Ἡ …λογικὴ τοῦ μικροτέρου κακοῦ!

Ἡ ...λογικὴ τοῦ μικροτέρου κακοῦ!Η λογική του μικρότερου κακού, την οποίαν πλέον ασπάζεται το σύνολο σχεδόν του εκλογικού σώματος, είναι ένα διαρκούς και άκρως αποτελεσματικής λειτουργίας πλυντήριο.
Καθαρίζει, εξαγνίζει και ωραιοποιεί τα πάντα. Τα εγκλήματα από δόλο, τα εγκλήματα από ανοησία, τον δόλο, την ανοησία, την ανευθυνότητα, την υποκρισία, την ιδιοτέλεια, τα πάντα.

Είναι ο καλλίτερος τρόπος για να κυλάει κάθε ημέρα η χώρα, όλο και περισσότερο, από το ένα κακό στο μεγαλύτερο. Ξεπλένοντας το κακό και νομιμοποιώντας το, επειδή, σύμφωνα με τα μέτρα του εκάστοτε αξιολογητή, είναι μικρότερο κακό από ένα άλλο.

Οι οπαδοί του μικρότερου κακού δεν αντιλαμβάνονται ότι η ψήφος τους δεν γράφει επάνω, «σε ψηφίζω υπό αίρεση, όχι επειδή σε θέλω, αλλά επειδή δεν θέλω τον άλλον και άρα έχεις περιορισμένη εξουσία». Αντίθετα είναι καθαρή εντολή, συνήθως λευκή, μέσα στην θεσμική μας έρημο, την οποία το βράδυ των εκλογών σείει περήφανος ο εξαγνισμένος μαυρογυαλούρος, καθώς ετοιμάζεται με τους συντρόφους του για το πλιάτσικο.

Αλλά θα μου πείτε, τι μας νοιάζει τι κάνει αυτός, αφού εμείς γλυτώνουμε από το άλλο, το μεγαλύτερο κακό, δίνοντας την σφραγίδα του κράτους μια σε ποινικούς και μια σε ανισόρροπους. Σωστά. Το επιχείρημα είναι ατράνταχτο.

Θέμης Καζαντζίδης

φωτογραφία

(Visited 39 times, 1 visits today)
Leave a Reply