Γιά ὅλα φταίει ἡ Ζωή;;

Γιά ὅλα φταέι ἡ Ζωή;;Το ακούσαμε κι αυτό. Ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για την εξουσία. Κάτι που κάνει πολλούς να αγανακτούν.

Για να μην παρεξηγούμεθα, η διαπίστωση είναι μάλλον σωστή και η Ζωή, όπως και πολλοί άλλοι Συριζαίοι, την έχει όντως αυτήν την αντίληψη. Αλλά δεν την έχει επειδή είναι η κακιά Ζωή.

Την έχει αντίθετα επειδή την είχαν και οι προηγούμενοι και οι προπροηγούμενοι και οι παραπροηγούμενοι και οι πιο παλιοί από αυτούς. Και επειδή οι γιαλαντζή «θεσμοί» του «ευρωπαϊκού» μας κράτους είναι έτσι φτιαγμένοι ώστε να παραχωρούν, χωρίς περιορισμούς και απαιτήσεις ελέγχου και λογοδοσίας την εξουσία στον εκάστοτε κάτοχο της στρογγυλής σφραγίδας.

Αλλά στην χώρα των χρυσόψαρων (και των χυδαίων γκεμπελίσκων, προπαγανδιστών, που βιοπορίζονται από την ανοησία των χρυσόψαρων) αυτά είναι ψιλά γράμματα. Το κακό προσωποποιείται βολικά, για να μπορέσει να αναπαραχθεί ανεμπόδιστα.

Για να νομίζουν κάθε φορά οι ιθαγενείς, που είναι ανίκανοι για γενικεύσεις και αντιλαμβάνονται τον κόσμο μέσα από την κυριολεξία του περιστασιακού παραδείγματος, ότι για τα προβλήματα τους φταίει αποκλειστικά η εκάστοτε Ζωή. Και να θυμώνουν και να ξεσπούν και να την αντικαθιστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα με άλλες, φρέσκιες Ζωές, ίδιες και απαράλλακτες, συντηρώντας την θεσμική φυλακή τους.

Θέμης Καζαντζίδης

φωτογραφία

(Visited 64 times, 1 visits today)
Leave a Reply