Λάρισα λοιπόν,2 μέρες μετά, 2000 περίπου νέοι ξεχύθηκαν στην πλατεία ταχυδρομείου, όχι γι’αυτό που σε κάποια άλλη χὠρα….πλανήτη..γαλαξία θα ήταν αυτονόητο, για να συμπαρασταθούν δηλαδή στις οικογένειες των θυμάτων και να διαμαρτυρηθούν για την ζωή και το μέλλον που τους κλεβουν, επειδή θα μπορούσαν να είναι αυτοί στην θέση τους, αλλά για να χορέψουν …harlem shake!!!!

Την γνωστή υπόθεση με τον χορό που κάνει θραύση στο διαδίκτυο και είχαμε θίξει λίγες ημέρες πριν.

Κάποιοι είπαν πως είναι παιδιά και δεν καταλαβαίνουν και ότι οι γονείς τους θα έπρεπε να τα συμβουλέψουν..

Δεν συμφωνώ, αλλά κι έτσι να ήταν, που να τους βρουν τους γονείς;;

Οι «γονείς» τους απωθέωναν τον Παπανδρέου στο συνέδριο!!

~~~~~~~~~~~~~~

Όλη η σύγχρονη Ελλάδα σε μια μόνο διαφήμιση


Προσέξτε καλά την επόμενη διαφήμιση. Αφορά απλά ένα νέο τηλεοπτικό περιοδικό, το My tv (του ΑΝΤΕΝΝΑ). Στο διαφημιστικό του, απεικονίζεται η σύγχρονη Ελλάδα και οι “αξίες” της:

1) Σουλεϊμάν
2) Mαγειρική
3) Ζώδια
4) Κουπόνια σούπερ μάρκετ

Αυτές είναι οι λέξεις κλειδιά της επιτυχίας
Γύρω από αυτές ζεί ο Έλληνας του σήμερα
Όλη η υποκουλτούρα -η τροφή των Ελλήνων για το 2013- σε μια διαφήμιση.

Οπότε δεν πρόκειται να  ξαναπώ ότι δεν μας σώζει τίποτα,αλλά ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να μας σώσει τίποτα…

Αυτός ο λαός έκανε τον κύκλο του και θα τελειώσει με τον ένα ή άλλο τρόπο είτε φυσικώς ,είτε θα αφομοιωθεί στον ιστό της παγκοσμιοποίησης ώστε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από σήμερα,θα κυττάζεται στον «καθρεφτη» και δεν θα αναγνωρίζει τον εαυτό του.
Επιτέλους για να αφήσει χώρο γι’αυτούς που πραγματικά αξίζουν, γιατί υπάρχουν κι Ελληνες με πραγματική Ελληνική συνείδηση και ήθος, που τώρα είναι σαν τα λουλούδια  πνιγμένα στα αγριόχορτα…
Σεμέλη
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply