Τὸ πόρισμα δολοφονίας Καραμανλῆ «καίει» πολλοὺς καὶ δικαιώνει περισσοτέρους

Τὸ πόρισμα δολοφονίας Καραμανλῆ «καίει» πολλοὺς καὶ δικαιώνει περισσοτέρουςΠώς οι Αμερικανοί έριξαν την κυβέρνηση Ν.Δ.
Tο σχέδιο «ασημένια δραχμή» για Grexit

Σχόλιο ιστολογίου: Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, οφείλει, ως ελάχιστη αναγνώριση της αλήθειας, αλλά και των υπηρεσιών προς όφελος της πατρίδας, να επαναφέρει όλους εκείνους που εναντιώθηκαν σε μηχανισμούς που δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν εις βάρος της πατρίδας. Αν μη τι άλλο, ο κ. Ρουμπάτης οφείλει να δικαιώσει έμπρακτα, επαναφέροντας στις πρότερες θέσεις τους, όσους επέλεξαν να υπηρετήσουν και να προασπίσουν τα συμφέροντα της πατρίδας, αντί να γίνουν συνεργάτες και εξυπηρετητές δόλιων πολιτικών…
Εμείς θα ξεχάσουμε όλους εκείνους που έγραφαν και μας λοιδωρούσαν ή μας συκοφαντούσαν για τα όσα γράφαμε επί χρόνια, αφού τους αξίζει η χλεύη μετά από το τεκμηριωμένο πόρισμα του κ. ανακριτή, αλλά και μετά την σωρεία των προσφάτων δικαστικών αποφάσεων.
Μήπως θα πρέπει  όμως -τελικά- να αρχίσουν οι αρμόδιες αρχές να εργαστούν επάνω στις πληροφορίες των περίφημων wikeleaks για δυσαρεστημένους κρατικούς υπαλλήλους; Και, αλήθεια, ποιό είναι αυτό το στέλεχος της ΕΥΠ που ζήτησε την διακοπή των ερευνών από τον Επίκουρο Ανακριτή Διαφθοράς κ. Φούκα;

Η αλήθεια μπορεί να αργεί, αλλά έρχεται πάντα στην επιφάνεια, όσο και αν παλεύουν κάποιοι να την κρύψουν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και τρόπο. Έτσι, φως σε σκοτεινές πτυχές του πολιτικού παρασκηνίου σε κρίσιμες περιόδους για την χώρα, επιχειρεί να ρίξει με το πόρισμά του ο επίκουρος ανακριτής κατά της διαφθοράς Δημήτρης Φούκας, εστιάζοντας στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του σχεδίου «Πηθία» που αφορούσε στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

Aναφορές σε μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και των ΗΠΑ, σε τηλεγραφήματα του wikileaks, σε συγκεκριμένους πράκτορες αλλά και στις Ελληνορωσσικές και τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις περιλαμβάνει το πόρισμα με το οποίο κλείνει η πολυετής ανάκριση για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και το σχεδιο «Πυθία» που περιελάμβανε ακόμα και την φυσική εξόντωση του Κώστα Καραμανλή.

Η πολυετής ανάκριση έκλεισε με ένα πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο αποκαλύπτει σχέδιο για νέο εθνικό νόμισμα το οποίο αποκαλεί «ασημένια δραχμή», το 2012, με πρωταγωνιστή στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου. Το πάζλ των αποκαλύψεων συνθέτουν ισχυρά πρόσωπα, οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας και των ΗΠΑ, πράκτορες που στην πορεία εξαφανίστηκαν, απόρρητες εκθέσεις και τηλεγραφήματα του wikileaks.
Οι αναφορές του ανακριτικού πορίσματος θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο για ένα κατασκοπευτικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και τινάζει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα του επίκουρου ανακριτή κατά της διαφθοράς Δημήτρη Φούκα, στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και τον Μάρτιο του 2005 ο William B, αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.
Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβερνήσεως αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων. Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή «American Embassy» Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα και τα ίχνη του αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Η ασημένια δραχμή

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του διπλωμάτη Άλεξ Ρόντου, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, στο πλαίσιο της έρευνας του σχεδίου «Πηθία 1» έφερε στο προσκήνιο το σχέδιο «ασημένια δραχμή» και στην ανάκριση το όνομα του Μεξικανού επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλου επι οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου.

Σύμφωνα με το πόρισμα ο Α. Ρόντος συνομιλούσε κατά το έτος 2012 –επι συγκυβερνήσεως Παπαδήμου και ενώ είχε παραιτηθεί ο Παπανδρέου από τον Νοέμβριο του 2011- με τον Μεξικανό επιχειρηματία. Σκοπός της ελεύσεως του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν «η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή Εθνικού νομίσματος. Το σχέδιο αυτό για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένους σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου, που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price.»

Ο ανακριτής αναφέρει πως πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου.

Στο πόρισμα, επίσης, αναφέρεται ότι « θα προέκυπτε για την χώρα επιβάρυνση ύψους 70 δις ευρώ για την έκδοση του νέου νομίσματος στην οποία θα έπρεπε να προστεθούν οι αμοιβές συμβούλων και μεσιτών.»

Το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή

Ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά αγνώστων για την ύπαρξη σχεδίου και ενδεχόμενης κεντρικής υποκινήσεως ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πιέσεως και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβερνήσεως να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ενεργειών εντάσσεται, σύμφωνα με τον δικαστικό λειτουργό και το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, καθώς όπως αναφέρει: «Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσεγγίσεως της Ελλάδας με την Ρωσσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενεργείας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών.»
Από την έρευνα απεκαλύφθη η ύπαρξη σχεδίου και ενδεχόμενης κεντρικής υποκινήσεως ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πιέσεως και στον εξαναγκασμό της κυβερνήσεως Καραμανλή να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Μεταξύ των ενεργειών ήταν και το σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού.

Ιδιαίτερη μνεία στο πολυσέλιδο πόρισμα του κ. Φούκα γίνεται στην σύναψη συμφωνίας αφενός μεν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη και αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου South stream.

Όπως προκύπτει από τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύθηκαν στο Wikileaks, αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων, «το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις Ελληνορωσσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι. Όπως προκύπτει από την έρευνα υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβερνήσεως των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών.

Σε άλλο σημείο του πορίσματος αναφέρεται, σε σχέση με τις αμερικανικές αντιδράσεις στο θέμα των αγωγών, ότι:
«Το γεγονός της στηρίξεως της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ. Επίσης εγκατελείφθη το σχέδιο προμηθείας στρατιωτικού υλικού από την Ρωσσία».

Η διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ

Σύμφωνα με αναφορές στο Wikileaks προκύπτει ότι υπήρχαν υπάλληλοι της ΕΥΠ επιρρεπείς σε διαρροές οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως δυσαρεστημένοι. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι εντός του 2005, υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία, τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα και συγκεκριμένα στον τότε βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη.

Αμερικανικές πιέσεις να «κλείσει» η έρευνα

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η αναφορά του ανακριτή Φούκα σε «συστάσεις» για διακοπή της έρευνας. Όπως σημειώνει, στις 26/03/2014 επικοινώνησε με το ανακριτικό γραφείο πρώην στέλεχος της ΕΥΠ με τον οποίο υπήρξε προηγούμενη συνεργασία ζητώντας συνάντηση η οποία και έγινε αυθημερόν. Το στέλεχος ανεφέρθηε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που είχε υπηρετήσει παλαιότερα στην Ελλάδα, ο οποίος του ζήτησε να έλθει σε επαφή με τον ανακριτή και να του μεταφέρει ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πλέον φιλικές και πως η έρευνα πρέπει να σταματήσει διότι εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

(Visited 118 times, 1 visits today)
One thought on “Τὸ πόρισμα δολοφονίας Καραμανλῆ «καίει» πολλοὺς καὶ δικαιώνει περισσοτέρους

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Παιχνίδια ἐξουσίας, κατασκοπείας, προδοσίας, παραπληροφορήσεως, ἐντυπώσεων καὶ ἐθνικῆς μειοδοσίας… | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply