Ἐπιλέγοντας μὲ …ἀφροσύνη τὴν κόλαση!

Ἐπιλέγοντας μὲ ...ἀφροσύνη τὴν κόλαση!Παρακολουθώντας κανείς εδώ και δυο μήνες την επικαιρότητα, μέσα από τις αντιδράσεις των ασκούντων κριτική στην νέα κυβέρνηση, μια εντύπωση σχηματίζει.

Ότι η Ελλάδα βγήκε τελείως ξαφνικά και απρόσμενα (και κυρίως τελείως απόβλεπτα) από μια περίοδο τάξεως, ευνομίας, ορθολογισμού, προγραμματισμού και χρηστής διακυβερνήσεως και πέρασε σε μια περίοδο χάους, αστάθειας και κβαντικής απροσδιοριστίας. Σαν να την κυβερνούσαν άγγελοι και τώρα την κυβερνούν διάβολοι.

Και το κακό είναι ότι όλος αυτός ο θόρυβος προκαλείται κυρίως από τους κατ΄εξοχήν οπαδούς του σχετικισμού. Όσους διεκήρυτταν ότι η ψήφος είναι η τέχνη του μη χείρονος. Αυτοί είναι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι τελικά αυτό που αρνηθήκαμε τον Ιανουάριο ήταν ο παράδεισος, για να προτιμήσουμε με αφροσύνη την κόλαση.

Θα ήθελα να δω έστω και ενα σενάριο που να περιγράφει την κατάσταση όπως θα ήταν σήμερα αν κέρδιζε τις εκλογές ο Σαμαράς. Ένα σενάριο φτιαγμένο όχι με όρους καλής ή κακής συμπεριφοράς στα ευρωπαϊκά σαλόνια ή αισθητικής, αλλά με αριθμούς. Τόσα οι μισθοί, τόσα οι συντάξεις, τόσα οι «μεταρρυθμίσεις» που δεν γίνονταν ποτέ, τόσα οι φόροι, που διαρκώς έρχονταν περισσότεροι.

Είναι σαν να μην ξέραμε ότι η χώρα πήγαινε ολοταχώς προς τον τοίχο. Και ότι αυτοί οι ίδιοι που την εφεραν σε αυτό το χάλι, επένδυσαν πρόστυχα στην λογική της αριστερής παρενθέσεως, που θα χρεώνονταν την καταστροφή και θα τους έδινε την ευκαιρία να επιστρέψουν ως νέοι σωτήρες, πλήρως αδιάφοροι για το γεγονός ότι αυτό που θα ανελάμβαναν να ξανακυβερνήσουν θα ήταν πια μια τριτοκοσμικη μπανανία, που έγινε τέτοια με αποκλειστική δική τους ευθύνη. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν μόνο το ξέπλυμα τους. Κάτι που, από ότι φαίνεται, οι άλλοι είναι, δυστυχώς, πρόθυμοι να τους προσφέρουν. Και αυτό άσχετα από την διάρκεια της παρενθέσεως.

Αλλά για όλα αυτά χρειάζεται μνήμη και είναι πράγματα που δεν μπορείς να τα ζητάς από τα χρυσόψαρα της γυάλας.

Ἕρμιππος Ἑρμιππίου

φωτογραφία

 

(Visited 26 times, 1 visits today)
One thought on “Ἐπιλέγοντας μὲ …ἀφροσύνη τὴν κόλαση!

Leave a Reply