Τελικὰ ὁ Στουρνάρας θὰ μᾶς σώσῃ!!!

Ὄχι, δὲν εἶναι σκέτο ἠλίθιος!!! Εἶναι καὶ τρομοκρατημένος!!! Νὰ τὸ θυμόμαστε!!!

Ὄχι, δὲν εἶναι σκέτο ἠλίθιος!!! Εἶναι καὶ τρομοκρατημένος!!! Νὰ τὸ θυμόμαστε!!!

Τὸ εἶπε καὶ τελείωσε!!!
Μόλις ἀνεκοίνωσε πὼς τοὐλάχιστον 20 ἐκατομμύρια εὐρόπουλα θὰ διατεθοῦν γιὰ τὴν διασφάλισι τῶν κατωτέρων εἰσοδημάτων. Κι ἐπεὶ δὴ αὐτὰ τὰ χρήματα δὲν τὰ ἔχει, ἐξ ὅσων ἀντιλαμβάνομαι, φαντάζομαι πὼς πρέπει νὰ τὰ βρῇ.  Κι ἀπό ποῦ θά τά βρῇ, ἐφ΄ ὅσον τό κράτος εἶναι ὑπό τήν ἐποπτεία τῆς τρόικα; Ἄρα θὰ πρέπῃ νὰ λάβῃ ἄδειες καὶ ἐγκρίσεις, πρὸ κειμένου νὰ μπορέσῃ, κατὰ πῶς δηλώνει, νὰ μᾶς ἐνισχύσῃ καὶ τελικῶς νὰ μᾶς σώσῃ….
Ἀνεξαρτήτως πάντως τοῦ ἐὰν θὰ τὰ καταφέρῃ, ἐμεῖς ὀφείλουμε νὰ τοῦ ἀναγνωρίσουμε τὴν καλὴ πρόθεσι…

 

Στουρνάρας: 20 εκ.ευρώ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Σφοδρές αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ

Το βασικό πλαίσιο με βάση το οποίο θα προχωρήσει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, περιέγραψε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε ημερίδα που οργανώθηκε στη Βουλή.  Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού και σταθερού κοινωνικού κράτους δικαίου, ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να γίνει με τρόπο μεθοδικό, ώστε να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.

«Πρέπει να εντοπίσουμε ποιες είναι οι πληθυσμιακές ομάδες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και να παρέχουμε στους δικαιούχους εισοδηματική ενίσχυση, συνδυαζόμενη με δράσεις κοινωνικής ένταξης», είπε ο υπουργός Οικονομικών και προσέθεσε  ότι στόχος είναι να καταγραφεί ο πληθυσμός που χρειάζεται τη βοήθεια αυτή και να εξασφαλιστεί ότι όλη η βοήθεια θα παρασχεθεί στοχευμένα, με τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να προβούμε και στην πανελλαδική επέκταση του προγράμματος.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι για την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έχουν εγγραφεί 20 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014. «Μια βασική διαφορά του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τόσο στην πιλοτική όσο και στην καθολική του εφαρμογή, είναι ότι χρηματοδοτείται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού. Γιατί μέσα από τον πλεονασματικό προϋπολογισμό, εξασφαλίζεται στην πράξη η κοινωνική αλληλεγγύη και η αναδιανομή του πλούτου. Επιδοματική πολιτική με δανεικά, η οποία στέλνει το λογαριασμό αόριστα στην επόμενη γενιά, δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε αναδιανεμητική» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υπογράμμισε πως το περιουσιολόγιο εκτός από ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ενάντια στη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή θα προσφέρει τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι προνοιακές πολιτικές με τον βέλτιστο τρόπο, καθώς οι τελικοί δικαιούχοι των κοινωνικών προγραμμάτων δεν θα αναδεικνύονται μόνο βάσει της φορολογικής δήλωσης αλλά βάσει της πραγματικής οικονομικής τους κατάστασης.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε πως το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε δύο περιοχές της χώρας και το 2015 να διευρυνθεί σε όλη την Ελλάδα ως βασική κοινωνική παρέμβαση πλήρους εφαρμογής.

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι η κοινή παρουσία των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών αποδεικνύει την κυβερνητική βούληση, διότι – όπως είπε – ο ένας εφαρμόζει κι ο άλλος χρηματοδοτεί. Απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο Γιάννη Στουρνάρα ο υπουργός Εργασίας είπε: «Κι αυτό είναι το στοίχημα κύριε υπουργέ. Η χρηματοδότησή σας το 2015, για να κάνουμε αυτή τη θεμελιακή αλλαγή».

Το πρόγραμμα – όπως συγκεκριμενοποίησε ο υπουργός Εργασίας – θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, σε εφαρμογή της ευρωπαϊκής στρατηγικής στον συγκεκριμένο τομέα, με άξονες την επαρκή εισοδηματική στήριξη, τη διαμόρφωση αγορών εργασίας που προωθούν την ένταξη των ανθρώπων που αποκλείονται από την αγορά εργασίας και την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες.

Ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε ότι, την αμέσως επόμενη περίοδο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα στην εξειδίκευση των περιοχών, των κριτηρίων και των φορέων που θα φέρουν εις πέρας την εφαρμογή της πολιτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Σημείωσε δε, πως είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται στην Ελλάδα το πρόγραμμα αυτό και αποτελεί σημαντικό γεγονός παρότι έρχεται έστω και με καθυστέρηση. «Έχουμε την πεποίθηση και τη βούληση, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να αποτελέσει τον βασικότερο πυλώνα της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ελλάδα του αύριο» σημείωσε και συμπλήρωσε πως το επόμενο ακόμη πιο σημαντικό βήμα είναι ότι η κυβέρνηση εγκαινιάζει τον διάλογο για την Πράσινη Βίβλο για την εθνική στρατηγική κοινωνικής ένταξης.

Ο υπουργός Εργασίας, προσέθεσε ότι οι αποφασιστικές παράμετροι για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι η δημιουργία μιας αποτελεσματικής φορολογικής διοίκησης και η διαμόρφωση επαρκούς και αποτελεσματικής κοινωνικής διοίκησης.

Καταλήγοντας ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι, το υπουργείο Εργασίας καλείται να αντιμετωπίσει την πρόκληση του σχεδιασμού και της υλοποίησης πολιτικών που θα απαντήσουν στις νέες αυξημένες κοινωνικές ανάγκες και την πρόκληση του ορθολογικού σχεδιασμού ενός συστήματος κοινωνικής προστασίας που με περιορισμένους πόρους πρέπει να διασφαλίσει την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των πολιτικών μας.

«Να διασφαλίσει δηλαδή ότι οι πόροι και η στήριξη της Πολιτείας θα πάει τελικώς σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, κάτι που δεν το έχουμε πετύχει μέχρι τώρα» διευκρίνισε και τόνισε πως εκτιμά ότι ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος απαντά και στις δύο αυτές προκλήσεις.


«Ψίχουλα» και κοροϊδία το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, λέει η Αριστερά

Την έντονη αντίδραση της Αριστεράς προκάλεσαν οι εξαγγελίες των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για την πιλοτική εφαρμογή από τις αρχές του 2014 του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Μιλούν για εξαγγελίες που πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», προσπαθώντας να κοροϊδέψουν με ψίχουλα τον φτωχοποιημένο λαό. Κατηγορούν δε την κυβέρνηση για άλλη μια «φιέστα», αφού η διαδικασία μέσω της οποίας ανακοινώθηκε δεν προβλέπεται καν στον κανονισμό της Βουλής.

ΣΥΡΙΖΑ: φύκια για μεταξωτές κορδέλες

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχαμε στη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή από τις δύο διαρκείς επιτροπές οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων, σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αφενός γιατί μια τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής και αφετέρου γιατί οι ομιλητές προέρχονταν μόνο από την κυβέρνηση» σχολιάζει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημ.Στρατούλης, υπεύθυνος για τα Εργασιακά.

«Οι εξαγγελίες των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας σε αυτή την κυβερνητική φιέστα, για πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, είναι σαν να πουλάνε ‘φύκια για μεταξωτές κορδέλες’ στο λαό, τον οποίο έχουν οδηγήσει με τις μνημονιακές πολιτικές τους στη φτωχοποίηση, την ανεργία και την απελπισία.»

» Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζελου πρέπει να φύγει με τους αγώνες και την ψήφο του λαού, όχι μόνο για να μην ολοκληρώσει την συντελούμενη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, αλλά και για να σταματήσει να τον προκαλεί με υποσχέσεις που αποδεικνύονται ψεύτικες» καταλήγει ο κ. Στρατούλης.

ΚΚΕ: μοιράζουν τη φτώχεια

«Στη σημερινή ημερίδα – κυβερνητική φιέστα που πραγματοποιήθηκε από το κοινοβούλιο, χωρίς καν αυτό να προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας εξήγγειλαν την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο όχι μόνο δεν ανακουφίζει εξαθλιωμένους ανθρώπους, αλλά στοχεύει να κοροϊδέψει με ψίχουλα, να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να μοιράσει τη φτώχεια μεταξύ των εργαζομένων» σχολιάζει το ΚΚΕ.

«Και όλα αυτά σε μία περίοδο που αποδεικνύεται ότι τα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια συνέβαλλαν αποφασιστικά στην αύξηση των κερδών της ελληνικής πλουτοκρατίας. Οι εργαζόμενοι με την πάλη τους χρειάζεται να διεκδικήσουν αυτόν τον πλούτο που είναι αποτέλεσμα του δικού του μόχθου και να απορρίψουν τα ψίχουλα που τους πετάει η κυβέρνηση» καταλήγει το ΚΚΕ.

βῆμα

Φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες μᾶς πωλοῦν;
Ὤ, ναί, αὐτὸ ἀκριβῶς κάνουν!!!
Θὰὰὰὰααααααα ἐφαρμοστῇ, πιλοτικῶςςςςςςςςςςςςςςςςς τὸ πρόγραμμα, σὲ δύοοοοοοοοοοοοο περιοχές, τὸ 2015555555555555 λέεεεεεεεεεεεεεεεμε!!!!
Πρρρρρ…………
Λοιπόν.
Ἔχουμε καὶ λέμε…

Ἀφῆστε τὶς ἐξαγγελίες τῆς φερομένης ὡς ἀριστερᾶς.
Ἄς πᾶμε κατ’  εὐθείαν στὴν οὐσία τῶν ὅσων λέγονται δημοσίως καὶ τῶν ὄσων πραγματικὰ συμβαίνουν.
Κατὰ τὶς ἐπίσημες καταγραφὲς τοῦ ΟΑΕΔ, οἱ ἄνεργοι στὴν  χώρα μας, πάντα βάσει τῶν καταγεγραμμένων ἀνέργων κι ὄχι τῶν συνολικῶν ἀνέργων, ξεπερνοῦν τοὺς 1.400.000. Ἐὰν ἐπίσης συνυπολογίσουμε τοὺς ἐλευθέρους ἐπαγγελματίες, ποὺ ἔκλεισαν τὶς ἐπιχειρήσεις τους, τὰ τελευταῖα τρία χρόνια, βάσει συντηρητικῶν ἐκτιμήσεων (Γεώργιος Κασσιμάτης, Πρόεδρος Κεντρικῆς Ἐνώσεως Ἐπιμελητηρίων Ἑλλάδος), δῆλα δὴ ἐὰν ὑπολογίσουμε πὼς τέσσερις χιλιάδες (4000) ἐπιχειρήσεις κλείνουν κάθε μήνα, ἀπὸ τότε ποὺ πιάσαμε τὴν κατηφόρα…
Τότε… Σὲ διάστημα 42 μηνῶν, (περίπου ἀπὸ τὴν ἔναρξι τῆς προπαγάνδας ὑπὲρ τῶν μνημονίων) ἔχουμε 42Χ4000=168.000 ἐπιχειρήσεις. (Ἔχουν ὅμως ἀποδεδειγμένα ξεπεράσῃ τὶς 300.000 οἱ ἐπιχειρήσεις ποὺ ἔχουν βάλῃ λουκέτο ἀπὸ τὴν ἀρχὴ τῆς κρίσεως.)
Στὶς 168.000 ἐπιχειρήσεις ὅμως, ἐὰν συνυπολογίσουμε καὶ τοὺς ἀπασχολουμένους, ἄς ποῦμε τέσσερα ἄτομα γιὰ κάθε ἐπιχείρησι, μαζὺ μὲ τὸν ἐπιχειρηματία, τότε ἔχουμε τοὐλάχιστον 672.000 ἐπὶ πλέον ἀνέργους.
Ἐὰν τώρα συνυπολογίσουμε καὶ τοὺς νέους ἀνέργους, δίχως αὐτοὺς ποὺ καταφεύγουν στὸ ἐξωτερικό, τότε ὁ ἀριθμός, πάντα βάσει ἐκτιμήσεων, ξεπερνᾶ σαφῶς τὰ 2,5 ἐκατομμύρια. Δὲν ἀναφερόμαστε φυσικὰ στοὺς ἀστέγους, οὔτε στοὺς «νεοέλληνες», οὔτε στὶς οἰκογένειες ποὺ δὲν φαίνονται νὰ ἐργάζονται κάπου, ἀλλὰ συντηροῦνται ἀπὸ παπποῦδες καὶ γιαγιάδες.
Δῆλα δὴ μὲ εἴκοσι ἐκατομμυριάκια ὁ καλός μας Στουρνάρας πιστεύει πὼς θὰ ξεμπερδέψῃ…
Ἐὰν μάλλιστα προσφερθῇ σὲ κάθε ἕναν πρώην ἐργαζόμενο τὸ ποσὸν τῶν 300 εὐρώ, γιὰ νὰ μποροῦμε νὰ συζητᾶμε γιὰ κάποιαν τυπικὴ βοήθεια, τότε, γιὰ τὰ 2,5 ἐκατομμύρια ἀνέργους, θὰ πρέπῃ νὰ διατεθοῦν τοὐλάχιστον 75 ἐκατομμύρια.
Ἐὰν πάλι περιοριστοῦν στὸ νὰ παράσχουν μόνον 100 εὐρώ, γιὰ κάθε μὴ ἐργαζόμενον, ἀνὰ μήνα, τότε θὰ συζητήσουμε γιὰ τοὐλάχιστον 25 ἐκατομμύρια μηνιαίως, μὴ συνυπολογίζοντας φυσικὰ τοὺς προαναφερθέντες. Ποσὸ ὅμως ποὺ ἀκούγεται ἀπὸ μόνον του γελοῖο, ἐὰν τὸ δοῦμε ὅπως τοῦ πρέπει.

Νά συμπεράων λοιπόν πώς μᾶς δουλεύουν γιά μίαν ἀκόμη φορά;
Νά συμπεράνω πώς κρύβεται ἕνα θαυμάσιο παρασκήνιο ἀπό πίσω, πού δηλώνει ἄλλα ἀν τί ἄλλων;
Τί ἐννοῶ;
Νὰ ἐξηγηθῶ…
Καταῤῥέουν. Γιὰ νὰ καταῤῥεύσουν ὅμως «ἀξιοπρεπῶς», δίχως νὰ κουβαλοῦν στὶς πλᾶτες τους τὴν ῥετσινιὰ τοῦ προδότου, πρέπει νὰ κάνουν γενναῖες ἐξόδους. Αὐτὸ σημαίνει πὼς «οἱ δικοί μας» θὰ θέλουν ἀλλὰ οἱ τροϊκανοὶ θὰ ἀρνοῦνται!!! Καὶ ὤ, τότε θὰ τοὺς βγῇ τὸ «πατριωτικό τους»!!! Καὶ ὤ, τότε ἐμεῖς θὰ ξεχάσουμε τὸ παρελθόν τους καὶ θὰ τοὺς δοξάσουμε!!!

Σενάρια;
Κυριακὴ κοντὴ γιορτή, ἔλεγε ἡ γιαγιούλα μου…

Φιλονόη

(Visited 20 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Τελικὰ ὁ Στουρνάρας θὰ μᾶς σώσῃ!!!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Πανικόβλητος ὁ δόλιος ὀργανισμὸς τοῦ ΔΟΛου! | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply