Μέ πλαστά ἔγγραφα στό ΤΧΣ ἀγοράζεις τράπεζες;

Του Ελευθέριου Ρήνου*

Στις 19 Ιουνίου 2014, ο Αρτέμης Σώρρας υπέβαλε την πρόταση του να εξαγοράσει τις μετοχές των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.). Οι μετοχές αυτές έχουν έρθει στα χέρια του ΤΧΣ μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αντιπροσωπεύουν τις θυσίες του ελληνικού λαού, για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα, μετά από πολιτικές αποφάσεις της πλειοψηφίας των βουλευτών, αλλά της μειοψηφίας του εκλογικού σώματος.

Με την έκθεση επιδόσεως 12081 του δικαστικού επιμελητή κ Ιωάννη Παπαθανασίου, αποδεικνύεται πως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει παραλάβει την εξώδικη δήλωση – πρόταση του Αρτεμίου Σώρρα για την εξαγορά των μετοχών των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με την έκθεση επιδόσεως, στην πρόταση έχει ενσωματωθεί συγκεκριμένος τίτλος – χρεόγραφο (International Bill of Exchange) με αριθμό 2012-1000-SLW-0010-0524.

Έκτοτε έχουν περάσει τέσσερις μήνες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν έχει απαντήσει δημόσια για την τύχη της προτάσεως Σώρρα. Μάλιστα, η οργάνωση του άφραγκου επενδυτή, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια ποινικοποιήσεως της όλης διαδικασίας, οδηγώντας απλούς πολίτες, που δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα, σε μηνύσεις κατά του ΤΧΣ για την μη αποδοχή της συγκεκριμένης προτάσεως. Την κινητοποίηση έχει αναλάβει η κα Βίκυ Χαραλάμπους, στενή συνεργάτης του κατά φαντασίαν «ομογενούς» «τρισεκατομμυριούχου» από την Πάτρα και εκ των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνώσεώς του.

ΑΚΑΛΥΠΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

Τα παραπάνω θα ήταν φυσιολογικά, αν οι χρηματοπιστωτικοί τίτλοι, τους οποίους τα μέλη της εγκληματικής οργανώσεως Σώρρα αποκαλούν «αμερικανικά ομόλογα», είχαν κάποια αξία. Η υποτιθέμενη ονομαστική αξία του χρεογράφου που προσκομίστηκε στο ΤΧΣ είναι 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πραγματική αξία του είναι χαμηλότερη των 10 σεντς του ευρώ, όσο κοστίζει το χαρτί και το μελάνι του εκτυπωτή.

Ο Σώρρας για πρώτη φορά από την εμφάνιση του στα τηλεοπτικά δρώμενα και την υιοθέτηση του ακροδεξιού προφίλ, χρησιμοποίησε έναν από τους πλαστούς τίτλους ΙΒΟΕ (International Bill of Exchange) που δημιούργησε πριν χρόνια ο Stephen Louis Wozny. Ο τελευταίος είναι ένας διεγεγραμμένος δικηγόρος της πολιτείας της Washington, που με βάση θεωρίες συνωμοσίας και μια ηλίθια κομπίνα, θεώρησε ότι ο δικηγορικός σύλλογος της πολιτείας του χρωστάει σχεδόν τρία τρισεκατομμύρια δολάρια για την χρήση του ονόματός του, το οποίο υποστήριζε ότι είναι trademark (βλ. «Ὁ Stephen Louis Wozny «καίει» τὸν Σῶῤῥα, τοὺς ὁπαδούς του καὶ τὶς Ἑλληνικὲς ἀρχές.»).

Κάθε φορά που ο συγκεκριμένος αποτυχημένος, πρώην επιχειρηματίας της Πάτρας απεφάσιζε να εξαγοράσει κάτι «μεγάλο», δεν εμφάνιζε τους τίτλους του Stephen Louis Wozny, τα «αμερικανικά ομόλογα» δηλαδή, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Παρουσίαζε έμμεσες ενδείξεις ότι διέθετε τα αξιόγραφα στην κατοχή του, όπως για παράδειγμα αποδείξεις καταθέσεως σε ένα άτυπο, ιδιωτικό καταθετήριο του Καναδά. Με την δικαιολογία ότι το σύστημα δεν επιθυμεί να του πωλήσει κάποια από τις μεγάλες επιχειρήσεις, και τον ταυτόχρονο παραπλανητικό ελιγμό ότι δεν βοηθάει κανέναν, επειδή δεν είναι ανθρωπιστής (sic), επιβιώνει στην συνείδηση των πιστών οπαδών του και ταυτόχρονα σπρώχνει το δικό τους χέρι τους στην τσέπη τους για να τον χρηματοδοτούν!

Στην περίπτωση του ΤΧΣ, αντί αυτή την φορά να εμφανίσει ένα χαρτί που να λέει ότι κατέθεσε τον πλαστό τίτλο σε μια κλειστή, εικονική εταιρεία του Καναδά ή μια εγγυητική επιστολή της Diamond + Diamond Merchant Banking Group, εμφάνισε το ίδιο το ανυπόστατο χρεόγραφο. Η μέχρι τώρα πρακτική ήταν να παρουσιάζει γραπτές βεβαιώσεις ότι έχει καταθέσει τις συναλλαγματικές σε εταιρείες του συνεργάτη του Αντώνη Διαμαντόπουλου, κάτι που έκανε ήδη στην προηγούμενη προσπάθεια εξαγοράς του ΙΚΑ και της Εθνικής Τραπέζης.

Στην «ανωτάτη απατεωνική», αυτό είναι ένα επικίνδυνο παράπτωμα. Γιατί μέχρι σήμερα, η εμφάνιση του «τραπεζίτη από τον Καναδά» Αντώνη Διαμαντόπουλου, ακόμη και στο βολικό δικαστήριο που έγινε με την μηνυτήρια αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του Σώρρα, φάνηκε σωτήρια για τον ψευτο-επενδυτή.

Βλέπετε ο κ. Διαμαντόπουλος εμφανίζεται σαν ο «τραπεζίτης του Σώρρα» που κρατάει στα χέρια του τα δισεκατομμύρια, όμως είναι και αυτός καταδικασμένος και φυλακόβιος. Τα ελληνικά δικαστήρια έλαβαν την γνώμη του κ. Διαμαντόπουλου σαν συμβόλαιο και με βάση την μαρτυρία ενός απατεώνα, αθώωσαν έναν άλλο, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις, ακόμη και αν υποστηρίζεις ότι είσαι ο ενσαρκωμένος Απόλλωνας που ήρθε με διαστημόπλοιο από τον Σείριο ή μέλος μιας διεθνούς οικονομικής αστυνομίας, που δεν υπάρχει σε αυτό τον πλανήτη…

Οι παθογένειες του ελληνικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης φαίνονται ξεκάθαρα στην περίπτωση Σώρρα. Μαζί φαίνεται ξεκάθαρα η γύμνια των θεσμών και η έλλειψη ενημερώσεως των πολιτών, τους οποίους οι κυβερνώντες σκέφτονται μόνο για να πληρώσουν τα λάθη άλλων. Ακόμη και η πιο απλή έρευνα στο διαδίκτυο, σχετικά με τον ειδικό μάρτυρα που βεβαιώνει, με την ιδιότητα του «τραπεζίτη», ότι τα «λεφτά υπάρχουν», αφήνει άφωνο τον κάθε ενδιαφερόμενο. Απάτες, χρήση πλαστών χρεογράφων για «δανειοδοτήσεις», στις οποίες τα θύματα πλήρωσαν μπροστά τα έξοδα δανείου και δάνειο δεν είδαν, πυραμίδες (όχι του Χέοπα, αλλά αντίστοιχης «ομορφιάς»), φυλακίσεις και ειδήσεις που θα ζήλευε κάθε δημοσιογράφος του ποινικού. Αυτός λοιπόν ο περίφημος Αντώνης Διαμαντόπουλος, μαζί με τον έτερο συνεργάτη του κυκλώματος Greg Pappas, έγιναν δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες από την σύνθεση του δικαστηρίου, που έκρινε και αθώωσε τον Σώρρα για την διάδοση ψευδών ειδήσεων (βλ. law times news  και globe advisor  και osc gov  και canlii).

ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΧΡΕΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΧΣ

Το συγκεκριμένο πλαστό χρεόγραφο, που απετέλεσε αυτή την φορά μέρος της προτάσεως Σώρρα, παρεδόθη στο ΤΧΣ, στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στην Αντιπολίτευση, στον Υπουργό Οικονομικών, στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στον Πρόεδρο της Βουλής, στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην ΕΣΗΕΑ και στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Το αστείο με την όλη υπόθεση είναι ότι το χρεόγραφο αυτό είναι τόσο ψεύτικο και κακοφτιαγμένο, που θα το απέφευγαν ακόμη και οι πιο αδαείς. Ίσως αυτό να είναι και το μόνο ελαφρυντικό της εγκληματικής οργανώσεως Σώρρα, ότι δηλαδή αν μπορείς σε ένα κράτος δικαίου να χρησιμοποιείς ένα καταφανέστατα μαϊμουδίσιο χρεόγραφο χωρίς να συλλαμβάνεσαι, ίσως να πρέπει να μην φταις κιόλας…

Εικόνα 1: Το πλαστό χρεόγραφο που έστειλε ο Σώρρας στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το οποίο αποκρύπτει από τους οπαδούς του. Όταν το κύκλωμα θέλει να εμφανίσει «στοιχεία» δεν διστάζει να παραποιεί έγγραφα ή να αφαιρεί σελίδες. Ολόκληρη η εξώδικη πρόταση Σώρρα για την αγορά των μετοχών των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται εδώ.

Εικόνα 1:
Το πλαστό χρεόγραφο που έστειλε ο Σώρρας στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το οποίο αποκρύπτει από τους οπαδούς του. Όταν το κύκλωμα θέλει να εμφανίσει «στοιχεία» δεν διστάζει να παραποιεί έγγραφα ή να αφαιρεί σελίδες. Ολόκληρη η εξώδικη πρόταση Σώρρα για την αγορά των μετοχών των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται εδώ.

Εδώ και αρκετό καιρό ο Γιώργος Γιαλτουρίδης από την Βοστώνη έχει αποδείξει, με την ενδελεχή έρευνά του, την οποία επαλήθευσα βήμα προς βήμα και ενίσχυσα με δικά μου ευρήματα, ότι τα «αμερικανικά ομόλογα», πέραν κάθε αμφιβολίας, είναι οι ακάλυπτες συναλλαγματικές του Stephen Louis Wozny, που έχουν κριθεί ήδη στα αμερικάνικα δικαστήρια ως άχρηστες, όταν ο αμερικανός πρώην δικηγόρος προσπάθησε να χρεοκοπήσει τον δικηγορικό σύλλογο της πολιτείας του και έχασε πανηγυρικά λόγω απάτης.

Στο συγκεκριμένο αντίγραφο που προσκόμισε με τα χέρια του ο ίδιος ο Αρτέμιος Σώρρας βλέπουμε το όνομα του Stephen Louis Wozny, κάτι που σημαίνει ότι παρά τις παλαβομάρες και τις ανυπόστατες δικαιολογίες του κυκλώματος, δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία για την προέλευση των παλιόχαρτων αυτών. Από μόνος του ο πατρινός φτωχοδιάβολος, που μέχρι τώρα είχε καταπιαστεί με μικρότερης κλίμακας…«αταξίες», επιβεβαίωσε την έρευνα του κ. Γιαλτουρίδη και τις προειδοποιήσεις μας προς τους συμπολίτες μας.

Εικόνα 2: Λεπτομέρεια του «ομολόγου» όπου φαίνεται το όνομα του Stephen Louis Wozny. Ο κατασκευαστής του πλαστού χρεογράφου, το βασίζει σε ένα μονομερές τιμολόγιο προς το δικηγορικό σύλλογο για τη χρήση του trademark – ονόματος του στην απόφαση διαγραφής του. Με το τιμολόγιο αυτό ζητούσε 2.876.526.500.000 δολάρια.

Εικόνα 2:
Λεπτομέρεια του «ομολόγου» όπου φαίνεται το όνομα του Stephen Louis Wozny. Ο κατασκευαστής του πλαστού χρεογράφου, το βασίζει σε ένα μονομερές τιμολόγιο προς το δικηγορικό σύλλογο για τη χρήση του trademark – ονόματος του στην απόφαση διαγραφής του. Με το τιμολόγιο αυτό ζητούσε 2.876.526.500.000 δολάρια.

 Αντίγραφο του τιμολογίου βρίσκεται εδώ.

Ακόμη και ο αριθμός του χρεογράφου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν…«μυστικός», και σύμφωνα με δηλώσεις του Σώρρα, αν παρουσιαζόταν θα μας φυλάκιζαν και μετά θα μας έκαναν επίθεση οι Αμερικανοί:

αποκαλύπτεται πλέον και από τον ίδιο στην πρόταση προς το ΤΧΣ.
Τον αριθμό αυτό, τον αποκαλώ «αριθμό της βλακείας» και εξηγούμαι.
Ο αριθμός 2012-1000-SLW-0010-0524 έχει επιλεγεί από τον ίδιο τον Wozny και απλά δείχνει, σύμφωνα με το σκεπτικό του, ότι το χρεόγραφο δημιουργήθηκε το 2012, ενώ το 1000 συντροφεύει παλιόχαρτα ονομαστικής αξίας 100 δις. Σε αυτά των 500 εκατομμυρίων έδινε τον αριθμό 500, μιας και είχε και από δαύτα. Τα γράμματα SLW είναι τα αρχικά του Stephen Louis Wozny. Το 0010 είναι ένα κοινό νούμερο για όλα τα χρεόγραφα που «φτιάχνει”» (το δέκα το καλό) και στην συνέχεια παραθέτει τον αύξοντα αριθμό.

Μάλιστα, είναι τόσο δεκτικοί κάποιοι από τους οπαδούς του Σώρρα, που πιστεύουν τις ηλιθιότητες ενός ακόμη από τα κεντρικά πρόσωπα της εγκληματικής οργανώσεως, του πρώην επιχειρηματία Γιάννη Καλογερόπουλου, ο οποίος επαναλαμβάνει τον αριθμό του χρεογράφου συστηματικά, λες και με αυτό θα ξορκίσει τα δαιμόνια του και θα δώσει θάρρος στην βάση που τον χρηματοδοτεί. Βέβαια, αυτόν τον αριθμό τον είχα δημοσιεύσει σε άρθρο μου στις 13 Μαρτίου 2014 και βρίσκεται στο σχετικό πίνακα του άρθρου, ένατος πριν το τέλος της πρώτης σελίδας, πολύ πριν δημοσιευτεί από τον άφραγκο επενδυτή. Για έναν αριθμό με 16 ψηφία και 3 γράμματα, είτε ήμουν τυχερός να τον προβλέψω, είτε ο κ. Καλογερόπουλος πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες… (βλ.«Ὁ Stephen Louis Wozny «καίει» τὸν Σῶῤῥα, τοὺς ὁπαδούς του καὶ τὶς Ἑλληνικὲς ἀρχές.»). Σας βεβαιώνω πως δεν διαθέτω το γνωστό κληρονομικό χάρισμα…

Ωστόσο, είναι ο ίδιος ο κ. Καλογερόπουλος που καλεί επανειλημμένα τα μέλη της οργανώσεως να δώσουν τον οβολό τους για… φωτοτυπίες και διάφορες εκδηλώσεις υποστηρίξεως προς τον βαθύπλουτο δήθεν ευεργέτη. Είναι ο ίδιος που σύμφωνα με μαρτυρίες, αλλά πλέον και με κατηγορίες από τον πρόεδρο της EI-END Εμμανουήλ Λαμπράκη, χρησιμοποιεί τα χρήματα του κόσμου για τα ταξείδια του σε ολόκληρη την Ελλάδα, για να διευρύνει την βάση των πιστών και να θεμελιώσει την ανάστροφη πυραμίδα του παρανόμου πλουτισμού.

Εικόνα 3. Δώστε και σώστε τον τρισεκατομμυριούχο.

Εικόνα 3.
Δώστε και σώστε τον τρισεκατομμυριούχο.

Ο πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας EI-END Εμμανουήλ Λαμπράκης, μαζί με τους ομογενείς που συμμετείχαν στην ΜΚΟ, τα έχουν τσουγκρίσει τελευταία με τον Σώρρα και τους συνεργούς του, γιατί ακόμη και αυτοί κατάλαβαν ότι δεν είναι σωστό να γίνονται έρανοι σε βάρος των δοκιμαζομένων Ελλήνων. Η απάτη απάτη, αλλά τουλάχιστον ας είμαστε «large». Φυσικά, έστω και σε διάσταση, ο κ. Λαμπράκης συνεχίζει να υποστηρίζει ότι οι πλαστές συναλλαγματικές του Wozny είναι πραγματικές και μάλιστα ότι πρόκειται για οφειλές της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve και όχι του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, ασχέτως εάν ο ίδιος υποστήριζε πριν λίγους μήνες ότι η FED θα χρεοκοπούσε στις 23 Δεκεμβρίου 2013.

Ωστόσο, είναι σαφές πως ακόμη κι αν κάποιοι από τους ομογενείς είχαν αγαθές προθέσεις, πλέον η οργάνωση δεν περιορίζεται στην EI-END, αλλά εξελίχθηκε σε μια ευρύτερη εγκληματική οργάνωση, με όλα τα χαρακτηριστικά της αρχηγικής μαφιόζικης δομής, της απορροφήσεως κεφαλαίων και της διάχύσεως αυτών στον κεντρικό πυρήνα, της αποδοχής και χρήσεως προϊόντων εγκλήματος, της απόπειρας εξαπατήσεως του ελληνικού δημοσίου, της πλαστογραφήσεως εγγράφων και δικαστικών αποφάσεων και πολλών ακόμη αξιόποινων δραστηριοτήτων, για τις οποίες δίδονται σαφείς εντολές από συγκεκριμένα στελέχη.

Σε αυτές τις δραστηριότητες θα πρέπει δυστυχώς να προσθέσω τη στοχοποίηση ανθρώπων, την εξύβριση όσων αντιδρούν, τις απειλές και στο τέλος την προτροπή προς τα μέλη της οργάνωσης να βιαιοπραγήσουν ενάντια σε συνανθρώπους τους, έως το θάνατο, όπως έγινε πριν μερικούς μήνες εναντίον μου, με τη διανομή φωτογραφιών μου και την αποδοχή του καλέσματος από τους φανατικούς οπαδούς (βλ. «Ντροπή σου Βίκυ Χαραλάμπους!!!» –). Τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, μετά από μηνυτήρια αναφορά για αυτεπάγγελτα αδικήματα, που κατατέθηκε από τον δικηγόρο μου κ. Ευάγγελο Δαούτη, και θεωρώ πως όποιος έχει απειληθεί ή είναι μάρτυρας αξιόποινων πράξεων, θα πρέπει πλέον να πάει στον εισαγγελέα, για να τελειώνει αυτή η άθλια ιστορία και να προστατευτεί και ο ίδιος από εκβιασμούς και απειλές.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΤΧΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Εκτός των σχετικών αποδείξεων που έχουμε αναπτύξει σε προηγούμενα άρθρα, οι αμερικανικές αρχές έχουν απαντήσει πολλαπλώς, επιβεβαιώνοντας την πλαστότητα των χρεογράφων του Σώρρα και δηλώνοντας ότι δεν αποτελούν υποχρέωση του αμερικανικού κράτους. Το τραγελαφικό στην όλη υπόθεση είναι ότι, ενώ οι απαντήσεις του υπουργείου οικονομικών της Αμερικής έχουν φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές και άρθρα, ο Αρτέμης Σώρρας, στην πρόταση του προς το ΤΧΣ, επιμένει να ελεγχθεί το πλαστό ομόλογο του από το αμερικάνικο υπουργείο οικονομικών.

Εικόνα 4. Ο ίδιος ο Σώρρας προκαλεί το ΤΧΣ να επιβεβαιώσει την «γνησιότητα» του χρεογράφου στο αμερικανικό υπουργείο οικονομικών, που όμως έχει ήδη αποφανθεί πως πρόκειται περί απάτης.

Εικόνα 4.
Ο ίδιος ο Σώρρας προκαλεί το ΤΧΣ να επιβεβαιώσει την «γνησιότητα» του χρεογράφου στο αμερικανικό υπουργείο οικονομικών, που όμως έχει ήδη αποφανθεί πως πρόκειται περί απάτης.

Τα στοιχεία αυτά, με αντίγραφα των απαντήσεων των αμερικανικών αρχών πως πρόκειται περί μιας απλής απάτης, τα έχω προωθήσει, τόσο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδος, ελάχιστες ημέρες μετά την κοινοποίηση της εξώδικης προτάσεως Σώρρα. Μετά την αλληλογραφία, ακολούθησαν τηλεφωνήματα εκ μέρους μου, αλλά και νέες επιστολές, με στόχο να κινητοποιηθούν οι αρχές και να προστατέψουν, έστω και αργά, τους απλούς πολίτες από το να πέσουν θύματα μιας απλής, αλλά πειστικής και πιεστικής, απάτης.

Εικόνα 5. Η απάντηση από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής, ότι τα «ομόλογα» Σώρρα είναι απάτη, όπως προωθήθηκε στο ΤΧΣ.

Εικόνα 5.
Η απάντηση από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής, ότι τα «ομόλογα» Σώρρα είναι απάτη, όπως προωθήθηκε στο ΤΧΣ.

Πριν μερικές ημέρες, με την προτροπή του εξαίρετου δημοσιογράφου κ. Ιωσήφ Παπαδόπουλου, επισκεφθήκαμε μαζί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, χωρίς ραντεβού και συνομιλήσαμε με την κα Πέτροβιτς, υπεύθυνη τύπου του ταμείου. Στην συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφθηκε και αυτός το νομικό τμήμα της Τραπέζης της Ελλάδος, λαμβάνοντας την ενημέρωση ότι το θέμα πλέον έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη (βλ. «Ἄν ἦταν στὴν Ἀμερικὴ θὰ τὸν εἶχαν μαζέψη σὲ …πέντε ἡμέρες!!!»).

Πρόσφατα το Έθνος δημοσίευσε με την σειρά του την επίσημη απάντηση του αμερικανικού υπουργείου οικονομικών προς την Τράπεζα της Ελλάδος, με την οποία ενημέρωνε πως τα «ομόλογα»  Σώρρα είναι πλαστά και πως θα πρέπει η Τράπεζα της Ελλάδος να απευθυνθεί στην δικαιοσύνη (βλ. «Απάτη το “έμβασμα” των …600 δις του Σώρρα»).

Μαζί, η εφημερίδα δημοσιοποίησε και το το απαλλακτικό βούλευμα της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, με το οποίο απηλλάγη, τόσο το Έθνος, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος, από τις κατηγορίες Σώρρα και την μήνυση εναντίον τους. Μάλιστα, η Εισαγγελέας απεφάνθη ότι η εσωτερική επιστολή της Τραπέζης της Ελλάδος που είχε δημοσιεύσει το Έθνος, δεν ήταν ψευδής, κατά συνέπεια όλοι οι ισχυρισμοί περί απάτης είναι αληθείς και λεφτά δεν υπάρχουν!

Εικόνα 6. Η από 4-10-2012 εσωτερική επιστολή της Τραπέζης της Ελλάδος που είχε δημοσιεύσει το Έθνος, με την οποία ο Γ. Ζερβουδάκης, επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της Τραπέζης της Ελλάδος, έκρινε ότι η υπόθεση των «ομολόγων» είναι απάτη.

Εικόνα 6.
Η από 4-10-2012 εσωτερική επιστολή της Τραπέζης της Ελλάδος που είχε δημοσιεύσει το Έθνος, με την οποία ο Γ. Ζερβουδάκης, επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της Τραπέζης της Ελλάδος, έκρινε ότι η υπόθεση των «ομολόγων» είναι απάτη.

Εκτός του δημοσιεύματος του Έθνους, και το Υπουργείο Οικονομικώνμ σε επίσημη, ανακοίνωση του, την 4η Οκτωβρίου 2012, επεσήμανε ότι τα «600 δις» είναι μια φήμη, που δεν ευσταθεί και αποκαλεί το Σώρρα και τους συνεργάτες του «χρυσοθήρες».

Εικόνα 7. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τα «600 δις» του Σώρρα

Εικόνα 7.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τα «600 δις» του Σώρρα

Το δυστυχές στην περίπτωση αυτή είναι ότι τα στοιχεία υπήρχαν. Ήταν διαθέσιμα σε όλους, δημοσιευμένα και εύκολα προσβάσιμα στην ηλεκτρονική εποχή της ενημερώσεως. Και όμως μέλη δικαστηρίου στην χώρα της Δημοκρατίας έπεσαν θύματα από τα «καθρεφτάκια» του δήθεν ευεργέτη, και σαν άλλοι ιθαγενείς επικρότησαν μιαν επικίνδυνη απάτη, που προέρχεται από ένα διαβολικό διεθνές κύκλωμα.

Το γεγονός αυτό, όπως και η αδιαμφισβήτητη σιωπή των επισήμων θεσμών, που αρκέστηκαν σε εσωτερικά έγγραφα και γενικόλογες ανακοινώσεις, δείχνουν ότι η επικαλούμενη απαξίωση, προδίδει έναν αέρα «ασυλίας» στον Αρτέμιο Σώρρα, που από πολλούς οπαδούς του ισοδυναμεί με σιωπηλή συναίνεση. Είναι δίκαιο λοιπόν να ερωτά ο απλός πολίτης, πως μπορεί οποιοσδήποτε να προσπαθεί να εξαπατήσει ένα ολόκληρη κράτος και να μην τον ακουμπάει κανείς. Πως είναι δυνατόν να μην ασχολείται κανείς και να μην προειδοποιούν οι εποπτικοί μηχανισμού του κράτους το κοινό για τους κινδύνους που διατρέχει. Πως επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να δημιουργεί μια εγκληματική οργάνωση και ανενόχλητος να δημιουργεί φανατισμένους πυρήνες σε όλη την επικράτεια, στελεχωμένους με ανθρώπους που θα έκαναν οτιδήποτε μετά από μία εντολή.

Στα ερωτήματα αυτά, θα προσθέσω και μια προσωπική μου απορία, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί. Πόσες ακριβώς επιστολές θα πρέπει να στείλει κάποιος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στην Τράπεζα της Ελλάδος, με απόλυτα στοιχεία αξιόποινων πράξεων, για να συγκινηθεί κάποιος και να μην συγκαλύπτει, με την απάθεια του, τέτοιες εγκληματικές προσπάθειες. Εκτός αν υπάρχουν άνωθεν εντολές ή αν εξυπηρετούν κάποιον σκοπό…

Θα κλείσω αυτό το άρθρο με την από 12 Αυγούστου 2014 επιστολή μου προς το ΤΧΣ και με την ελπίδα η ελληνική δικαιοσύνη να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο των πολιτικών πιέσεων, των γνωριμιών, της απάθειας και του ωχαδερφισμού. Η απονομή πραγματικής δικαιοσύνης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των ανθρώπινων κοινωνιών και ο καθρέφτης οποιασδήποτε παθογένειας. Και σε αυτό η παρουσία του Σώρρα, αποδεικνύει πολλά.

Αξιότιμε εκπρόσωπε του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,

δεν ξέρω αν θα πρέπει να συγχαρώ τη διοίκηση του Τ.Χ.Σ. ή αν θα πρέπει να την συλλυπηθώ και το ίδιο ισχύει και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Τραπέζης της Ελλάδος.

Είναι πραγματικά εκπληκτικό, και θεωρώ ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, ο ιδιώτης Αρτέμιος Σώρρας, που έχει αποδεδειγμένα χρησιμοποιήσει πλαστή διεθνή συναλλαγματική (IBOE) στην απόπειρα του να εξαγοράσει τις μετοχές των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, να προβαίνει στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Χ.Σ. γιατί δεν αποδέχονται το πλαστό χρεόγραφο. Φρονώ, ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ούτε στην Κολομβία.

Μάλιστα, υπάρχει σχέδιο για άμεση μαζικοποίηση των μηνύσεων εναντίον του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την διαμοίραση έτοιμων φορμών στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Σώρρα, έτσι ώστε χιλιάδες συμπολίτες μας να συνυπογράψουν την χρήση της πλαστής συναλλαγματικής και να ζητήσουν την δίωξη του Δ.Σ. του Τ.Χ.Σ. για την μη αποδοχή της. Είναι η πληρέστερη προσπάθεια, μέχρι σήμερα, μαζικής «νομιμοποιήσεως» πλαστών χρεογράφων παγκοσμίως και μια στρατηγική που θα ζήλευαν ακόμη και ο Stephen Louis Wozny με την OITC.

Είναι αδιανόητο ότι από τις 19 Ιουλίου 2014 σας έχει κοινοποιηθεί το πλαστό χρεόγραφο και δεν έχετε κάνει το παραμικρό για να προστατέψετε τους πολίτες, παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις μου. Είναι αδιανόητο για μια χώρα, της οποίας η ηγεσία νομίζει ότι ανήκει ακόμη στην Ευρώπη, και όχι στην υποσακχάρια ζώνη της Αφρικής, τα μέλη μιας εγκληματικής οργανώσεως, ανενόχλητα, να αποδέχονται και να διακινούν πλαστά έγγραφα κατά συρροή, να υπάρχουν στοιχεία ότι δέχονται «δωρεές» από απλούς ανθρώπους μέσω λογαριασμών Eurobank, να χρησιμοποιούν πλαστά έγγραφα σε δικαστική αίθουσα, να πλαστογραφούν δικαστικές αποφάσεις και να φτάνουν στο σημείο να τις δίνουν πλαστογραφημένες σε εισαγγελικούς λειτουργούς, να έχουν υφαρπάξει την ψήφο χιλιάδων συμπολιτών μας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την χρήση των εγγράφων αυτών, με τα οποία υπόσχονται δωρεάν σπίτια, ύδρευση, ρευματοδότηση, φαγητό κλπ

Η εγκληματική αυτή οργάνωση με έχει επικηρύξει προσωπικά και έχει μοιράσει φωτογραφίες μου, την διεύθυνση μου και τα στοιχεία της οικείας των γηραιών γονέων μου, για να βιαιοπραγήσουν τα μέλη της εναντίον μου και να με εκτελέσουν. Ήδη έχει κατατεθεί αναφορά στον εισαγγελέα για αυτά τα αυτεπάγγελτα αδικήματα.

Ωστόσο, η ευθύνη επεκτείνεται και στο επίσημο κράτος, το οποίο επιλέγει να ασκήσει την αυστηρότητα του στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους υγιείς επιχειρηματίες, διαλύοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, μετακυλίοντας ένα διεθνές χρέος αγνώστου προελεύσεως στους πολίτες και εξαφανίζοντας κάθε ίχνος πρωτογενούς παραγωγής.

Από την άλλη, τον τύπο με τα πλαστά έγγραφα, τις πλαστογραφημένες υπογραφές του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων εκπροσώπων της ελληνικής πολιτείας, τον τύπο με τις ύβρεις, τις απειλές βίας, το ρατσισμό και τον φυλετισμό κατά πάντων, τον άνθρωπο που τόλμησε να δηλώσει δημόσια σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δεν πέθανε γιατί τάχα ήταν «Εβραίος» και τον είχαν στήσει οι μυστικές υπηρεσίες, τον τύπο που εξαπατά τους πολίτες, δίνει εντολές κατά το πρότυπο της μαφίας στους συνεργάτες του για την στοχοποίηση ατόμων και ομάδων, και κάνει την χώρα διεθνώς ρεζίλι, δεν τον ελέγχει κανείς!!!

Θεωρώ ότι η μηνυτήρια αναφορά του Αρτέμιου Σώρρα, η οποία κατατέθηκε στις 6 Αυγούστου 2014 ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών με αριθμό καταθέσεως στο βιβλίο μηνύσεων 1664231Β 3864046Β 2014/1849, είναι μια ακόμη διεθνής πρωτοτυπία στην διαλυμένη οικονομία της χώρας μας, που προσπαθεί να επανακτήσει ίχνη αξιοπιστίας, και η ευθύνη για την χρήση της πλαστής συναλλαγματικής και την εξαπάτηση των πολιτών, πλέον βαρύνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας που ακόμη ανέχονται απάτες, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν σε ελάχιστο χρόνο σε χώρες όπως η Καμπότζη (πραγματικό γεγονός). 

Καλώ τόσο εσάς όσο και την Τράπεζα της Ελλάδος, να προβείτε στα νόμιμα, αποδεχόμενοι τις ευθύνες σας αν συνεχίσετε να συγκαλύπτετε τέτοιες τραγελαφικές απάτες. Η περιουσία που έχει στα χέρια του το ΤΧΣ αντιπροσωπεύει τις θυσίες του Ελληνικού Λαού και την πληρώνει μέχρι σήμερα με το αίμα του.

Τα στοιχεία της έρευνας του Γεώργιου Γιαλτουρίδη από την Βοστώνη, αλλά και της δικής μου, είναι στην διάθεση σας, όπως πλέον θα τεθούν και στην διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, μαζί με όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την πλαστότητα των «ομολόγων»  του Αρτέμιου Σώρρα και την απάτη των «Παγκοσμίων Καταπιστευμάτων», μέσα από τα οποία ο άφραγκος δήθεν επενδυτής προσπαθεί να δανειοδοτήσει Δήμους σε ολόκληρη την επικράτεια, εξαπατώντας τους πολίτες.

Την επιστολή μου αυτή θα κοινοποιήσω στα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως και καλώ όλους τους υγειώς σκεπτόμενους Έλληνες να βοηθήσουν στην διάδοση της, ελπίζοντας στην ενεργοποίηση σας, για την καθυστέρηση της οποίας σε άλλες χώρες θα είχατε ελεγχθεί ήδη.

Με εκτίμηση,

Ελευθέριος Ρήνος

————————–

Ο Ελευθέριος Ρήνος αρθρογραφεί ως ελεύθερος πολίτης, φέρει την ευθύνη των απόψεων του και είναι ενεργό μέλος του Society of Professional Journalists (SPJ), ιδιότητα υπό την οποία υπογράφει το παρόν άρθρο.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

4 thoughts on “Μέ πλαστά ἔγγραφα στό ΤΧΣ ἀγοράζεις τράπεζες;

  • Γιατί;;
   Νὰ σοῦ πῷ… Διότι τὰ συγκοινωνοῦντα δοχεῖα ἀλληλοεξυπηρετοῦνται. ΔΕΝ ὑπάρχει περίπτωσις νὰ ἐπιβιώση τέτοιου εἴδους σύστημα «διακυβερνήσεως» ἐὰν ΔΕΝ ὑπάρχῃ ἐξάρτησις-ἀλληλοεκβιασμός, μεταξύ τους.
   Ἐὰν Ἕνας ἀπὸ αὐτοὺς ΔΕΝ κρύβῃ τοὺς ἄλλους, αὐτομάτως παρουσιάζονται κενὰ καὶ κινδυνεύουν μὲ ἐξαφάνισιν.
   (Κι ὅταν βλέπουμε φαινόμενα τύπου Καρατζαπαίρνη, νὰ σκεπτόμαστε πὼς ἔφθασε ἡ στιγμὴ νὰ …δόσουν κάποιον, γιὰ νὰ μᾶς μαλακώσουν, λίγο, πρὸ κειμένου νὰ λάβουν τὶς σχετικὲς παρατάσεις!!!)

Leave a Reply