Τὸ ἔλλειμμα, οἱ δολοφονίες καὶ κάποιοι ποὺ βρῆκαν εὐκαιρία νὰ κάνουν προπαγάνδα.

Τὸ ἔλλειμμα, οἱ δολοφονίες καὶ κάποιοι ποὺ βρῆκαν εὐκαιρία νὰ κάνουν προπαγάνδα.Λίγες μόλις ὧρες νωρίτερα, ἀπὸ τὸ συβμάν, ἀνακοινώθηκε ἐπίσημα ἀπὸ τὴν Εὐρωπαϊκὴ Eurostat ὅτι ἡ Ἑλλάδα γιὰ τὸ 2013 ἔχει πρωτογενὲς ἔλλειμμα 17,6 δισεκατομμύρια. (Τὸ ὁποῖο προφανῶς θὰ αὐξηθῇ ἐπὶ πλέον ἔως τὸ τέλος τοῦ ἔτους).
Ἀκούσατε ἐσεῖς χθές κάτι γιά αὐτό;
Δὲ νομίζω…

Καμμία ἀπολύτως σχέση λοιπὸν ἀπὸ τὸ χαλκευμένο πλεόνασμα, ποὺ γιὰ ἐντυπψωσιασμὸ καὶ καθαραὴ χειραγώγησ διατυμπανίζουν δῶθε-κεῖθε οἱ Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Βορίδης καὶ ἡ λοιπὴ συμμορία τῶν ἀθλίων.
Αὐτὸ ποὺ συμβαίνει ὅλο, δὲν εἶναι παρὰ χειρίστης ποιότητος θέατρο, χειραγωγήσεως, ποὺ τελικὰ δυστυχῶς ὅμως ἐπιτυγχάνει τὸν στόχο του. Προφανῶς λόγῳ τοῦ χαμηλοτάτου ἐπιπέδου τῆς συντριπτικῆς πλειοψηφίας τῶν ἀποδεκτῶν.
Τεράστια εὐθύνη ἔχουν καὶ τὰ κάθε μορφῆς ΜΜΕ.

Σᾶς παρακαλῶ λοιπόν, καταρχὰς σεβαστεῖτε τοὺς νεκροὺς καὶ κατὰ δεύτερον ἐξασκεῖστε μίαν στοιχειώδη εὐφυΐα.

Ἀλέξανδρος Παυλίδης

σχόλιον καὶ παράκλησις γιὰ τὴν ἀνάρτησι τῆς Ῥαμνουσίας

Το παρακράτος φτιάχνει μάρτυρες για την ΧΑ. Του Σ. Κούλογλου

 

Η προβοκάτσια είναι χοντροκομμένη. Θυμίζει “τα χρόνια του μολυβιού” στην Ιταλία την δεκαετία του 70 και τις δολοφονικές επιθέσεις των μυστικών υπηρεσιών που φορτώνονταν στην αριστερά. Εδώ και 6 εβδομάδες οι νεοναζί είχαν περάσει στην άμυνα, η Βουλή είχε ψηφίσει την άρση της ασυλίας βουλευτών της και οι έρευνες για τις εγκληματικές δραστηριότητες της συνεχίζονταν. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αυτό το Σαββατοκύριακο επρόκειτο να γίνουν και νέες συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής. Μόνο μερικά φέρετρα μπορούσαν να εμποδίσουν την παραπέρα εξάρθρωση της.

 

