ΠΕΝΤΕ χιλιάδων ἐτῶν δωμάτιο μουσικῆς εἰδικὸ γιὰ …θεραπεία!!!

«…Δωμάτιο για μουσική θεραπεία ανεκαλύφθη σε μία 5.000 ετών-αρχαία πόλη, στην ανατολική επαρχία της  Erzin Χατάϊ. Θεωρείται ότι ο θάλαμος, που χρονολογείται από την ρωμαϊκή (εδώ δεν θέλουν να γράψουν ελληνική!) εποχή,  κτίστηκε με σπάνια αρχιτεκτονική «odeon». Κάποτε  χρησιμοποιοήθηκε για θεραπεία μετά …μουσικής…»

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Δωμάτιο για μουσική θεραπεία ανεκαλυφθη, ηλικίας 5.000 χρόνων

Μεγάλη ανακάλυψη Τούρκων αρχαιολόγων φέρνει στην επιφάνεια το μεγαλείο των Ελλήνων στην αρχαιότητα. Η ιδιαίτερη αυτή  ανασκαφή δείχνει τον πολιτισμό και το υψηλό επίπεδο θεραπειών για τους ασθενείς που έκαναν πράξη στην καθημερινή τους ζωή οι ‘Ελληνες.

Μεταφέρουμε μεταφρασμένο το άρθρο που δημοσιεύτικε στην σελίδα της εφημερίδας «ΧΟΥΡΙΕΤ».
σημ.: Αν και προσπαθεί ο αρθρογράφος της εφημερίδας να αποφύγει ανεπιτυχώς την αναφορά σε Έλληνες, Ελληνισμό κλπ., δεν μπορεί όμως να παραπλανίσει κάποιον που διαθέτει στοιχειωδώς γνώσεις ιστοριάς!

 

…………………………………………………
Δωμάτιο για μουσική θεραπεία ανεκαλυφθη, ηλικίας 5.000 χρόνων
Η μάχη μεταξύ του Μακεδόνα βασιλιά Μεγάλου Αλεξάνδρου και του  Πέρση βασιλιά Δαρείου θεωρείται ότι είχε λάβει χώρα  κοντά στην  Ισσώ.

Δωμάτιο για μουσική θεραπεία ανεκαλύφθη σε μία 5.000 ετών-αρχαία πόλη, στην ανατολική επαρχία της  Erzin Χατάϊ. Θεωρείται ότι ο θάλαμος, που χρονολογείται από την ρωμαϊκή (εδώ δεν θέλουν να γράψουν ελληνική!) εποχή,  κτίστηκε με σπάνια αρχιτεκτονική «odeon». Κάποτε  χρησιμοποιοήθηκε για θεραπεία μετά …μουσικής.

Οι ανασκαφές συνεχίζονται εδώ και οκτώ χρόνια στην αρχαία πόλη της Ισσού (Epiphane), η οποία ήταν ένα σημαντικό επικεντρο το 545 π.Χ. Η μάχη μεταξύ του Μακεδόνα βασιλιά  Μεγάλου Αλεξάνδρου και του  Πέρση βασιλιά Δαρείου έλαβε χώρα σε αυτήν την περιοχή. 

Η Issos, όπως αναφέρεται στα βιβλία της ιστορίας, ήταν γνωστή για  το εμπόριο της αλλά και για το ό,τι ήταν μια πολυπολιτισμική πόλη, γνωστή κατά την ρωμαϊκή εποχή (αποφεύγουν δια ροπάλου ν’ αναφερθούν στην ελληνική επικράτεια) όπως και στην βυζαντινή εποχή. Επίσης αναφέρεται και παλαιότερα. απότην εποχή των  Χετταίων, των Περσών αλλά και πιο πρόσφατα,  της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Η ανασκαφική ομάδα 20 ατόμων, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο του Μουσείου Hatay Ömer Çelik, έφεραν στο φως ορισμένα τμήματα της ρωμαϊκής οδού, στην αρχαία πόλη του τρέχοντος έτους, αποκαλύπτοντας ότι τα τμήματα βρέθηκαν μέσα στα βορειοανατολικά τμήμα του δρόμου. Οι ανασκαφές στην περιοχή αυτή απεκάλυψαν την αρχιτεκτονική του Odean (ωδείου), καθώς και την αίθουσα μουσικής (δωμάτιο μουσικής) που ανεκαλύφθη. Οι ερευνητές πιστεύουν πως ασθενεις υπεβλήθησαν σε θεραπεία σε αυτή την αίθουσα. 

Επιπλέον, ανασκαφές σε ένα λόφο έφεραν στο φως ένα αμφιθέατρο από την ρωμαϊκή εποχή. Τα καθίσματα του αρχαίου θεάτρου έχουν μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί και σήμερα οι εργασίες επικεντρώνονται στην σκηνή του θεάτρου.

παρατηρητής

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

0 thoughts on “ΠΕΝΤΕ χιλιάδων ἐτῶν δωμάτιο μουσικῆς εἰδικὸ γιὰ …θεραπεία!!!

Leave a Reply