Μία πραγματικὰ ἀπίστευτη ὑπόθεσις…

«…Πρώτα-πρώτα, σε κάποια από τα χωράφια που προαναφέραμε, πλάκωσε η αστυνομία για να συλλάβει τους ελαιοσυλλέκτες. Μάταια οι άνθρωποι επέδειξαν την άδεια του δήμου κι άδικα διαμαρτυρήθηκαν, αφού τα όργανα της τάξεως ήσαν ανένδοτα: έπρεπε να συλλάβουν τους κλέφτες και να τους προσαγάγουν για εξακρίβωση στοιχείων. Ευτυχώς, κάποιος από τους «κλέφτες» κατάφερε και ενημέρωσε τηλεφωνικά την αρμόδια του δήμου, η οποία έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα. Στην ερώτησή της «γιατί τους συλλάβατε, αφού σας έδειξαν την άδεια με την υπογραφή τού δημάρχου;», η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Κυρία μου, τόσα χρόνια αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς οι αστυνομικοί για να βγάζουμε το λάδι μας»! Τελικά, οι εκπρόσωποι του νόμου κατάλαβαν ότι η υπόθεση δεν θα εξελισσόταν προς το συμφέρον τους αν την παρατραβούσαν και άφησαν ελεύθερους τους «εγκληματίες». Πρόλαβαν, όμως, να προσθέσουν «πείτε τους, τουλάχιστον, να φέρουν και σε μας κανένα τενεκέ λάδι»….»

Ο Πελετίδης έδωσε σε άπορους στην Πάτρα την εκμετάλλευση ελαιόδεντρων. Αστυνομικοί και ιερείς αντέδρασαν!

Παρακαλώ, την προσοχή σας. Παρά τις «λογοτεχνικές παρεμβάσεις» του γράφοντος, η ιστορία που ακολουθεί είναι πέρα για πέρα αληθινή:
Επειδή στην Πάτρα  κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές πλειοψήφισαν οι κομμουνιστές, είναι φυσικό και επόμενο η δημοτική αρχή να μην ασχολείται με σοβαρά και κεφαλαιώδη προβλήματα της πόλεως, όπως κάνει π.χ. ο δήμος Ναυπλιέων, ο οποίος ασχολήθηκε με το να ονομάσει τον Αντώνη Σαμαρά επίτιμο δημότη του. Εμείς εδώ, κολλημένοι κομμουνιστές, επιμένουμε να ασχολούμαστε με τρίχες, όπως π.χ. πώς θα ανακουφίσουμε (έστω και λίγο) τους συμπολίτες μας που υποφέρουν.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, οι διοικούντες τον δήμο σκέφτηκαν κάτι απλό: να αξιοποιήσουν κατά τον πιο πρόσφορο τρόπο την δημοτική περιουσία. Κι ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία τού δήμου υπάρχουν και… ελιές! Μιας και στο σχέδιο πόλεως έχουν ενταχθεί αγροί και χωράφια, πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη απαλλοτριωθεί προκειμένου να ανοιχτούν δρόμοι, να γίνουν πλατείες, να κτιστούν σχολεία κλπ, είναι λογικό να υπάρχουν μεταξύ τους και κάποια με ελιές.
Η απλή σκέψη της δημοτικής αρχής, λοιπόν, ήταν να καταγράψει τις ελιές των απαλλοτριωμένων εκτάσεων και στην συνέχεια να παραχωρήσει το δικαίωμα συλλογής και εκμεταλλεύσεως του ελαιοκάρπου τους σε άπορες οικογένειες, ανέργους, πολυτέκνους κλπ. Μοίρασε τις σχετικές άδειες στους δικαιούχους κι εκείνοι ξαμολύθηκαν να βγάλουν το λάδι των οικογενειών τους. Όλα καλά ως εδώ και μπράβο στον δήμαρχο και στην ομάδα του, που σκέφτηκαν κάτι τέτοιο. Όμως… Όμως, τώρα αρχίζουν τα προβλήματα.
Πρώτα-πρώτα, σε κάποια από τα χωράφια που προαναφέραμε, πλάκωσε η αστυνομία για να συλλάβει τους ελαιοσυλλέκτες. Μάταια οι άνθρωποι επέδειξαν την άδεια του δήμου κι άδικα διαμαρτυρήθηκαν, αφού τα όργανα της τάξεως ήσαν ανένδοτα: έπρεπε να συλλάβουν τους κλέφτες και να τους προσαγάγουν για εξακρίβωση στοιχείων. Ευτυχώς, κάποιος από τους «κλέφτες» κατάφερε και ενημέρωσε τηλεφωνικά την αρμόδια του δήμου, η οποία έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα. Στην ερώτησή της «γιατί τους συλλάβατε, αφού σας έδειξαν την άδεια με την υπογραφή τού δημάρχου;», η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Κυρία μου, τόσα χρόνια αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς οι αστυνομικοί για να βγάζουμε το λάδι μας»! Τελικά, οι εκπρόσωποι του νόμου κατάλαβαν ότι η υπόθεση δεν θα εξελισσόταν προς το συμφέρον τους αν την παρατραβούσαν και άφησαν ελεύθερους τους «εγκληματίες». Πρόλαβαν, όμως, να προσθέσουν «πείτε τους, τουλάχιστον, να φέρουν και σε μας κανένα τενεκέ λάδι».
Ανοίγουμε παρένθεση για να κάνουμε μια απαραίτητη διευκρίνιση. Φυσικά, οι αστυνομικοί τού τοπικού τμήματος δεν πήγαιναν οι ίδιοι να μαζέψουν ελιές. Γι’ αυτή την δουλειά υπήρχαν συνεργεία με τον κατάλληλο εξοπλισμό (όχι σαν τους φουκαράδες που τους κάλεσε ο δήμος να μαζέψουν ελιές κι εκείνοι δεν είχαν ούτε λιόπανα). Οι αστυνομικοί έκαναν, απλώς, τα στραβά μάτια ενώ, παράλληλα, φρόντιζαν να απομακρύνουν τους περίεργους. Κλείνουμε την παρένθεση και συνεχίζουμε.
Ανακουφισμένοι, οι άνθρωποι γύρισαν στα σπίτια τους. Όμως, εκεί τους περίμενε άλλη μια έκπληξη. Δυο υπάλληλοι του δήμου πήγαν με άγριες διαθέσεις για «τσαμπουκά», επειδή «αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς με τους αστυνομικούς και μοιραζόμαστε το λάδι χρόνια τώρα»! Προφανώς, οι δυο υπηρέτες τού δήμου ήσαν σίγουροι πως είχαν αποκτήσει κάποιο δικαίωμα χρησικτησίας επί της δημοτικής περιουσίας.
Οι -έκπληκτοι με όσα τους συνέβαιναν- άνθρωποι ξανατηλεφώνησαν στην αρμόδια, η οποία ζήτησε να μιλήσει με τους «διαμαρτυρομένους» δημοτικούς υπαλλήλους και τους επέπληξε αυστηρά, προειδοποώντας τους για τις συνέπειες που θα είχαν αν επέμεναν. Τελικά, εκείνοι κατάλαβαν ότι ο «τσαμπουκάς» τους δεν θα έβγαζε πουθενά και αναγκάστηκαν να φύγουν. Όχι, όμως, δίχως να προσθέσουν με αγανάκτηση: «τέτοιες μαλακίες κάνει ο Πελετίδης και δεν πρόκειται να ξαναβγεί». Το ό,τι κανένας δεν πίστεψε ότι αυτοί οι δυο ψήφισαν Πελετίδη, δεν έχει καμμιά σημασία.
Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται απίθανα, περιμένετε διότι δεν φτάσαμε ακόμη στο καλλίτερο.
Το ίδιο βράδυ, παρουσιάστηκαν σε άλλη οικογένεια ελαιοσυλλεκτών τέσσερις ιερείς τής κοντινής εκκλησίας, απαιτώντας να σταματήσει αμέσως η διαδικασία συλλογής τού ελαιοκάρπου, διότι «αυτές τις ελιές τις μαζεύουμε εμείς χρόνια τώρα, για να βγάζουμε το λάδι για τα καντήλια της εκκλησίας»(!) Φυσικά, έγινε πάλι το -συνηθισμένο πια- τηλεφώνημα στην αρμόδια. Όμως, οι εν λόγω ιερείς ήσαν τόσο φορτικοί και τόσο επίμονοι ώστε χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του δημάρχου για να πειστούν να αποχωρήσουν και να αφήσουν τους ανθρώπους στην ησυχία τους. Προφανώς, οι σεμνοί λευίτες διεπίστωσαν με αγανάκτηση ότι ο κομμουνιστής (και, σίγουρα, άθεος) δήμαρχος δεν έδινε δεκάρα για τα καντήλια τους…
Αυτή ήταν η μικρή σημερινή μας ιστορία. Την οποία, βεβαίως, μην περιμένετε να διαβάσετε και σε κάποια τοπική εφημερίδα ή να ακούσετε σε κάποιο τοπικό κανάλι. Σκεφτείτε, όμως: αν οι εφημερίδες και τα κανάλια δεν ήσαν όπως είναι, ποιόν λόγο υπαρξεως θα είχαν τα ιστολόγια;
Τελειώνω. Είτε σας αρέσουν οι ιστορίες λαδιού είτε όχι, δείτε -ή και ξαναδείτε- την πρώτη ιστορία («Το Ρολόι») από την εξαιρετική σπονδυλωτή ταινία «Το κανόνι και τ’ αηδόνι», των Ιακώβου και Γιώργου Καμπανέλλη (σε σενάριο του πρώτου). Θα ξοδέψετε 34 λεπτά από την ζωή σας αλλά δεν θα μετανοιώσετε ποτέ.
Σημείωσις
Δὲν πιστεύουμε πὼς ὁ κομμουνισμός, καὶ κατ’ ἐπέκτασιν οἱ κομμουνιστές, εἶναι στὸ σύνολόν τους δίκαιοι, ὡς σύστημα.
Πιστεύουμε ὅμως βαθύτατα στὸν ἄνθρωπο καὶ στὸ ἦθος του.
Εὖγε λοιπὸν στὸν δήμαρχο Πελετίδη καὶ στὴν ἰδέα του.
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

10 thoughts on “Μία πραγματικὰ ἀπίστευτη ὑπόθεσις…

 1. ο κομμουνισμος ως συστημα ειναι Δικαιος.
  Ειδαλλως ο Πλατωνας, δεν θα κατεφευγε σε ενα μειγμα αναρχο-κομμουνισμου ως την ιδανικη του πολιτεια, υποδειγμα καποιου αλλου.

  Για τους κομμουνιστες παλι, ως ανθρωπους, ΔΕΝ ξερω.
  Καλο παντως, ειναι να μην συγχεουμε ομως τον κομμουνισμο με τους κομμουνιστες, την κοζανη με τους κοζανιτες, το ποδηλατο με τους ποδηλατες, το ιντερνετ με τους σερφερ και τη μηχανη με τα λαδια.

  Για “αστυνομικους” και “ιερεις” ολοι γνωριζουν τι ψηφιζουν οποτε δεν τιθεται καποιο θεμα. Καμια μερα, εκτος απο το ξυλο στα μουλωχτα και φανερα,
  τις μιζες, τα ναρκωτικα, την πορνεια και τα “ιερα” κτηματα,χρυσα και “ιερες” παρτουζες καλο θα ηταν να κανουν και το καθηκον τους.

  Οχι τιποτα αλλο ρε γμτ.

  Τους πληρωνουμε για αυτο (το δευτερο)

  ΥΓ:αν το εστειλα 2 φορες, παρακαλω σβηστε το ενα. ευχαριστω

 2. Οχι, δεν ακουσα τιποτα. Για την ακριβεια, ήμουν αγεννητος
  οταν ειχαν και οι 2 ήδη πεθανει.
  Ουδεποτε ειχα καμια σχεση με τον Μαρξ, η καποιους απο την οικογενεια Ροτσιλντ. Δεν παρευρεθηκα ποτε σε καμια
  απο τις κοινωνικες συναναστροφες τους.

  ΕΛπιζω να εγινα κατανοητος.

  Τωρα, ΑΥΤΟΙ που ηταν κοντα τους την εποχη που ζουσαν,
  πιθανον να εγραψαν καποια πραγματα. Εαν εγραψαν μεταγενεστεροι, θα τα αντιμετωπιζα με ιδιαιτερη προσοχη, οπως για παραδειγμα κειμενα που αποδιδονται στο Ναζωραιο.

  Η αξια τους παντα προκυπτει απο την ικανοτητα του αναγνωστη να
  ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ (να χρησιμοποιησει το θεικο αυτο χαρισμα) αν το κειμενο ειναι αυθεντικο η οχι. Για να γινει αυτο, απαραιτητες προυποθεσεις, ειναι η σε βαθος γνωση του ΤΙ,ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ

  ηταν ο Ναζωραιος (η ο καθε Ναζωραιος)

  Επομενως, μιλαμε για ενα μελετητη, οπου θα εχει
  τα απολυτως απαραίτητα εφόδια του μελετητη.
  Ειλικρινεια, Θαρρος, Δικαιοσυνη,Δυναμη, Γνώση κτλ τκλ

  Εαν λοιπον ο αναγνωστης εχει αυτες τις ικανοτητες, θα μπορει να ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ αν το κειμενο εχει γραφτει απο αυτον που ΛΕΓΕΤΑΙ
  οτι εχει γραφτει, η απο καποιον άλλο.

  Γιατι όμως τα κειμενα “αλλάζουν” κατα τη διαρκεια των ετων?
  Τη λυση μας τη δινει το “σπασμενο τηλεφωνο”.
  Εαν πουμε μια φραση σετο διπλανο μας, μετα απο 20 “διπλανους”
  μας, η φραση εχει γινει….εχει “αλλοιωθει” θα έλεγε καποιος.

  ΓΙΑΤΙ αλλαζει η φραση?ειναι δυσκολο να αναπαραγουμε μερικες
  λέξεις? ΒΕΒΑΙΩΣ!!!

  Διοτι ο καθε ανθρωπος ειναι ενα είδος φίλτρου. Για παραδειγμα,
  θα μπορουσαμε να πουμε οτι (τυπικα τα νουμερα και οι “αρετες”)
  εχει 5% ειλικρινεια, 10% ψευτια, 20% γλυψιμο, 10% ανδρεια, 20% καλοπεραση κτλ τκλ.

  Ακουγοντας λοιπον τη φραση, μεσω καποιων διαδικασιων, περναει
  η φραση μεσα απο το φιλτρο και βγαινει….καινουργια!!!

  (αυτο ακριβως εκμεταλλευονται και οι διαφημιστες να πουλησουν στις μαζες. μαζευουν απο φειςμπουκ τουιτερ κτλ οτι χρειαζονται, αφου οι κουτοι τα δινουν απλοχερα και τα χρησιμοποιουν εναντιον ολων (για την ακριβεια απλως υπερ τους)

  Επομενως, οι της εποχης των μαρξ και ροτσιλντ, οι κοντινοι τους ανθρωποι, ειχαν καποιου ΕΙΔΟΥΣ συμφεροντα. ΤΟ ιδιο ισχυει για ολες τις εποχες και για ολους τους ανθρωπους. Οι ανθρωποι πλησιαζουν τους ανθωπους ΠΑΝΤΑ απο συμφερον και ποτε απο ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, οπως ΑΚΡΙΒΩΣ μας περιγραφει ο Πλατων στο περι ΔΙκαιου (αυτο που οι κουτοι λενε “Πολιτεια”, καθως ΟΥΔΕΠΟΤΕ περιεγραψε καποια πολιτεια).

  Για να γινει ποιο καθαρο, οταν λεει μια γυναικα σε ενα ανδρα
  “Γιωργο μου, σ’αγαπαω τοσο πολυ, σε λατρευω κτλ κτλ”,
  εννοει: ΔΕΝ μπορω να αντισταθω στο σεξουαλικο μου ενστικτο, ΔΕΝ μπορω να αντισταθω στο αναπαραγωγικο μου ενστικτο, ΔΕΝ μπορω να υπερνικησω τους φοβους μου περι επιβιωσης, ΔΕΝ εχω δυνατοτητες ευρεσης τροφης κτλ κτλ ΑΡΑ πρεπει να ειμαι ΚΟΝΤΑ σου, αφου “βλεπω” οτι εσυ
  μπορεις να μου προσφερεις μια ΚΑΠΟΙΑ ασφαλεια για αυτους τους φοβους. Το ΄διο, για ολες τις καταστασεις και για ολους τους ανθρωπους.

  Έτσι, αυτο που καποιος μας λεει, δεν εχει καμια σχεση με αυτο που πραγματι συμβαινει. Γι αυτο οι διαφημισεις ειναι φτιαγμενες σαν να απευθυνονται σε 5 χρονων παιδια. Διοτι, απευθυνονται στα βαθυτερα ενστικτα, αυτα που πραγματικα κυβερνανε τον ανθρωπο, αυτα που του τα ΕΚΡΥΨΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, και ετσι πολυ απλα το 99,9%
  ελεγχεται εχοντας την ψευδαισθηση, νομιζοντας οτι ολα αυτα που λεει καθημερινα ειναι ΔΙΚΑ ΤΟΥ. χεχ ας γελασουμε εδω (για να μην κλαψουμε δλδ)

  Οποτε καταλαβαινουμε ότι οι ανθρωποι καθε εποχης ζουν ΜΕΣΑ
  και ΜΟΝΟ απο συμφεροντα. ΑΝιδιοτελης ανθρωποι ειναι σαν τον
  Βουδα, ναζωραιο, πυθαγορα, κτλ και δεν μπορουμε να ασχοληθουμε με αυτους τωρα.

  Ο μελετητης για τον οποιο μιλησαμε λοιπον, μπορει οχι μονο
  να ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ αν ενα κειμενο ανταποκρινεται στις αρχες αυτου για τον οποιο μιλαει, αλλα και μπορει να “δει” το φιλτρο μεσα απο το οποιο περασε. Αυτο φυσικα ειναι χαρισμα που πραγματικα ελαχιστοι διαθετουν και σίγουρα οχι η πλειοψηφια των ανθρωπων
  που εγιναν σοφοι τα τελευατια 10 χρονια μεσω του ιντερνετ. Αυτο θα ερθει πολυ πολυ αργοτερα.

  Τωρα λοπον, μπορουμε με αυτα τα (πραγματικα πολυ συντομα)
  βασικα, να προχωρησουμε στην απαντηση της ερωτησης:

  “Νά ἀναρωτηθοῦμε μήπως τίς σχέσεις Μᾶρξ καί Ῥοθτσιλντ; Ἔχεις ἀκούσει κάτι;”

  Κατ’αρχην μιλας με πολλη βεβαιοτητα για πραγματα που συνεβησαν πριν απο πολυ καιρο.
  α) Εγω θα κραταγα μικρο καλαθι.
  β) Υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι που εργαζονται σκληρα
  για να κατασκευαζουν πλαστα πραγματα. ολη μερα και ολη νυχτα.
  ΑΥτα τα προωθουν, ωστε να “μπερδευτουν καταστασεις”, να “πανε προς καποια κατευθυνση”, να δημιουργηθουν “ροπες” στο 99,9% κτλ τκλ
  Δεν χρειαζεται α αναφερθω συγκεκριμενα, ομως ειναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ απο αυτους που γραφουν…τα αντιθετα….

  γ) Κανοντας το συνηγορο του ΔΙαβολου, θα ρωτησω:
  εχεις διαβασει το εργο του Μαρξ ΟΛΟΚΛΗΡΟ?
  μην απαντησεις σε μενα, σε σενα απαντησε με ειλικρινεια.
  δεν πειραζει αν δεν το εχεις διαβασει. απλως δεν μπορεις να το κρινεις (ειδαλλως απλως κοροιδευεις τον εαυτο σου)
  Οταν λεμε το εχεις διαβασει, το εχεις μελετησει συμφωνα με τα πιο πανω που ειπαμε?Το εχεις συγκρινει, καταννοωντας τις εννοιες της “πολιτειας” και συγκρινοντας τα 2 εργα?γνωριζεις αν ο Μαρξ, επηρεαστηκε απο καποιους αρχαιους, ποιοι ηταν αυτοι και αν και πως φαινεται στα γραπτα του αυτη η επήρρεια?

  Εχουμε σαφεις και πληρεις γνωσεις οτι ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ειχαν σχεση και
  για τους λογους που ηθελαν οι ΡΟτσιλντ ο Μαρξ σκοτιστηκε και εγραψε ολα αυτα? Δεν του ξεφυγε καμια γραμμη, αλλα εγραψε οπως ακριβως τα ηθελαν αυτοι?και οι σκοποι τους ενσαρκωθηκαν ακριβως σε αυτα τα εργα?

  Εγω προσωπικα πιστευω, οτι δεν ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ αν ειχαν σχεση. Πιστευω οτι δεν ζουσες εκεινη την περιοδο, δεν γνωριζεις τιποτα απο τον χαρακτηρα και τα παρε δωσε του καθενα. Δεν εχεις καμια σχεση με τα παθη τους, τις επιθυμιες τους, τα πιστευω τους
  τον τροπο λειτουργιας τους, τα τικ τους, τι επιναν, τι ετρωγαν, με ποιους εκαναν παρεα, ποιους θεωρουσαν κοντινους τους ανθρωπους και 1.000.000 αλλες λεπτομερεις που στοιχειοθετουν τις εννοιες υπαρξεως “Μαρξ” και “ΡΟτσιλντ”
  Εχεις πειστει απο καποια στοιχεια που καποιος σου παρεθεσε, που βρηκες, που καποιοι αφησαν καπου που γνωριζαν οτι αυτοι που “ψαχνονται” θα τα βρουν, που καποιοι βρηκαν (μεσα απο το φιλτρο τους) ενδιαφεροντα και τα προσαρμοσαν για τ σκοπο τους.

  (και τωρα ο συνηγορος)
  Γιατι οχι ομως και να μην ειναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ!!!

  Δηλαδη αν οι Ροτσιλντ εγραψαν (καιι προωθησαν)τον κομμουνισμο
  οπως αφηνεις να εννοηθει, για τα δικα τους προφανως διεστραμμενα σχεδια, αυτο αναιρει την ιδεα ολοι οι ανθρωποι να
  εχουν ισο μερος απο αυτο που παραγεται?να παιρνουν ιδια μεριδα φαγητου?να εχουν παιδεια και ιδανικα?Αναιρει την ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ??????

  ΜΑ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ?????

  Οταν διαβαζουμε ενα κειμενο, οταν ακουμε εναν ανθρωπο
  διαβαζουμε και ακουμε ΠΑΝΤΑ την ΟΥΣΙΑ αυτων που λεει και ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ πως το λεει. Γιατι βλεπωντας τον τροπο, χανουμε την ουσια. Και ετσι δεν φτανουμε στην Πεμπτουσια:) (νατος παλι ο ΠΛατων)

  ΔΗλαδη υπαρχει περιπτωση αυτος με τη στριγγη φωνη, ο βιβλιοπωλης να πει κατι σωστο και να τον παρει κανεις στα σοβαρα? Ουδεποτε, αφου εχει χασει και το οποιοδηποτε δικιο θα μπορουσε να διεκδικησει (λεμε τωρα…)

  Τωρα, όσον αφορα την ουσια του κομμουνισμου, επειδη ειχα την τυχη σε μια δουλεια μου να γνωρισω αρκετους ανθρωπους (ρωσοποντιους και ρωσους) που ηρθαν στην Ελλαδα μετα το 89 εχω να πω τα εξης: Οι ανθρωποι αυτοι στην πλειοψηφια τους ειχαν μια (κοινωνικη) παιδεια, μια μορφωση, Ηθος και Αρετες, ασυγκριτα υψηλοτερες απο τις δικες μας, ή οποιας Δυτικης κοινωνιας γνωρισα (8 μεχρι τωρα).

  Οι τροποι τους, η ευγενεια, η προσοχη τους στα λεγομενα σου, οι ευστοχες απαντησεις, πραγματικα
  ηταν για μενα μια συγκλονιστικη εμπειρια. Η πλειοψηφια, απ’οσο εμαθα, ειχε σεβασμο προς αυτο το γεγονος, το οτι τα μοιραζονταν ολα. Οπως ειπαμε ομως ο κομμουνισμος (και ο καθε κομμουνισμος) ειναι ενα εργαλειο που περναει μεσα απο ενα φιλτρο οπου ΕΚΕΙ γινεται και η αντιστοιχη χρηση.

  Λοιπον, επιστημονες ανθρωποι που δουλευαν σε εργαστηρια, ειπαν οτι για να εγκριθει μια και μονη αντισταση, μπορουσαν να πανε πολυ καιρο πισω. Οποιος γνωριζει ελαχιστα απο ηλεκτρονικα, καταλαβαινει ποσο φαιδρο ειναι αυτο. Θα μου πεις, ειχαν εναν “αντιπαλο” και φοβοντουσταν μη τους φυγουν…αληθεια…αν ΔΕΝ υπηρχε καπιταλισμος, ποσα απο αυτα τα “μειονεκτηματα” δεν θα υπηρχαν?
  Δεν ξερω και δεν θα μαθω σε αυτη τη Ζωη μου. Όμως, για μενα προσωπικα (και ας μην ειμαι “κομμουνιστης” το πειραμα ηταν εξαιρετικα πετυχημενο. Τωρα αν το συγκρινεις με το πειραμα του
  καπιταλισμου…εε αυτο το αφηνω στον καθενα…
  Ομως πιστευω οτι ΚΑΙ ο καπιταλισμος μπορει να λειτουργησει πολλη καλυτερα απο οτι τωρα,
  δεν νομιζω απλα οτι ο ανταγωνισμος μπορει να φτασει την Αρετη της ελλειψης ιδιοκτησιας και της μοιρασιας. 2 νομίζω ειναι πολυ καλυτερα απο 1+1.

  ΟΛΟ αυτο το κειμενο το εγραψα στο πιο πανω ποστ συνοπτικα:

  “Καλο παντως, ειναι να μην συγχεουμε ομως τον κομμουνισμο με τους κομμουνιστες, την κοζανη με τους κοζανιτες, το ποδηλατο με τους ποδηλατες, το ιντερνετ με τους σερφερ και τη μηχανη με τα λαδια.”

  τωρα νομιζω το βλεπεις με αλλο ματι.

  Θα σε παρακαλεσω, μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου, να μην το περασεις βιαστικα και αυτο το κειμενο, οπως το αλλο (ηδη γραφω μια ωρα:-χωρις ομως να με ενοχλει, πιστεψε με- ). Διαβασε το, σε 2-3 διαφορετικες ημερες και ωρες.
  Προσεκτικα. Γραμμη, γραμμη.

  Πολλες φορες, ακομα και το πιο απλο κειμενο, μπορει να κρυβει μεσα του ενα θυσαυρο!ενα μαργαριταρι γνωσης, ισως πλαι και ενα μικρο ταπεινο υποννουμενο. Γιατι να το χασουμε? Η ευκαιρια που μας δωθηκε μπορει να αργησει. Πρεπει να ειμαστε σε εγρηγορση με την προσοχη στραμμενη στη λεπτομερεια!

  Θα μπορουσα να πω λοιπον (και αφου δεν καταλαβες το κειμενο μου, δινωντας μου αυτη την απαντηση) : αφου δεν καταλαβες (ενω ΝΟΜΙΖΕΣ οτι καταλαβες) το κειμενο ενος απλου ανθρωπου, πως να καταλαβουμε το εργο ΓΙΓΑΝΤΩΝ που ηρθαν να βοηθησουν την ανθρωποτητα?

  εχεις ενα πολυ ομορφο ιστολογιο. Μια προσπαθεια εξαιρετικη
  για τα ελληνικα (και προφανως οχι μονο) δεδομενα. Μπραβο σου!
  ΑΥτα που γραφτηκαν , δεν ειναι για να “πικαρουν”, να δειξουν καποιον “πιο εξυπνο”. Ειναι απλως ενα λιθαρακι προς την ιδια κατευθυνση μια ηδη πετυχημενης προσπαθειας. Καθε μερα μπορουμε να γινουμε καλυτεροι.

  Ας το κανουμε!

  • Ἄς ξεκινήσῳ μὲ τὸ ἁπλό.
   ΟΧΙ! ΔΕΝ ἔχω διαβάσει κάποιο ἔργο τοῦ Μᾶρξ στὸ σύνολό του, διότι δὲν ἄντεξα. Ἀπὸ τὰ 18 μου ἔως τὰ 22 μου ἔκανα, εἰλικρινῶς, φιλότιμες προσπάθειες, καὶ ὑπὸ τὸ βάρος τῆς πιέσεως διαφόρων κομματοσκύλων. ΔΕΝ μὲ ἐξέφραζε καὶ πρὸς τοῦτο δὲν ἀποτελείωσα τὰ ἀναγνώσματα. Δὲν θὰ ἰσχυριστῶ ἐπίσης ποτὲ πὼς ἐτούτη ἤ ἡ ἄλλη θέσις του εἶναι καλὴ ἤ κακή. Θὰ τοποθετηθῶ ὅμως ἀνοικτὰ γιὰ τὴν σχέσιν του μὲ τοὺς Ῥόθτσιλντ, διότι μελετῶντας τὴν ἱστορία ἔμαθα νὰ «βλέπῳ πίσω ἀπὸ τὰ ψιλὰ γράμματα» αὐτὰ ποὺ ΔΕΝ θέλουν κάποιοι, οἱ ὁποῖοι …«ὁρίζουν» τὴν ἱστορία, νὰ βλέπουμε.
   Ἐπὶ αὐτοῦ λοιπὸν καὶ παρακάμπτοντας τὸ ἐὰν τοὺς ἄρεσαν τὰ ξυνὰ ἤ τὰ γλυκά, τὰ θερμὰ ἤ τὰ ψυχρά, ὅπως ἐπίσης καὶ τὸ πῶς εἶχαν δομήσει τὶς προσωπικές τους, τὶς οἰκογενειακὲς καὶ τὶς κοινωνικὲς δομές, (ποὺ οὔτως ἤ ἄλλως ΔΕΝ μὲ ἐνδιαφέρουν, παρὰ μόνον γιὰ νὰ κατανοήσῳ τὸ κάτι …περισσότερο, ἄνευ ὅμως ἀξίας χρήσεως) ἑστιάζω στὰ ὅσα δημιούργησαν οἱ θεωρίες τους, σὲ τὶ βαθμὸ ἐπηρέασαν καὶ πόσο ἄλλαξαν ἤ ὄχι τὸν κόσμο μας.
   Ἐπίσης μὲ ἐνδιαφέρει τὸ ἐὰν ἔλεγαν ΟΛΗΝ τὴν ἀλήθεια ἤ μέρος της. Ἤ ἐὰν …χρηματοδοτήθηκαν γιὰ νὰ «ἐκφράσουν αὐθορμήτως» κάποιες ἀπόψεις.
   https://filonoi.gr/2014/01/08/f-ti-sxesin-exoyn-oi-anarxikoi-me-toysrothschilds/

   Γιατί ὁ Marx ΔΕΝ …«γνώριζε» τόν Rothschild;
   Ἐπίσης, ὅσον ἀφορᾶ στὸν Πλάτωνα, (γιὰ τὸν ὁποῖον δὲν θέλω νὰ πλατειάσῳ εἰδικῶς σήμερα, λόγῳ τῆς ἐκτάσεως τῶν θεμάτων ποὺ ἔθεσες) ἔγραφε ὁ Ἀριστοτέλης γιὰ αὐτόν: «φίλος μὲν Πλάτων, φιλτάτη δὲ ἀλήθεια»..
   Κι ὅποιος κατάλαβε…
   Κι ἐπεὶ δὴ ὁ Πλάτων μιλοῦσε γιὰ κάτι ἰδεατό, ποὺ ὅμως ΔΕΝ εἶχε ἐφαρμογὴ στὴν πράξιν (τὸ πείραμά του ἀπέτυχε δύο φορές, μὲ τὸν τύραννο τῶν Συρακουσῶν Διονύσιο καὶ μὲ τὸν ἀνεψιό του), κάτι ποὺ ὁ Ἀριστοτέλης γνώριζε πολὺ πρὶν συμβῇ. Αὐτὸ καὶ μόνον καταῤῥίπτει τὶς ὅποιες θεωρίες του.
   Ἀπὸ τὴν ἄλλην, ἄν καὶ γιὰ ἐμέναν ὁ Πλάτων εἶναι ἱερὸ τέρας, γιὰ νὰ ἔχῳ ἐγὼ ἀκόμη καὶ τὴν πιθανότητα νὰ τὸν ἀμφισβητήσῳ, ἐν τούτοις θὰ πρέπη νὰ συνειδητοποιήσουμε πὼς ἄλλο ἡ «πολιτεία» του κι ἄλλο ἡ πράξις τῆς πολιτείας του. Πολλῷ δὲ μᾶλλον ἡ ΜΕΡΙΚΗ ἐπιλογὴ αὐτῶν ποὺ άποτελοῦσαν τὶς θεωρίες του, ἀπὸ κάποιους (;;;) πρὸ κειμένου νὰ προσαρμοστοῦν σὲ ἐπίπεδα τέτοια ποὺ νὰ φθάσουμε στὸν κοινόβιο τρόπο ζωῆς. Αὐτὰ οὔτε ὁ ἴδιος φυσικὰ τὰ ἐξέφρασε, ἀλλὰ οὔτε και τὰ ἤλπιζε. Ἡ πολιτεία του εἶναι πολιτεία ἀρίστων κι ὄχι μετρίων. (Αὐτὸ μποροῦμε νὰ τὸ ἀναλύσουμε ὅσο θέλεις.)

