Κι ἀπό πότε βρέ «κουμπάρε» εἶναι δικά σας τά Πανεπιστήμια;

Κι ἀπό πότε βρέ «κουμπάρε» εἶναι δικά σας τά Πανεπιστήμια;Ποιός μωρέ τά πληρώνει; Ποιός πληρώνει τούς δικούς σας μισθούς; Ποιός πληρώνει τήν ζέστη σας; Τίς μετακινήσεις σας; Τίς ἄδειές σας; Τίς αἴθουσές σας;
Τί μᾶς λές βρέ «κουμπάρε»;
Κι ἀπό πότε τά Πανεπιστήμια εἶναι μόνον κτίρια; Εἶναι μόνον ἐγκαταστάσεις;
Ἀπό πότε τά Πανεπιστήμια εἶναι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ δημόσιοι ὑπάλληλοι πού κατέληξαν συνδικαλιστές;
Ἀπό πότε μέσα στά Πανεπιστήμια ἐπιτρέπεται ὁ συνδικαλισμός βρέ «κουμπάρε»; Ποῦ ἀλλοῦ σέ ὅλον τόν πλανήτη τό εἶδες αὐτό;
Σέ ποιά πεπολιτισμένη χώρα τά Πανεπιστήμια ἔγιναν στιφλίκια τῆς κάθε κομματοσυνδικαλιστικῆς κλίκας;
Καί μέ ποιό δικαίωμα βρέ «κουμπάρε» τόν δικό μας κόπο, τά δικά μας ὄνειρα, τίς δικές μας στερήσεις τά μετατρέπεται ἐσεῖς σέ σκουπίδια; Ἔ;

Ἐγὼ λοιπὸν «κουμπάρε» θέλω τὰ Πανεπιστήμια ἀνοικτά. Ὄχι ὅμως αὐτὰ τὰ «Πανεπιστήμια» ποὺ ὑπερασπίζεσαι ἐσύ. Τὰ ἄλλα, τὰ ἀληθινά, αὐτὰ ποὺ πράγματι ἀναπαραγάγουν τὴν Ἐπιστήμη καὶ τὴν προάγουν. Αὐτὰ ποὺ δὲν ἔχουμε. Διότι αὐτὰ ποὺ ἔχουμε, αὐτὰ ποὺ ἐσὺ δῆλα δὴ ὑπερασπίζεσαι, πρέπει νὰ κλείσουν γιὰ πάντα.
Γιὰ πάντα «κουμπάρε». Ἀκοῦς;

Δεν θέλω το πανεπιστήμιό μου ανοιχτό!

Συντάκτης: Θάνος Αγγελόπουλος

Στο protagon.gr ανέβηκε ένα άρθρο από μια αναγνώστρια ονόματι Γωγώ Νταλλή με τίτλο «Θέλω το πανεπιστήμιό μου ανοιχτό» . Mέσα στο άρθρο της λέει πως την ενοχλεί που το Πανεπιστήμιό της είναι κλειστό από τις απεργίες των διοικητικών υπαλλήλων και τις καταλήψεις των σχολών από τους φοιτητές. Καταλαβαίνει όμως πόσο άσχημο, λέει, είναι να σε απολύουν αλλά αυτό που μετράει είναι να είναι το πανεπιστήμιο ανοιχτό ακόμα και χωρίς τους απαραίτητους υπαλλήλους του διότι πιστεύει πως κάποια λύση θα βρεθεί.

Νομίζω λοιπόν πως η απάντηση που αρμόζει σε ένα τέτοιο άρθρο είναι «Δεν με νοιάζει!». Και εξηγούμαι! Δεν με νοιάζει που θες να δώσεις την εξεταστική σου γιατί με νοιάζει περισσότερο να μην χάσουν την δουλειά τους οι άνθρωποι χάρη στους οποίους δίνεις εξεταστικές. Δεν με νοιάζει που «θες το πανεπιστήμίου σου ανοιχτό» γιατί το Πανεπιστήμιο δεν είναι δικό σου, είναι δικό μας και όταν λέω μας εννοώ όλους εμάς που είμαστε μέσα σε αυτό(φοιτητές,καθηγητές,φύλακες και υπαλλήλους). Οι απεργίες και οι καταλήψεις δεν αποφασίζονται ετσιθελικά από 10 άτομα. Γίνονται συνελεύσεις στα συλλογικά όργανα, στους συλλόγους φοιτητών, ΔΕΠ και ΙΔΑΧ. Αν θες το πανεπιστήμιο ανοιχτό να πας στις συνελεύσεις λοιπόν και μέσω της πειθούς προσπάθησε να το ανοίξεις. Και το βασικότερο είναι ότι το Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό. Είναι ανοιχτό σε όλη τη κοινωνία, σε όλους τους άνεργους, τους μετανάστες που τους κυνηγούν τα σκυλιά της μπΕΛ.ΑΣ, είναι ανοιχτό για όποιον παλεύει να αλλάξει προς το καλύτερο αυτή η ριμάδα κοινωνία.
Και όχι καλή μου Γωγώ, δεν χάνεται η παιδεία, εκεί γεννιέται η παιδεία, όταν αγωνίζεσαι για τον διπλανό σου μαθαίνεις την αλληλεγγύη, την συμμετοχικότητα και την συλλογική δράση, γιατί η παιδεία στην οποία αναφέρεσαι δεν λέγεται παιδεία, λέγετε εκπαίδευση, μια στείρα εκπαίδευση που δεν αφήνει χώρο στη δημιουργικότητα εκτός των κανονιστικών πλαισίων της.
Και επιτέλους Γωγώ, παραδέξου το, στηρίζεις την κυβέρνηση, δεν σε νοιάζει το πανεπιστήμιο, δεν σε νοιάζει αύριο που με τις απολύσεις των συμβασιούχων καθηγητών δεν θα βγαίνει το πρόγραμμα σπουδών και φοιτητές δεν θα μπορούν να πάρουν το πτυχίου τους (βλ. Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου). Δεν σε νοιάζει που αύριο με τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων δεν θα μπορεί κανείς να κάνει αίτηση για Erasmus ή για τα προγράμματα ΕΣΠΑ.  Δεν θα μπορούν να βρουν οι συμφοιτητές σου εστία μιας και οι υπάλληλοι της Μέριμνας δεν θα υπάρχουν.
Γωγώ δεν σε νοιάζει για το πανεπιστήμιο, η πάρτι σου σε νοιάζει. Το πτυχιάκι σου, η μίζερη ζωούλα σου σε νοιάζει.
ΥΓ: Πες στους ΔΑΠιτοΟΝΝΕΔίτες που έγραψαν αυτό το κείμενο άλλη φορά άμα θέλουν να κάνουν επίκληση συναισθήματος να βρουν πιο έξυπνο τρόπο.
Ψίτ, «κουμπάρε», ἐγὼ οὔτε ἀπὸ ΔΑΠ πέρασα, οὔτε ἀπὸ ΕΑΑΚ, οὔτε ἀπὸ ΠΚΣ. (Γιὰ νὰ καταλάβῃς πόσο περιττοὶ μοῦ εἶστε, οὔτε τὰ ὀνόματά σας γνωρίζω… Ἀναζήτησι στὸ διαδίκτυο ἔκανα γιὰ νὰ σᾶς γράψω σωστά…!!!)
Κι ἐπεὶ δὴ τὸ κορίτσι δὲν τὸ γνωρίζω… γιὰ κύττα λίγο τὴν δική σου μίζερη ζωούλα, ποὺ κόπηκες γιὰ τὸ Πανεπιστήμιο μόνον ὅταν σοῦ ἔκοψαν τὰ μπικικίνια. Κύττα καὶ λίγο τὴν δική σου καμπούρα «κουμπάαααρεεεεεεεεεεεε»…
Δὲν κάνει…
Κύττα νὰ δῇς τὶ στὰ κομμάτια ἔκανες ἐσύ,γιὰ νὰ μὴν ἔχουμε σήμερα Πανεπιστήμια, ποὺ καιγόσουν πάντα γιὰ τοὺς «μέσα» καὶ «χεζόσουν» γιὰ τοὺς ἀπ΄ ἔξω, οἱ ὁποῖοι, σὲ τελικὴν ἀνάλυσι καὶ πληρώνουν ἀλλὰ καὶ τοὺς ἀπαγορεύεις νὰ σπουδάσουν.
Καί ποῦ ξέρεις βρέ «κουμπάρε» ἐσύ ἐἀν αὐτό τό κορίτσι ἔχει νά φάῃ; Ἐάν μπορῇ νά πληρώσῃ γιά ἕνα ἤ γιά περισσότερα ἑξάμηνα ἐνοίκια;
Ἀλλὰ εἴπαμε… Τὴν δική σου θεσούλα… Τὴν μίζερη ζωούλα σου «κουμπάρεεεεεεεεεεεεε»…
Τό πῆρες ὅμως εἴδησι;
Μὲ αὐτὰ καὶ μὲ τὰ ἄλλα, τὴν χάσαμε τὴν Πατρίδα «κουμπάρεεεεεεεεεε»…
Κι ἐσὺ τὸ μόνον ποὺ ἔχεις, ὅπως πάντα, νὰ πῇς, εἶναι γιὰ τοὺς ἄλλους.
Τὰ δικά σου λάθη, πάει…διεγράφησαν. Ἔτσι;
Τά γράφω σωστά «κουμπάρε»;
Υ.Γ.1. Ψίτ, «κουμπάρε», ἔτσι δὲν φτιάχνεται ὁ καλλίτερος κόσμος. Ἔτσι καταστρέφεται ὁ ὑπάρχων κόσμος… Ἀλλὰ δὲν βαριέσαι… Ἔτσι πρέπει νὰ γίνῃ κι ἔτσι θὰ γίνῃ…
Υ.Γ.2.Κι ὅπως γράφει ὁ φίλος Ζήσης, συχνὰ πυκνά, ΨΟΦΟΣΣΣΣΣΣ «κουμπάρε». Σὲ ὅλους ἐσᾶς ποὺ μετατρέψατε σὲ μαγαζάκια σας τὸν ἱερὸ ναὸ τῆς γνώσεως. Ψόφος.
(Visited 22 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Κι ἀπό πότε βρέ «κουμπάρε» εἶναι δικά σας τά Πανεπιστήμια;

  1. …και έτσι όπως το θέτουν αναιρούν και τον όρο ¨πανεπιστήμιο” σύμφωνα με τον οποίο δημιουργήθηκε αν έχω καταλάβει καλά τις αγνές προθέσεις, και τον μετατρέπουν σε… “ιδιωτική γνώση” κάτι που δεν αγοράζεται αλλά ούτε “διδάσκεται”(με την απλή έννοια) παρά μόνον προσφέρεται αν θέλουμε να είμαστε αυθεντική κοινωνία (ή ίδανική αν προτιμάτε). Η Γνώση, κατά την γνώμη μου, δεν είναι κτήμα κανενός, είναι για όλους. Αλλά…, αλλά…

Leave a Reply