Ήδη τις προηγούμενες μέρες, έγκυροι παρατηρητές από τον “Πατριωτικό Χώρο” που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, προέβλεπαν ένα “μεγάλο χτύπημα” που θα ανέτρεπε το σκηνικό. Οι δολοφόνοι των μελών της Χρυσής Αυγής έκαναν ακριβώς αυτό: πρόσφεραν στους νεοναζί τους μάρτυρες που είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Μόλις μερικά λεπτά μετά το έγκλημα, ο ντετέκτιβ Κασιδιάρης το είχε ήδη εξιχνιάσει. Οι δράστες ήταν “αριστεροί τρομοκράτες”,τους οποίους έχει αφήσει ελεύθερους το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, την ώρα που φυλακίζει τους “αγωνιστές” θαυμαστές του Χίτλερ. Οι δε ηθικοί αυτουργοί είναι τα ΜΜΕ που τους συκοφαντούν, κατέληξε ο βουλευτής της ΧΑ, που όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος είχαν ξαναβρεί το έξαλλο στιλ στο οποίο διακρίθηκαν και πριν την δολοφονία Φύσσα. Το κλίμα είχε αλλάξει: “δικαιολογημένα είναι θυμωμένοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής”, συμπέραινε η παρουσιάστρια των ειδήσεων του Αντέννα,ούτε μια ώρα μετά την δολοφονία!

Στην πραγματικότητα βέβαια, σε κάθε σκοτεινή ενέργεια όπως είναι όλες οι τρομοκρατικές ενέργειες, ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι ποιος ωφελείται από αυτές. Στην περίπτωση των δολοφονιών στο Νέο Ηράκλειο, η κυβέρνηση δεν είναι από τους ωφελημένους. Μπορεί με τις νέες δολοφονίες να ξεχνιούνται προσωρινά τα νέα οικονομικά μέτρα που ζητάει η τρόικα και η κυβερνητική νευρική κρίση (ο διευθυντής του “Βήματος” προέβλεπε το πρωί πιθανή πτώση της δικομματικής) αλλά το κλίμα της πολιτικής αστάθειας που δημιουργείται υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση ελέγχει όλο και λιγότερο τις εξελίξεις.

Απ΄ ότι φαίνεται έχει χάσει τον έλεγχο και του παρακράτους. Ίσως οι έρευνες στο σπίτι και το γραφείο του Καρχιμάκη, πράγμα που φέρνει αντικειμενικά σε δυσκολότερη θέση το ΠΑΣΟΚ αποσταθεροποιώντας παραπάνω την κυβέρνηση, να ήταν στην ίδια κατεύθυνση.

Το βέβαιο είναι ότι οι δύο δολοφονίες εγκαινιάζουν ένα νέο κύκλο αίματος, που αν τα χέρια του παρακράτους δεν κοπούν, δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Το επόμενο θύμα θα προέρχεται πιθανότατα από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η στρατηγική της έντασης που το Μέγαρο Μαξίμου εγκαινίασε για να αντιμετωπίσει την αριστερά, αλλά τώρα γυρνάει σαν μπούμεραγκ σε βάρος του. ‘Η, καλύτερα, σε βάρος αυτών που δεν έχουν χάσει τελείως την ψυχραιμία τους, μπροστά στην προοπτική απώλειας της εξουσίας…

Το πιθανότερο είναι, τις επόμενες μέρες, κάποια άγνωστη ή εξαφανισμένη για χρόνια τρομοκρατική οργάνωση, να αναλάβει την ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης. Και αυτή την φορά ίσως να προσέξουν και να μην βγάλουν προκήρυξη με καθαρευουσιάνικες εκφράσεις, όπως έβγαλε η μαιμού-οργάνωση για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ.

Στη πραγματικότητα όμως, δεν υπάρχει σήμερα τρομοκρατική οργάνωση στην Ελλάδα που να μπορεί να οργανώσει μια τόσο καλοσχεδιασμένη επίθεση, όπως η σημερινή. Αντί λοιπόν να ξεκινήσει ξανά τις αηδίες περί δύο άκρων, η κυβέρνηση θα πρέπει να διαλύσει το παρακράτος, να βρει τους δολοφόνους και να συνεχίσει την εξάρθρωση της άλλης εγκληματικής οργάνωσης που ελπίζει τώρα, με δύο μάρτυρες σημαία, να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Και τα σημερινά γεγονότα απέδειξαν, ότι η παρουσία της είναι καταστροφική για την χώρα και την πολιτική ομαλότητα.

 

(Visited 14 times, 1 visits today)
Leave a Reply