   Υ.Γ. Τὶς αὐτὲς παρατηρήσεις ἔχω διαπιστώσει κι ἐγὼ γιὰ τοὺς μετέχοντες τοῦ κομμουνιστικοῦ καθεστῶτος. Κάποιες λεπτομέρειες ὅμως, ποὺ ὀφείλουμε νὰ ἐρευνήσουμε.
   ΟΛΟΙ τους θεωροῦσαν πὼς ὁ «πατερούλης» ἦταν …πατερούλης, ἀγαθός, πατριώτης, ἀνθρωπιστής… Οὐδεὶς ἐξ αὐτῶν γνώριζε τὰ τῶν γενοκτονιῶν του, τὰ γκούλαγκ καὶ τὴν ἰδιαιτέρου τύπου «ἰσότητα» ποὺ ἔχαιραν τὰ μέλη τοῦ κόμματος καὶ οἱ δικοί τους. Ὅλα αὐτὰ μάλιστα, τὰ περὶ ἐγκλημάτων τοῦ κομμουνισμοῦ, τὰ θεωροῦσαν (καὶ τὰ θεωροῦν) …προβοκάτσιες.
   Τὸ δεύτερον σημεῖον εἶναι ὅ,τι ὁ κομμουνισμός, σὰν θεωρία, ἀφορᾶ στὴν μάζα κι ὄχι στοὺς ἠγέτες τῶν μαζῶν. Καὶ φυσικὰ ὅλως …«τυχαίως» ὅλοι αὐτοὶ οἱ ἡγέτες ἦσαν …«περιούσιοι» στὴν καταγωγή. Κι ὅλοι αὐτοὶ χρηματοδοτήθηκαν, γιὰ νὰ κάνουν τὴν «κόκκινη ἐπανάστασίν τους» μὲ χρήματα ἀπὸ τράπεζες ἐπίσης …«περιουσίων». Κι ἐπίσης οἱ ἴδιοι …«περιούσιοι» ἀπεφάσισαν κάποιαν στιγμὴ πὼς ἔπρεπε νὰ πάψῃ, προσωρινῶς, τὸ πείραμα τῆς σοβιετίας. Ἀλήθεια, γιατί θά πρέπη αὐτοί νά ἀποφασίζουν γιά ἐμέναν, δίχως ἐμέναν; Καί γιατί οἱ Ῥόθτσιλντ πού χρηματοδότησαν αὐτό τό πείραμα, καὶ χρηματοδοτοῦν σήμερα τὰ ἀνάλογα, νά φροντίζουν γιά τό …καλό μου;
   https://www.youtube.com/watch?v=ZW4kYvPcXUE
   Τέλος. Ὁ ἄνθρωπος γιὰ νὰ προοδεύσῃ χρειάζεται κίνητρα ἀτομικά, κοινωνικά, ἀκόμη καὶ …θεολογικά. Ὅταν ἐξαφανίζονται τὰ ἀτομικὰ κίνητρα, ἡ δημιουργικότης τοῦ ἀτόμου χάνεται καὶ παραμένει μόνον κάποιο ὑποκατάστατό της, ποὺ ἀν τὶ νὰ βοηθᾷ τὸν ἄνθρωπο νὰ ἀπελευθερωθῇ ἀπὸ τὰ ὅποια δεσμά του, καὶ νὰ γίνῆ καλλίτερος, τὸν «παραμυθιάζει» μὲ τὴν ψευδαίσθησιν πὼς ἔτσι εἶναι ὅλοι. Μὰ ὅπως ΔΕΝ εἶναι ὅλα τὰ δάκτυλα ἴσα, ὅλα τὰ ὕψη ἴδια, ὅλα τὰ στομάχια, οἱ κῶλοι, τὰ πόδια, τὰ δάκτυλα, ἔτσι καὶ στὴν ἀνθρωπότητα ἡ ὅποια ἰσότης (τῶν μυαλῶν) ἁπλῶς …ἰσοπεδώνει τὶς κοινωνίες, οἱ ὁποῖες ὅμως πιστεύουν πὼς εἶναι τοὐλάχιστον αὐτοδιαχειριζόμενες. (Χά!!!)

 3. “καὶ ὑπὸ τὸ βάρος τῆς πιέσεως διαφόρων κομματοσκύλων. ”

  υπο το ιδιο βαρος, οσοι ηταν πραγματικοι κομμουνιστες, χωρις να θελουν τιποτα για παρτη τους, εφυγαν απο το ΚΚΕ διοτι πολυ απλα δεν τους εξεφραζε. Εαν ομως καποιος ζει μεσα σε μια οικογενεια με βια, δεν παει να πει οτι πρεπει να απαξιωνει το σπιτι αλλα αυτους που βεβηλωνουν το σπιτι. Σιγουρα, μια εμπειρια σε αυτη την ηλικια δεν ειναι ευκολη, ομως τωρα, υπο το βαρος της εμπειριας, η ουσια μπορει παντα να ειδωθει με αλλο ματι.

  ” ἑστιάζω στὰ ὅσα δημιούργησαν οἱ θεωρίες τους,”

  ειπαμε, οσο εσιαζεις στις θεωριες και οχι στους ανθρωπους, θα πιστευεις οτι η θεωρια ειναι κακη. Απλως -οπως διαπιστωνεις παρακατω- οι ανθρωποι ειναι πνευματικα ανωριμοι, δεν καταλαβαινουν την θεωρια
  και ως εκ τουτου δεν μπορουν να φτασουν παραπερα απο καποιο σημειο.
  Ετσι ερχεται η αποτυχια. Αυτη την αποτυχια, ποτε δεν την χρεωνουν στον εαυτο τους. Παντα ΠΡΕΠΕΙ σε καποιον αλλο, λογω του οτι ο ανθρωπος

  ειναι κατασκευασμενος να λειτουργει με συγκεκριμενο τροπο.

  “Κι ἐπεὶ δὴ ὁ Πλάτων μιλοῦσε γιὰ κάτι ἰδεατό”

  Δεν υπαρχει κατι το ιδεατο στον Πλατωνα. Ειναι ολα τοσο χειροπιαστα οσο
  και το αριστερο μου χερι απο το δεξι. Οι ανθρωποι δεν μπορουν αν εννοησουν. Ο Πλατων ηρθε για να βοηθησει, δινοντας μας καποιες γνωσεις τις οποιες απλως δεν θα μπορουσαμε να βρουμε,συγκεντρωσουμε,αναλυσουμε με αλλο τροπο σε τοσο συντομο χρονο.

  “Κι ἐπεὶ δὴ ὁ Πλάτων μιλοῦσε γιὰ κάτι ἰδεατό, ποὺ ὅμως ΔΕΝ εἶχε ἐφαρμογὴ στὴν πράξιν (τὸ πείραμά του ἀπέτυχε δύο φορές, μὲ τὸν τύραννο τῶν Συρακουσῶν Διονύσιο καὶ μὲ τὸν ἀνεψιό του), κάτι ποὺ ὁ Ἀριστοτέλης γνώριζε πολὺ πρὶν συμβῇ. Αὐτὸ καὶ μόνον καταῤῥίπτει τὶς ὅποιες θεωρίες του”

  νατο παλι. βλεπεις, ενα απο τα πραγματα που εχουν κρυψει απο τους ανθρωπους, ειναι οτι ΟΛΟΙ λειτουργουν με τη συνηθεια ΧΩΡΙΣ να το γνωριζουν και να το καταλαβαινουν.Τι σημαινει αυτο? Ο ανθρωπος ειναι (κατα βαση) μιμητικο του περιβαλλοντος του ΟΝ. Βλεπεις τους γονεις να περπατανε, τους αντιγραφεις και περπατας. Ειναι ο μπαμπας χανουμι?χανουμι και ο γυιος. Γαυρος ο μπαμπας?γαυρος και ο γυιος. Καπνιζουν οι γονεις?90% καπνιζουν και τα παιδια.

  Γιατι συμβαινει αυτο? Διοτι συνηθεια ειναι μια “ροπη”. Κατι που εφαρμοζω εδω, θα το εφαρμοσω και εκει. Ειναι καποιος ψευτακος? ψεματα θα λεει στη δουλεια, Ψεματα στους φιλους, ψεματα στην οικογενεια.

  Κοιταει τα πραγματα με συγκεκριμενο τροπο?θα τα “φιλτραρει” ΟΛΑ
  κατ’αυτον τον τροπο…πχ. καταλαβαινεις οτι αλλιως βλεπει τα πραγματα ενας ΚΚΕτζης κι αλλιως ενας ΧΑγιτης σε ΟΛΟΥς ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. απο το πιο απλο πραγμα (πως ντυνεται η γκομενα του) μεχρι και το πιο σημαντικο
  (τι θα ψηφισει). ΟΛΑ απο ενα φιλτρο. ΟΣΟ αμεροληπτος/η ΝΟΜΙΖΕΙ οτι ειναι κανεις.

  “Ἐπίσης, ὅσον ἀφορᾶ στὸν Πλάτωνα, (γιὰ τὸν ὁποῖον δὲν θέλω νὰ πλατειάσῳ εἰδικῶς σήμερα, λόγῳ τῆς ἐκτάσεως τῶν θεμάτων ποὺ ἔθεσες) ἔγραφε ὁ Ἀριστοτέλης γιὰ αὐτόν: «φίλος μὲν Πλάτων, φιλτάτη δὲ ἀλήθεια»..
  Κι ὅποιος κατάλαβε…”

  Για να καταλαβεις Πλατων, -σε αντιθεση με τον Αριστοτελη που ασχολειται κατα βαση με λογικα και υλικα θεματα- θα πρεπει να διαβασεις μια πλειαδα συγγραφεων ενδεικτικα θα αναφερω, πυθαγορα, ηρακλειτο, επικουρο, εμπεδοκλη, απολλωνιο, βια, ερμη, λαο τσε, βουδα, ναζωραιο, κρισναμουρτι, οσο, βιβεκαναντα και καμια 20αρια ακομα, για να ΑΡΧΙΣΕΙΣ να μπαινεις στο πνευμα….δυστυχως δεν ειναι για τις πλατιες τις μαζες…
  δεν διαφωνουμε καθολου σε αυτο. Ο Αριστοτελης λοιπον (ο οποιος ειναι πιο ευκολα κατανοητος στον απλο Νου και επομενως πιο ευκολο να πει “ΝΑΙ, ΑΥΤΟΣ εχει δικιο, οχι ο αλλος) ειναι φυσικο να διαφωνουσε, καθως ειχε εντελως διαφορετικη φιλοσοφια στη μεταδοση της πληροφοριας.

  Η διαφορα με τον διδασκαλο του (τον Πλατωνα) ΔΕΝ ειναι οτι ο ενας ελεγε σωστα και ο αλλος ελεγε λαθος. Η διαφορα ειναι οτι ο ενας απευθυνοταν σε καποιους που θα ερθουν μετα πολλα πολλα χρονια ενω ο αλλος απευθυνοταν στους ανθρωπους που εβλεπε μπροστα του (και στις γενεες ακομα και στη δικια μας και παραπερα.)

  Ο πλατων δλδ απευθυνοταν σε προχωρημενους πνευματικα ανθρωπους, οι οποιοι θα μπορουν να καταλαβουν τα ιδιατερα πυκνογραμμενα εργα του.

  “ΟΛΟΙ τους θεωροῦσαν πὼς ὁ «πατερούλης» ἦταν …πατερούλης, ἀγαθός, πατριώτης, ἀνθρωπιστής… Οὐδεὶς ἐξ αὐτῶν γνώριζε τὰ τῶν γενοκτονιῶν του, τὰ γκούλαγκ καὶ τὴν ἰδιαιτέρου τύπου «ἰσότητα» ποὺ ἔχαιραν τὰ μέλη τοῦ κόμματος καὶ οἱ δικοί τους. Ὅλα αὐτὰ μάλιστα, τὰ περὶ ἐγκλημάτων τοῦ κομμουνισμοῦ, τὰ θεωροῦσαν (καὶ τὰ θεωροῦν) …προβοκάτσιες.”

  παλι δν διαφωνουμε, ομως και παλι εστιαζεις στη θεωρια και οχι στους ανθρωπους. Δεν “στη λεω”. Απλως σου επισημαινω ενα τροπο λειτουργιας. Αν δεν πιστευα οτι εχεις δυνατοτητες πολυ υψηλοτερες, ποτε δεν θα το ελεγα αυτο. Δεν ξερω, πραγματικα, αν υπαρχει πιο ωραιο κοπλιμεντο για ενα ανθρωπο σημερα.
  Τα εγκληματα, δεν τα εκανε ο κομμουνισμος!κανενα βιβλιο δεν μπορει
  να κανει εγκληματα. Τα εγκληματα αυτα διεπραχθηκαν απο τους “κομμουνιστες”, οι οποιοι ΝΟΜΙΖΑΝ οτι ετσι υπηρετουν καλυτερα την πατριδα τους…Το “φιλτρο” που ειπαμε παραπανω, οταν αρχισει να διαστρεφεται δυστυχως οτι χρωμα και να ειναι, ειναι φρικτο.

  “Τὶς αὐτὲς παρατηρήσεις ἔχω διαπιστώσει κι ἐγὼ γιὰ τοὺς μετέχοντες τοῦ κομμουνιστικοῦ καθεστῶτος. ”

  Εδω ειναι τ σημειο κλειδι που επρεπε να εχεις τονισει, αλλα το περασες γρηγορα. Απο το καθε τι (και τον καθενα) κραταμε τα θετικα και τα αξιολογουμε πως προεκυψαν για να παμε μπροστα! Τα αρνητικα, τα κοιταμε, αλλα ποτε δεν τα αγκαλιαζουμε.

  Υπαρχει μια ωραια παροιμια στο Ζεν.

  ενας περιφορομενος πολεμιστης, επισκεφτηκε ενα χωριο που ζουσε ενας δισασκαλος του Ζεν με τους μαθητες του. Ο πολεμιστης ειχε τη φημη του ατρωτου. Ζητησε να μονομαχησει με το Διδασκαλο. Οι μαθητες του Διδασκαλου, τον παροτρυναν να μην μονομαχησει, φοβουμενοι τη φημη του. Η μονομαχια ξεκινησε το πρωι. Ο πολεμιστης, ξεκινησε φτυνωντας και βριζωντας..δεν εκανε κινηση για να επιτεθει ομως…περιμενε παντα τον αλλο και τον αποτελειωνε γρηγορα. Ο Διδασκαλος αταραχος υπεμεινε αταραχος τις βρισιες και τις προσβολες. Τελικα το απογευμα, ο πολεμιστης βαρεθηκε και εφυγε… Τοτε οι μαθητες ρωτησαν τον Διδασκαλο…
  “καλα πως αντεξες τοσες ωρες να σε βριζει και να σε φτυνει”…
  και τους απανταει..
  “αν καποιος πεταξει ενα σκουπιδι κατω και εσυ δεν το μαζεψεις, τοτε ποιανου ειναι το σκουπιδι?”

  Μην κρατας ποτε τα σκουπιδια, γιατι αυτα ανηκουν πιο πολυ στους ανθρωπους και σπανια στις θεωριες. Αυτο, μας ξεγελαει, μας δειχνει λαθος κατευθυνση και τελικα χανουμε πολλα περισσοτερα απο οσα θα μπορουσαμε να δουμε και να μαθουμε, ενα απο αυτα η ανθρωπινη ομορφια…

  “Ἀλήθεια, γιατί θά πρέπη αὐτοί νά ἀποφασίζουν γιά ἐμέναν, δίχως ἐμέναν;”

  παντα καποιος αποφασιζει.Αυτο που νομιζεις ως ελευθερη βουληση, απλως ξεχασε το…εκτος του οτι εχει αποδειχτει πλεον απο την κβαντομηχανικη…εχει ειπωθει χιλαιδες χρονια τωρα, εχει αναλυθει σε τοσο απιστευτα μεγαλο ευρος που δεν εχει μεινει κατι για εμας να πουμε…
  απλως θελει το ψαξιμο του να το δεις, να το αναγνωρισεις και να το καταλαβεις…δεν εχει σημασια αν το πιστευεις η οχι..σημασια εχει τη ισχυει…για παραδειγμα..αν ενας τυφλος δεν βλεπει τον ηλιο, δεν σημαινει οτι ο ηλιος δεν υπαρχει…και πνευματικα μιλωντας, οι ανθρωποι ΕΙΝΑΙ τυφλοι…μια νυξη αυτου παιρνεις ΣΙΓΟΥΡΑ, επειδη καταλαβαινεις οτι κατι γυρω σου παει στραβα…δεν μπορεις να δεχτεις οτι αυτα που σου φαινονται λογικα και “κοινος Νους”, οι αλλοι τα κανουν τοσο στραβα…
  δεν μπορεις να δεχτεις οτι τα απλα, καθημερινα πραγματα μπορει
  να πηγαινουν τοσο στραβα….δεν “χωνευεται” το γεγονος, τόσοι γυρω σου να ειναι “προδοτες” οπως πολυ σωστα ειπες σε καποιο αρθρο…
  Δεν υπαρχει αρθρο στο ιστολογιο σου, που να μην ειναι φανερο αυτο…
  Ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινεις απταιστα τι σου λεω……
  Για να καταλαβεις ομως απο που ΠΗΓΑΖΕΙ η προδοσια….θα πρεπει δυστυχως η (μαλλον) ευτυχως, να κατανοησεις και τον Πλατωνα και ποτε
  τον Αριστοτελη. Αν δεν γνωριζεις γιατι ζει, γιατι υπαρχει ο ανθρωπος επι της Γης, δεν θα μπορεσεις να βρεις και γιατι πανε στραβα τα πραγματα…
  Ειτε ενα φρικτο εγκλημα βλεπεις, ειτε μια γυναικα να βαφει τα νυχια της, η ΑΙΤΙΑ ειναι η ιδια για να σε βοηθησω (λεμε τωρα:-)(οσο και αν σου φαινεται απιστευτο)
  Α δεν καταλαβεις…η οργη που εχεις θα παραμενει μεσα σου…αν καταλαβεις..θα την ξεχασεις μια και για παντα…

  “Τέλος. Ὁ ἄνθρωπος γιὰ νὰ προοδεύσῃ χρειάζεται κίνητρα ἀτομικά, κοινωνικά, ἀκόμη καὶ …θεολογικά. ”

  Δεν μπορεις να κρινεις τι σημαινει προοδος για εναν ανθρωπο αν δεν γνωριζεις γιατι ζει, γιατι υπαρχει πανω στη Γη. Απλως δεν γινεται σε αυτο τον τομεα, να κανεις μια υποθεση και να πεσεις μεσα.
  ειναι σαν να προσπαθεις με μια βαρκα 5μετρη χωρις ιδεα απο ναυτικες γνωσεις, να προσπαθεις να περασεις τον ατλαντικο ωκεανο.
  ΔΕΝ γινεται.
  1000 θεωριες να πεις, ι πιο λογικες να σου φαινονται…εε ειναι εκτος θεματος…γιατι και πως…πρεπει να ψαξεις και αλλο. οι γνωσεις και οι καταστασεις που μας ερχονται ειναι μονο αυτες που εχουμε ζητησει..
  Ζητω συγγνωμη αν δεν μπορω να γινω πιο σαφης εδω.
  Καταλαβαινεις οτι σε οποιον τομεα και να παρεις μια υποθεση εντελως λανθασμενη (καντο στη δουλεια σου να δεις τα αποτελεσματα)
  θα καταληξεις σε ανθρωπινο ΠΟΝΟ…
  η σωστη τακτικη ειναι πρωτα να καταλαβουμε ενα αντικειιμενο προς διευρενηση πληρως και μετα να μιλησουμε για αυτο…
  και τα ερι ανθρωπου…ειναι πολυ δυσκολα…και λιγοι αυτοι που μπορουν να μιλησουν για αυτα…

  “ἔτσι καὶ στὴν ἀνθρωπότητα ἡ ὅποια ἰσότης (τῶν μυαλῶν) ”

  Δεν υπαρχει μυαλο. Υπαρχει ο Νους και το οργανο του που το ονομαζουμε εγκεφαλο. Επισης δεν υπαρχει ισοτης στο Νου( προφανες αυτο). Ο καθενας, ειναι στο δικο του σταδιο εξελιξης. Δεν ειναι καλυτερο η χειροτερο
  (αφου ειναι σταδιο εξελιξης, σημαινει οτι και ο καλυτερος, περασε καποια στιγμη απο το χειροτερο). Ειναι απλως διαφορετικο. Ακομα και οι Χαγιτες, ακομα και οι ταξιτζηδες, ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Το οτι τους αρεσει στους πρωτους να παιζουν με τα κεφαλια πακιστανων μπαλα και των δευτερων να μην βγαζουν φλας, παρα ενα μικροδευτερολεπτο πριν στριψουν, απλως δειχνει οτι ειναι σε ενα διαφορετικο σταδιο εξελιξης.
  Ισοτης, ειναι αλλη μια εννοια-παγιδα, η οποια σκοπο εχει ακριβως να “κλειδωσει” το Νου, σε καποιες περιορισμενες δυνατοτητες (απο τις απεριοριστες που εχει)

  “Ὅταν ἐξαφανίζονται τὰ ἀτομικὰ κίνητρα”

  ΑΜΗΝ

  .

  • Ἄς ἀρκεστοῦμε λοιπὸν σὲ ἕνα παράδειγμα.
   Ὁ Λένιν (δὲν τὸν ἔχω μελετήσει) ἔγραψε κάποια ἰδεολογήματα, τὰ ὁποῖα ἐπηρέασαν μεγάλα τμήματα τῆς ἀνθρωπότητος. Οἱ πράξεις του, καθὼς καὶ οἱ διασυνδέσεις του μὲ παγκόσμιες μεθοδεύσεις τραπεζιτῶν ὅμως παρέμειναν ἄγνωστες στοὺς πολλούς. Ἐὰν ὁ κόσμος ποὺ ἀσπάστηκε τὰ ἰδεολογήματά του γνώριζε τὶς πράξεις του, εἶναι βέβαιον πὼς ΔΕΝ θὰ τὸν ἀποδέχετο. Μὰ ὁ κόσμος αὐτὸς ΔΕΝ θέλησε νὰ ἀλλάξῃ μίαν βασική του συνήθεια, ποὺ λέγεται ΤΕΜΠΕΛΙΑ.
   Δὲν θέλησε νὰ ἀναζητήσῃ τὸ ἐὰν γιὰ τὸν Λένιν θεωρία καὶ πράξις ἦταν τὸ αὐτόν.

   Ἡ συνήθεια εἶναι κάτι ποὺ μᾶς χαρακτηρίζει. Ἀπὸ ἀρχαιοτάτων ἐτῶν συμβαίνει τὸ πασιφανές: ὅπως μᾶς ἐκπαιδεύουν μαθαίνουμε κι ἔτσι στὴν συνέχεια ἐκπαιδεύουμε ἄλλους.
   Ἡ συνήθεια γιὰ νὰ ἀλλάξῃ θὰ πρέπη ΕΓΩ νὰ τὸ ἀποφασίσῳ, ὄχι ἄλλοι, ἐφ΄ ὅσον εἶμαι ἐνήλιξ. Γιὰ νὰ συμβῇ αὐτὸ θὰ πρέπη ἐπίσης νὰ ἰσχύουν τὰ κάτωθι:
   1ον. νὰ συνηδειτοποιήσῳ-κατανοήσῳ τὴν ἀνάγκη τῆς ἀλλαγῆς.
   2ον. νὰ θέλῳ τὴν ἀλλαγή.
   3ον. νὰ εἶμαι πρόθυμη νὰ κοπιάσῳ γιὰ τὴν ἀλλαγή.

   Ἐγὼ πιστεύω πὼς τὸ 1ον ΔΕΝ μπορεῖ νὰ συμβῇ, διότι ΔΕΝ ἔχουν ὅλοι τὶς αὐτὲς δυνατότητες. Μὰ ἐὰν ΔΕΝ μπορῇ νὰ συμβῇ τὸ 1ον, τότε ὅλες αὐτὲς οἱ θεωρίες ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!

   Ὅπως λοιπὸν κι ἐσὺ ἀναφέρεις, τὰ στάδια ἐξελίξεως, (ἐὰν κι ἐφ΄ ὅσον ὑπάρχουν γιὰ ὅλους) εἶναι καὶ διαφορετικὰ καὶ ἀνεξάρτητα, μὲ ἀποτέλεσμα ἡ χαοτικὴ κατάστασις τῶν κοινωνιῶν μας πλέον νὰ ὁδηγῇ τὴν ἀνθρωπότητα στὴν …ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, πρὸ κειμένου νὰ κλείσῃ τὸ κεφάλαιον «αὐτοκαταστροφῆς». (Μία καὶ γνωρίζεις ἀπὸ φυσικὴ ἴσως νὰ ἀντιλαμβάνεσαι τὸ τὶ ἰσχυρίζομαι: ὅταν τὸ ἄτομον χάνῃ τὴν δομή του, ἁπλῶς …πεθαίνει!)

 4. Δεν διαφωνουμε κατα βαση…

  Μια-δυο παρατηρησεις μονο…
  “Ὁ Λένιν (δὲν τὸν ἔχω μελετήσει)”, “ Οἱ πράξεις του, καθὼς καὶ οἱ διασυνδέσεις του μὲ παγκόσμιες μεθοδεύσεις τραπεζιτῶν”

  Σου εχω ξαναπει για τα γεγονοτα του παρελθοντος…επειδη ξερω οτι δεν το καταλαβες θα
  το κανω πιο μεγαλο (που ελεγε και ο Σωκρατης:)

  Ειμαστε στο ετος 2150…Ο κοσμος εχει καταστραφει..υπαρχουν ΜΟΝΟ αρχεια εφημεριδων
  και κατι λιγα πρακτικα της Βουλης…εισαι η τελευταια κατοικος του πλανητη που ξερει Ελληνικα.
  Ψαχνεις να δεις τι συνεβη και καταστραφηκε ο πλανητης….

  ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ οτι η “αιτια” με “ντοκουμεντα” θα ειναι ο Alexis!!!!! διοτι θα εχεις βρει
  ολα τα αρχεια της βουλτεψη, του αδωνη, του σημιτη,του βενιζελου, του ΚΚΕ, της Χ.Α. Του ΠΑΣΟΚ του ποταμιου, του στρος καν,του ραιχενμπαχ κτλ κτλ και ενα αποκομμα του alexis….ΕΓΩ αν ημουνα ΕΣΥ στο συγκεκριμενο παραδειγμα, πρωτα θα εφτυνα στη φωτογραφια του αλεξη και μετα θα την εκαιγα….ο αλητης….να φερει τετοια καταστροφη στον Πλανητη…και τα γραφαν ολοι οι ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ της εποχης του, ΟΛΕΣ (που βρηκες) οι εφημεριδες της εποχης του (οι πιο εγκυρες ΤΑ Ν ΕΑ, ΤΟ ΠΡΩ ΤΟ ΘΕ ΜΑ κτλ), οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
  ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ, η μερκελ, ο σοιμπλε, ο ντον περινιον, τα καναλια τα μεγαλυτερα, οι πιο γνωστοι και καλοπληρωμενοι δημοσιογραφοι-ας μην ονομασω μου ερχεται αηδια-…καλα, ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

  θα σκεπτομουνα….ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑ …”ΔΙΚΙΟ”
  ο παλιο αλεξης…κατεστρεψε τον πλανητη…του ελεγαν ΟΧΙ και αυτος πηγε και πτωχευσε την ελλαδα…

  Καν αν το θες και αλλιως…δεν χρειαζεται να γινει καμια καταστροφη…σκεψου να παει ο Βενιζελος επισκεψη
  στην Ιαπωνια…τι μπορει να μαθουν οι Ιαπωνες?η τι μπορει να μαθουν αν διαβασουν τον Ιαπωνα ανταποκριτη
  τους εδω περα? Γι αυτο σου ξανα επισημαινω: ΠΡΟΣΟΧΗ σε γεγονοτα προς τα οποια ΔΕΝ εχουμε αμεση εμπειρια, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΕ αν ειναι και παλαια….

  ΕΠΙΠΛΕΟΝ

  ενα απο τα κολπα των κυβερνωντων, ειναι να αποπροσανατολιζουν μεσω του φοβου…
  και εσυ μεσα απο αυτο το ιστολογιο και στο δικτυο γενικα, εχω διαβασει πολλα για την αποτυχια
  του σοβιετικου συστηματος, οπως και για τα εγκληματα…Αν δεν αναρωτηθηκες γιατι γινεται και ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ αυτη η συζητηση..να σου …αποκαλυψω…
  Για να μην παει η συζητηση καπου αλλου…πουου?στο καπιταλιστικο βεβαιως…και στα 100 φορες πιο αγρια εγκληματα του…γιατι αν το κομμουνιστικο καθεστως ειχε (δεχομαι χαριν της συζητησεως αν και θεωρω υπερ-υπερβολικο τον αριθμο να μην πω ΤΡΙΧΕΣ) 20.000.000 νεκρους…πως μπορει να συγκριθει αυτο με τα 7.000.000.000 του καπιταλιστικου? (6 που “ζουνε” σημερα +1 τα τελευταια 100 χρονια παγκοσμιως)
  μια προχειρη διαρεση μας αποκαλυπτει 350:1!!!!! ααααα, μαλιστα…ΑΥΤΟΣ ειναι ο λογος…διοτι για να συνεχισει να υπαρχει και να συντηρειται το υπαρχον, πρεπει να εχουμε ενα μπαμπουλα…τον ΚΑΚΟ των παραμυθιων εεε? Ενω ο κακος ειναι στο σπιτι μας…..εβαλα οτι περναει καλα 1 δις σημερα..μπορει να ειπα και πολλους…
  οι αλλοι, οι γυιοι και οι θυγατερες κατωτερων θεων να πεθανουν ε? Παλι θα φτυσω μου φαινεται….

  Για δες τριγυρω…υπαρχουν πολλα αρθρα για το καπιταλιστικο, η ολοι προσπαθουν να “διορθωσουν” τα
  “προβληματα” και τις “αδικιες”?…γιατι αν ειπωθει κατι τετοιο (που το τρεμει το συστημα) θα πρεπει να
  ειπωθει και ια καινουργια λυση…και ποια ειναι αυτη…ρε ποια ειναι αυτη….
  ΔΕΝ θα βρεις αρθρα εναντιον του παροντος συστηματος γιατι το συστημα ειναι πολυ πιο εξυπνο
  και ικανο, ακομα και απο τους πιο εξυπνους εχθρους του.

  “Ἐὰν”

  Εαν η γιαγια σου ειχε ροδες, θα τη λεγαμε πατινι ελεγε ο παππους μου και γελαγε τρανταχτα….
  ΠΟΤΕ μην παιρνεις υποθετικες ιστοριες…απλως μπλεκεις το Νου σου με περισσοτερα απο οσο πρεπει
  πραγματα…και εγω θα μπορουσα να πω τοσα και τοσα εαν…εαν δεν ειχε παρε δωσε με τραπεζιτες, εαν
  οι ανθρωποι οπως λες δεν ηταν τεμπεληδες αλλα εργασιομανεις, κτλ κτλ…

  Δεν θα ηθελα να σου πω ΠΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ειναι να κανεις σεναριο για το Νου σου…
  Απλως σου ζηταω οσο πιο ομορφα μπορω να μην κανεις κατι το οποιο (καθε μερα) σε κραταει στη Γη,
  ενω εχεις την ικανοτητα να πεταξεις…

  Εαν υπαρχει ενα γεγονος, σκεπτομαστε και βρισκουμε λυση ΜΟΝΟ βασει των γεγονοτων οπως ΕΜΕΙΣ γνωριζουμε οτι εχουν καταγραφει (οπως καταλαβαινεις και απο το παραδειγμα του μικρου αλεξη) και ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ…

  “Μὰ ὁ κόσμος αὐτὸς ΔΕΝ θέλησε νὰ ἀλλάξῃ μίαν βασική του συνήθεια, ποὺ λέγεται ΤΕΜΠΕΛΙΑ.”

  Μην προσπαθεις να αλαλξεις τον κοσμο. Ειναι απλως αδυνατο. Σκεπτεσαι ετσι, διοτι σου εχουν αποκρυψει
  βασικες πληροφοριες, τι ειναι ο ανθρωπος, πως σκεπτεται, γιατι σκεπτεται, γιατι υπαρχει, ποσο καιρο σκεπτεται κτλ κτλ.

  Αλλαξε εσυ τον εαυτο σου και αυτοματως, οσοι ειναι απο το περιβαλλον σου να αλλαξουν, ΘΑ αλλαξουν. Αυτοματως θα αλλαξουν τα αρθρα σου, ο τροπος σκεψης, ο τροπος συνταξης, οι “φιλοι” σου, ο κυκλος θα γινει πιο μικρος (αναγκαστικα), η ομιλια σου, οι πραξεις και τελικα…ΟΛΟΙ γυρω σου….
  Γινε εσυ το λιονταρι και πισω σου θα γινουν και αλλοι.

  “Δὲν θέλησε νὰ ἀναζητήσῃ τὸ ἐὰν γιὰ τὸν Λένιν θεωρία καὶ πράξις ἦταν τὸ αὐτόν.”

  Ο Ησιοδος μας εχει πληροφορησει, οτι βρισκομαστε στην “μαυρη εποχη” οπως τη λεει…
  την εποχη της περισσοτερης υλικοτητα και λιγοτερης πνευματικοτητας….

  “να μην ηταν να γεννηθω” λεει…μην περιμενεις απο κανενα να καταλαβει…απλως κανε αυτο που νομιζεις εσυ ως καλυτερο…τα αποτελεσματα μην τα σκεπτεσαι ποτε γιατι δεν γνωριζουμε πως ερχονται τα πραγματα, ασε που μπαινει και σε σεναρια ο Νους μας…
  Παρ’ οτι εχουν διποδη μορφη, καλο ειναι να μην σκεπτεσαι οτι οι αλλοι πρεπει (η) να σκεπτονται οπως εσυ.
  Γιατι εσυ, μπορεις να εχεις φτασει σε ενα επιπεδο πνευματικοτητας, που αυτοι να φτασουν μετα απο 2-3 η και 20 ενσαρκωσεις..Ουτε χρειαζεσαι να οργιζεσαι…η αντιμετωπιση μιας καταστασης δεν αφορα ποτε την κατασταση αλλα μονο τον ανθρωπο…ειδαλλως οπως ειπε και ενας φιλοσοφος…ο θανατος θα ηταν φοβερος ΚΑΙ για τον Σωκρατη…παρεπιπτοντως…που μπορω να σου στειλω ενα μειλ?

  “ Ἡ συνήθεια γιὰ νὰ ἀλλάξῃ θὰ πρέπη ΕΓΩ νὰ τὸ ἀποφασίσῳ”

  Σου ειπα, ξεχνα την ελευθερη βουληση και λοιπες σαχλαμαρες…οταν μαθεις τι ειναι ο ανθρωπος…θα καταλαβεις…θα σου συνιστουσα την “πολιτεια” ως ενα εξαιρετο αναγνωσμα, οχι για να καταλαβεις, οσο για να διευρυνθουν οριζοντες σου (οπως και σε ολους τους ανθρωπους θα το συνιστουσα). Πιστευω, αν κρατησεις σημειωσεις, μπορει να βρεις ισως και πανω απο 120-150 αξιομνημονευτα πραγματα, -που εχοντας πρακτικη αξια-, θα σε βοηθησουν παρα μα παρα πολυ…ενας καλος κανονας, ειναι να το διαβαζεις μια φορα στους εξη μηνες, καθως θα ανακαλυπτεις καινουργια πραγματα.

  Και βγαλε το “ΕΓΩ” απο τη ζωη σου..καθετι που λεμε μας ακολουθει για τοσο πολυ καιρο, ειτε το νομιζουμε, ειτε οχι…
  Στα λεω απο ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ.

  “ τότε ὅλες αὐτὲς οἱ θεωρίες ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ”

  Καμια θεωρια δεν ακυρωθηκε ποτε, επειδη οι καλυτεροι μαθητες ηταν στην 6η δημοτικου.
  Ας πανε στο Γυμνασιο, να περασουν το Λυκειο, να πανε στο Πανεπιστημιο (της ζωης) και μετα τα λεμε…
  οι θεωριες υπαρχουν, μπορουν να επιβεβαιωθουν, απλως ΟΧΙ απο ολους, μαλλον απο μια μικρη μειοψηφια σημερα, παρα απο τις μεγαλες μαζες…αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει τα παιδια να ταιζονται με σκουπιδια….η ιστορια που διδασκεται απεχει παρα πολυ απο αυτη που ..θα μπορουσε να διδαχτει με αποτελεσμα οι ανθρωπο να μπερδευονται και μην κατανοουν τις ριζες των προβληματων, αλλα να δεχονται ως αιτια, τους ιδιους τους ανθρωπους και το περιβαλλον τους (βιβλια, μορφωση, φιλους,πολιτικο-οικονμικα κτλ)

  “ὅταν τὸ ἄτομον χάνῃ τὴν δομή του, ἁπλῶς …πεθαίνει!)”

  Απο φυσικη εχω ελαχιστες γνωσεις…δεν γνωριζω τι γνωσεις εχεις εσυ…
  δεν εχω ξαναδει πουθενα κανενα και ΤΙΠΟΤΑ να…πεθαινει….ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ θα ελεγα…
  εδω εχεις -αθελα σου- βρει τη ριζα οσων συμβαινουν στην ελλαδα τα τελευταια…ας πουμε πολλα χρονια…
  ΟΧΙ, δεν γινεται για τα ματια του …αλεξη, για το φ.α, για το χρυσο, το αλουμινιο, η οτι αλλο μπορεις να νομιζεις…αυτα ειναι για τα ματια ου κοσμου…αυτο καταλαβαινει ο κοσμος, αυτο και του δινουν….
  αν η αξια ολων αυτων ειναι ενα ευρω, αυτο που σου κλεβουν, αξιζει τρις εκατομμυρια….αν το μαθαινε (καταλαβαινε) ο κοσμος, δεν θα εφταναν τα ελικοπτερα ποτε…θα τους διαμελιζαν στο συνταγμα καποιους…μαντεψε ποιοι το κανουν για το καλο σου…
  Δεν υπαρχει τιποτα μα τιποτα στη φυση ΝΕΚΡΟ. Προσπαθουν με νυχια και με δοντια να το κρατησουν….
  πλεον τα στοιχεια αρχιζουν να βαραινουν επικινδυνα προς την πλευρα τον πολλων και αυτο, τους κανει ιδιαιτερα επικινδυνους…

  ας δουμε τη λεει η φυσικη…

  http://www.visaltis.net/2013/06/blog-post_30.html

  ας δουμε τι λεει η ιατρικη

  http://www.news123.gr/nea/newsgroup.php/6517005/

  ας δουμε τι λενε οι πολεμιοι

  http://www.lifo.gr/team/u12321/33340
  το γεγονος οτι δουλευει στο συγκεκριμενο μαγαζι, καλο ειναι να μην περασει απαρατηρητο (αφου οπως λες διαβαζεις “μεσα” απο τα αρθρα:) ΚΑΤΙ δειχνει….

  για να μην πλατιασω σε ενα τοσο σημαντικο θεμα, απλως δειχνει τη συμφωνια των σημερινων πρωτοπορων επιστημονων, με αυτα που ειπωθηκαν προ αμνημονευτων ετων, απο ολους τους μεγαλους φιλοσοφους…
  που τα λεγαν..αλλα “φωνη βοωντος εν τη (πνευματικη) ερημο”
  (γι αυτο “ξεχνα” τον αριστοτελη…δεν ειναι οτι κατι σου “αρεσει” σε αυτον…απλως αυτον καταλαβαινεις…ΠΑΝΤΑ ελκομαστε απο αυτο που καταλαβαινουμε, ΠΟΤΕ απο το αγνωστο. Το αγνωστο, το ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ (υποσυνειδητα) και το απορριπτουμε, λεγοντας “δεν μου αρεσει”, “δεν νομιζω”, “κοιτα τι λεει ο ταδε” κτλ κτλ)

  επειδη τα περιστατικα ειναι πλεον δεκαδες χιλιαδες ( https://www.youtube.com/watch?v=klsKHEzRnEo δες το οπωσδηποτε ολο, θεωρω οτι το οφελος ειναι πολυ σημαντικο με τις παρουσες γνωσεις-εξελιξεις) και δεν κρυβεται, ουτε και μπορει να καταρρηφθει ή να γελιοποιηθει, σε μια δυο γενιες, θα υπαρξουν εξελιξεις σε αυτα θεματα, πιθανων και νωριτερα…για καποιους πάλι…θα ειναι παλια ξυνα σταφυλια…

  Εδω λοιπον ειναι το κολπο γκροσσο κα γι αυτο βλεπεις “περιεργες” εξελιξεις, οπως την “ενωση” των εκκλησσιων κτλ…

  “νὰ εἶμαι πρόθυμη νὰ κοπιάσῳ γιὰ τὴν ἀλλαγή.”

  να εισαι.ΠΑΝΤΑ. Και υπερηφανη μαζι.Χωρις επιδειξη, απλα και ταπεινα που ελεγε ο κωστακης…
  να εισαι προθυμη και εσυ και ολο το εθνος, γιατι αν ειχαμε πολεμο αυριο, τι διαλο θα εκαναν, ακομα στις καφετεριες και τα μπαρ και τις παραλιες-πορνεια θα γυρναγαν? Δλδ πρεπει να γινει πολεμος για να ξυπνησουν καποιοι? Μα δεν εχουμε πολεμο?οικονομικο?χειροτερο απο τον πραγματικο?

  Σου ευχομαι καλη υγεια, δυναμη και καλη συνεχεια το 2015

  • Ἀπό ποῦ νά ξεκινήσῳ καί ποῦ νά τελειώσῳ;
   Θὰ σταθῷ μόνον σὲ μερικὰ σημεῖα καὶ διάλεξε ἐσὺ τὶ θὰ κρατήσης.
   Ἄς ἀρχίσουμε ἀπὸ τὸ …τέλος.
   https://filonoi.gr/2011/11/01/barboutsala-3/

   Καὶ συνεχίζω.
   Ὅταν λέμε θάνατος, ἐννοοῦμε ΜΟΝΟΝ αὐτὸ ποὺ μποροῦμε νὰ ἀντιληφθοῦμε μὲ τὶς ΠΕΝΤΕ μας αἰσθήσεις. Ὅλα τὰ ἄλλα εἶναι ἁπλῶς …ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!!!
   Ὅταν λοιπὸν ἕνα ἄτομον πεθαίνῃ σημαίνει πὼς ΜΕΤΟΥΣΙΩΝΕΤΑΙ, διότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ χάνεται κάτι, πολλῷ δὲ μᾶλλον ἡ ἐνέργεια.
   Μπορεῖ λοιπόν, γιὰ παράδειγμα, ἕνα ἄτομον ἡλίου νὰ μετουσιωθῇ σὲ ἄτομον ὑδρογόνου, ἤ πολλὰ ἄτομα ἡλίου μαζύ, νὰ μετουσιωθοῦν σὲ …σίδηρο, ἀλλὰ δίχως ἐξωτερικὸ αἴτον, ΔΕΝ γίνεται νὰ ξαναζωντανέψῃ καὶ νὰ ξαναγίνῃ ἥλιον.
   Μὲ τὴν αὐτὴν λογικὴ ὅ,τι …πεθαίνει, ΠΕΘΑΙΝΕΙ!!!
   Καὶ χωρᾶ μὲν πολλὲς ἀναλύσεις καὶ ἐρωτήματα, ἀλλὰ ἐπίσης χωρᾶ καὶ τὴν …ἀποσύνθεσιν.
   Ὑπὸ αὐτὸ τὸ πρίσμα ἐγὼ εἶμαι ἐδῶ, τώρα, ἔχω μόνον αὐτὸ ποὺ βλέπω, ὁσμίζομαι, γεύομαι, ἀγγίζω καὶ ἀκούω. Ὅλα τὰ ἄλλα εἶναι ὑποθέσεις ἀνεπιβεβαίωτες.
   Ἄλλως τὲ ἡ φιλοσοφία εἶναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ κι ὄχι ἀμπελοθεωρίες. Καὶ ὅποιος ἀσχολεῖται μὲ αὐτὴν ΠΙΣΤΕΥΕΙ διότι ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ κάτι, ΠΑΝΤΑ μὲ τὶς πέντε αἰσθήσεις του ἤ μὲ μέρος αὐτῶν. Καἲ σαφῶς ἡ γνώσις λειτουργεῖ προσθετικά, ἀλλὰ πολλὲς φορὲς λειτουργεῖ καὶ σὰν …παγίδα, διότι συγχέονται οἱ πληροφορίες μὲ τὶς γνώσεις. Τὶς πραγματικὲς γνώσεις.
   Αὐτὰ ποὺ μοῦ συστήνεις λοιπόν, ἐὰν δὲν μποροῦν νὰ ἀποδειχθοῦν, παραμένουν στεῖρες πληροφορίες ποὺ δὲν ἀξίζει νὰ ἀσχολούμεθα σοβαρῶς. Εἰδικῶς στὰ ὅσα ἀφοροῦν στὸ ΠΟΙΟΣ, ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ἔρχεται ἐδῶ, ἐὰν ἔρχεται καὶ κάτω ἀπὸ ΠΟΙΕΣ συνθῆκες. Ὅπως ἐπίσης στὸ ἐὰν ΟΛΟΙ μας εἴμαστε, ἤ ὄχι, ἱκανοὶ νὰ προσλάβουμε τὶς γνώσεις, καθὼς ἐπίσης καὶ τὸ ἐὰν ΟΛΟΙ μας εἴμαστε ἕτοιμοι γιὰ κάτι τέτοιο.
   Βασικὸν κριτήριον τό: «Πάντες ἄνθρωποι τοῦ εἰδέναι ὀρέγονται φύσει» Μὲ ὅ,τι ἀντιλαμβάνεται ὁ καθεὶς ἐξ ἡμῶν…
   Ὅσο γιὰ τὴν ἐλεύθερα βούλησιν… Νὰ σοῦ πῷ… Χαριτολογῶντας καὶ μόνον, τοποθετοῦμαι: «οὔτε τὰ πουλιὰ εἶναι ἐλεύθερα ἀπὸ τὶς ἁλυσίδες τοῦ οὐρανοῦ»…

   Τὰ ὑπόλοιπα, ἐφ΄ ὅσον τὰ θίγεις, μποροῦμε νὰ τὰ συζητᾶμε γιὰ μῆνες, δίχως νὰ καταλήγουμε κάπου, ἐφ΄ ὅσον παραμένουν στὸ ἐπίπεδον τῆς ὑποθέσεως.

   Τέλος, γιὰ τὸ τὶ κάνω ἐδῶ, ἐγώ, ἤ ἐσὺ ἤ ὁ ὁποιοσδήποτε, ναί, εἶναι μία «λεπτομέρεια» πολὺ οὐσιώδης, ποὺ ἀπαιτεῖ κόπο γιὰ νὰ γίνῃ κτῆμα μας, ὡς γνώσις. (Ὄχι ὡς ὑπόθεσις… Οὔτε ὡς θεωρία…!!!)
   Ὅμως οἱ ἀπαντήσεις καὶ σὲ αὐτὸ τὸ σημεῖον ΔΕΝ δίδονται μὲ ὑποθέσεις ἀλλὰ μὲ λογικὰ συμπεράσματα, ἐφ΄ ὅσον οἱ ἀποδείξεις, σὲ αὐτὴν τὴν παράμετρο, εἶναι κάτι ποὺ ἀπαιτεῖ, ὡς ἀναγκαία πληροφορία, γνώσεις ποὺ ἔχουν ἀλλοιωθεῖ ἤ ἀκόμη καὶ χαθεῖ. (Ἐὰν ἔχουν χαθεῖ καὶ δὲν λέμε …ἀερολογίες!!!).

 5. Καταλαβαινω ακριβως τι λες. Το μονο που μπορω να σου πω ως απαντηση, ειναι η…ιδια σου η απαντηση. Η Φιλοσοφια, ως η ανωτερη (και μητερα) όλων των επιστημων, στηριζεται μονο στην αποδειξη και ποτε στη θεωρια (ισχυει μονο για καποιον που την ακολουθει και ουδεποτε για αυτους που ΛΕΝΕ οτι την ακολουθουν, οπως σε καθε επιστημη, ή επαγγελμα).

  Και αν βγαινει καποιος δημοσια να υποστηριζει μια θεση, θα πρεπει να γνωριζει και την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ η οποια απορρεει απο αυτη τη θεση.
  Ακομα και για ενα μονο ανθρωπινο ον, η ευθυνη ειναι τρομακτικη.
  Επομενως, καποιος δεν πρεπει να εκφραζει μια θεση, παρα μονο
  εαν εχει σαφεις αποδειξεις οτι κατι τετοιο ισχυει.

  Πιο σαφης δεν μπορω να γινω:)

  ΥΓ: γνωστο εκ αρχαιοτάτων χρόνων, οτι οι αισθησεις ειναι ψευδεις.
  ΟΧΙ, ημιτελεις, ΟΧΙ μη-διευρυμενες, ψευδεις. Πλεον, στα ιδια συμπερασματα κατεληξαν και οι Φυσικοι (κβαντικοι και κανονικοι)
  οριστε:και μαλιστα στα ελληνικα απο…Ελληνες…
  https://www.youtube.com/watch?v=n8UtfuRzwEg

  Αλλα, μηπως αναρωτηθηκε κανεις, αληθεια, ΠΩΣ το γνωριζαν αυτο πριν απο πολλες χιλιαδες χρονια? Αναρωτηθηκε κανεις, αν ειναι ετσι,
  τι στο καλο ειναι αυτο που βλεπω?τι ειναι αυτο που μυριζω?
  τι ειναι αυτο που αισθανομαι?
  οχι, οι ανθρωποι αισθανονται (sic) τοσο σιγουροι για την πραγματικοτητα των δικων τους αποψεων, που δεν σκεπτονται ΟΥΤΕ μια στο εκατομμυριο οτι μπορει να κανουν λαθος αυτοι ΚΑΙ ΟΧΙ οι επιστημονες, ή οι φιλοσοφοι…
  Κανεις δεν αναρωτιεται, απλως διαβαζουν ενα κειμενο, και λενε
  “ο ταδε ειπε το ταδε”….Αυτο δεν ειναι γνωση, ειναι παπαγαλια.
  Για να πει καποιος υπευθυνος ανθρωπος, οτι οι αισθησεις ειναι ψευδεις,
  θα πρεπει να το εχει αποδειξει εμπειρκα ο ιδιος στον εαυτο του…
  ειδαλλως απλως ειναι σαν το γαιδαρο που κυλιεται μες τη λασπη…

  ΥΓ2 Σου ζητησα κατι στο κειμενο. εαν μπορεις καντο σε παρακαλω
  ΥΓ3 “https://filonoi.gr/2011/11/01/barboutsala-3/”

  Σαφεστατα. και η ομοιοπαθητικη, οι εναλλακτικες θεραπειες του καρκινου
  ΟΛΑ ΨΕΜΑ.ΛΑΘΟΣ.ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ (αληθεια, οταν λεμε οτι καποιος ειναι τρελος, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ εννουμε???τα “βγαζει απο το μυαλο” του ΛΕΕΙ…αντε καλε…μπορει να δημιουργηθει ΚΑΤΙ απο το ΤΙΠΟΤΑ????ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ??)., επισης η κοκα κολα κανει καλο, τα ραντεβου του εοππυ ειαι κλεισμενα απο την πρωτη ημερα, οι στατινες ειναι πανακεια, και η φραπελια αληθινη αλλα ΜΟΝΟ
  σε σκευασμα… ειδαλλως..επικινδυνη…
  επισης, στο μεγκα τσανελ υπαρχουν πολυ επιφανεις επιστημονες (των οικονομικων) να σου μιλησουν για το μνημονιο και τι καλο ειναι για τον τοπο…
  Σου ειχα πει τοτε με τον Μαρξ να κρατας μικρο καλαθι….επειδη λεει καποιος κατι, ΔΕΝ σημαινει οτι ειναι και αληθεια, ποσο μαλλον για χρονια πισω…στο υπενθυμιζω εδω, για να δεις οτι ο ανθρωπος λειτουργει με τη συνηθεια και το λαθος εδω, μας οδηγει και σε λαθος εκει…
  τωρα που ειπα φραπελια…θυμαμαι με τη λυσσα επεσαν να τους φανε, να τους εξαφανισουν…
  ξερεις αληθεια, οτι σε νοσοκομεια στην Κινα γιατρευουν πολλες και διαφορετικες αρρωστειες…με την αναπνοη???πως αραγε συμβαινει αυτο
  και ΠΩΣ σχετιζεται με οτι λεμε?αναρωτηθηκε ποτε κανεις?και αληθεια, πως και δεν εγινε πρωτο θεμα στους δυτικους?

  Το προβλημα με ολους αυτους (με τις γεματες τσεπες), ειναι οταν καλουνται να δικαιολογησουν τα αδικαιολογητα…Οταν π.χ. περιγραφουν οι ασθενεις τι συνεβαινε ΕΞΩ απο το θαλαμο:::)))
  δεν προχωραω, γιατι μπορω να γραφω για ωρες και με τροπο που ΔΕΝ θα χρηζει αντεπιχειρηματων…και θα ενοχλουσα….ξερεις ποιους…
  εξ’αλλου, αυτα που εγραψα παραπανω ηταν υπερ-αρκετα…(κριμα μονο που δεν ειδες το ντοκιμανταιρ, ΠΡΙΝ γραψεις.Προσοχη: αυτα που θα δεις, δεν ειναι αποδειξεις για εσενα, ειναι αποδειξεις ΑΛΛΩΝ. Σε εσενα, απλως αποδεικνυεται, οτι οι αλλοι, οντως ειχαν την εμπειρια που ειπαν, την περιεγραψαν αληθως και “τιποτα παραπανω”)
  Επισης, δεν στο στελνω τυχαια. Θα μπορουσα να σου στειλω του BBC (δεν θυμαμαι, νομιζω 8 ωρες…) με μερικες χιλιαδες περιπτωσεις (θα χτυπιεσαι απο τα γελια (?) κατω)…απλα στο στελνω γιατι θα μπορουσες να δεις μια λεπτομερεια και να κανεις μια συσχετιση που θα σε βοηθουσε πολυ…

  Σου ειπα…δεν ειναι τα ματια του alexis το προβλημα….

Ἀπαντῆστε

Ἡ ἠλεκτρονική σας διεύθυνση δὲν θὰ δημοσιευθεῖ. Τὰ ὑποχρεωτικὰ πεδία σημειώνονται μὲ *