Οἱ θρησκεῖες καὶ τὸ σέξ.

 

Tου Γιώργου Φλώκα

Μπορεί ο Θεός να έπλασε με σοφία τον κόσμο και τους ανθρώπους, αλλά εν συνεχεία, τους άφησε να ερμηνεύσουν τας γραφάς κατά το δοκούν ή μάλλον κατά πώς βολεύει τον καθέναν. Έτσι, διάφορες θρησκείες ανά τον κόσμο –συμπεριλαμβανομένου του χριστιανισμού– επιβάλλουν στερήσεις και απαγορεύουν απολαύσεις ιδίως στον ερωτικό τομέα, όπου για κάποιο παράξενο λόγο θεωρούν ότι είναι… ειδήμονες. Πάμε να τις δούμε.

Ισλάμ: Οι μάρτυρες έχουν λαμβάνειν 72 παρθένες

Σύμφωνα με το κορυφαίο βιβλίο της μουσουλμανικής παράδοσης, Χαντίθ, το οποίο περιγράφει ισλαμικές παραδόσεις που αποδίδονται στον ίδιο τον Μωάμεθ, οι μάρτυρες του Ισλάμ έχουν να περιμένουν πολλά από την θυσία τους.

«Η ελάχιστη ανταμοιβή για τους ανθρώπους του Παραδείσου είναι 80.000 υπηρέτες και 72 σύζυγοι, που κάθονται κάτω από έναν θόλο με μαργαριτάρια και ρουμπίνια». Σημειώνεται ότι στη μουσουλμανική παράδοση οι γυναίκες κρατούν την παρθενιά τους για το σύζυγο, οπότε τεκμαίρεται ότι οι 72 γυναίκες θα είναι παρθένες.

Pas mal και ένας σοβαρός λόγος που εξηγεί γιατί αυτοί οι άνθρωποι πάνε και ανατινάζονται από εδώ και από εκεί. Βέβαια, ουδείς μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει από πού βρίσκονται οι 80.000 υπηρέτες και οι 72 γυναίκες για κάθε μάρτυρα. Προφανώς, από εμάς τους υπόλοιπους…

Καθολικισμός και παιδοφιλία

Μπορεί να μην αποτελεί βιβλική αναφορά, αποτελεί όμως επίσημη θέση της Καθολικής Εκκλησίας. Σύμφωνα με τον Μπιλ Ντόναχιου, πρόεδρο της Καθολικής Λίγκας, η κρίση στην καθολική εκκλησία δεν είναι οι παιδόφιλοι παπάδες, αλλά οι ομοφυλόφιλοι παπάδες. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το 80% των θυμάτων είναι αγόρια που περνούν την εφηβεία και ως εκ τούτου, μετρούν ως νεαροί ενήλικες (12-17) και όχι σαν παιδιά. Άρα, είμαστε εντάξει, ε;

Ο Ιουδαϊσμός και η «βρώμικη» περίοδος

Μια «νίντα» στην ορθόδοξη εβραϊκή κουλτούρα είναι μια γυναίκα που έχει περίοδο και σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο, πρέπει να μένει μακριά από τον… σύζυγο. Σύμφωνα με το βιβλίο Τορά, που καταγράφει τους κώδικες ηθικής του ιουδαϊσμού, ο άνδρας απαγορεύεται να κάνει έρωτα με μια «νίντα».

Αν και αντιλαμβανόμαστε γιατί πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν την ερωτική επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου, για τον εβραϊκό θρησκευτικό περιορισμό επί του θέματος σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!

Ισλάμ και «προσωρινοί γάμοι»

Το σεξ εκτός γάμου είναι απαγορευμένο δια νόμου στο Ιράν, αλλά το Ισλάμ προσφέρει ένα εξαιρετικό «παραθυράκι». Το σιγκέχ είναι η παράδοση του «προσωρινού γάμου» στο Ισλάμ. Η μόνη προϋπόθεση είναι η σχετική άδεια που εκδίδεται για μια συγκεκριμένη περίοδο γάμου και συχνά, μια πληρωμή προς τη νύφη.

Με βάση την εν λόγω «παράδοση», ο γάμος μπορεί να λάβει χώρα με νύφες ακόμη και 9 ετών και να διαρκέσει από πέντε λεπτά έως 99 χρόνια ενώ χρησιμοποιείται ευρέως για να «καλύψει» το προγαμιαίο σεξ.

Παγανισμός: Ομαδικοί αυνανισμοί για τη σοδειά

Διάφορες παγανιστικές θρησκείες διοργάνωναν παλαιότερα τελετές οργίων για την αύξηση της παραγωγικότητας των χωραφιών τους. Τελετές που πραγματοποιούνται ακόμη και σήμερα, έχουν να κάνουν με μαζικό αυνανισμό και ταυτόχρονη «κορύφωση» από τους συμμετέχοντες, ως επίκληση στους θεούς της γονιμότητας για να υπάρξει καλή σοδειά.

Ισλάμ: Η μοιχεία χειρότερη από το φόνο

Σύμφωνα με το Χαντίθ, «Δεν υπάρχει κάτι που απεχθάνεται ο Θεός περισσότερο από τη μοιχεία». Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η σεξουαλική επαφή με μια άλλη γυναίκα είναι χειρότερη από το φόνο ή το βιασμό.

Ιουδαϊσμός: Η ερωτική επαφή δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν όπλο

Ο Ιουδαϊσμός γενικώς είναι πιο φιλελεύθερη θρησκεία στον ερωτικό τομέα σε σχέση με πολλές θρησκείες, μεταξύ των οποίων ο χριστιανισμός και ο μουσουλμανισμός. Ωστόσο, ο ιουδαϊκός νόμος ξεκαθαρίζει ότι το σεξ –ή η στέρησή του– δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί εναντίον του συμβίου ή της συμβίας.

Καθολικισμός: Το σεξ με τη σύζυγο μπορεί να θεωρηθεί μοιχεία

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος, σε ομιλία του το 1980, κάλεσε χιλιάδες πιστούς «να μην διενεργούν μοιχεία με τους συζύγους τους, επιθυμώντας το σεξ μόνο για την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση των ενστίκτων τους». Μπορεί να γνωρίζαμε ότι το σεξ μόνο για ευχαρίστηση και όχι για τεκνοποίηση αντιτίθεται στις καθολικές προσταγές, αλλά πώς στο καλό μπορεί να θεωρηθεί μοιχεία; Μάλλον ο Πάπας το παρατράβηξε λίγο…

Καθολικισμός: Μήτηρ πάσης κακίας ο αυνανισμός

«Ο αυνανισμός οδηγεί σε αλαζονεία, απληστία, σεξουαλική λαιμαργία και είναι συχνά αίτιο οκνηρίας», αναφέρει καθολική ιστοσελίδα με συμβουλές για τους πιστούς. Ενώ οι καθολικοί τελευταίως εμφανίζονται συζητήσιμοι απέναντι σε τομείς της ερωτικής επαφής όπως ο στοματικός έρωτας και ο έλεγχος γεννήσεων, σε ένα θέμα είναι κάθετοι: στον αυνανισμό.

Τα… καθ’ ημάς: Ο αμαρτωλός στοματικός

Για όσους νομίζουν ότι οι αυθαίρετες ερμηνείες και οι διδαχές επί παντός επιστητού αφορούν μόνο τις άλλες θρησκείες, ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, είναι η απάντηση. Προ ημερών χαρακτήρισε «χυδαία πράξη» τον στοματικό έρωτα, σημειώνοντας ότι αποτελεί «παράρχηση της θεοδότου ελευθερίας μας» και ευθύνεται για την αύξηση των περιστατικών καρκίνου του στόματος. Αν αυτή είναι η σύγχρονη Εκκλησία που αντιλαμβάνεται τα εγκόσμια και προσαρμόζεται στα κοινωνικά δεδομένα, τότε καλύτερα να παρέμενε προσκολλημένη στο Μεσαίωνα…

Νόμοι με θρησκευτικό «δάκτυλο»

Στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, δημοτικός νόμος απαγορεύει στους… σκύλους να ζευγαρώνουν σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από εκκλησίες. Οι παραβάτες, αναφέρεται, τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο και εξάμηνη φυλάκιση.

Σε πολλές ισλαμικές χώρες η κτηνοβασία είναι απολύτως νόμιμη, αρκεί κάποιος να μη φάει το ζώο με το οποίο συνευρέθηκε.

Στο κρατίδιο Guam απαγορεύεται στις γυναίκες να παντρευτούν αν είναι παρθένες. Πολλές οικογένειες προσλαμβάνουν έναν «επαγγελματία» του τομέα προκειμένου να απαλλάξουν την κόρη τους από το… βάρος.

πολίτης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply