Ἡ Ἑλληνική Ἀμερική;

Ἡ Ἑλληνική Ἀμερική;30.000 περίπου ελληνικά αντικείμενα βρέθηκαν στην Αμερική άλλα επικρατεί σιωπή. Έψαξα να βρω ποιος δίνει τις εντολές για απόκρυψη. Τώρα το βρήκα . Είναι το πιο σημαντικό αρχαιολογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν (Smithsonian).

Η συγκάλυψη και απόκρυψη αρχαιολογικών στοιχείων ξεκίνησε στο τέλος του 1881 όταν ο Τζων Γουέσλυ Πάουελ (John Wesley Powell), ο γεωλόγος που έγινε διάσημος για την εξερεύνηση του Γκραν Κάνυον, διόρισε τον Σάϊρους Τόμας (Cyrus Thomas) διευθυντή του Τμήματος Ανατολικών Τύμβων του Γραφείου Εθνολογίας του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σμιθσόνιαν εξακολουθεί να αρνείται να ανοίξει τις συνεδριάσεις του στους δημοσιογράφους ή στο κοινό. Αν οι Αμερικανοί μπορούσαν κάποτε να μπουν στη “σοφίτα του έθνους”,  όπως έχει αποκληθεί το Σμιθσόνιαν, ποιος ξέρει τι Θα βρουν . Από γιγάντιους σκελετούς ως ελληνικά , ινδικά , φοινικικά κλπ. ευρήματα.

Ολόκληρη η περιοχή του Γκραν “Κανυον με τα πλούσια ελληνικά, αιγυπτιακά και ινδουιστικά τοπωνύμια είναι απαγορευμένη ζώνη κανείς δεν επιτρέπεται να μπει σ’αυτή τη μεγάλη περιοχή. Γιατί το κάνουν; Γιατί υποστηρίζουν την θεωρία ότι οι πολιτισμοί της Αμερικής είναι αυτόχθονες. Δεν ήρθαν άλλοι λαοί να τους μεταδώσουν πολιτισμό.  Επάνω γίγαντας

περιοδικὸν ἀναζήτησις

(Visited 22 times, 1 visits today)
One thought on “Ἡ Ἑλληνική Ἀμερική;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἡ Ἑλληνική Ἀμερική; | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply