Κύριε Ῥιτσούδη Μαρίνε, εὐχαριστοῦμε πολύ!

Τὸ περιστατικὸ δὲν τὸ ἐγνώριζα, ἔως καὶ πρὸ μερικῶν ἐτῶν, καὶ αἰσθάνομαι ἰδιαιτέρως ὑπερήφανη γιὰ αὐτὸν τὸν Ἄνθρωπο, ποὺ ἔθεσε πρῶτα κι ἐπάνω ἀπὸ τὰ πάντα τὶς ἀξίες του.
Δὲν εἶναι θέμα θρησκευτικὸ ἤ θεοκρατικὸ τὸ νὰ μὴ πολεμᾶς κάποιον λαὸ ποὺ δὲν σοῦ πταίει. Εἶναι θέμα ἀξιῶν. Κι αὐτὸς ὁ Ἄνθρωπος ἠρνήθῃ νὰ πολεμήσῃ κατὰ ἄλλου λαοῦ, κι ἄς τὸν ἀντιμετώπισαν ὥς ἐχθρὸ τῆς Πατρῖδος του.
Ὁ στρατός, γιὰ κάθε χώρα, εἶναι τὸ μέσον νὰ ὑπερασπίζεται τὰ σύνορά της καὶ κατ’ ἐπέκτασιν τὴν ἐλευθερία τῶν πολιτῶν της κι ὄχι τὸ ἐργαλεῖο τοῦ κάθε «ἀφέντου» ποὺ θὰ τὸ χρησιμοποιῇ κατὰ τὸ δοκοῦν.
Πάντα ἐπίστευα πὼς ἡ κάθε χώρα ἔχει τὸ δικαίωμα νὰ διαχειρίζεται τὰ ἐσωτερικά της ζητήματα κατὰ πῶς ἐκείνη θεωρεῖ πὼς πρέπει νὰ τὰ διαχειρίζεται. Κάθε ξένη ἐπέμβασις ἤ ἐμπλοκή,  εἶναι καταπάτησις ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων καὶ διαρκὲς ἔγκλημα κατὰ τῆς ἀνθρωπότητος.

Φιλονόη.

Υ.Γ. Κατὰ πῶς συνέβησαν τότε ὅλα αὐτὰ στὴν Γιουγκοσλαυΐα, ἤ προσφάτως στὴν Λιβύη, συμβαίνουν τώρα καὶ στὴν Συρία.

Κ. ΡΙΤΣΟΥΔΗ ΜΑΡΙΝΟ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ!

ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ,  που ένας ήρωας του πολεμικού μας ναυτικού, ο κ. Μαρίνος Ριτσούδης, σχολίασε σε ανάρτησή μας!!! Τον ευχαριστούμε θερμά!!!!

“ΚΥΡΙΑΚΗ 12/12 ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ . Βουλή των Ελλήνων
Διαμαρτυρία για την Κάρτα Του Πολίτη”
Marinos είπε…

Αγαπητοί μου, μέσα από τα ανωτέρω σχόλια, βλέπω σπίθες λεβεντιάς και αρετής από ορισμένους Ελληνορθόδοξους αδελφούς μας, και χαίρομαι ιδιαίτερα και ευφραίνομαι.

Τούτες οι σπίθες με το κάλεσμα των καιρών και την βοήθεια του Αγίου Θεού, γίνονται πυρκαγιά και κατακαίει και πυρπολεί κάθε σκοτεινή και ξένη διαβολή που προσπαθεί να αλώσει Την Αγία Θεοπαράδοτη Πίστη μας, το Έθνος μας και την Πατρίδα μας.

Ας μη ξεχνάμε λεβέντες μου ότι “Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών” και όλοι οι Άγιοι μας, είναι δίπλα μας και μας ακουμπάνε και μας βοηθάνε και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα με την Χάρη Του Θεού μας.

Έχουμε λαμπρή ιστορία πίσω μας αρετής λεβεντιάς και παλικαριάς και δεν πρέπει να δειλιάσουμε και να ενδώσουμε ούτε σε ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη για λόγους ταύτισης της έγγραφης (ηλεκτρονική ταυτότητα) προσωπικότητας μας με το θηρίο –666– ούτε για την πλήρη υποταγή στο παγκόσμιο μαντρί της ανθρώπινης δουλείας και ξεφτίλας.

