Μὲ κάθε πρόσχημα …πρόστιμα!

Στὸν πλανήτη τῶν σιωνιστῶν τοκογλύφων, ὁ βίος γίνεται ἀβίωτος, ἡμέρα μὲ τὴν ἡμέρα.

Μετὰ τὰ πρόστιμα στοὺς Συλλόγους Γονέων καὶ Κηδεμόνων, στοὺς καπνιστές….
…γιατί ὄχι καί πρόστιμα στούς ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ τῶν οἰκοδομῶν;

Μὲ κάθε πρόσχημα…. ἕνα δολοφονικὸ πρόστιμο ποὺ θὰ καταλήξῃ στὶς τσέπες τῶν ξένων τοκογλύφων…
…ἀφορολόγητο φυσικά.

Πρόστιμα στους διαχειριστές που δεν αναρτούν αποδείξεις στον πίνακα Κοινοχρήστων

Υποχρεωτικά στον πίνακα των κοινοχρήστων κάθε πολυκατοικίας θα αναρτώνται τα τιμολόγια και οι αποδείξεις προμηθειών υλικών και διαφόρων εργασιών.

Μάλιστα, στην περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, ο διαχειριστής θα είναι αντιμέτωπος με πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, με αγορανομική διάταξη που υπέγραψε ο υφ. Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, εφεξής για κάθε δαπάνη που διενεργείται και για την οποία επιβαρύνονται τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών θα πρέπει αντίγραφο του παραστατικού της δαπάνης να αναρτάται υποχρεωτικά στον πίνακα με τη συγκεντρωτική κατάσταση οφειλών κάθε διαμερίσματος.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, υπαγορεύεται από την ανάγκη διαφάνειας στις δαπάνες που επιβαρύνουν τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών, αλλά και αντιμετώπισης φαινομένων προμήθειας αγαθών και εκτέλεσης έργων (καύσιμα, κηπουρικές-οικοδομικές εργασίες κ.λπ.) χωρίς την ύπαρξη των από τον νόμο προβλεπόμενων παραστατικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την έκδοση αγορανομικής διάταξης ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, καθώς έλεγχοι διαπιστώνουν φοροδιαφυγή στις εταιρείες κοινοχρήστων που προμηθεύουν με πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες, όπως κηπουρούς, καθαριστές κ.λπ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
ἡμερησία

καὶ τὸ …κλανομεθάνιο:

Ἐκτὸς ἀπὸ τὸ CO2 σύντομα θὰ βάλουν καὶ φόρο στὸ Μεθάνιο, ποὺ παράγουν οἱ ἐκτροφεῖς ἀγελάδων…
…Τὸ κλανομεθάνιο σύντομα θὰ φορολογεῖται ὡς ῥύπος

Κλιματική αλλαγή, γάλα και αγελάδες – Στόχος η μείωση του μεθανίου

Είναι γνωστό ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η κλιματική αλλαγήοφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις εκπομπές αερίων των αγελάδων κτηνοτροφίας.

Την ώρα που οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα της Γης ανέρχονται σε πρωτοφανή επίπεδα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Άρκανσο προσπαθούν να βοηθήσουν την αμερικανική γαλακτοβιομηχανία να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Όπως μεταδίδει το Sience Daily, το 2007 οι Αμερικανοί κατανάλωσαν 17,4 εκατ. μετρικούς τόνους γάλακτος σε υγρή μορφή, ως ποτό ή με δημητριακά. Στόχος του κλάδου είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 25% ως το 2020.

Η έρευνα αποσκοπεί στην καθοδήγηση παραγωγών, γαλακτοβιομηχανιών και άλλων στην εφοδιαστική αλυσίδα προκειμένου να μειώσουν τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο επιτυγχάνοντας παράλληλα το στόχο της μακροπρόθεσμης οικονομικής βιωσιμότητας.

Η διεπιστημονική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Γκρεγκ Τόμα, καθηγητή χημικής μηχανικής, μελέτησε όλες τις όψεις και φάσεις της παραγωγής γάλακτος, από το λίπασμα που χρησιμοποιείται στη ζωοτροφή ως την διαχείριση των κτηνοτροφικών αποβλήτων και των συσκευασιών που πετά ο τελικός καταναλωτής.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι για κάθε κιλό καταναλισκόμενου γάλακτος στις ΗΠΑ ετησίως, αντιστοιχούν 2,05 κιλά αερίων του θερμοκηπίου στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας (παραγωγή, επεξεργασία, διάθεση).

Τα αέρια του θερμοκηπίου μετρήθηκαν σε αντιστοιχία με το διοξείδιο του άνθρακα και περιλαμβάνουν το μεθάνιο, ψυκτικά αέρια και άλλα.

Τη μερίδα του λέοντος στις εκπομπές καταλαμβάνει ο κύκλος της ζωοτροφής, το εντερικό μεθάνιο που εκπέμπουν τα ζώα κατά την πέψη και τα αέρια από την αποσύνθεση της κοπριάς.

Μεταξύ των λύσεων που προτείνονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι ο αερισμός της κοπριάς ώστε να μην αποσυντίθεται σε αερόβια κατάσταση, ο εμπλουτισμός της κοπριάς με “μεθανιοφάγα” βακτήρια, η εξοικονόμηση καυσίμων κατά τη μεταφορά του γάλακτος με φορτηγά και η χρήση οικολογικών συσκευασιών.

Όπως είναι ευνόητο, η μετατροπή του πεπτικού συστήματος των αγελάδων για τη μείωση των αερίων είναι αδύνατη.

Η μελέτη, με τίτλο «Αποτύπωμα Άνθρακα και Νερού στο Γάλα των ΗΠΑ, από τη Φάρμα μέχρι το Τραπέζι» δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο στο «International Dairy Journal».

Υπενθυμίζεται ότι επιστήμονες του ΠανεπιστημίουAberystwyth της Ουαλίας ανακάλυψαν πως η προσθήκη ενός σκευάσματος σκόρδου στη διατροφή των αγελάδων μπορεί να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Κι αυτό διότι το οργανικό θείο που περιέχεται στο σκόρδο “σκοτώνει” το βακτήριο που παράγει το μεθάνιο στο πεπτικό σύστημα των αγελάδων.

πηγή

Ἑτοιμάζουν δηλαδὴ φόρο ῥύπων στὸ γάλα!
Βάζουν φόρους στὰ εἴδη πρώτης ἀνάγκης κλασικά…
Πετρέλαιο, ῥεῦμα…
…σύντομα καὶ στὸ γάλα.

Παλαιότερο μνημόνιο εἶχε ἐπιβάλει στὴν Ἑλλάδα νὰ δημιουργήσῃ μονοπώλια, τῶν ὁποίων οἱ φόροι κατέληγαν στοὺς ξένους τοκογλύφους.
Κρατικὸ Μονοπώλιο στὸ ἁλάτι, στὸ πετρέλαιο, στὸ οἰνόπνευμα, στὸν τζόγο καὶ στὸν καπνό. Τὰ περισσότερα ἀπὸ αὐτὰ τὰ εἴδη ἔχουν ἐθιστικὲς ἰδιότητες ἢ εἶναι ὑπερ-ἀναγκαῖα,  ποὺ σημαίνει ἐξασφαλισμένη ῥοὴ χρήματος πρός τὶς τσέπες τῶν ἐπικυριάρχων.

Παρόμοιο φόρο ἐφαρμόζουν στὴν νόμιμη μαριχουάνα στὴν Ἀμερική, γνωρίζοντας ἥδη τὴν ἐθιστική της ἰδιότητα, ποὺ φυσικὰ ἀποκρύπτουν.
Δισεκατομμύρια δολάρια εἰσπράττει ἡ Καλιφόρνια ἀπὸ φόρους στὴν συνταγογραφούμενη μαριχουάνα…
…ἀλλὰ χρωστάει τρισεκατομμύρια σὲ τράπεζες…
Κι ἔτσι οἱ φόροι καταλήγουν σὲ συγκεκριμένες τσέπες…

Κι ἀκόμη στὴν ἀρχὴ εἴμαστε…

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply