Ἐπιστρέφοντας στὸ χωράφι!!!

Ἐπιστρέφοντας στὸ χωράφι!!!3Μία ἀπὸ τὶς σημαντικότερες εἰδήσεις τῶν ἡμερῶν, ποὺ πῆγε νὰ …θαφτῇ, κάτω ἀπὸ τόνους λάσποπροπαγάνδας γιὰ τοὺς τεμπέληδες Ἕλληνες. Ἐκείνους ποὺ προτιμοῦν, λέει, νὰ πλένουν πιάτα στὴν Γερμανία, παρὰ νὰ μαζέψουν ἕνα σκόρδο ἀπὸ τὰ χωράφια μας.
Οὐδεὶς τολμοῦσε νὰ πῇ τὴν ἀλήθεια ὅμως. Ὀμερτὰ κι ἐδῶ…

Γιατί δέν πᾶνε νά δουλέψουν οἱ Ἕλληνες στήν Μανωλάδα; Ὅλη ἡ ἀλήθεια

Νὰ παρακαλοῦν οἱ Ἕλληνες γιὰ μεροκάματο, ἀλλὰ οἱ συμμορίες τῶν δουλεμπόρων νὰ τοὺς ἀποκλείουν.
Διότι αὐτὸ συμβαίνει τελικῶς…

Δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό των Αλλοδαπών εργατών !& έδωσαν τη δουλειά σε Έλληνες!

Του Γιώργου Ρούστα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι διοικούντες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης όταν ένα πρωινό αντίκρισαν έξω από τα γραφεία τους καμμία 70αριά εργάτες να τους περιμένουν για να περάσουν από μια πρόχειρη συνέντευξη με στόχο μια δουλειά στα χωράφια. Ανάλογος αριθμός και την επομένη μέρα και πολλαπλάσιος την μεθεπόμενη.

Είχε προηγηθεί αγγελία του Αγροτικού Συνεταιρισμού στην «Ε», μέσω της οποίας ζητούσαν εργάτες γης (άνδρες και γυναίκες), από 20-60 ετών. Συνολικά οι αιτήσεις με τα βιογραφικά που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν τις 400, εκ των οποίων οι 350 επρόκειτο για Έλληνες και δη κατοίκους του νομού.

Αφορμή για να απευθυνθούν στον ευρύτερο πληθυσμό τα μέλη της διοικήσεως του Συνεταιρισμού αποτέλεσε η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν προ ημερών οι αλλοδαποί εργάτες, οι οποίοι –σημειωτέον- απησχολούντοτα τελευταία χρόνια συστηματικά στα χωράφια της περιοχής, διεκδικώντας περισσότερα χρήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δημήτρη Λεωνιδάκη «το ημερομίσθιο (εργόσημο) που δίναμε για 8 ώρες εργασίας (με μισή ώρα διάλειμμα για κολατσιό) είναι 30 ευρώ.!!

Στη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν απαίτησαν τα ίδια χρήματα για 7,5 ώρες. Δεν είναι τόσο το οικονομικό όσο ότι επέλεξαν μια περίοδο την οποία οι δουλειές είναι στο φόρτε τους.

Και επειδή σε λίγες μέρες ξεκινά η συγκομιδή των φρούτων, μια κρίσιμη περίοδος που δεν επιτρέπει ούτε μια εργατοώρα χαμένη, ως Δ.Σ. αποφασίσαμε να μην ενδώσουμε στις πιέσεις των αλλοδαπών εργατών, αλλά να μεριμνήσουμε για νέο προσωπικό ή στη χειρότερη περίπτωση για εφεδρείες.

Εκπλαγήκαμε ευχάριστα όταν αντικρίσαμε τόσους πολλούς υποψήφιους εργάτες που ζητούσαν δουλειά. Στην αγγελία δεν κάναμε λόγο για Έλληνες, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας ήταν μόνιμοι κάτοικοι του νομού», δηλώνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού και με την ίδια αφοπλιστική ειλικρίνεια του συνεχίζει:

«Από την άλλη δεν σας κρύβω ότι πολλοί από μας τους διοικητικούς του Συνεταιρισμού βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη θέση όταν χρειάστηκε κατά την διάρκεια της επιλογής να αποκλείσουμε σε πρώτη φάση νεαρά παιδιά που ήταν απόφοιτοι Πανεπιστημίου ή κάποιους μεσήλικες, κυρίως άνεργους οικοδόμους που χρειάζονταν λίγα ένσημα για την σύνταξή τους.Ἐπιστρέφοντας στὸ χωράφι!!!2

Και αυτό γιατί κρίναμε ότι ο σωματότυπός τους δεν βοηθούσε, παρά την θέλησή τους για δουλειά…»

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών και κάθε μορφωτικού επιπέδου προσέτρεξαν στα γραφεία του Συνεταιρισμού Γιάννουλης για να ζητήσουν δουλειά για τα χωράφια της περιοχής. Κοινό τους χαρακτηριστικό η μεγάλη ανάγκη που είχαν για εργασία και χρήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς τους δεν ζήτησε συγκεκριμένες πληροφορίες για την καλλιέργεια των χωραφιών και την συγκομιδή των φρούτων, θέλοντας να δείξουν (ανεξαρτήτως αν πραγματικά γνώριζαν) ενήμεροι για την αγγαρεία της δουλειάς και αποφασισμένοι να χύσουν τόνους ιδρώτα στο χωράφι.