Μαρίνος Ριστούδης
2/12/10

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ:
α) Τρίτη 20 Απρίλη 1999

ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ”

Υπόλογη για κάθε συνέπεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Έστειλε ήδη δύο στο Ναυτοδικείο, καθώς άλλοι οκτώ ναύτες έχουν δηλώσει ανοικτά την άρνησή τους να γίνουν σφαγείς του γιουγκοσλαυΐκού λαού.

Συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο το πρωί στο Ναυτοδικείο

Με το Ναυτοδικείο να έχει αναλάβει ήδη δράση και τραγικές τις πρώτες συνέπειες της απόφασής της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενη από τη ΝΔ (σ. σ. με σχετική δήλωση Μητσοτάκη) αποφάσισε τελικά – ταυτισμένη απόλυτα με τους σφαγείς του ΝΑΤΟ – να στείλει στη φωτιά του πολέμου το αντιτορπιλικό “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ”. Υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό, πριν απ’ όλα στις μάνες των στρατευμένων παιδιών που εξαναγκάστηκαν να φύγουν για το μέτωπο αυτού του βρώμικου πολέμου, η κυβέρνηση διέταξε το απόγευμα της Κυριακής τον κυβερνήτη του πλοίου να βγει από τα στενά της Σαλαμίνας και να χαράξει ρότα για την Αδριατική. Κι αυτό όταν ήδη δέκα μέλη του πληρώματός του είχαν δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή τους στην ένταξη του αντιτορπιλικού “ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ” στη ΝΑΤΟική αρμάδα που βομβαρδίζει τη Γιουγκοσλαβία. Το ελληνικό πλοίο αναχώρησε τελικά, αφήνοντας στον ντόκο δύο μέλη του (έναν αξιωματικό και ένα ναύτη) που δεν επιβιβάστηκαν καν σ’ αυτό και βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες (σ. σ. η κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί ο ναύτης ξεπερνά ήδη τα όρια του εφιάλτη).

Ο ανθυποπλοίαρχος του “Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ” Μαρίνος Ριτσούδης, που αρνήθηκε να ακολουθήσει το πλοίο στην Αδριατική, οδηγήθηκε στο Ναυτοδικείο το απόγευμα της Κυριακής, όπου με συνοπτικές διαδικασίες, που δε δικαιολογούνται καν από το αυτόφωρο της πράξης, του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες. Στις 6 το απόγευμα απέπλευσε το αντιτορπιλικό, στις 7.30 περίπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, στις 8.30 περίπου άρχισε η διαδικασία. Ο Μ. Ριτσούδης ζητά να φύγουν οι τηλεοπτικές κάμερες από την αίθουσα. Το δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα ομόφωνα. Στη συνέχεια του απαγγέλλει την κατηγορία της “ανυπακοής” και ρωτά αν έχει συνήγορο. Στην αρνητική του απάντηση του ορίζει αυτεπάγγελτα και αναβάλει τη δίκη για την Τετάρτη 21 Απρίλη στις 9 το πρωί, όπως ο νόμος ορίζει.

Μόλις έγινε γνωστή η παραπομπή του Μ. Ριτσούδη συγκεντρώθηκαν έξω από το Ναυτοδικείο εκατοντάδες πολίτες, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και την πλατεία Κοραή.

Η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά του πολέμου όρισε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Ναυτοδικείο αύριο Τετάρτη 21 Απρίλη στις 9 το πρωί.

“ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. Αν η παλλαϊκή ενωμένη αντίστασή μας δε σταματήσει τον πόλεμο ΤΩΡΑ, αύριο θα κτυπήσει τη δική μας πόρτα”, σημειώνεται σε ανακοίνωση συμπαράστασης που εξέδωσε η Επιτροπή τόσο για τον ανθυποπλοίαρχο, όσο και για τον ναύτη Στέλιο Κοτσογιάννη, που επίσης αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αντιτορπιλικό.

β) Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟ 
Καταδίκασε τον ανθυποπλοίαρχο στο όνομα του… Βουλγαροκτόνου!

Επικαλέστηκαν την εκστρατεία στην Ουκρανία, ακόμα και στην Κορέα, δηλαδή τα σφαγεία Ελλήνων στρατιωτών! Φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χτες το ναυτοδικείο Πειραιά, κρίνοντας παμψηφεί ένοχο ανυπακοής σε διαταγή αναχώρησης πλοίου τον ανθυποπλοίαρχο Μαρίνο Ριτσούδη, ο οποίος, προβάλλοντας λόγους θρησκευτικής συνείδησης, αρνήθηκε να μετάσχει στην αποστολή του αντιτορπιλικού ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ στην Αδριατική. Ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου επέμενε για την παραδειγματική τιμωρία του ανθυποπλοίαρχου, προβάλλοντας τον επικίνδυνο ισχυρισμό πως, λόγω της ιδιότητας του μονίμου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, η συμπεριφορά του είναι, δήθεν, επικίνδυνη για την υπηρεσία. Πρότεινε, μάλιστα, φυλάκιση τριών ετών και δέκα μηνών, δηλαδή το μέγιστο σχεδόν της προβλεπόμενης από τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα τιμωρίας. Να σημειωθεί ότι ένα από τα δικαστικά μέλη του Ναυτοδικείου μειοψήφησε στον ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής.

Η δίκη έγινε σχεδόν χωρίς μάρτυρες, αφού το δικαστήριο, με ψήφους τρεις έναντι δύο, απέρριψε την αίτηση της υπεράσπισης να αναβληθεί η δίκη μέχρι να επιστρέψει το αντιτορπιλικό και να εξεταστεί ο κυβερνήτης του αντιπλοίαρχος Σταύρος Κούβαρης, του οποίου τελικά η γραπτή κατάθεση απλώς διαβάστηκε, όπως επίσης διαβάστηκαν οι γραπτές καταθέσεις του κυβερνήτου του στολίσκου αντιτορπιλικών αρχιπλοιάρχου Κων/νου Χηνοφώτη και του αξιωματικού του ναυτικού Παναγιώτη Σταυρόπουλου. Με τους δύο πρώτους, καθώς και με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας του Ναυτοδικείου Κυριάκου Σαμπάνη, τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό ο Μ. Ριτσούδης είχε μακρές συζητήσεις πριν καταλήξει στην απόφασή του. Εξ αυτών στο δικαστήριο κατέθεσε μόνο ο πατήρ Μεταλληνός και ο θείος του κατηγορούμενου αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Ηλίας Ριτσούδης, που δικαιολόγησαν την απόφαση του κατηγορούμενου, επικαλούμενοι το βαθύ θρησκευτικό του συναίσθημα.

Απολογούμενος ο Μ. Ριτσούδης τόνισε ότι, σύμφωνα και με τα σήματα του αντιτορπιλικού ΚΙΜΩΝ που θα αντικαταστήσει το Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ διαπίστωσε ότι η συμμετοχή του στην επιχείρηση θα ήταν η έμμεση αντίθεσή του με ένα λαό που δεν του έφταιξε σε τίποτα, είτε αυτός είναι ορθόδοξος, είτε Αλβανόφωνος. Παρέμεινε στη διάθεση της υπηρεσίας του, υπογραμμίζοντας ότι αν η πατρίδα του δεχτεί επίθεση θα την υπερασπιστεί χύνοντας το αίμα του. Ο πρόεδρος του Ναυτοδικείου Γιώργος Δουβλέκας είπε ότι πολλές φορές στο παρελθόν Έλληνες έχουν πολεμήσει με ομοθρήσκους του, αναφέροντας τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο, την αποστολή εκστρατευτικού Σώματος στην Ουκρανία και τον δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο, προσθέτοντας στα προηγούμενα και τον πόλεμο της Κορέας. “Χωρίς τους ισχυρούς της Γης μπορούν μικρά κράτη να προασπίσουν την εθνική τους ανεξαρτησία;”, αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος, αποκαλύπτοντας την αντίληψη που τον διακατέχει.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply