Μία οἰκογένεια γιὰ …«ὅλα τὰ γοῦστα» τῆς …Νέας Τάξεως.

Μπορεί να βλέπουμε (ή να μας ωθούν στο να …βλέπουμε) ως αρχηγό του ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον Πέτρο Κωνσαντίνου, αλλά μάλλον δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό εγκέφαλο αυτού του μορφώματος.
Ονομάζεται Πάνος Γκαργκάνας…
Και είναι πάντα εκεί όπου η Νέα Τάξη απαιτεί να είναι…

 

Τελικά οι τοκογλύφοι είναι πολύ μπροστά.
Ο ένας αδερφός άνθρωπος των Rothschild και απόφοιτος του London school of Economics των Rothschild…

Κι ο άλλος αδερφός …καπέλωσε τους αντιδραστικούς αριστερούς και φροντίζει να μην περνούν και να μην τα σπάνε ποτέ στην ΤτΕ  και να προωθούν τα συμφέροντα του Σιωνισμού των Rothschild από την …αριστερή πλευρά του φεγγαριού.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά του Ιράν, όπως το Ισραήλ…
ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά της Συρίας, όπως το Ισραήλ…

 


ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά του Καντάφι, όπως το Ισραήλ…
ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπέρ της Μουσουλμανικής Αδελφότητος, όπως και το Ισραήλ.

Κρατῆστε τό ὄνομα Κωνσταντίνου (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α)

Πόσες ΜΚΟ ἔχει ὁ Κωνσταντίνου, εἴπαμε;

Βρὲ τὸν «ἀνθρωπιστὴ» τὸν ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!

Συμπτώσεις;
Μα υπάρχουν τελικά συμπτώσεις;

Σίγμα

 

Μία οἰκογένεια γιὰ ...«ὅλα τὰ γοῦστα» τῆς ...Νέας Τάξεως.5Μία οἰκογένεια γιὰ ...«ὅλα τὰ γοῦστα» τῆς ...Νέας Τάξεως.6

Ἀπό πότε ὁ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ὑπερασπίζεται τούς …θεσμούς;

Και μία πιο …«ιδεατή» προσέγγιση των ρόλων.
Από καθησυχαστικές …«λειάνσεις» ευτυχώς δεν πάσχουμε!

Η παρακάτω φωτογραφία από το 2001 και το δημοσίευμα από το 2011..
Οι πράξεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην συνέχεια, μόνον κατά της παγκοσμιοποιήσεως φυσικά δεν στρέφονται. Αντιθέτως μάλιστα…
Δεν έχουν αλλάξει και πολλά από τότε δηλαδή, παρά μόνον το ό,τι έχει αποκαλυφθεί πλήρως ο ρόλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπέρ της παγκοσμιοποιήσεως.

Αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που πιστέψαμε σε αυτό που βλέπαμε κι όχι σε αυτό που μας υπαγόρευαν;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΣ ΓΚΑΡΓΚΑΝΑΣ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙΜία οἰκογένεια γιὰ ...«ὅλα τὰ γοῦστα» τῆς ...Νέας Τάξεως.7

Ο ένας τραπεζίτης και υπέρ της ελεύθερης οικονομίας
Ο άλλος τροτσκιστής και οπαδός του κινήματος κατά της παγκοσμιοποιήσεως

Πάντα εδώ στην Θράκη είχαμε ένα επιπρόσθετο ενδιαφέρον να παρακολουθούμε τις δηλώσεις του τραπεζίτη Νικόλαου Γκαργκάνα λόγω της καταγωγής του από το Σουφλί. Σε κάποια από τις συνεντεύξεις του, στην REALNEWS, είχε μιλήσει πρόδρομα για την ανάγκη «ενός δευτέρου μνημονίου» ενώ αμέσως μετά την ένταξη της χώρας μας στην ζώνη του ευρώ, οι αναφορές και οι επισημάνσεις για τα «δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας» που θα έπρεπε να τα διαχειριστούμε, και ουσιαστικά προϊδέαζαν όσους διάβαζαν πίσω από τις γραμμές, για ένα ιδιαιτέρως ασφυκτικό και επαχθές οικονομικό περιβάλλον για την πατρίδα μας. Η συνέντευξη αυτή συμπτωματικά δημοσιεύτηκε στην REALNEWS, που είναι δημιούργημα του Εβρίτη με καταγωγή από την Νέα Ορεστιάδα, Νίκου Χατζηνικολάου, με την οικογένεια του οποίου συνδέεται με ποικίλους και ουσιαστικούς συγγενικούς και προσωπικούς δεσμούς.

Η οικογένεια όμως Γκαργκάνα παρουσιάζει ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον για τις πολιτικές επιλογές των μελών αυτής της παραδοσιακής Θρακιώτικης οικογένειας, με την πολυσχιδή κοινωνική, οικονομική και πολιτική δράση. Ο πατέρας Χρήστος Γκαργκάνας ήταν ένας ισχυρός τοπικός οικονομικός παράγοντας και την ενασχόληση της οικογενείας με την αλευροβιομηχανία συνεχίζει η Χρυσούλα Γκαργκάνα (ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ στην Αλεξανδρούπολη) ενώ ο ίδιος είχε διατελέσει και βουλευτής Έβρου με την ΕΡΕ.
Ο Νικόλαος Γκαργκάνας διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχέδιο εντάξεως της Ελλάδας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση (Ο.Ν.Ε.) από την θέση του υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, με διοικητή τον Λουκά Παπαδήμο, υπουργό Εθνικής Οικονομίας τον Γιάννο Παπαντωνίου και πρωθυπουργό τον εκσυγχρονιστή Κώστα Σημίτη.
Ο Πάνος Γκαργκάνας με την ακαδημαϊκή διαδρομή (λέκτορας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο –ΕΜΠ) είναι ηγετικό στέλεχος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (Σ.Ε.Κ.) και της 4ης Σοσιαλιστικής Διεθνούς (τροτσκιστές).

Πριν έξι χρόνια η κυριακάτικη εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (24 Ιουλίου 2005) είχε ένα εμπεριστατωμένο δημοσίευμα, που το υπέγραφε ο συνάδελφος Δημήτρης Παφίλας, παρουσίαζε και φώτιζε τις προσωπικές επιλογές των δυο αδελφών, που σηματοδοτούν δυο διαφορετικούς δρόμους –τρόπους που κινούνται σε ακριβώς αντίθετες κατευθύνσεις.

Όταν ο Νικόλαος Γκαργκάνας από το ρετιρέ του κεντρικού καταστήματος της Τραπέζης της Ελλάδος, παραμένοντας στην οικογενειακή παράδοση, διεμόρφωνε την πολιτική του κεντρικού τραπεζιτικού ιδρύματος, ο Πάνος Γκαργκάνας διαδήλωνε στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου, ερχόμενος σε σύγκρουση με τις επιλογές του αδελφού του και της παγκοσμιοποιήσεως, που προωθεί «το διεθνές κεφάλαιο σε βάρος του κόσμου της εργασίας».

Και το περιοδικό «ΒΟΡΕΑΣ» (τεύχος 4, Σεπτέμβριος 2005) είχε ανάλογο ρεπορτάζ, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονταν:

«Αυτό όμως που θα πρέπει να είναι μια κοινή παράμετρος όλων των προσεγγίσεων, έχει να κάνει με την συμμετοχή (σ.σ. του Νικολάου Γκαργκάνα) σε καθοριστικές αποφάσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ένταξη της χώρας μας στην Οικονομική Νομισματική Ένωση (Ο.Ν.Ε.).
»Ο Πάνος Γκαργκάνας είναι γνωστός για την δράση του στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ως ηγετικό μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (Σ.Ε.Κ.) και διευθυντής της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη» και διεδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην συσπείρωση πολιτικών κινήσεων και πρωτοβουλιών, που συγκρότησαν ένα πολύχρωμο μέτωπο διαμαρτυρίας κατά της παγκοσμιοποιήσεως, το καλοκαίρι του 2001 στην Γένοβα της Ιταλίας, όπου η ελληνική συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή.
»Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δυο αδελφοί παρουσιάζονται πέραν των διαφορετικών επιλογών τους να είναι συναισθηματικά απομακρυσμένοι και να μην έχουν τις συνηθισμένες για αδέλφια επικοινωνίες και επαφές. Δεν ξέρουμε κατά πόσο οι πολιτικοί δεσμοί θα αντέξουν σε βάθος χρόνου και θα υπερισχύσουν έναντι των οικογενειακών και συναισθηματικών δεσμών.

»Αν και φαινομενικά είναι διαφορετικοί οι δρόμοι τους παραμένουν πιστοί στην οικογενειακή πολιτική παράδοση ο καθένας με τις επιλογές και τον δικό του τρόπο.
»Είναι επίσης βέβαιο ότι τους συνδέει και τους δυο ο μητρικός συναισθηματικός δεσμός που αντιπροσωπεύεται από την θαλερή 96χρονη μητέρα τους, την κυρά-Ευγενία Γκαργκάνα, που ζει κοντά τους στην Αθήνα. Η πολιτική μπορεί και είναι θέμα επιλογής, η οικογένεια και ο τόπος ωστόσο πράγματα και έννοιες που σε σφραγίζουν για πάντα όσο κι αν νομίζεις ότι μπορείς να αποκοπείς και να αποστασιοποιηθείς από αυτά».

Ρεπορτάζ: Σταύρος Παπαθανάκης

παρατηρητής

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

7 thoughts on “Μία οἰκογένεια γιὰ …«ὅλα τὰ γοῦστα» τῆς …Νέας Τάξεως.

    • Θὰ θέλαμε νὰ μᾶς κατέθετες μερικὲς ἐνδιαφέρουσες διασυνδέσεις.
      Καλὸ θὰ ἦταν νὰ τοὺς «κρεμᾶμε στὰ μανταλάκια» ὅλους αὐτοὺς κατὰ καιρούς.

Leave a Reply