Ὁ Κατρούγκαλος ἀσκεῖ ἤ δέν ἀσκεῖ ἀκόμη δικηγορία;

Εδώ προκύπτει (update: μάλλον) θέμα και μάλιστα σοβαρό.
Ενώ ο υπουργός Κατρούγκαλος έχει δηλώσει ότι έχει αναστείλει την δικηγορική του δραστηριότητα και η εταιρεία του έχει διαλυθεί, ήλθε στο φως απόφαση του Δήμου Λαρισαίων, με την οποία αναθέτει υπόθεση (διαβάστε στο λινκ τις λεπτομέρειες) στην εταιρεία «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες».
Και όλα αυτά στις 12 Φεβρουαρίου! (εδώ είναι το θέμα) που έχει ζεστάνει για τα καλά την θέση του υπουργού.
Ασκεί δηλαδή κανονικά καθήκοντα.

Ερώτημα: πώς είναι δυνατόν, όντας υπουργός, που δεν ασκεί πια καθήκοντα δικηγόρου, όπως έχει δηλώσει ξεκάθαρα, να αναλαμβάνει υπόθεση;
Ή ασκεί, ή δεν ασκεί. Ολίγον… δεν γίνεται.
Απάντησε Κατρούγκαλε.

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

(εδώ το επίμαχο δημοσίευμα-καταγγελία που αναπαράγεται ήδη από πολλά ΜΜΕ:

ΖΗΤΗΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΧΑΝ ΘΕΣΕΙ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ-ΜΑΜΑΚΟΣ

Το «γραφείο Κατρούγκαλου» και ο Δήμος ΛαρισαίωνὉ Κατρούγκαλος ἀσκεῖ ἤ δέν ἀσκεῖ ἀκόμη δικηγορία;1

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Αρνητικός πρωταγωνιστής για την κυβέρνηση αναδεινύεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής» «είχε υπογράψει εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που επαναπροσλαμβάνει στο Δημόσιο, οι οποίοι ήταν ή απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα», κάτι που ο ίδιος διέψευσε στην συνέχεια κατηγορηματικά, επικαλούμενος μάλιστα ότι από τον Ιούνιο του 2014, όταν εξελέγη δηλαδή Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέστειλε την δικηγορική του δραστηριότητα.

Ὁ Κατρούγκαλος ἀσκεῖ ἤ δέν ἀσκεῖ ἀκόμη δικηγορία;2

Το γεγονός πως ο ίδιος ανέστειλε την δικηγορική του δραστηριότητα, δεν εμπόδισε όμως τον δήμο Λαρισαίων να αναθέσει στο γραφείο του «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» την εντολή για άσκηση προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν ατις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μισθώσεως έργου σε αορίστου χρόνου.

Ὁ Κατρούγκαλος ἀσκεῖ ἤ δέν ἀσκεῖ ἀκόμη δικηγορία;3

Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων, τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της αποφάσεως Γερακούδη, όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακυρώσεως της διαδικασίας, ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες».

Κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων, κατά της συγκεκριμένης αποφάσεως είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξεως, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υποθέσεως, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανετέθη στο εν λόγω γραφείο.

Ἀπόφασις Οἰκονομικῆς Ἐπιτροπῆς γιὰ ἀνάθεση στὸ δικηγορικὸ γραφεῖο Κατρούγκαλου

Για την ιστορία να αναθέσουμε πως ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμίεσως, του υπουργείου δηλαδή στο οποίο προΐσταται σήμερα ο κύριος Κατρούγκαλος, είναι αυτό που έστειλε στον εισαγγελέα του πέντε δημάρχους, ανάμεσα στους οποίους και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, για την υπόθεση της μη αποστολής των στοιχείων που ζητήθηκαν για τις μετατροπές των συμβάσεων.

πηγή

(Visited 73 times, 1 visits today)
One thought on “Ὁ Κατρούγκαλος ἀσκεῖ ἤ δέν ἀσκεῖ ἀκόμη δικηγορία;

Leave a Reply