Οἱ ἑταῖροι μας ΔΕΝ εἶναι καὶ τὰ …καλλίτερα παιδιά!

Οἱ ἑταῖροι μας ΔΕΝ εἶναι καὶ τὰ ...καλλίτερα παιδιά!Αν κάποιος ταλαντούχος ιστορικός θελήσει κάποια στιγμή στο μέλλον να γράψει την Παγκόσμια Ιστορία της Ανοησίας (ή της Ατιμίας, το ίδιο είναι) θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβει και ένα μεγάλο κεφάλαιο, που θα διατρέχει το χρονικό των σχέσεων της Ελλάδος με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η προσπάθεια πολλών από εμάς στο εσωτερικό, -ημών των υπηκόων της ελληνικής επαρχίας της Ε.Ε.-, να εξωραΐσουν, μέχρι καθαγιασμού, κάθε τι που μοιάζει λόγω ετικέτας «ευρωπαϊκό» και να αυτομαστιγωθούν, επιδεικνύοντας την αγωνιώδη προσπάθεια τους να αποτινάξουν από μέσα τους τον Ανατολίτη, για να μοιάξουν κι αυτοί Ευρωπαίοι, θα ήταν κωμική αν δεν ήταν θλιβερή.

Μπορεί η Ελλάδα να έχει όλα τα κακά του κόσμου, αλλά δεκαετίε

ς τώρα δεν συνομιλούσε με τους επί γης αγγέλους.

Η Ελλάδα έτρωγε για τριάντα χρόνια στα μπουζούκια και στις Βουλγάρες τις επιδοτήσεις των συγκλίσεων και των αναδιαρθρώσεων, αλλά ήταν οι επιμελείς ελεγκτές της «τέλειας» ευρωπαϊκής δομής αυτοί που τα εύρισκαν όλα καλά καμωμένα. Μπορεί και με το αζημίωτο, ποιος ξέρει.

Η Ελλάδα σώρευε θηριώδη κρυφά ελλείμματα, κατά παράβαση των συνθηκών και του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά ήταν ο «Ευρωπαίος» Μπαρόζο που καθάριζε για πάρτη της με ένα τηλεφώνημα του Καραμανλή και ο «Ευρωπαίος» Αλμούνια που τα εύρισκε όλα σωστά καταχωρημένα στα excel της Eurostat.

Η Ελλάδα κρεμάστηκε στα μανταλάκια όλης της υπόλοιπης Ευρώπης για τους ψεύτες πολιτικούς της το 2010, αλλά ήταν οι «ακέραιοι και υπεύθυνοι» Ευρωπαίοι ηγέτες που κάθησαν αγαπημένοι με τους ίδιους αυτούς πολιτικούς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για να συζητήσουν την «διάσωση» της χώρας, λίγες ημέρες μόνον αφότου είχαν ζητήσει την πρασαγωγή τους σε δίκες, για να ξεχάσουν την ανάγκη για απονομή δικαιοσύνης ευθύς αμέσως.

Η Ελλάδα έκανε μαϊμού μεταρρυθμίσεις πέντε χρόνια τώρα, αλλά ήταν η τρόϊκα και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι που ενέκριναν τις εκταμιεύσεις των πακτωλών, ικανοποιημένοι, -πάντα μετά τις «διευκρινήσεις» της τελευταίας στιγμής-, με τις «εκ θεμελίων ριζικές αλλαγές» τους κράτους μας, μέσω κουρελονόμων 700 σελίδων, με ένα άρθρο και μέσω Διαταγμάτων Νομοθετικού Περιεχομένου, που δεν έφταναν ποτέ στην βουλή για κύρωση.

Δεν είναι άγγελοι οι φίλοι μας και έχουν εξαπατήσει τους ψηφοφόρους τους τόσο όσο έχουν εξαπατήσει οι δικοί μας εμάς. Έχουν βιάσει βάναυσα την αλήθεια. Χειρίστηκαν το ελληνικό ζήτημα με ιδιοτέλεια, αφροσύνη και αφόρητη τσαπατσουλιά. Ας ήξερε κάποιος να μιλήσει για τις ευθύνες τους μόνο. Παράλληλα βέβαια με τις δικές μας, διότι αλλιώς δεν θα είχε καμία αξία.

Πλην όμως, εδώ, οι μεν καταριούνται τους κακούς ξένους, χωρίς να κυτταχτούν στον καθρέφτη. Και οι δε αυτομαστιγώνονται σαν καλοί Οθωμανοί και ζητούν έλεος από τους εξίσου με μας απατεώνες. Και τους προσκυνούν, για να μην ξεμείνουν από λεφτά τα ΑΤΜ. Η μεγίστη αξία της ζωής μας. Τα ΑΤΜ. κολουθήσω την σεμνή τελετή, κατά την οποία ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα πληρωθεί συμβολικά τον μισθό του σε άτοκα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, πενταετούς λήξεως (κάτι απολύτως νόμιμο, κατά την πρόσφατη νομολογία του δικαστηρίου του).

Μετά, μόλις τελειώσει αυτό, θα ζω για την ημέρα που αυτά τα ομόλογα θα κουρευθούν και ο κ. Πρόεδρος θα προσέλθει να εισπράξει τα ρέστα του σε άλλα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τριακονταετούς λήξεως, που θα τα διέπει το δίκαιο της Ζιμπάμπουε (κάτι απολύτως νόμιμο, κατά την πρόσφατη νομολογία του δικαστηρίου του).

Θέμης Καζαντζίδης

(Visited 76 times, 1 visits today)
Leave a Reply