Οὖρα καὶ κόπρανα.

Οὖρα καὶ κόπρανα.Είδα στον τοίχο ενός νέου ανθρώπου γέλια, ειρωνείες και χαιρέκακα σχόλια για το γεγονός της βεβήλωσης, με ούρα και κόπρανα, της εικόνας του Ιησού σε χωριό της Κρήτης. «Πιθανότατα οπαδοί του Δωδεκάθεου οι δράστες», γράφει το ρεπορτάζ, επειδή σε μια εικόνα είχαν γράψει «Φάτε σκατά κερνάει ο Δίας».

Πιστός δεν είμαι, ούτε πιστεύω στην θεϊκή ιδιότητα του γιου της Μαρίας.
Μου αρκεί όμως ότι δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ να χωρίσω με αυτόν τον άνθρωπο, και δη τον εσταυρωμένο. Ούτε πείραξε, ούτε ενόχλησε κανέναν. Άρα γιατί να χαρώ ή να επιδοκιμάσω αυτή την πράξη;

Ο άθεος ή ο άθρησκος ή ο δωδεκαθεϊστής ή ο «ελληνολάτρης» (ή ο απλός μαλάκας) που προχώρησε σε αυτή την πράξη, ή την επικροτεί, όχι μόνο Διαφωτισμό και αρχαία Ελλάδα δεν κουβαλάει μέσα του, αλλά δεν έχει τίποτα άλλο στο κεφάλι του, παρά αυτά:
Ούρα και κόπρανα.

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

(Visited 34 times, 1 visits today)
0 thoughts on “Οὖρα καὶ κόπρανα.

  1. Το έργο, ολοκληρώθηκε: Γνωρίζαμε την εκκλησία ως γωνιακό μαγαζί… ως εμπόριο μυστηρίων… ως οίκο ανοχής με τη γύμνια σε γάμους και βαφτίσια… ως εικονοστάσι παπικών αγιογραφιών, ως προσκυνητάρι εικόνων με άλογα και δράκους, ως λατέρνα με τα τάματα στις εικόνες… Τώρα λέει, έγινε και… αφοδευτήριο!
    http://xairete.blogspot.gr/2014/09/blog-post_606.html

Leave a Reply