«Ἀξιοθαύμαστοι πατριῶτες» σὲ ἀξιοθαύμαστες …κομπίνες!

Ἀφοῦ ψήφισαν τὸν νόμο γιὰ τὴν προστασία τῶν καταθέσεων καὶ χαρήκαμε…
…ἐπέτρεψαν σὲ ὅλα τὰ λαμόγια να ἐξαφανίσουν τὰ ἀποθεματικὰ τῶν Τραπεζῶν…
…ὑποχρεώνοντας ἐμᾶς, τοὺς χαρούμενους, νὰ ξαναγεμίσουμε τὰ ταμεῖα τῶν τραπεζῶν.

Χωρὶς δεύτερη σκέψη κρατικοποιοῦν ἰδιωτικὲς τράπεζες, μεταφέροντας τὸ κόστος τῆς ἀπάτης στὶς πλάτες τῶν φορολογουμένων.
Ὁ χουβαρντᾶς, μὲ τὰ ΔΙΚΑ μας λεφτά, Λαυρεντιάδης, ἀφοῦ ἐξαέρωσε περισσότερα ἀπὸ ἔνα δισεκατομμύριο εὑρῶ…«Ἀξιοθαύμαστοι πατριῶτες» σὲ ἀξιοθαύμαστες ...κομπίνες!4
…παριστάνοντας τὸν γενναιόδωρο χορηγὸ τῆς ἐκκλησίας,«Ἀξιοθαύμαστοι πατριῶτες» σὲ ἀξιοθαύμαστες ...κομπίνες!3 τῆς ἀριστερᾶς,«Ἀξιοθαύμαστοι πατριῶτες» σὲ ἀξιοθαύμαστες ...κομπίνες!2 τοῦ σιωνισμοῦ, τοῦ ἀθλητισμοῦ…
…βρέθηκε στὴν φυλακή, ὅπου δέχθηκε ἐπισκέψη ἀπὸ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Κύπρου, ὁ ὁποῖος τὸν ἐκθειάζει ἀνερυθρίαστα!!!
«Πατριώτης μὲ ἀξιοθαύμαστο ἔργο στην οἰκονομία»,«Ἀξιοθαύμαστοι πατριῶτες» σὲ ἀξιοθαύμαστες ...κομπίνες!1 κατὰ τὸν ἔξυπνο Ἀρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Ἀπὸ τὸ 1,1 Δισεκατομύριο, ποὺ ΕΜΕΙΣ πληρώσαμε..
…εἶχε μερίδιο καὶ ἡ Μεγαλειότητά του…
…Ὅπως κι ὁ Zbigniew Brzezinski (σκιώδης Πρόεδρος τῶν ΗΠΑ μαζὶ μὲ τὸν Kissinger).

Να ἔχουμε κατὰ νοῦ ὅτι ὁ Λαυρεντιάδης ἐμφανίστηκε ἀπὸ τὸ πουθενά…
…ὅταν ἡ περίφημη Carlyle Group ἀγόρασε (;) τὴν ἐταιρεία τοῦ πατέρα τοῦ Λαυρεντιάδη, μὲ τὸ ἀστρονομικὸ ποσὸ τῶν 749.000.000 εὐρῶ! «Ἀξιοθαύμαστοι πατριῶτες» σὲ ἀξιοθαύμαστες ...κομπίνες!6Τοῦ τὴν ἐπέστρεψαν μὲ μόνο 90.000.000 εὐρῶ καὶ μὲ 550.000.000 σὲ δάνεια!
Παρὰ τὴν περιέργη ἀνάμιξη τοῦ πρῴην Ἀμερικανοῦ πρέσβη Daniel Spechard, κουμπάρου τοῦ Λαυρέντη, στην Προεδρία (!) τῆς PROTON BANK κατὰ τὸ μεγάλο πανηγύρι … δὲν τόλμησαν ΠΟΤΕ νὰ τοῦ ἀπαγγείλουν τὴν παραμικρὴ κατηγορία.«Ἀξιοθαύμαστοι πατριῶτες» σὲ ἀξιοθαύμαστες ...κομπίνες!7

Ἐξαφανίστηκε κι ὁ Speckard… «Ἀξιοθαύμαστοι πατριῶτες» σὲ ἀξιοθαύμαστες ...κομπίνες!5
Ἔφυγαν καὶ τὰ λεφτὰ τῆς PROTON…
…καὶ μείναμε ἐμεῖς μὲ τὸν τελειωμένο Λαυρεντιάδη καὶ μὲ τὸν λογαριασμό…

1,2 ΔΙΣ νέο φορτίο στὶς πλάτες μας. 

Ὁ ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου ἀναπολεῖ μὲ νοσταλγία τὶς ἡμέρες ποὺ τὰ ἐκατομμύρια τῶν καταθέτων ἐρέαν σὲ «φιλανθρωπικές» δράσεις.

Σίγμα

Ἕνα μικρὸ χρονικὸ τῆς πορείας τοῦ Λαυρεντιάδου ἀπὸ τὰ ἁλώνια, στὰ σαλόνια καὶ πάλι …πίσω! 

Όταν όλοι αγαπούσαν τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη [εικόνες]

«Ἀξιοθαύμαστοι πατριῶτες» σὲ ἀξιοθαύμαστες ...κομπίνες!3

Τα τελευταία χρόνια ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής του τόπου. Προνομιακός συνομιλητής του προέδρου της Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου, πρωθυπουργών, υπουργών.

Μεγάλος ευεργέτης με χρήματα τα οποία κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά προέρχονται από καθαρές επιχειρηματικές δραστηριότητες ή από την Proton Bank. Πρωτεργάτης στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, χρηματοδότης κομμάτων, μαικήνας της τέχνης και χορηγός του Μεγάρου της Μουσικής.

Κι όλα αυτά δείχνουν απλώς πόσο εύκολο είναι στον κατέχοντα το χρήμα να επιβληθεί στην Ελλάδα. Πόσο σαθρό είναι το πολιτικό κοινωνικό σύστημα αυτής της χώρας που, έως τώρα τουλάχιστον, αποθέωνε με κλειστά μάτια τον φέροντα τα ευρώ, χωρίς να εξετάζει προέλευση και προθέσεις.

Θερμές χειραψίες, χαμόγελα και δημόσιοι εναγκαλισμοί αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα του επιχειρηματία που σήμερα καλείται να δώσει εξηγήσεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και σύσταση συμμορίας η οποία καταλήστευσε μια τράπεζα, την Proton Bank μέσω δανειοδοτήσεων μαϊμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συνέβη και ενδεχομένως δεν θα είναι και η τελευταία. Κάθε φορά όμως είναι διδακτική για τον ελληνικό λαό. Γιατί, οι υπόλοιποι μάλλον δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν μυαλό.

Είναι στη φύση της… δουλειάς τους άλλωστε. Οπως και το να ξεχνούν μετά…

Το iefimerida.gr απλώς παραθέτει σήμερα, χωρίς δικά του σχόλια, αποσπάσματα από δημοσιεύματα του Τύπου της προσφατής εποχής (2009 -2010), κυρίως από την Espresso που ανήκε στον Λαυρεντιάδη.

Το βραβείο από τα χέρια του προέδρου της Δημοκρατίας

Με ιδιαίτερη σεμνότητα και προσήλωση στο φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τα εγκαίνια της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Η δοξολογία του αγιασμού των γραφείων, τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και πρόεδρο της «Αποστολής» Ιερώνυμο ο οποίος υπογράμμισε ότι «Αυτό που δημιουργήσαμε σήμερα είναι πνευματικός σταθμός για την Αρχιεπισκοπή. Η σίτιση, η ένδυση, η στέγαση είναι το τρίπτυχο που καλύπτει αλλά συγχρόνως περιλαμβάνεται και στις μορφωτικές μας δράσεις».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους ευεργέτες της «Αποστολής» κυρίους Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Πέτρο Κυριακίδη, τους οποίους τίμησε με το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου.

Οι δύο επιχειρηματίες με το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, παρέλαβαν τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στα εγκαίνια παρέστησε πλήθος προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής, της Εκκλησίας, της Δικαιοσύνης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Ανάμεσά τους οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας κυρία Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός  Υποδομών  Νίκος Σηφουνάκης,  η βουλευτής της ΝΔ  κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος  Καλαμίδας, η  πρέσβειρα Καλής Θελήσεως κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η πρόεδρος  των Special Olympics κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ Αντώνης Ζαμπέλης και ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Αλέξανδρος Κατσιάρας.

Μια λαμπρή δεξίωση

Με μια λαμπρή δεξίωση, όπου παρευρέθηκε η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της ίδρυσης της έδρας Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης «Λαυρέντης Λαυρεντιάδης» στο CSIS.

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και η σύζυγός του Κατερίνα καλωσόρισαν τους επίσημους καλεσμένους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πιουν το ποτό τους και να συνομιλήσουν υπό τις μελωδίες της άρπας. Στο επίσημο δείπνο παρακάθισαν εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου και του κορυφαίου Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS), υψηλόβαθμα στελέχη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, διακεκριμένοι νομικοί, επιχειρηματίες και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου και οι βουλευτές Τηλέμαχος Χυτήρης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μίμης Ανδρουλάκης, Πέτρος Ευθυμίου, Αννα Νταλάρα και Τόνια Αντωνίου εκπροσώπησαν την κυβέρνηση. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης το παρών έδωσαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γιώργος Καλαντζής και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη δεξίωση ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, οι μέτοχοι του ομίλου Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργος και Μιχάλης Κυριακίδης, η διευθύντρια του ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης Πέτρου Κυριακίδη Αρετή Σιδηροκαστρίτου και όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου.

Παρόντες ήταν ο σύμβουλος του CSIS Zbigniew Brzezinski, ο πρώτος διευθυντής της έδρας Μελετών Νοτιανατολικής Ευρώπης «Λαυρέντης Λαυρεντιάδης» Janusz Bugajski καθώς και τα ανώτατα στελέχη του CSIS Marc Grossman και Heather Conley. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μίλησε στους εκλεκτούς καλεσμένους του κι αφού τους ευχαρίστησε που τον τίμησαν με την παρουσία τους στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νεοϊδρυθείσα έδρα του CSIS που δημιουργήθηκε χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του.

H Alapis και οι φίλοι της

Ο επιστήμονας που αποκωδικοποίησε το ανθρώπινο DNA και δημιούργησε το πρώτο συνθετικό κύτταρο, την πρώτη μορφή ζωής στο εργαστήριο, ο κορυφαίος γενετιστής Κρεγκ Βέντερ ήρθε στην Ελλάδα και επισφράγισε χθες τη συνεργασία του με την Alapis, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο του φαρμάκου, με στόχο την πρόοδο της επιστημονικής έρευνας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Πιο συγκεκριμένα, η Alapis θα συμμετέχει στις επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες της Synthetic Genomics, καθώς και στη νέα εταιρεία παραγωγής εμβολίων που ίδρυσε πρόσφατα ο δρ Venter, τη Synthetic Genomics Vaccines.

Η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε με συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της Proton Bank (η οποία στηρίζει το όλο εγχείρημα) από τους συνδιευθύνοντες συμβούλους της Alapis Περικλή Λιβά και Στυλιανό Κυμπαρίδη και από τους διακεκριμένους γενετιστές δρ J. Craig Venter (ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Synthetic Genomics) και δρ Αριστείδη Πατρινό (πρόεδρος της εταιρείας)….

Στην εκδήλωσαν παρέστησαν η σύζυγος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Κατερίνα, ο καθηγητής Μιχάλης Κυριακίδης, ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Μαριάννα Λαμπράκη-Πλάκα και πλήθος επιστημόνων.

Θερμή χειραψία με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου

Θερμή χειραψία με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου

Στο ίδιο τραπέζι με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Χρήστο Φώλια

Στο ίδιο τραπέζι με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Χρήστο Φώλια

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την κυρία Λούκα Κατσέλη, την κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την κυρία Λούκα Κατσέλη, την κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ

Με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

Με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

Με τον υπουργό τότε Οικονομικών, σήμερα Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Με τον υπουργό τότε Οικονομικών, σήμερα Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου

Με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου

Με τον Λεωνίδα Κύρκο στην εκδήλωση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς της οποίας υπήρξε χορηγός

Με τον Λεωνίδα Κύρκο στην εκδήλωση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς της οποίας υπήρξε χορηγός

Σε δεύτερο πλάνο, πίσω από τον Λεωνίδα Κύρκο και τον Θεόδωρο Πάγκαλο

Σε δεύτερο πλάνο, πίσω από τον Λεωνίδα Κύρκο και τον Θεόδωρο Πάγκαλο

Με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο

Με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο

Ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος με τον κ. Πέτρο Κυριακίδη (αριστερά)

Ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος με τον κ. Πέτρο Κυριακίδη (αριστερά)

Οι κύριοι Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης με την σοπράνο Αγνή Μπάλτσα και την κυρία Κατερίνα Λαυρεντιάδη

Οι κύριοι Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης με την σοπράνο Αγνή Μπάλτσα και την κυρία Κατερίνα Λαυρεντιάδη

πηγή

Ὁ ἐν Χριστῷ ἀδελφὸς καὶ πατριώτης Λαυρεντιάδης ὑπόδικος γιὰ ἀπόπειρα δολοφονίας μὲ δέμα- βόμβα. 

«…Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε αγοράσει καρτοτηλέφωνο σε όνομα αλλοδαπού από το Μπαγκλαντές και επικοινωνούσε με τους δράστες της επίθεσης -τον Ιούνιο του 2012- με δέμα-βόμβα εναντίον επιχειρηματία που ήταν παλαιά συνεργάτης του στην εταιρεία Alapis! Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγραφές της ΕΛ.ΑΣ, ο ίδιος ο 41χρονος επιχειρηματίας ήταν κοντά στο σημείο που έγινε η εγκληματική επίθεση και έδινε εντολές. Επιπλέον, σε υποκλαπείσες συνομιλίες, ο ήδη προφυλακισμένος κ. Λαυρεντιάδης φέρεται να έδινε εντολές σε συνεργάτες του στη Σιγκαπούρη και στην Ελβετία, προκειμένου να ιδρύσουν off shore εταιρείες στο Χονγκ Κονγκ και να αγοράζει ακίνητα στο Μπαλί. Και όπως λένε δικαστικές πηγές «ίσως σε αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες, για την υπόθεση της βόμβας, πιθανόν κρύβεται το μυστικό της υπόθεσης των 500 εκ ευρώ της τράπεζας Protonbank»….»

Τι περιέχει η δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Τον συσχετίζουν με βομβιστική επίθεση -είχε καρτοτηλέφωνο σε όνομα αλλοδαπού από το Μπαγκλαντές

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012: ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης οδηγείται στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012: ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης οδηγείται στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε αγοράσει καρτοτηλέφωνο σε όνομα αλλοδαπού από το Μπαγκλαντές και επικοινωνούσε με τους δράστες της επίθεσης -τον Ιούνιο του 2012- με δέμα-βόμβα εναντίον επιχειρηματία που ήταν παλαιά συνεργάτης του στην εταιρεία Alapis! Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγραφές της ΕΛ.ΑΣ, ο ίδιος ο 41χρονος επιχειρηματίας ήταν κοντά στο σημείο που έγινε η εγκληματική επίθεση και έδινε εντολές. Επιπλέον, σε υποκλαπείσες συνομιλίες, ο ήδη προφυλακισμένος κ. Λαυρεντιάδης φέρεται να έδινε εντολές σε συνεργάτες του στη Σιγκαπούρη και στην Ελβετία, προκειμένου να ιδρύσουν off shore εταιρείες στο Χονγκ Κονγκ και να αγοράζει ακίνητα στο Μπαλί. Και όπως λένε δικαστικές πηγές «ίσως σε αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες, για την υπόθεση της βόμβας, πιθανόν κρύβεται το μυστικό της υπόθεσης των 500 εκ ευρώ της τράπεζας Protonbank».

«Το Βήμα» παρουσιάζει την δικογραφία της βομβιστικής επίθεσης, με επτά συνολικά κατηγορουμένους, για την έκρηξη δέματος-βόμβα στις 15 Ιουνίου 2012, από την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά 43χρονος Κρητικός επιχειρηματίας. Τον δικαστικό φάκελο συνέταξε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Η βόμβα ήταν σε μια γλάστρα που άφησε υπάλληλος ανθοπωλείου και είχε το μήνυμα: «Χαθήκαμε. Ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις κάλεσε με…».
Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους ιδιώτες, έχουν εμπλακεί παλαιότερα σε υποθέσεις ληστειών, εμπορίου όπλων, εκβιάσεων κλπ.
Η ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασε την υπόθεση μέσα από ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων με βάση τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου από το οποίο είχε καλέσει το ανθοπωλείο μία νεαρή γυναίκα που φέρεται να έδωσε και την παραγγελία για την αποστολή της γλάστρας. Το δίκτυο των δραστών φέρεται να έκανε ένα μοιραίο λάθος και σε ένα από τα τηλέφωνα που είχε χρησιμοποιήσει για τις «συνωμοτικές» συνομιλίες τους είχαν βάλει κάρτα SIM και του προσωπικού τηλεφώνου ενός εκ των εμπλεκομένων.
Η εμπλοκή του κ. Λαυρεντιάδη φέρεται να προκύπτει από :
– Την κατάθεση του επιχειρηματία-στόχου της βομβιστικής επίθεσης ότι διατηρούσε προσωπική γνωριμία με μία γυναίκα από το συγγενικό περιβάλλον του κ. Λαυρεντιάδη, την οποία δήλωσε ότι την είχε γνωρίσει μέσω …Facebook. Μάλιστα με την γυναίκα αυτή βρισκόταν λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί η εναντίον του βομβιστική επίθεση.
– Την αναφορά του ίδιου επιχειρηματία ότι το φθινόπωρο του 2011 είχε επιχειρήσει να συνεργασθεί με τον κ. Λαυρεντιάδη στην εταιρεία ALAPIS. Ομως, όπως συμπλήρωσε, «από τον Απρίλιο του 2012 είχαν κακές σχέσεις λόγω προσβλητικών αναφορών συνεργατών του κ. Λαυρεντιάδη για τον πατέρα του θύματος».
– Ο ίδιος ο επιχειρηματίας στην κατάθεσή του ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τις τελευταίες ημέρες πριν γίνει η επίθεση εναντίον του, φοβόταν για την ζωή του και άλλαζε σπίτια.
– Ο κ. Λαυρεντιάδης εμφανίσθηκε, με βάση την ανάλυση κλήσεων, να είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου με αριθμό 6978-302… που φέρεται να ανήκει στον 27χρονο Φακίρ Σαλάμ του Τζαλίλ από το Μπαγκλαντές (!), να στέλνει τρία γραπτά μηνύματα σε έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της παράδοσης του δέματος-βόμβα, την ώρα που καταγράφηκε η εγκληματική ενέργεια.
– Η κεραία από την οποία εξέπεμπε το κινητό αυτό που πραγματικός κάτοχός του φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι ήταν ο κ. Λαυρεντιάδης, έδινε σήμα από κεραία κοντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη βόμβας. Σημειώνεται ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας εκείνη την περίοδο (Ιούνιος 2012) ήταν ελεύθερος και προφυλακίσθηκε για το σκάνδαλο της Proton Bank στις 14 Δεκεμβρίου 2012.
– Ο προϊστάμενος της φρουράς του κ. Λαυρεντιάδη είχε συγγενική σχέση με έναν εκ των επτά κατηγορουμένων αλλά και φιλικούς δεσμούς με έναν άλλον από τους φυσικούς αυτουργούς.
– Ενας άλλος εκ των σωματοφυλάκων του κ. Λαυρεντιάδη εντοπίσθηκε λίγο μετά την βομβιστική επίθεση να δίνει παρόν στην οδό Ηρας στην Βουλιαγμένη.
– Φρουροί του κ. Λαυρεντιάδη είχαν τουλάχιστον 50 τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 43χρονο επιχειρηματία που τραυματίσθηκε από την έκρηξη βόμβας.
Συνεργάτες του κ. Λαυρεντιάδη επεσήμαναν ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση.
Πάντως, αξιοσημείωτο είναι το σημείο του εγγράφου της ΕΛ.ΑΣ που αναφέρεται σε τηλεφωνική παρακολούθηση ενός άλλου τηλεφώνου του 41χρονου προφυλακισμένου επιχειρηματία για το οποίο σημειώνεται: «την εν λόγω σύνδεση ο κατηγορούμενος κ. Λαυρεντιάδης την χρησιμοποίησε αποκλειστικά και μόνο για την επικοινωνία του με αλλοδαπούς υπηκόους Σιγκαπούρης και Ελβετίας, με τους οποίους αναφερόταν στην ίδρυση υπεράκτιων εταιρειών (Ανγκουίλα, Χονγκ Κονγκ) στην αγορά ακινήτων, στην μεταφορά εμβασμάτων στο Μπαλί και σε διάφορες συναλλαγές σε τραπεζικούς λογαριασμούς στον Παναμά».
Σημειώνεται τέλος, ότι η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής στρέφεται στην διερεύνηση δύο βομβιστικών επιθέσεων σε κατοικίες όπου διέμεναν μία δικαστική λειτουργός και ένας ελεγκτής της τράπεζας της Ελλάδος που είχαν ασχοληθεί και με την υπόθεση της Proton Bank.

 

(Visited 272 times, 1 visits today)
Leave a Reply