Ὅταν λέγαμε ὅ,τι θὰ «κινδυνεύσουν ΑΜΕΣΑ οἱ 35 τῆς ΝΔ», τὰ ΜΜΕ ἔκαναν πὼς δὲν τὸ ἔβλεπαν…γιατί ἄραγε;

Ὅταν λέγαμε ὅ,τι θὰ «κινδυνεύσουν ΑΜΕΣΑ οἱ 35 τῆς ΝΔ», τὰ ΜΜΕ ἔκαναν πὼς δὲν τὸ ἔβλεπαν...γιατί ἄραγε; γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
Όταν προ λίγων ημερών γράφαμε ότι οι «35 – εμμέσως πλην σαφώς – χαρακτηρισμένοι ως οιονεί αντιδρώντες» της ΝΔ θ’ αντιμετωπίσουν – ΑΜΕΣΑ – «Μαύρες Ημέρες» ουδείς έδωσε σημασία. Πλην μερικών δεκάδων φιλικών blogs που θαρραλέα αναδημοσίευσαν αυτές τις προσωπικές εκτιμήσεις.
Από τους «πολλούς» και κυρίως από τα «Μεγαλο(επαγγελματικά)ΜΜΕ» αντιμετωπίστηκε προφανώς ως «ένα ακόμη σενάριο συνωμοσιολογίας».
Ιδού το σχετικό δικό μας δημοσίευμα της Πέμπτης 07/03/13:
Δεν πέρασαν λίγες ημέρες και την προηγούμενη Τρίτη 12/03/13 τρία γραφεία  – αντίστοιχα τριών βουλευτών της ΝΔ – κάηκαν θέτοντας σε κίνδυνο και τις υπαλλήλους των γραφείων και τους ενοίκους των υπολοίπων ορόφων.
Για την ακρίβεια:
Tαυτόχρονες εκρήξεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς σε τρία πολιτικά γραφεία βουλευτών Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. στις οδούς:
-Κατούνη στο γραφείο του Σταύρου Καλαφάτη,
-Γρ. Παλαμά στο γραφείο του  Γιώργου Ορφανού και
-Πρασακάκη στο γραφείο του Κώστα Γκιουλέκα
Ιδού λοιπόν τι σημαίνει να «μην ασχολούνται» τα ΜΜΕ με «κάτι ιδιαιτέρως σοβαρό» ώστε να «επισημανθούν καίρια ζητήματα που πρέπει να αναδειχθούν».
 Ιδού τι επιπτώσεις έχει η «απόκρυψη» και η «παρασιώπηση» των «Επαγγελματιών της Ενημέρωσης».
 Ιδού τι σημαίνει ο «εσκεμμένος υποβιβασμός της ενημέρωσης».
 Και βεβαίως, ιδού τι σημαίνει να μην ιδρώνει το αυτί ουδενός υπευθύνου. Αν είχε δοθεί έκταση από τα ΜΜΕ, ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική.
Το κυριότερο όλων είναι πως θα είχαν «συνειδητοποιήσει έγκαιρα οι 35» το «που έχουν εμπλακεί» και θα τους είχε δοθεί «η ευκαιρία να πάρουν τις αποφάσεις τους». Όποιες κι αν ήταν αυτές. Άλλωστε τώρα, ποτέ δεν θα το μάθουμε. Το timing χάθηκε. Εξ’ αιτίας των ΜΜΕ.
Πείστηκαν τώρα ΟΛΟΙ για το ιδιαιτέρως σοβαρό του πράγματος;
Θα συνεχίσουν να το «αποκρύπτουν»;
Πολύ πιθανό.
«Πολλά τα λεφτά Άρη»….έτσι κύριοι; Καλώς το έθεσα;
Θα το ξαναπούμε:
Η έκτακτη (που δηλώνει «πανικό») «μάζωξη» των βουλευτών της ΝΔ την προηγούμενη Τρίτη 05/03/13 και η «επίσημη ανακοίνωση του κόμματος της ΝΔ» για το ότι εντέλει συμμετείχαν εκεί ΜΟΝΟΝ 35 Βουλευτές της επαρχίας (και όχι οι «Μεγάλοι» και οι «συνάδελφοί τους των Αθηνών») λειτούργησε ως «ξεκάθαρη στοχοποίηση» αυτών των 35 βουλευτών ως «αδύνατων κρίκων».
 Το αν έγινε τυχαία ή εσκεμμένα, άγνωστο.
 Ουδείς από τους «επαγγελματίες ερευνητές των ΜΜΕ» έκανε τον κόπο να το διερευνήσει με όλους τους γνωστούς και προσφιλείς τους τρόπους.
Εντέλει πάντως, ήταν θέμα μόλις ελαχίστων ημερών για ν’ αποδειχτεί βάσιμη αυτή η «επισήμανση».
 Το ότι δηλαδή, ΟΝΤΩΣ, ΤΟΥΣ 35 ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ «Μαύρες Ημέρες».
 Μόλις μια εβδομάδα χρειάστηκε για να «εισπράξουν κάποιοι το μήνυμα» για το «ποιό είναι το αδύνατο σημείο της ΝΔ» αυτή την περίοδο και να εστιάσουν τα πυρά τους σε τρεις απ’ αυτούς.
Υπάρχει μήπως κανείς ακόμη που επιμένει ότι αυτό δεν θα έχει συνέχεια;
Υπάρχει κανείς ακόμη που να εξακολουθεί να πιστεύει ότι και οι υπόλοιποι 32 δεν αποτελούν «Άμεσο Στόχο» αυτή τη στιγμή;
Υπάρχει μήπως ακόμη κανείς που να πιστεύει ότι με το να κάνουν πως «δεν βλέπουν το ζήτημα» ΟΛΟΙ, τότε «δεν υπάρχει και το ζήτημα»;
Οι 35, με την «περίεργη μεθόδευση» της προηγούμενης εβδομάδας μετατράπηκαν στη «γύρη που τραβάει τις μέλισσες».
Ή αν θέλετε μια ακόμη πιο ακραία παρομοίωση, τα αδύνατα μέλη της αγέλης που όλοι οι (όποιοι) «νυχτερινοί κυνηγοί» θα στραφούν πάνω τους προκειμένου να συντρίψουν την «συνοχή της αγέλης».
Ο σκοπός εμφανής. Εμφανέστατος.
Κρίθηκε – από τους (όποιους) «κυνηγούς» – ότι αυτοί (οι 35) αποτελούν το «αδύνατο σημείο» του τείχους της ΝΔ-Κυβέρνησης.
Αν αυτοί «πέσουν», τότε πέφτει όλο το τείχος.
Υπάρχει μήπως κανείς ακόμη που να μην θεωρεί δεδομένο ότι οι επιθέσεις θα «κλιμακωθούν», πως θα «αυξηθούν οι υποψήφιοι κυνηγοί» που θα επιδιώξουν «ως τρόπαιο» το «κεφάλι» ενός απ’ αυτούς τους «35»;
Υπάρχει μήπως ακόμη κανείς «εθελοτυφλών» που δεν βλέπει ότι θα επιδιωχθεί να «πέσει νεκρός» έστω κι ένας απ’ αυτούς;
Τα μεγαλοΜΜΕ πως νοιώθουν τώρα που δεν αξιολόγησαν ως «σοβαρή πιθανότητα» το παραπάνω θέμα;
Το κόμμα τους και η Πολιτεία άραγε αξιολόγησαν ως υπαρκτή και σε ύψιστο βαθμό την «απειλή εναντίον τους»;
 Αισθάνονται ότι τους φύλαξαν όσο έπρεπε; Πιθανόν να τους φύλαξαν.
Τα τρία ταυτόχρονα χτυπήματα όμως απέδειξαν και κάτι άλλο.
Ότι πρώτον οι «υποψήφιοι Κυνηγοί» (απ’ όπου κι αν προέρχονται) δεν διστάζουν να «χτυπήσουν» ακόμη κι όταν έχει γίνει «ντόρος» γύρω από ένα στόχο – συνεπώς αυτός ο Στόχος φυλάσσεται περισσότερο απ’ ότι άλλοι ή άλλες εποχές. Και δεύτερον, ότι είναι αδύνατον εντέλει να φυλαχτούν «εξ’ ολοκλήρου» οι «Στόχοι».
Φυλάσσεται πιθανόν ο ίδιος ο Στόχος. Όχι όμως το «γενικότερο περιβάλλον» του.
Τα χτυπήματα των τελευταίων ετών άλλωστε πλέον έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν τέτοιους «ενδοιασμούς». Αδιαφορούν για το εάν θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.
Αυτό είναι κι ένα «έμμεσο αδίστακτο μήνυμα» προς τους «υποστηρικτικούς κύκλους των Στόχων»: τουτέστιν:
 «απομακρυνθείτε από τον Στόχο γιατί θα την πάθετε κι εσείς».
Ανήθικο μεν, Ευρηματικό από πλευράς Επιχειρησιακής Τακτικής δε όσο αδίστακτο κι αν είναι όντως. Το αν θα αποβεί και αποτελεσματικό θα φανεί στην πορεία.
Έτσι αποδυναμώνεται ο Στόχος, απογυμνώνεται πολιτικοκοινωνικά.
Πχ ποιοί θα δεχτούν να συνεργαστούν μαζί του όταν ξέρουν ότι θα κινδυνέψουν κι αυτοί μαζί του και δη, η «σωματική τους ακεραιότητα»;
Σαφέστατα, μέσα στους 35 περιλαμβάνονται – έξυπνα και πιθανόν εσκεμμένα – και κάποιοι που είναι αδύνατον να είναι «ενάντια στην Κυβέρνηση».
 Γιατί άραγε «αφέθηκαν» να εμπλακεί το όνομά τους σ’ αυτή την «οιονεί ομάδα ανταρτών»;
 Μήπως επιδίωξαν έτσι «αγωνιστικές περγαμηνές» ως διασφάλιση του «πολιτικού τους μέλλοντος»;
Πιθανόν. Πιθανότατα όμως, εάν ισχύει κάτι τέτοιο, όταν «συγκατατίθονταν» σ’ αυτό, δεν περίμεναν ότι θα κινδυνεύσει η ίδια τους η ζωή.
Ως συνήθως, Πολιτικοί και Ελιτ αισθάνονται «άτρωτοι» ότι κι αν έχουν κάνει στην κοινωνία και δη στη φτωχολογιά. Συνήθης ιστορικά στάση τους.
Το θέμα είναι πάντως ότι αυτή η κατάσταση – ιδίως μετά τα τυφλά και άκρως κλιμακωμένα κι επικίνδυνα – χτυπήματα κατά των τριών βουλευτών Θεσσαλονίκης της ΝΔ και τα απλανή έντρομα βλέμματά τους μπροστά στις κάμερες θα έφεραν ήδη τ’ αποτελέσματά τους. Οι 35 θα πρέπει να νοιώθουν ήδη ανείπωτο τρόμο. Θα πρέπει να σκέφτονται ήδη τρόπους να διαχωρίσουν την ατομική τους πορεία απ’ αυτήν της ΝΔ και της Κυβέρνησης προτού το πληρώσουν με την ίδια τους τη ζωή. Αυτοί και ο περίγυρός τους. Άλλωστε, γνωρίζουν ότι όσο σέρνεται αυτός ο φόβος τόσο τους καταστρέφει την πολιτική τους καριέρα.
Τι να αναμένεται λοιπόν;
Παραίτηση των 35 από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και ανεξαρτητοποίηση;
Πλήρης παραίτηση από την Βουλευτική Έδρα και προσωρινή ιδιώτευση;
Άγνωστο.
Σίγουρα πάντως αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις….
Και φυσικά, εξακολουθεί να εκπλήσσει η στάση της αντιπολίτευσης. Καλά τα ΜΜΕ, δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση της Τρόϊκα, γι’ αυτό και δεν ασχολούνται με το ζήτημα, αλλά η αντιπολίτευση;
Δεν θέλει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν εκλογές;
Δεν βιάζεται να γίνει κυβέρνηση;
Γιατί δεν ανέδειξε ακόμη το θέμα; Ούτε καν αυτός; Ο Νούμερο Ένα Υποψήφιος Μνηστήρας του «Θρόνου»;
Τόσο πολύ φοβάται εντέλει μήπως και γίνει κυβέρνηση;
Περίεργα πράγματα…Πολύ περίεργα….
(Visited 15 times, 1 visits today)
One thought on “Ὅταν λέγαμε ὅ,τι θὰ «κινδυνεύσουν ΑΜΕΣΑ οἱ 35 τῆς ΝΔ», τὰ ΜΜΕ ἔκαναν πὼς δὲν τὸ ἔβλεπαν…γιατί ἄραγε;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὅταν λέγαμε ὅ,τι θὰ «κινδυνεύσουν ΑΜΕΣΑ οἱ 35 τῆς ΝΔ», τὰ ΜΜΕ ἔκαναν πὼς δὲν τὸ ἔβλεπαν…γιατί | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply