Ὅλα εἶναι ΕΝΑ στὸν ἑλληνισμό.

Ο χώρος, ο χρόνος, οι ζώντες, οι τεθνεώτες, οι αγέννητοι, η Ιστορία που γράψαμε, γράφουμε και θα γράψουμε. Αν δεν υπάρξει συνειδητή αποδοχή της αποστολής του Έλληνος ανθρώπου δεν μπορεί να συμβεί «θαύμα». Δεν συμβαίνουν, άλλωστε, αν δεν τα προκαλέσεις.

 Τότε θα λήξει η περίοδος της «μεγάλης θλίψεως». Όταν θα συνειδητοποιήσει η κρίσιμη μάζα την τραγική ιερότητα του ελληνικού στίγματος στον χάρτη. Όταν θα εντάξει στην καθημερινότητά του την δέουσα ευλάβεια και απόδοση τιμών και υπηρεσιών που αξίζουν τα ιερά.

Αυτό δεν έχει να κάνει με τους άλλους λαούς, τους χώρους τους, τα ήθη, τα έθιμά τους. Ούτε με την στάση απέναντί τους – επιθετική, αμυντική, επιφυλακτική, αδιάφορη, φιλική. Οι τραγωδοί προσφέρονται ως εθελοντές να μας κάνουν δωρεάν, ιδιαίτερα μαθήματα αυτογνωσίας.

Αν θέλουμε αποδεχόμαστε την προσφορά τους και προχωράμε.

Αν όχι περιμένουμε τον οίκτο αλλόκοτων προσώπων στα διάφορα Eurogroup και σε συνόδους… «κορυφής» των χαμηλόθωρων καταναλωτών ξυνολάχανου.

Παναγιώτης Λιᾶκος
ἀπὸ Πανορμίτης Σπανός

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ὅλα εἶναι ΕΝΑ στὸν ἑλληνισμό.

 1. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ .
  ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ, ΤΥΦΛΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ ‘ΘΕΙΟΝ’ .

  ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΟΡΑΣΗ, ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΩΣ, ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ … ΔΙΗΝΕΚΕΣ .
  Η ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΣΥΖΕΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΞΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΤΟΥ .
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ, Η ΙΛΙΑΔΑ ΚΑΙ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ, ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, Σ’ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ .
  ΑΓΝΟΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ
  ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ … ΛΑΤΡΕΙΑ ‘ΕΙΔΩΛΩΝ΄, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ .
  ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ … ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ, ΜΑΣΚΑΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ … ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ .
  ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗ … ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, ΤΗΝ
  Α Ρ Π Α Χ Τ Η .
  ΤΩΡΑ ” Τ’ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ, Τ’ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ ”
  ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ … ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ

  Κ Α Θ Α Ρ Σ Η
  DR SPIRO APOSTOLOU

Leave a Reply