ΔΝΤ, οἱ διεθνεῖς τοκογλύφοι.

«…Ο Τιμ Τζόουνς, οικονομολόγος του Jubilee , δήλωσε:

«Τα δάνεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα δεν έχουν μόνο διασώσει εκ πρώτης τις τράπεζες που δάνεισαν απερίσκεπτα, αλλά στην πραγματικότητα έβγαλαν ακόμη περισσότερα χρήματα έξω από την χώρα. Αυτό το τοκογλυφικό επιτόκιο έρχεται να  προστεθεί στό άδικο χρέος που επιβλήθηκε στον Ελληνικό λαό.»…»

Δ.Ν.Τ.,Οι Διεθνείς τοκογλύφοι – F.M.I.,Usurai Internazionali – I.F.M.,International Usurers

Πριν από την καταβολή των  € 462 εκατομμ. από την Ελλάδα στο  ΔΝΤ, την Πέμπτη 9 Απριλίου, τα στοιχεία που δημοσίευσε  το Jubilee Debt Campaign δείχνουν ότι το ΔΝΤ έχει κερδίσει  € 2.5 δισεκατομμύρια από τα δάνειά του προς την Ελλάδα από το 2010. Αν η Ελλάδα  αποπληρώσει το ΔΝΤ στο ακέραιο, τά κέρδη θα ανέλθουν σε € 4.3 δις μέχρι το 2024.
Το ΔΝΤ έχει χρεώσει πραγματικό επιτόκιο  3,6% επί των δανείων του προς την Ελλάδα. Αυτό το ληστρικό επιτόκιο είναι κατά πολύ περισσότερο από ό, τι το επιτόκιο με το οποίο το ίδρυμα καλύπτει  όλα τα έξοδα του, αυτή την στιγμή περίπου 0,9%. Αν αυτό ήταν το πραγματικό επιτόκιο που η Ελλάδα έπρεπε να πληρώσει στο ΔΝΤ από το 2010, θα είχε γλυτώσει  € 2.5 δις στις πληρωμές.

(τοκογλύφοι στην κόλαση)

IMF has made €2.5 billion profit out of Greece loans

 

Δανείζοντας σε όλες τις χώρες που βρίσκονται σε κρίση χρέους μεταξύ 2010 και 2014, το ΔΝΤ έχει κάνει συνολικό κέρδος € 8.4δις,  δηλαδή πάνω από το ένα τέταρτο των οποίων προέρχονται ουσιαστικά από την Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρήματα έχουν προστεθεί στα αποθεματικά του Ταμείου, τα οποία ανέρχονται σήμερα σε € 19 δισεκατομμύρια. Τα αποθεματικά αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων εάν μια χώρα αθετεί τις αποπληρωμές. Το συνολικό χρέος  της Ελλάδος στο ΔΝΤ είναι σήμερα € 24 δισεκατομμύρια.

Ο Τιμ Τζόουνς, οικονομολόγος του Jubilee , δήλωσε:

«Τα δάνεια του ΔΝΤ προς την Ελλάδα δεν έχουν μόνο διασώσει εκ πρώτης τις τράπεζες που δάνεισαν απερίσκεπτα, αλλά στην πραγματικότητα έβγαλαν ακόμη περισσότερα χρήματα έξω από την χώρα. Αυτό το τοκογλυφικό επιτόκιο έρχεται να  προστεθεί στό άδικο χρέος που επιβλήθηκε στον Ελληνικό λαό.»

griechenwitz.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “ΔΝΤ, οἱ διεθνεῖς τοκογλύφοι.

Leave a Reply