Καί ὁ Τζήμερος πάει …ΣΥΡΙΖΑ;;

Όχι άμεσα, αλλά έμμεσα. Μα στην πραγματικότητα την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσει κι αυτός.
Δηλαδή την νέα μορφή …Soroκυβερνήσεως.Καί ὁ Τζήμερος πάει ...ΣΥΡΙΖΑ;; 2

 

«Γέφυρες» και με το Ποτάμι θέλει να κτίσει ο κοινός συνδυασμός Δράσεως- Δημιουργία Ξανά

Της Βίκυς Σαμαρά

Οι πρόεδροι της Δράσης Θοδωρής Σκυλακάκης και της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος κατά την παρουσίαση την Πέμπτη του νέου σχήματος, το οποίο θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές και σχεδιάζει κοινή κάθοδο και στις επόμενες εθνικές εκλογές, αποκάλεσαν εν δυνάμει σύμμαχο το Σταύρο Θεοδωράκη και τη δική τους συνεργασία ένα ανοιχτό γάμο, στον οποίο είναι ευπρόσδεκτοι και νέοι εταίροι. Ο κ.Τζήμερος υπενθύμισε μάλιστα ότι ο κ.Θεοδωράκης ήταν ο μόνος δημοσιογράφος, που είχε παρευρεθεί στην παρουσίαση της ίδρυσης της Δημιουργίας Ξανά προ διετίας.

Άλλωστε Γέφυρες και Ποτάμι απευθύνονται σε αντίστοιχο εκλογικό ακροατήριο και οι πρόεδροι των φιλελεύθερων σχηματισμών που συνεργάζονται ξανά για δεύτερη φορά μετά τις εκλογές του 2012, αναζητούν ευρύτερες συμμαχίες, με στόχο το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι όποιες ζυμώσεις όμως στο “μεταρρυθμιστικό χώρο” μετατίθενται για μετά τις ευρωεκλογές και θα εξαρτηθούν προφανώς από το αποτέλεσμα και τις γενικότερες πολιτικές ανακατατάξεις που αυτό θα πυροδοτήσει. Ο κ.Σκυλακάκης εξέφρασε ευθέως την ευχή να υπάρξει συνεργασία όλων των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων μετά το Μάιο και σημείωσε πως το μόνο ζήτημα που αυτή τη στιγμή χωρίζει τις Γέφυρες από το Ποτάμι είναι πως ο κ.Θεοδωράκης δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του για την οικονομική πολιτική.

Ανεξαρτήτως της έκβασης των συζητήσεων για ευρύτερες συνεργασίες πάντως, Δράση και Δημιουργία Ξανά σχεδιάζουν κοινή κάθοδο στις επόμενες εθνικές εκλογές και προγραμματίζουν ομάδες εργασίας ενοποίησης θέσεων και κοινή συνδιάσκεψη το φθινόπωρο.

Εκτός από το ζήτημα της αναζήτησης συμμάχων, κατά τη συνέντευξη τύπου ετέθη και το ερώτημα γιατί ο φιλελεύθερος χώρος απέτυχε εκλογικά το 2012. Τότε στις πρώτες εκλογές οι φιλελεύθερες δυνάμεις είχαν κατέλθει διασπασμένες μεταξύ της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη, της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά. Πριν τις δεύτερες εκλογές η κ.Μπακογιάννη επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία, ενώ Δράση και Δημιουργία Ξανά συνεργάστηκαν αλλά δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το όριο του 3%.

Ο κ.Σκυλακάκης το απέδωσε στην πόλωση που είχε επιφέρει το ψευτικο -όπως το χαρακτήρισε- δίλημμα “μνημόνιο-αντιμνημόνιο” το οποίο όπως υποστήριξε δεν ισχύει πλέον, καθώς το πραγματικο ερώτημα είναι “πελατειακό κράτος ή μεταρρυθμίσεις”. Ο κ.Τζήμερος σημείωσε ότι έκτοτε οι δύο σχηματισμοί που πια επισημοποιούν τη μεταξύ τους σχέση έχουν ξεκαθαρίσει θέσεις και έχουν εμπεδώσει την εσωκομματική δημοκρατία. Φιλοδοξούν συνεπώς οι Γέφυρες να μην παρασυρθούν από το Ποτάμι, αλλά καταγράφοντας ικανό ποσοστό στις ευρωεκλογές να αναζητήσουν την επομένη ημέρα το ρόλο τους στο πολιτικό τοπίο που αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς.

πηγή

Ο Soro-Ποτάμι Θεοδωράκης προετοιμάζεται να …«εξυπηρετήσει» στην νέα κυβέρνηση…
Ο Τζήμερος πάει με τον Θεοδωράκη…
Τελικά το σύστημα είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς.Καί ὁ Τζήμερος πάει ...ΣΥΡΙΖΑ;; 1

Εδώ και μήνες ψήνεται η συνεργασία Τζήμερου, Δράσεως με το ΠΟΤΑΜΙ.
Δεν θα μείνει κανένα Soroκόμμα εκτός Βουλής, μέχρι να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να πάμε σε απλή αναλογική, για να είναι ΟΛΟΙ οι Soroπράκτορες μέσα στην βουλή.

Αλήθεια, πώς αισθάνονται οι φανατικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του 3%, τώρα πού θα …«συγκατοικούν» με τόσα γνωστά λαμόγια;;; Ή τελείωσαν οι …«ιδεολογίες» τώρα που ξεκινά η μάσα; Καί ὁ Τζήμερος πάει ...ΣΥΡΙΖΑ;; 3

Σίγμα.

(Visited 170 times, 1 visits today)
One thought on “Καί ὁ Τζήμερος πάει …ΣΥΡΙΖΑ;;

Leave a Reply