Μά καί στήν Βαυαρία Ἕλληνες ἄφησαν τά σημάδια τους καί τίς γραφές τους;

Μά καί στήν Βαυαρία Ἕλληνες ἄφησαν τά σημάδια τους καί τίς γραφές τους;Μπᾶ, θὰ μοῦ ἀπαντήσουν οἱ γνωστοί, σταθεροί, μόνιμοι, πορωμένοι, ἀδαεῖς καὶ πιστοποιημένοι ἀνθέλληνες…
Ἀποκλείεται…
Ἐκεῖνοι οἱ μῦθοι, γιὰ παράδειγμα, τοῦ Ἡρακλέους, ποὺ ταξείδευε πρὸς πάσαν κατεύθυνσιν, εἶναι …μῦθοι…!!! Καὶ τὰ τρία πουλάκια λαλοῦν…

Δὲν μπορῶ πιὰ νὰ ἀσχολοῦμαι ὅμως μὲ τοὺ κάθε ἑνὸς τὴν πετριά…
Ἔχω βαθυτάτην πεποίθησιν πὼς ἡ ἴδια ἡ Γῆ, μὲ κάθε τρόπο, θὰ «ξερνᾶ» διαρκῶς Ἑλλάδα…
Ὄχι διότι ἔχει ἀνάγκη ἀπὸ ἐπιβεβαιώσεις ἡ πραγματική της ἱστορία, ἀλλὰ διότι ἐπὶ τέλους πρέπει νὰ τὸ βουλώσουν οἱ λάτρεις τῆς ἀποσιωπήσεως τῆς ἱστορίας… Ἤ τοὐλάχιστον νὰ μὴν προλαμβάνουν νὰ …τρέχουν πανικόβλητοι, νὰ κουκουλώσουν, νὰ θάψουν, νὰ καταστρέψεουν, κατὰ τὰ προσφιλῆ τους ἤθη κι ἔθιμα.

Φιλονόη

Επιγραφές με Γραμμική Γραφή Β από το 1300 π.Χ. εντόπισαν επιστήμονες στη Βαυαρία

Γραφή Γραμμική Β στη Βαυαρία; Κι όμως, ο καθηγητής Ρίτσαρντ Τζάνκο  από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν υποστηρίζει όχι μόνον την αυθεντικότητα των ενεπίγραφων σφραγίδων που βρέθηκαν το 2000 στην οχυρή ακρόπολη του Bernstorf, κοντά στο Μόναχο, αλλά και την ερμηνεία των επιγραφών, που τις συνοδεύει.

Την νέα ανάγνωση των συλλαβογραμμάτων, που κατά τον καθηγητή «υποδεικνύει σύνδεση με ομάδα υπόδουλων γυναικών που εμφανίζονται στα αρχεία πινακίδων γραφής Γραμμικής Β, τόσο της Πύλου όσο και της Κνωσσού, με την ονομασία Ti-nwa-si-ja ή Ti-nwa-ti-ja», θα υποστηρίξει στην ομιλία του με τίτλο «Γραμμική Β στη Βαυαρία; Από τον θησαυρό του Bernstorf στο βασίλειο της Πύλου», την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00, στο πλαίσιο του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου, στη Βρετανική Σχολή Αθηνών (Upper House, Σουηδίας 52).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρόταση του καθηγητή R. Janko είναι «πως τόσο οι σφραγίδες όσο και ο θησαυρός ήταν σύμβολα εξουσίας μιας μυκηναϊκής πόλης ονόματι Tinwanthos, η οποία έπαψε να υπάρχει και οι γυναίκες της οποίας υποδουλώθηκαν, όταν ενσωματώθηκε στο βασίλειο της Πύλου. Οι ηγεμόνες της Πύλου θα είχαν στείλει τα πολύτιμα αυτά αντικείμενα σε μακρινούς εμπορικούς τους εταίρους, έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθούν από κανέναν».

Η επιβλητική οχυρή ακρόπολη του Bernstorf, κοντά στο Μόναχο, που καταστράφηκε από πυρκαγιά γύρω στο 1300 π.Χ. ή αργότερα, έχει αποδώσει έναν θησαυρό χρυσών αντικειμένων Αιγαιακής εμφάνισης, καθώς και τις δύο σφραγίδες από ήλεκτρο που φέρουν, κατά τα φαινόμενα, συλλαβογράμματα γραφής Γραμμικής Β. Δεδομένου ότι αυτά τα ευρήματα ήταν ξενόφερτα, δεν έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής. Η αυθεντικότητα των σφραγίδων μάλιστα αμφισβητήθηκε, από ό,τι φαίνεται, άδικα.

τὰ νέα

Υ.Γ.1. Πότε εἴπαμε πώς τοποθετοῦν τά εὑρήματα;  Στό 1300; Χμμμ… Μά ποῦ ἦσαν τότε οἰ Φοίνικες καλέ;

Υ.Γ.2.Κι ἀκόμη στὴν ἀρχὴ εἴμαστε…

(Visited 26 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Μά καί στήν Βαυαρία Ἕλληνες ἄφησαν τά σημάδια τους καί τίς γραφές τους;

  1. Μα γι’αυτό θέλουν να μας εξαφανίσουν από προσώπου της γης. Δεν θέλουν να θυμούνται ότι ζούσαν στα δένδρα όταν εμείς χτίζαμε Παρθεώνες. Το γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι εσαεί υπόδουλοι πνευματικά, ηθικά, πολιτικά κ.λ.π. Δεν δέχονται την υπεροχή του Έλληνα ανθρώπου. Οι νυχτερίδες και τα τρωκτικά δεν δέχονται το φως του κόσμου στα σκοτάδια της βαρβαρότητος. Ελπίζουμε στο αύριο. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.
    Οδυσσέας Τηλιγάδας

Leave a Reply