Μάλιστα κάποιοι δεν δίστασαν να ζητήσουν ακόμη και πολιτική παρέμβαση, κοινώς ρουσφέτι στο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, για να πάρουν την πολυπόθητη γι΄αυτούς δουλειά. Σύμφωνα με τον κ. Λεωνιδάκη «κυρίως μεταξύ των υποψηφίων αγρεργατών ήταν φοιτητές που ήθελαν τα χρήματα για τις σπουδές τους και πολλοί άνεργοι που δίνουν καθημερινά την μάχη της επιβιώσεως. Έτσι απομυθοποιείται το σκηνικό που ήθελε τους Έλληνες, να προτιμούν το καφενείο και το επίδομα ανεργίας από το να δουλέψουν υπό αντίξοες συνθήκες στα χωράφια.

Όσον αφορά στην επιλογή των αγρεργατών, οι παραγωγοί του Συνεταιρισμού προχώρησαν σε μια τυχαία επιλογή ονομάτων από την λίστα που διαμορφώθηκε και στην συνέχεια συνομιλώντας μαζί τους και ανάλογα τις σωματικές δυνατότητες του καθένα και τις γνώσεις τους στην γεωργία προχωρούσαμε στην επιλογή.

Κάποιοι ήδη έπιασαν δουλειά, άλλοι θα κληθούν για απασχόληση στην πορεία, κυρίως την περίοδο της συγκομιδής. Αυτή η ιστορία με την στάση εργασίας των αλλοδαπών εκτιμώ ότι μας βγήκε σε καλό. Χωρίς ρατσιστική προσέγγιση η απασχόληση Ελλήνων θα τονώσει και την τοπική οικονομία.

Αρκεί να σας πω ότι πέρυσι τα μέλη του Συνεταιρισμού έδωσαν 500.000 ευρώ στην απασχόληση εργατών γης, χρήματα που λογικά έφυγαν στο εξωτερικό. Αφήστε το ότι υπάρχει καλλίτερη συνεννόηση μαζί τους».

Ρωτάμε τον πρόεδρο του ΑΣ Γιάννουλης για την αντίδραση των αλλοδαπών εργατών από την παραπάνω εξέλιξη: «Δεν ξέρω ποια είναι. Άκουσα όμως ότι άρχισαν οι διαφωνίες μεταξύ τους, για την σκοπιμότητα της απεργίας που πραγματοποίησαν, η οποία γύρισε μπούμερανγκ». 

Πηγή :eleftheria.gr/Ἐπιστρέφοντας στὸ χωράφι!!!1

Σχόλιο:  Μπράβο στον Πρόεδρο και να θυμίσουμε ότι ο Συνεταιρισμός προμηθεύει του καταναλωτές με φρέσκο Γάλα αλλά ΑΤΜ.
Λειτουργεί από την Δευτέρα το νέο σημείο πωλήσεως στο δημοτικό διαμέρισμα Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων, όπου οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να βρίσκουν 24 ώρες το 24ωρο, φρέσκο, παστεριωμένο, συνεταιριστικό και πάνω απ” όλα ποιοτικό γάλα στην περιοχή τους.Το νέο κατάστημα του Συνεταιρισμού λειτουργεί στην οδό Κουλουψούζη 35 στο κέντρο της Γιάννουλης (ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου) και από το απόγευμα της Δευτέρας προμηθεύει τους κατοίκους της περιοχής με φρέσκο συνεταιριστικό ποιοτικό γάλα σε εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή, όπως άλλωστε όλα τα καταστήματα του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνεταιρισμού.

βετεράνος

 Τὰ συγχαρητήριά μου λοιπὸν καὶ στοὺς Ἕλληνες, ποὺ διεκδίκησαν τὴν ἐργασία ἀλλὰ καὶ στοὺς ὑπευθύνους ποὺ ἀγνόησαν τοὺ ἐκβιασμούς.
Ἔτσι πρέπει νὰ γίνῃ…
Μόνον ἔτσι θὰ ξαναπάρουμε τὴν πατρίδα μας πίσω.

Φιλονόη

 

(Visited 99 times, 1 visits today)
Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: