Κι ὅλο …γράφεται ἡ συμφωνία…

Κι ὅλο ...γράφεται ἡ συμφωνία...«Τι χαμπάρια γείτονα;» μου λέει ο συριζαίος από το απέναντι μπαλκόνι, με ύφος μισοκακόμοιρο και ολίγον πονηρό.
«Όλα πολύ καλά γείτονα, δεν τα ‘μαθες; Γράφεται η συμφωνία!».
Έκανε μεταβολή και κόντεψε να σπάσει την πόρτα από τη ζοχάδα του – κατάλαβε την ειρωνεία (πάλι καλά γιατί είναι και νιόκος).

Ε μα, τα ήθελε… προεκλογικά με καλημέριζε με το «θα σκίσουμε τα μνημόνια και θα καταργήσουμε τον ένφια», μετά πέρασε στο «τους έχουμε στριμώξει», και εδώ και τρεις εβδομάδες κόλλησε την βελόνα στο «γράφεται η συμφωνία».

Σοβαρά τώρα: άνθρωπος που υπερασπίζει σθεναρά και συνειδητά (εννοώ όχι από την κεκτημένη της ψήφου) αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες, είναι: ή απατεώνας ο ίδιος, ή ηλίθιος, ή κομματόσκυλο, ή περιμένει να βολευτεί (ή όλα μαζί. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο).

Προσέξτε τώρα κοντράστ.

Ο Στέλιος είναι μαθηματικός στην Πάρο. Αριστερός παλαιάς κοπής, της ανανεωτικής. Άθρησκος, νιτσεϊκός, Σολωμός στο προσκεφάλι του και σφήνα ο Παπαδιαμάντης. Μπερδεμένα πράματα.
Τα τελευταία πέντε χρόνια επένδυσε στον Σύριζα. Με παίρνει δυο φορές τον χρόνο για να ρωτήσει τι κάνω και να μου πει ότι «ζυγώνει η ώρα της Αριστεράς». Μου τα λέει κοφτά, του απαντώ αναλόγως, και κλείνει το τηλέφωνο. Λάκων.
Στο προχθεσινό τηλέφωνο έλειπαν τα της Αριστεράς.
– Τι έγινε Στέλιο; Με προβληματίζει η απουσία του ενθουσιασμού σου.
– Δεν είναι Αριστερά αυτό καλέ μου φίλε. Γεια.

Λάκων, σας λέω. Έντιμος Έλληνας, άνθρωπος σπαθί που δεν φοβάται να σπάσει τα μούτρα του.
Ποιος είναι ο Στέλιος;
ΕΝΑΣ μαθηματικός Στέλιος υπάρχει στο νησί. Λεβέντης!

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

φωτογραφία

(Visited 21 times, 1 visits today)
Leave a Reply