Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!23

«…Ο Γιώργος Παπανδρέου «έβαζε στο χέρι» τις άκρως απόρρητες – ειδικού χειρισμού εκθέσεις της ΕΥΠ (το μηνιαίο απόρρητο δελτίο πληροφοριών προς τον πρωθυπουργό και τις επείγουσες αναφορές) προς τον Κώστα Καραμανλή και στην συνέχεια τα διεβίβαζε στην αμερικανική πρεσβεία!
Μία σειρά στοιχείων και καταγγελιών οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» μέσα στην ΕΥΠ έβγαζε αντίγραφα στην Διεύθυνση Αναλύσεων και τα «περνούσε» στον Μιχάλη Καρχιμάκη, με τελικό αποδέκτη τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τα απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας (που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο wikileaks), ο κ. Παπανδρέου εμφανιζόταν «πρόθυμος» να υπηρετήσει την Ουάσινγκτον σε διάφορες διεθνείς αποστολές και τελικά έφερε το μνημόνιο, το ΔΝΤ και την υπάτη αρμοστεία στην Ελλάδα.

Είναι γεγονός ότι ο Παπανδρέου και τότε αλλά και επί των ημερών του στο Μαξίμου χρησιμοποίησε τα «εργαλεία» της ΕΥΠ με ποικίλους τρόπους και με διάφορους στόχους, προκειμένου να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους του (Καραμανλής, Τσίπρας επί των ημερών Μπίκα κ.α.)….»

Η Χίλαρι, ο ΓΑΠ, η «Πυθία» και η ΕΥΠ

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!1
  • Σάλος στις ΗΠΑ από τα «μαύρα» e-mail της Χίλαρυ Κλίντον, απόλυτη σιωπή στην Ελλάδα…
  • Η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον, αναφέρει ότι ο Γ.Α. Παπανδρέου θα προωθούσε τα συμφέροντά τους με τον καλλίτερο τρόπο…
  • Κι εδώ το «σύστημα» εξακολουθεί να κυνηγά τους υπαλλήλους της ΕΥΠ που αντιστάθηκαν…

Του Κωνσταντίνου Τερζή

Το ιστολόγιό μας, ήταν από αυτά που δεν σιώπησαν όταν τα περίφημα WikiLeaks απεκάλυπταν τα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως έπραξαν όλα σχεδόν τα συστημικά ΜΜΕ και ιστολόγια… Θα σας θυμίσουμε παρακάτω το τι γράφαμε τότε για όλα αυτά, αφού πρώτα σας παραθέσουμε τις πρόσφατες εξελίξεις, όπως τις διαβάσαμε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»…
Να θυμίσουμε βέβαια ότι τότε υπήρξαν και ελάχιστοι αληθινοί Έλληνες πατριώτες βουλευτές που έφεραν με ερωτήσεις τους το θέμα των αποκαλύψεων WikiLeaks, όπως ο τότε βουλευτής Επικρατείας, Πρέσβης ε.τ. και πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ιωάννης Κοραντής, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος και η Σταυρούλα Ξουλίδου.
Υπήρξαν όμως και πατριώτες Έλληνες υπάλληλοι – συνδικαλιστές της ΕΥΠ που έφεραν το θέμα στην Δικαιοσύνη, όπως η αείμνηστη Ευγενία (Τζένη) Λεβογιάννη, το στέλεχος της Ελληνικής κατασκοπίας Κώστας Αγγελάκης και το στέλεχος της Ελληνικής αντικατασκοπίας Αθανάσιος Χαϊκάλης.
Είναι πλέον γνωστό ότι οι υπάλληλοι αυτοί της ΕΥΠ, αλλά και πολλοί άλλοι συνάδελφοί τους, πλήρωσαν και πληρώνουν ακόμη και σήμερα με απίστευτες διώξεις την τότε αντίδρασή τους στις προδοτικές ενέργειες του καθεστώτος ΓΑΠ & ΣΙΑ…

Τα θέματα αυτά ήρθαν και πάλι στην επικαιρότητα λόγω του ότι κάποιοι προσπαθούν, έστω και την υστάτη στιγμή και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, να τους «τελειώσουν» για την, στάση που κράτησαν την περίοδο 2009 – 2012… Στήνουν Υπηρεσιακά Συμβούλια – «Έκτακτα Στρατοδικεία» επιβάλλοντας εξοντωτικές ποινές σε υπαλλήλους με απαλλακτικά πορίσματα από ΕΔΕ και αθωωτικές Αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ενώ υποβάλλουν αιτήματα αναιρέσεως των αθωωτικών Αποφάσεων του Εφετείου, που δεν τους βολεύουν, στον Άρειο Πάγο… Βλέπετε οι τότε στενοί συνεργάτες του καθεστώτος ΓΑΠ είναι σήμερα πρωτοκλασάτα στελέχη του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Ας δούμε όμως πρώτα τι συμβαίνει στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού…

Άγνωστο παρασκήνιο για τις στενές σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου με την Ουάσινγκτον, τις οποίες, πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει στο παραμικρό την περίοδο 2009-2011, για το συμφέρον της Ελλάδας, κρύβουν τα περίφημα e-mails της Χίλαρι Κλίντον.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της τότε υπουργού Εξωτερικών, πρώην πρώτης κυρίας και σήμερα υποψήφιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο (με τα ποσοστά της να έχουν πάρει την κατιούσα λόγω και των τελευταίων αποκαλύψεων) βρίσκονται αυτή την εποχή στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης των ΗΠΑ.

Η αιτία είναι ότι, όπως αποκαλύφτηκε τον Μάρτιο του 2015, η κυρία Κλίντον χρησιμοποιούσε από το 2009 έως το 2012 προσωπικό λογαριασμό e-mail μέσω server που ήταν εγκατεστημένος στο σπίτι της στην Νέα Υόρκη, αντί όλα τα μηνύματά της να διεκπεραιώνονται μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η αποκάλυψη προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ, καθώς η πρώην υπουργός Εξωτερικών αφενός παραβίασε όλους τους κανονισμούς ασφαλείας -αφού τα μηνύματά της θα μπορούσαν να υποκλαπούν από την Ρωσσία, την Κίνα ή και από τρομοκράτες-, αφετέρου καταπάτησε όλες τις διατάξεις περί διαφάνειας και ευθύνης υπουργών. Τα αρχεία και τα e-mails του προέδρου και των υπουργών στις ΗΠΑ θεωρούνται δημόσια έγγραφα, που είναι σημαντικά για τον έλεγχο της συμμορφώσεώς τους προς τον νόμο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μαγνητοταινίες επί Νίξον με το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ και τις εντολές του επιτελείου Ρέιγκαν στο σκάνδαλο Ιράν – Κόντρας.

Ενώπιον της γενικής κατακραυγής, η Χίλαρι Κλίντον -αφού παρεδέχθη ότι είχε ήδη διαγράψει 32.000 «προσωπικά» μηνύματα- υποχρεώθηκε να παραδώσει τον Ιούνιο τον επίμαχο server στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και από τότε έχει αρχίσει ο «αποχαρακτηρισμός» διαβαθμίσεως απορρήτου και η διάθεσή του στις αρμόδιες ερευνητικές επιτροπές του Κογκρέσου.

Αν και τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται πολλές αποκαλύψεις (που ίσως και να εξηγούν τον φόβο του Γιώργου Παπανδρέου να κατεβεί στις εκλογές και την ουσιαστική αποχώρησή του από τον δημόσιο βίο), τα έως τώρα λίγα διαθέσιμα e-mails προσφέρουν μια χρησιμότατη εικόνα για την επικοινωνία του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας με τις ΗΠΑ:

  1. Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009, στις 8.58 το πρωί, ο Στρόουμπ Τάλμποτ (επί σειρά ετών στέλεχος του περιοδικού «Time», υφυπουργός Εξωτερικών το 1994-2001 επί Μπιλ Κλίντον και από τον Δεκέμβριο του 2011 πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) γράφει στην Χίλαρι: «Συγχαρητήρια για [την συμφωνία διπλωματικών σχέσεων] Αρμενίας – Τουρκίας. Δύσκολο πράγμα, ξέρω. Μεγάλο επίτευγμα. Είμαι στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Π. (σ.σ.: εννοεί προφανέστατα τον Γιώργο Παπανδρέου), που έχει κερδίσει τις εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα) θα είναι μεγάλη βοήθεια».
    Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο κ. Τάλμποτ, ο οποίος επισκεπτόταν την Αθήνα υπό την ιδιότητα του προέδρου του “Brookings Institution”, είχε ήδη καταλήξει στην χρησιμότητα του Γ. Παπανδρέου για τα αμερικανικά συμφέροντα, αν και ακόμα δεν είχε μιλήσει μαζί του. Η συνάντησή τους θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, και τα διαμειφθέντα περιέχονται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας, που είχαν διαρρεύσει από τα WikiLeaks. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, ο Γ. Παπανδρέου εξηγεί στον Τάλμποτ και τον τότε πρεσβευτή Ντ. Σπέκχαρντ (σ.σ.: ίσως τον πλέον αποτυχημένο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες) την πολιτική του για τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και το Σκοπιανό. Ο κ. Τάλμποτ, «παλαιά καραβάνα» στην πολιτική, δεν φαίνεται να ασχολείται και τόσο πολύ με όσα λέει ο Ελληνας πρωθυπουργός, καθώς το μόνο αποτέλεσμα της συνομιλίας τους είναι η συμφωνία ανταλλαγής ιδεών σε θέματα ίντερνετ και ηλεκτρονικής διακυβερνήσεως.
  2. Περίπου μία ώρα αργότερα, στις 10.08, η Χίλαρι Κλίντον απαντά στο e-mail του Τάλμποτ για την χρησιμότητα του Γιώργου Παπανδρέου: «Ευχαριστώ. Μόλις μίλησα με τον Γιώργο από το αεροπλάνο, πριν προσγειωθώ στο Δουβλίνο, και συμφωνώ. Να έχεις ασφαλή ταξείδια».
  3. Στις 8 Φεβρουαρίου 2010, το απόγευμα, το επιτελείο της Χίλαρι την ενημερώνει για τις εκκρεμότητές της και για την επιθυμία του Γ. Παπανδρέου και των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας Γκ. Βέστερβελε και της Βρετανίας Ντ. Μίλιμπαντ να μιλήσουν μαζί της στο τηλέφωνο. Η υπουργός Εξωτερικών απαντά: «Αν μπορείς να πιάσεις τον Βέστερβελε, θα ήμουν ευτυχής να μιλήσω, αλλά κράτα [γι’ αργότερα] τους άλλους δύο».
    Δεν είναι γνωστό τι ήθελε να πει -και αν τελικά το είπε- ο Γ. Παπανδρέου στην Χ. Κλίντον. Το πιθανότερο είναι ότι το θέμα είχε να κάνει με την επικείμενη χρεωκοπία της χώρας, γιατί τρεις ημέρες αργότερα ο Έλληνας πρωθυπουργός συμμετείχε στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, όπου τελικά εξεδόθη μια απλή δήλωση στηρίξεως της Ελλάδας, καθώς έως τότε απαγορευόταν στα κράτη-μέλη να «διασώζουν» άλλα.
  4. Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010, από τις 13.00 έως τις 14.00, το πρόγραμμα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ προβλέπει τέσσερις τηλεφωνικές επικοινωνίες. «Πιθανόν», όπως αναγράφεται, με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ισπανίας, της Δανίας, της Ελλάδας και της Πορτογαλίας. Εκείνη την περίοδο -και έως τον Σεπτέμβριο του 2010- ο Γ. Παπανδρέου ήταν και υπουργός Εξωτερικών, με αναπληρωτή τον Δ. Δρούτσα, ο οποίος είχε συναντήσει την Χ. Κλίντον στην Ουάσινγκτον την 1η Φεβρουαρίου. Δεν είναι σαφές σε ποιον από τους δύο αφορά ο προγραμματισμός του τηλεφωνήματος.
  5. Την Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 (δηλαδή περίπου 10 ημέρες μετά το περίφημο διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελόριζο και ανήμερα της επίσημης υποβολής του ελληνικού αιτήματος για το πρώτο Μνημόνιο των 80 δισεκατομμυρίων ευρώ) η σύμβουλος και προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τσέριλ Μιλς στέλνει στην Χίλαρι την περίληψη των πρωινών υπηρεσιακών συσκέψεων. Σύμφωνα με το e-mail, o βοηθός υπουργός Εξωτερικών Φιλ Γκόρντον (παλαιός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου) παρουσιάζει μια περίπου ειδυλλιακή εικόνα, αναφέροντας: «Η Ελλάδα εμφάνισε βελτιωμένο πακέτο λιτότητας. Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου απηύθυνε μια καλή ομιλία προς την χώρα. Οι Γερμανοί συνεχίζουν με κονδύλια υποστηρίξεως. Οι αγορές, ανάμεικτες σήμερα».
  6. Το Σάββατο 26 Ιουνίου, στη 1.40 το πρωί, η υποδιευθύντρια του γραφείου της Κλίντον, η Χούμα Άμπεντιν, αναφέρεται σε άλλη μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παπανδρέου, αλλά τα έχει κάνει «μπάχαλο» με τα γεγονότα στην Ελλάδα. Γράφει μεταξύ άλλων: «Μόλις έστειλα τα χαρτιά για τηλεφωνική επικοινωνία με την [βουλευτή Νέας Υόρκης] Νίτα Λόουεϊ και τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Παπανδρέου. Νομίζω πως ο Τζέικ (σ.σ.: ένας άλλος σύμβουλος της Κλίντον) θα σου είπε ότι ο υπασπιστής του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη σκοτώθηκε κατά τις διαμαρτυρίες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα (σ.σ.: αναφέρεται στον αστυνομικό διευθυντή Γ. Βασιλάκη, υπασπιστή του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δεν σκοτώθηκε στις διαδηλώσεις εκείνων των ημερών αλλά από έκρηξη βόμβας στο γραφείο του). Η Διεύθυνση Ευρώπης (του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) παρακάλεσε να κάνεις ένα συλλυπητήριο τηλεφώνημα στον υπουργό Εξωτερικών Παπανδρέου αυτό το Σαββατοκύριακο. Η εβδομάδα θα είναι σκληρή, πολιτικά και προσωπικά, για τον υπουργό Εξωτερικών (σ.σ.: εννοεί τον πρωθυπουργό). Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραιτήθηκε ως αποτέλεσμα των διαμαρτυριών και των θανάτων (σ.σ.: δεν υπήρξε παραίτηση Χρυσοχοΐδη). Ενημέρωσέ με, αν θέλεις». Σχόλιο δικό μας: Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι συνηθισμένοι βλέπετε από τις δικές τους πρακτικές σε ανάλογες περιπτώσεις το θεωρούσαν σίγουρο ότι ο Χρυσοχοΐδης θα έδειχνε την στοιχειώδη ευθιξία να υπέβαλε, τότε, την παραίτησή του… Αλλά φευ!!!
  7. Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 και πάλι η Χούμα Άμπεντιν, ενημερώνει την «H» (Hillary): «Πήρε και ο πρωθυπουργός Παπανδρέου. Θέλει να σου δώσει ενημέρωση από το ταξίδι του στην Μέση Ανατολή» (σ.σ.: ο Γ. Παπανδρέου μόλις είχε επιστρέψει στην Αθήνα από το Ισραήλ).

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά που αναφέρει στα e-mail της για τον ΓΑΠ η γνωστή σφαγέας των Λαών Χίλαρυ Κλίντον. Ας θυμηθούμε τι άλλο είχαμε αποκαλύψει για τον απίστευτο αυτόν τύπο, που δυστυχώς τον εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός Λαός να τον κυβερνήσει… Ας πάρουμε όμως με την σειρά τα γεγονότα και τις αποκαλύψεις, όπως κατεγράφησαν στο ιστολόγιό μας και σε άλλα μέσα…

Αποκαλύπταμε, από τους πρώτους, από αυτό εδώ το ιστολόγιο, την Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011, με το άρθρο μας με τίτλο: «Wikileaks – Παπανδρέου προς ΗΠΑ: «Νοιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας»!» και υπότιτλο: «Προσοχή οδόστρωμα ολισθηρό λόγω… σιέλου!!!», τα εξής:

Τραγική για Έλληνα πολίτη, πόσο μάλλον πρωθυπουργό, είναι η σημερινή αποκάλυψη της wikileaks για συνάντηση του ΓΑΠ με τον γερουσιαστή Durbin, τον Γιαννούλα και τον Σπέκχαρντ.

Το τι τους είπε δεν περιγράφεται!!

Παραβλέπουμε ότι στην συνάντηση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2009 σε ερώτηση του Γιαννούλα τι σκέφτεται να κάνει με το διογκούμενο χρέος, του λέει ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που να μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν…

Παραβλέπουμε ότι παραδέχεται ότι η κρίση είναι τόσο εξωγενής όσο και ενδογενής ενώ δημόσια έλεγε ότι η κρίση είναι ελληνική… και τα παραβλέπουμε όλα γιατί η συνομιλία περιέχει δύο βόμβες που ως συνήθως θα θαφτούν από τα ελληνικά ΜΜΕ:

  1. Ο Παπανδρέου γλύφει πατόκορφα τον Αμερικανό Γερουσιαστή και του λέει ότι νοιώθει πάρα πολύ κοντά στις ΗΠΑ, ενώ του θυμίζει τόσο ότι γεννήθηκε όσο και ό,τι σπούδασε εκεί!!
    Στην συνέχεια λέει ότι οι ΗΠΑ είναι η μόνη δύναμη στον κόσμο που μπορεί να προωθήσει τις δημοκρατικές αξίες, δίνοντας ουσιαστικά πράσινο φως για επεμβάσεις σε στυλ Λιβύης…
    Τέλος δεν ξεχνά να τους θυμίσει ότι η Ελλάδα είναι μια «μικρή χώρα» … που μπορεί όμως να συμβάλει σε επίλυση προβλημάτων… ηγέτης να σου πετύχει… 
  2. Αφού τους λέει ότι σαν Πρόεδρος της ΣοσιαλΗστικής Διεθνούς βοήθησε τους πρώην κομμουνιστές του ανατολικού μπλοκ να καμουφλαριστούν σαν δημοκράτες και κατάφερε να κάνει τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να συνομιλήσουν… Τους σκάει το μεγάλο παραμύθι, που μοιάζει σαν αγγελία για δουλειά: Είμαι διατεθειμένος αν θέλετε να μεσολαβήσω μεταξύ των ΗΠΑ και διαφόρων ηγετών στον κόσμο, με τους οποίους έχετε προβλήματα!!! Και αυτός ο άνθρωπος είναι Πρωθυπουργός της Ελλάδας… Εννοείται ότι τους φλόμωσε στις παπαριές «η Ελλάδα μπορεί να καλύψει όλη την ενέργειά της με τον άνεμο» η «μπορούμε να φτιάξουμε ανεμόμυλους που θα δένουν και με το τοπίο» κ.λπ. παπαριές για πράσινη ανάπτυξη. Τέλος αυτονόητο θεωρείται ότι τους έλεγε «μπορούμε να δουλέψουμε μαζί σας» και σαν καλός «Έλληνας» τα έχωσε στην Μέρκελ, που δεν γυρνάει να μοιράζει ακάλυπτες επιταγές σε όσους χρωστούν λεφτά… Διαβάστε όλο το έγγραφο να φρίξετε: UNCLAS SECTION 01 OF 02 ATHENS 000250SENSITIVE
    SIPDISE.O. 12958: N/A
    TAGS: PREL PGOV ECON OVIP ENRG TU GR
    SUBJECT: CODEL DURBIN’S MEETING WITH GREEK OPPOSITION
    LEADER PAPANDREOU

    REF: ATHENS 207

    Summary
    ——-
    ΒΆ1. (SBU) In a wide-ranging discussion February 18, Senator Durbin and main opposition PASOK party president George Papandreou shared views on the global economic crisis, Cyprus, Greek-Turkish relations, Afghanistan, and other issues. They agreed that the international goodwill surrounding the new U.S. administration provided an opportunity to make lasting reforms in the global economy — including expansion of renewable energy — and to improve the global image of the U.S. Papandreou stressed the “closeness” he feels with the U.S., the country of his birth, and he argued that the U.S. is “the only power in the world” able to take the lead in promoting our shared democratic values. He added that Greece would be ready to do its part under a future PASOK government. Papandreou expressed admiration for the recently signed U.S. economic stimulus package, and said he wished the EU would consider something similar.
    Unfortunately, he said, Germany had taken the lead in holding back the EU’s reaction to the economic crisis, based on what Papandreou considered a misguided commitment to fiscal rules that made little sense in a recession. Noting his role as current head of the Socialist International, Papandreou explained his work with leaders in the Muslim world and elsewhere to find peaceful ways to resolve disputes and to deal with terrorism. He said he would be open to U.S. ideas if there were ways he could help build connections to confrontational leaders anywhere in the world. End Summary.

    “Time to Work Together”
    ———————–
    ΒΆ2. (SBU) Papandreou began the meeting with Senator Durbin, Illinois Treasurer Alexi Giannoulias, and the Ambassador by offering congratulations for the election of President Obama and by noting how his own life story was deeply connected with the U.S. (including a year Papandreou spent in high school in Elmhurst, Illinois). Durbin noted the wide range of challenges facing the new administration, including the global economic crisis, Iraq, and Afghanistan. Durbin also shared impressions of his recent visit to Cyprus, including the prospects for progress this year in the negotiations, as well as weaknesses in civil society. Papandreou thanked Durbin for his work in the Senate on Greek-Turkish relations and other issues of importance to Greece. Papandreou said that now is the time for us to work together, and he endorsed what he called President Obama’s “message to world” to solve our common problems. Papandreou said that although Greece is a “smaller country,” it can contribute to stability in surrounding regions, and he noted in particular Greece’s historic relationships with the Muslim world.

    ΒΆ3. (SBU) Durbin noted the importance of President Obama’s first Executive Order on Guantanamo, torture, and ensuring humane standards for rendition, and Papandreou expressed strong support, adding that he had publicly used the President’s statement about security and freedom not being mutually exclusive. He agreed that there is currently an opportunity for the U.S. to create a different image around the world, observing that in the past it was easy for groups opposed to our shared democratic values to point to torture as a way to discredit the U.S. Papandreou said that while the U.S. could not “dictate solutions,” it was the “only power in the world that can lead” in promoting our values.
    Papandreou said we would have his support in this effort.

    Seeking a Large EU Stimulus
    —————————
    ΒΆ4. (SBU) Papandreou said that early parliamentary elections were a real possibility in Greece, and he noted that opinion polls showed PASOK would likely win. He stressed that the current government had been weakened by internal and external crises, and Greece needed a new government that would have the credibility with society to make difficult decisions and to mobilize people. Telling the delegation “we can work with you,” Papandreou noted that his top priority in government would be the same as President Obama’s: dealing with the economic situation. Papandreou said it would be in the interest of both Greece and the U.S. to push the EU to consider a larger stimulus package on the model of the U.S. stimulus. He said the EU should do its part to encourage investment for the good of the global economy. Papandreou lamented that the EU’s cumbersome rules and the opposition of key members — especially an overly inflation-phobic Germany — had constrained the EU response to the crisis. He called for the EU to relax its “master criteria” that require member states to run no more than a 3 percent budget deficit, arguing that these rules made no sense in a recession. He also expressed support for ending disparities in interest rates for loans within the euro zone.

    ATHENS 00000250 002 OF 002

    ΒΆ5. (SBU) Durbin noted that energy independence was a key goal of the U.S. stimulus, and that the package’s investment in renewable energy had resonated with the U.S. public.
    Papandreou agreed, noting it would be possible “to power Greece only with wind.” He expressed support for new windmills based on traditional Greek designs, so that tourist areas would embrace them as part of the Greek “brand” rather than opposing them as an eyesore. He added that Greece had the potential to do more with solar, water, and geothermal power. Papandreou also agreed with the Ambassador’s suggestion that Greece look at developing its communication infrastructure, noting the economic benefits of expanding broadband access.

    ΒΆ6. (SBU) Asked by Durbin for his views on trade, Papandreou emphasized that he was not a protectionist, but instead took the social democratic view that markets should be open but governed by rules to encourage development. He said he would like to see an organization like the IMF that would do more to put clear, strict international rules on financial development, “geared toward where we want to move the planet,” including greater use of renewable energy. He expressed support for “incentives for free competition” in the WTO that would over time improve the poor conditions that workers currently face in many poor countries. Papandreou said both the U.S. and EU should be more open for trade in agriculture. He noted that Greece could do well as a niche producer of high-quality agricultural goods in a more competitive market.

    ΒΆ7. (SBU) Giannoulias asked about the alarming growth in Greece’s public debt, and Papandreou agreed it was a problem, unlike private debt and toxic assets, two problems Greece had largely managed to avoid. Papandreou said Greece lacked of competitiveness, and this could be dealt with through modernization, including moving toward a green economy. He noted that Greece was made more vulnerable to the global financial crisis because its banks had invested heavily in the Balkans. He peppered the delegation with questions about how the U.S. was responding to the current economic challenges in the areas of real estate, unemployment, and public transportation. Durbin and Giannoulias noted the importance of infrastructure investment as part of the U.S. stimulus.

    Papandreou’s International Outreach
    ———————————–
    ΒΆ8. (SBU) Papandreou said his position as leader of the Socialist International had given him access to a wide range of leftist parties around the world, some in power and some not. Noting that he had helped eastern European communist parties to democratize after the fall of the Berlin Wall, Papandreou said he would be willing to reach out to confrontational leaders in Latin America or elsewhere in the world if the U.S. thought he could be of use in building connections. Papandreou noted that the Socialist International had brought together Palestinian and Israeli parties to discuss peace plans, and that he had discussed with Pakistani President Zardari the idea of setting up a committee to find ways to isolate terrorist groups without relying solely on force. Papandreou added that he had doubts about the wisdom of Zardari’s recent cease-fire agreement that permits Sharia law in parts of Pakistan, but he understood that Zardari was in a difficult situation.
    Papandreou said he had developed contacts with such countries as Syria and Iran during his tenure as Foreign Minister (1999-2004).

    ΒΆ9. (SBU) Turning to Turkey and Cyprus, Papandreou stressed that as Foreign Minister he and his Turkish counterpart, the late Ismail Cem, had launched a new era in bilateral relations, based in part on a significant increase in person-to-person contacts. These started with mutual assistance efforts following earthquakes in both countries in 1999 and continued with exchanges in music, soccer, business, and local government. By the initiative’s second year, Papandreou saidhttp://www.blogger.com/img/blank.gif, there were so many cross-border civil society activities that it was impossible to count them. He said he had promoted similar efforts in Cyprus, including a high-profile case in which a Turkish Cypriot boy with leukemia had been matched with a Greek Cypriot donor. These initiatives stopped after the failed referendum in Cyprus in ΒΆ2004. Papandreou said it would be important to push on initiatives such as these when PASOK is back in power. If the leadership empowers people to establish contacts, he said, those contacts will happen.

    ΒΆ10. (U) CODEL Durbin departed post prior to clearing this cable.
    SPECKHARD

    Στις 10 Μαΐου 2014, λόγω των τότε πολιτικών εξελίξεων, επανήλθαμε στο θέμα αναδημοσιεύοντας το πολύ καλό άρθρο – ρεπορτάζ της καλής συναδέλφου Μαρίας Διαμαντοπούλου στο περιοδικό «Crash» του Γ. Τράγκα (Τεύχος Οκτωβρίου 2014, αριθμός 34) με τίτλο: Wikileaks: «Γιώργο γερά, να φύγει η δεξιά»

    Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!2Ο Γ. Παπανδρέου με το «βλέμμα» της πρεσβείας
    Αποσπάσματα – κλειδιά από τις αποκαλύψεις των Wikileaks

    Ο «απίστευτος» Γιώργος Παπανδρέου, του Καστελλορίζου και των δηλητηριωδών δηλώσεων εκτινάξεως των spreads, ο γόνος των Παπανδρέου, που έμελλε να γκρεμίσει με τις επιλογές του, εν μία νυκτί, την εθνική μας κυριαρχία, έχει μάλλον το πράσινο παπάκι του ως φυλακτό, αφού έχει καταφέρει να παραμείνει στο απυρόβλητο, παρά τον ορυμαγδό των κατηγοριών (βλ. Ρουμελιώτης, Τσοχατζόπουλος, Λίστα Λαγκάρντ κ.λ.π.), αποκαλύψεων (Wikileaks και απόρρητα τηλεγραφήματα του ΔΝΤ), αλλά και αντιπαραθέσεών του με βαρειά ονόματα του ελληνικού πολιτικού γίγνεσθαι (ακόμη και του Κ. Σημίτη που κάποτε του έδωσε το περίφημο δακτυλίδι). Παρά την «καραντίνα», στην οποία τον έχουν βάλει ακόμη και πρώην στενοί του συνεργάτες, και ανάμεσα στην «ανεμελιά» των οργανωμένων από αμερικανικό γραφείο, επί πληρωμή, δημοσίων εμφανίσεών του, σε όλον τον κόσμο, αλλά κυρίως στις ΗΠΑ, ο ΓΑΠ μοιάζει να «υπερίπταται» της εγχώριας πολιτικής σκηνής, σχεδόν απειλητικά, διατηρώντας εξ όσων δηλώνει, προσδοκίες επανόδου του στους θώκους της εξουσίας –κύριος οίδε πώς…

    Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται αποσπάσματα από τα απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας που αναρτήθηκαν στα Wikileaks, αλλά περιέργως δεν μεταφράστηκαν ολόκληρα ως σήμερα, ενώ περιέχουν σημαντικές και διαφωτιστικές πληροφορίες για τον πρώην πρωθυπουργό που τελευταίως εκλήθη από πιστούς οπαδούς του «να σπρώξει γερά για να πέσει η Δεξιά».

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!3

Στην τελευταία του «εμφάνιση» κατάφερε το ακατόρθωτο, να κάνει κάποιους εκτός ΠΑΣΟΚ να δουν με συμπάθεια τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο. Μετά τις 45 ήμερες, σύμφωνα με το γερμανικό FOCUS, πολυτελείς διακοπές του, σε διάφορα ελληνικά νησιά, «προσγειώθηκε» στα εγκαίνια εκθέσεως του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου, που διοργανώθηκε για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω «επευφημιών» και εκδηλώσεων «λατρείας», που του ήταν μάλλον ευπρόσδεκτες, καθώς δεν έκανε καμμία προσπάθεια για να τις παρεμποδίσει. Τα συνθήματα που ακούστηκαν την ώρα που ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς τύχαινε θερμής υποδοχής από μικρή, αλλά ηχηρή μερίδα οπαδών του, αποτελούν τον ορισμό του υπαρκτού «σουρεαλισμού». Τα «Παπανδρέου – Παπανδρέου», «Σεισμός, σεισμός Σοσιαλισμός», «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό» και «Γιώργο γερά, να πέσει η Δεξιά» (αυτό το τελευταίο ίσως είναι η επιτομή του όρου), έγιναν αντικείμενο μιάς μεγάλης συζητήσεως στο διαδίκτυο, σχετικά με το ψυχολογικό υπόβαθρο του «πασοκισμού», που οδήγησε σε πολλά «χαμόγελα» στην μπλογκόσφαιρα…

Η στάση του Βενιζέλου και η απάντηση Παπανδρέου

Στον αντίποδα, όταν μετέβη στον χώρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν μέσα σε ατμόσφαιρα ψυχεδέλειας να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του πρώην πρωθυπουργού και το σύνθημα «Γιώργο γερά, να πέσει η Δεξιά», αποδοκιμάζοντας τον τωρινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την δυσφορία του, που χαράκτηκε στον μορφασμό του προσώπου του. Λίγο αργότερα, από το βήμα είπε: «Άκουσα το σύνθημα «γερά να πέσει η δεξιά», θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πώς φθάσαμε στην συνεργασία με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Θα μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας», παραπέμποντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 3 Σεπτεμβρίου.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!4

Ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σε αυτή την «πολύ ωραία ατμόσφαιρα» δεν το άφησε να πέσει κάτω: «Κανένας μας δεν είναι αλάθητος και πρώτος το ομολογώ. Ο κόσμος εκφράζει την αισιοδοξία του για μία νέα αρχή, θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτή την απαίτηση όσο πιο απλά και ενωτικά με ευθύνη της ιστορίας» είπε και οι δηλώσεις αυτές ερμηνεύτηκαν ως σχέδια για επάνοδό του στα πολιτικά πράγματα. Άλλωστε, οι προθέσεις του Γεωργίου διεφάνησαν και πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, όταν απέστειλε το δικό του μαύρο «μήνυμα» προς τον ελληνικό λαό, στο οποίο εκτόξευε πυρά τόσο κατά του Σαμαρά όσο και του Τσίπρα.

Ο Παπανδρέου στα Wikileaks

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!5

Ερωτήματα προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν τα ελληνικά μίντια τις αποκαλύψεις των Wikileaks για την εικόνα που είχαν οι ΗΠΑ για τον Παπανδρέου, σε σχέση με τα συμφέροντά τους, έτσι όπως αυτά περιγράφονται στα απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Οι Αμερικανοί έβλεπαν πολύ θετικά την ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και την απομάκρυνση από την λήψη των αποφάσεων του «Βούδα» και «απρόβλεπτου» Κ. Καραμανλή και οι λόγοι της προστασίας και στηρίξεώς του αφορούσαν στα ενεργειακά, τα εθνικά θέματα, την διάρρηξη, φυσικά, των σχέσεων με την Μόσχα και δεν αποκλείεται την απόβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Παπανδρέου θεωρείται ο άνθρωπος που «άνοιξε την κερκόπορτα», ανεξάρτητα αν υπήρχε και επιθυμία του Βερολίνου να χρησιμοποιηθεί η «τεχνογνωσία» του ΔΝΤ στα μνημόνια. Ο άνθρωπος – πολιτικός που καλείται «να ρίξει την Δεξιά» περιγράφεται σε όλες τις απόρρητες εκθέσεις της αμερικανικής πρεσβείας ως «ο προθυμότερος των προθύμων» να διακόψει άμεσα τις σχέσεις με την Μόσχα και να επαναφέρει στην γεωπολιτική «τάξη» την χώρα.

Αποκαλύπτουμε τα μεταφρασμένα αποσπάσματα των εμπιστευτικών κειμένων – εκθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας (mot a mot), που σκιαγραφούν τις αμερικανικές μεγάλες «προσδοκίες» για την πολιτική και τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο Παπανδρέου στο ενεργειακό αλλά και στα εθνικά θέματα. Περιγράφουν όμως και τι έλεγε ο ίδιος και οι άνθρωποί του στους Αμερικανικούς διπλωμάτες.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!6

Στο τηλεγράφημα της 18/9/2009, με τίτλο «ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ», διακρίνεται μεταξύ άλλων το εξής απόσπασμα:

«Όταν εκλήθη να συζητήσει κατά πόσον η ελληνική εξωτερική πολιτική θα διαφοροποιηθεί σε περίπτωση που το κόμμα της αντιπολιτεύσεως ΠΑΣΟΚ κερδίσει την κυβερνώσα ΝΔ του πρωθυπουργού Καραμανλή, η Λάμψα άσκησε κριτική στον Καραμανλή για τις στενές σχέσεις του με την Ρωσσία και την Κίνα και τόνισε ότι η Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ θα προσανατολιστεί προς τα οικονομικά και εθνικά της συμφέροντα».

Στο ίδιο τηλεγράφημα γίνεται λόγος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

«Αν και ο Παπανδρέου αρέσκεται στο να αναφέρεται στην προσέγγιση με την Τουρκία κατά την διάρκεια της θητείας του ως ΥΠΕΞ ως μία ένδειξη των καλών σχέσεων που μπορούν να επέλθουν, η Λάμψα ανεγνώρισε ότι, δέκα χρόνια μετά, οι παίκτες στην Τουρκία είναι πλέον διαφορετικοί. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύει ότι ο Παπανδρέου θα έχει περισσότερη αξιοπιστία με την Τουρκία στην δέσμευσή του να υποστηρίξει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Υπεστήριξε ότι η Τουρκία είναι καχύποπτη απέναντι στην τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ δεδομένης της στενής της σχέσεως με την γαλλική κυβέρνηση».

Σε άλλο σημείο του τηλεγραφήματος εντοπίζεται μία πιο άμεση αναφορά στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας αλλά και στην «προστασία» του Παπανδρέου από ενδεχόμενο χαρακτηρισμό του ως «Αμερικανό» που θα μπορούσε να τον βλάψει εκλογικά.
«Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας θα καλυτερεύσουν… από απόσταση» τιτλοφορείται το κομμάτι αυτό και αναφέρει τα εξής:

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!7

«Σχετικά με τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, η Λάμψα προέβλεψε ότι η συνεργασία «θα συνεχιστεί και πιθανότατα θα καλυτερεύσει» υπό μία κυβέρνηση της οποίας την πλειοψηφία θα έχει το ΠΑΣΟΚ. Σημείωσε την συνέχιση της στηρίξεως των κοινών δράσεων σε θέματα όπως η ειρήνη στην Μέση Ανατολή, το περιβάλλον, το Αφγανιστάν και το εμπόριο, αλλά σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μία καλά προετοιμασμένη στρατηγική επικοινωνίας, προκειμένου να απομακρυνθεί ο Παπανδρέου από τους ισχυρισμούς των δεξιών ότι είναι Αμερικανός, που θα μπορούσαν να υποθάλψουν πλάνες σχετικές με τον ελληνικό αντιαμερικανισμό και να βλάψουν τον Παπανδρέου στην ψηφοφορία. (σημείωση: ο Παπανδρέου είναι πράγματι γεννημένος στις ΗΠΑ και στο παρελθόν έχει έρθει αντιμέτωπος με κριτική από πολιτικούς και ΜΜΕ ότι παραείναι «Αμερικανός»).

Μετά την κατάρρευση του Σχεδίου Ανάν, εντύπωση προκαλεί και η προθυμία του Παπανδρέου, έτσι όπως σκιαγραφείται από τα λόγια της συνεργάτιδάς του, για γρήγορη «λύση» στο Κυπριακό.

«Η Λάμψα πιστεύει ότι το Κυπριακό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα στο να βελτιωθούν οι σχέσεις με την Τουρκία. Αν η διαμάχη μεταξύ των Ελληνοκυπρίων επιλυθεί, αυτό θα βοηθούσε να επιλυθούν και τα ζητήματα για το Αιγαίο και να σφυρηλατηθεί ο δρόμος για μία καλλίτερη συνεργασία σε θέματα όπως η καταπολέμηση της παράνομης μεταναστεύσεως. Αναγνωρίζοντας ότι «ο χρόνος τελειώνει για το Κυπριακό», η Λάμψα τόνισε ότι, «ακόμη και αν δεν μπορεί να σχηματισθεί μία ολοκληρωμένη συμφωνία για την Κύπρο, το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει να επιτευχθεί μία μερική λύση και μερική συμφωνία, προκειμένου να «αφεθεί μία ανοικτή πόρτα».

Στο τηλεγράφημα με τίτλο «Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΚΑΙ ΤΕΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ TALBOTT» και ημερομηνία 14/10/2009 είναι ο ίδιος ο Παπανδρέου που δίνει το στίγμα του μετά την ανάληψη πλέον της εξουσίας.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα αφορά στα ελληνοτουρκικά: «ΑΙΓΑΙΟ:

«Αν θέλετε τα νησιά μας, ποτέ δεν θα το λύσουμε», είπε ο Παπανδρέου στον Ερντογάν για το Αιγαίο, αλλά είπε ακόμη ότι αν το ζήτημα για την Τουρκία είναι πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, τον διεθνή χώρο, την υφαλοκρηπίδα και τους οικονομικούς πόρους, ο Παπανδρέου πιστεύει ότι αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να τεθούν ενώπιον ενός τρίτου μέρους όπως η Χάγη για να αποφασισθεί μία δίκαιη λύση, στην οποία θα μπορούσαν να μπουν υπό διαπραγμάτευση, πάντα εκτός από την εθνική κυριαρχία. Αρνήθηκε την ιδέα των «γκρίζων ζωνών» και κατά την γνώμη του αυτή εισήχθη αρκετά πρόσφατα ως πολιτικό τέχνασμα και δεν έχει νομική βάση. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη και σε αυτό άφησε παράθυρο λέγοντας ότι αν και η Ελλάδα αρνηθεί με σφοδρότητα κάθε ανταπαίτηση για την ελληνική εδαφική κυριαρχία, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει μία χώρα από το να φέρει όποιο θέμα θέλει στην Χάγη».

Το τηλεγράφημα συνεχίζει με ένα διευκρινιστικό σχόλιο του ίδιου του Σπέκχαρντ, του τότε πρέσβη, που είναι και ο συντάκτης του.

ΣΧΟΛΙΟ: Αυτή είναι μία σημαντική μετατόπιση της ελληνικής θέσρβς, αν κρατήσει. Στο παρελθόν, αν και ήταν ανοικτοί σε μία διευθέτηση από το Δικαστήριο της Χάγης του θέματος των οικονομικών ζωνών, οι Έλληνες ήταν απρόθυμοι να προσθέσουν το συνολικό ζήτημα του Αιγαίου με τον φόβο ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν να τους κάνουν να απωλέσουν διεθνή νομικά δικαιώματα που πιστεύουν ότι ήδη έχουν υπό το θαλάσσιο Δίκαιο και άλλες συνθήκες σε ένα τουρκικό στιλ παζάρι για οφέλη στο ζήτημα των οικονομικών ζωνών. Παρότι κατέθεσε την αναγκαία πολιτική θέση μη συμβιβασμού, στα θέματα των «γκρίζων ζωνών» και της ελληνικής κυριαρχίας, ο τόνος του και η όλη του θέση να μεταφερθεί το ζήτημα στην Χάγη θα μπορούσε να αποτελέσει την ευκαιρία για μια πραγματική διέξοδο. Αυτό το βλέπει ως εκκρεμότητα από την εποχή που ήταν ΥΠΕΞ και είναι έτοιμος να είναι τολμηρός στην περίπτωση που οι Τούρκοι τον ακολουθήσουν στην επίλυση με αυτή τη μέθοδο της διαμάχης για το Αιγαίο.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!8

Σε άλλο σημείο του τηλεγραφήματος, ο Σπέκχαρντ φτάνει στο σημείο να ειρωνευθεί σχεδόν τον θαυμασμό του Παπανδρέου προς την ομάδα επικοινωνίας του Ομπάμα:

«Ο κ. Talbott προσκάλεσε τον Παπανδρέου στο Brookings για μία διάλεξη και συζητήσεις σε κλειστό κύκλο σε μία μελλοντική ημερομηνία, βολική για τον Παπανδρέου. Προσεφέρθη επίσης να διευκολύνει την επαφή με την ομάδα ηλεκτρονικής διακυβερνήσεως της καινούργιας διοικήσεως που είναι υπεύθυνη για την καινοτόμο χρήση της τεχνολογίας της επικοινωνίας και κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και μετά την ορκωμοσία του Προέδρου. Ο Παπανδρέου είναι φανερά ερωτευμένος με την τεχνολογική ενημερότητα της διοικήσεως Ομπάμα (πολλές αυθεντίες εδώ έχουν σημειώσει τις ομοιότητες ανάμεσα στις δύο εκστρατείες)».

Ακόμη πιο χαρακτηριστικό είναι το τηλεγράφημα με τίτλο «ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ / ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΗΠΑ» που είχε σταλεί λίγο νωρίτερα, στις 25/9/2009. Σε αυτό ο Σπέκχαρντ σημειώνει ακριβώς τα σημεία που θεωρεί ότι μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα συγκλίνει προς τα αμερικανικά συμφέροντα:

«Η Κύπρος, οι διαμάχες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο και το ζήτημα της ονομασίας της «Μακεδονίας», όλα πρόκειται να είναι εντός του πλαισίου της πολιτικής της καινούργιας κυβερνήσεως και δεν περιμένουμε οποιεσδήποτε κόκκινες γραμμές να ξεπερασυούν. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος ο Παπανδρέου υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα δουλέψει σκληρά στο να βελτιωθεί η ατμόσφαιρα των σχέσεων της Ελλάδας με τις γείτονες χώρες. Αυτό από μόνο του μπορεί να μας βοηθήσει να φέρουμε τον ελληνικό και τον τουρκικό στρατό πιο κοντά σε μία συμφωνία για οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης στο Αιγαίο».

Πιο κάτω αναφέρει για τον Παπανδρέου

«υπάρχει πιθανότητα να κρατήσει το ΥΠΕΞ προσωπικά κατά τους πρώτους μήνες της διακυβερνήσεώς του. Έχει ήδη δείξει δείγματα εναντίον του να επιδιώξει την πολιτική Καραμανλή προσεγγίσεως με την Ρωσσία – πυροδοτώντας έκρηξη όταν είπε ότι θα επανεξετάσει την συμφωνία για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τις δεσμεύσεις σχετικά με τον αγωγό αερίου South Stream. Και είναι βέβαιο ότι θα πλησιάσει τους ομολόγους του σε Τουρκία και Δημοκρατία της «Μακεδονίας»…».

Τελικώς ο Γ. Παπανδρέου δεν «απογοήτευσε» τους Αμερικανούς την περίοδο που είχε το τιμόνι της χώρας, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις πάμπολλες προσκλήσεις που δέχεται πλέον για να δώσει ομιλίες πέραν του Ατλαντικού.

Διαλέξεις με το… αζημίωτο

Οι διαλέξεις του Παπανδρέου ανά την υφήλιο αλλά και η συχνότατη απουσία του από το ελληνικό Κοινοβούλιο ξεπέρασαν τα ελληνικά σύνορα και προκάλεσε τα βέλη του γερμανικού περιοδικού FOCUS, που σχολίασε καυστικά και τα δύο. «Την περασμένη εβδομάδα» έγραφε τότε το περιοδικό, «κατέθεσε αίτημα παροχής αδείας στο κοινοβούλιο για να ταξειδέψει μαζί με τους πρώην υπουργούς Πάνο Μπεγλίτη και Γιάννη Μανιάτη στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής για την συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας είναι πρόεδρος. Με γέλιο και την επισήμανση ότι ο Παπανδρέου έτσι κι αλλιώς κάνει συνεχώς διακοπές, η άδεια εγκρίθηκε. «Θα γυρίσει πίσω, έτσι δεν είναι;» σχολίασε ένας βουλευτής» αναφέρει ο Γερμανός συντάκτης.

Το Focus συνεχίζει τα «κολακευτικά» σχόλια, τονίζοντας ότι ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί ήδη μέλος του πρακτορείου ομιλητών Harvey Walker Agency (που εκπροσωπεί ακόμη και τον Μπιλ Κλίντον, τον Μπόνο, τον Σβαρτσενέγκερ κ.α.):

«Το κόμμα του Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, παλεύει εν τω μεταξύ για να μην πέσει στην αφάνεια. Τα ποσοστά δημοφιλίας έπεσαν σε μονοψήφια νούμερα, ενώ τα χρέη έχουν φτάσει στα 11,2 εκατομμύρια ευρώ. Ο Παπανδρέου δεν κινδυνεύει. Μπορεί με τις εμφανίσεις του ως επισκέπτης ομιλητής να βελτιώσει την βουλευτική του αποζημίωση. Γύρω στα 40.000 ευρώ θα λάβει μέσω της Harvey Walker Agency στις αρχές Οκτωβρίου για μία ομιλία σε ένα συνέδριο στην Κύπρο».

Για τον πολιτικό, που τόσο ευπρόσδεκτος είναι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και που σύμφωνα με τους «οπαδούς» του θα «σπρώξει» για «να φύγει η Δεξιά», έχει πει πολλά και ο τέως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης, αναφερόμενος στις ευθύνες του στον χειρισμό της υποθέσεως του χρέους.

Απόδοση ευθυνών στον Παπανδρέου από τον Π. Ρουμελιώτη

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!9

Το ιστορικό στέλεχος κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε εγκαίρως ενημερωθεί ότι η «συνταγή» που επειλέγη την άνοιξη του 2010 ήταν λανθασμένη και το πρόγραμμα δεν «έβγαινε» και ωστόσο αδιαφόρησε! Μάλιστα, κατά τον κ. Ρουμελιώτη, ο ίδιος ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, είχε τονίσει στον Παπανδρέου ότι το πρόγραμμα ήταν αδιέξοδο χωρίς ένα γενναίο κούρεμα.

«Από την αρχή έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά η Ελλάδα και η ευρωζώνη απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση. Δεν μου δόθηκε ποτέ πειστική απάντηση από τον τότε πρωθυπουργό και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου γιατί δεν ήθελαν την αναδιάρθρωση του χρέους».

Ο Παπανδρέου στο… Χάρβαρντ

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!10

Η σειρά διαλέξεων του Παπανδρέου στο Χάρβαρντ είχε τον «εμπνευσμένο» τίτλο «Επανασχεδιάζοντας την Ευρώπη» και επικεντρωνόταν σε θέματα λειτουργίας της Ευρώπης παγκόσμιας διακυβερνήσεως και δημιουργίας παγκοσμίων οργάνων, πέρα από τα εθνικά, μία ατζέντα που δείχνει σαφώς τις ιδεολογικές θέσεις του σε αυτά τα ζητήματα.
Η ομιλία στο Χάρβαρντ, ωστόσο, απέκτησε έξτρα δημοσιότητα, αφού κρυφή κάμερα, που την κατέγραψε, καταδεικνύει ότι, παρά τις αρχικές αρνήσεις του, ο Παπανδρέου παραδέχτηκε ότι ο Ρουμελιώτης είχε δίκιο στο ό,τι ήταν εν γνώσει του ότι το πρόγραμμα δεν έβγαινε, χωρίς να παραλείψει βέβαια να δικαιολογηθεί για τους χειρισμούς του.

«Ζήτησα αναδιάρθρωση του χρέους κι εκείνος που είπε όχι ήταν η ΕΚΤ. Δεν θα έδιναν ποτέ την συγκατάθεσή τους, σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ ήταν εναντίον», ενώ καταλήγει «ή θα παίρναμε το πακέτο ή θα χρεωκοπούσαμε»…

Η παρουσία του, πάντως, στο Χάρβαρντ φαίνεται ότι του άνοιξε την όρεξη και φαίνεται να ενδιαφέρεται να διδάξει στο ίδρυμα Angelopoulos Public Leaders του Χάρβαρντ, που ίδρυσε και χρηματοδοτεί αποκλειστικά το ζεύγος Θεοδώρου και Γιάννη Αγγελοπούλου.

Τα απόρρητα τηλεγραφήματα της “Wall Street Journal”

Δύο απόρρητα τηλεγραφήματα της “WSJ”, ένα ακόμη από τον Π. Ρουμελιώτη και ένα τελευταίο από ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας, επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του. Τα έγγραφα δείχνουν ακριβώς το κλίμα που προηγήθηκε πριν από την υιοθέτηση του ελληνικού προγράμματος και αναφέρουν ότι σχεδόν το ένα τρίτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 40 μη ευρωπαϊκές χώρες, είχαν εγείρει ενστάσεις στο ελληνικό πακέτο.

«Πολλοί αντέδρασαν επειδή όλο το βάρος της επώδυνης προσαρμογής τοποθετήθηκε στους Έλληνες, χωρίς να ζητά τίποτα από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Αρκετοί υπέδειξαν ότι το πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει, εάν οι πιστωτές της Ελλάδας δεν μείωναν με κάποιο τρόπο το υπερβολικό βάρος του χρέους της καταπονημένης χώρας» 

αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει με την παραδοχή του τότε εκτελεστικού διευθυντή του ΔΝΤ από την Αργεντινή, Andres Pereira: «Η εναλλακτική μίας εθελοντικής αναδιαρθρώσεως του χρέους θα έπρεπε να είχε τεθεί επί τάπητος».

Κατά την άποψή του, το ΔΝΤ ρίσκαρε απλώς την «αναβολή και ίσως την επιδείνωση του αναπόφευκτου» μιάς ελληνικής χρεωκοπίας, ενώ άλλος αξιωματούχος, που συμμετείχε στην συνάντηση του 2010, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε πει ότι «η ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρωζώνη».

Αλλά και στην εφημερίδα «6 μέρες» έγινε αναφορά σε δύο άλλα τηλεγραφήματα. Το ένα είχε αποσταλεί στις 29 Μαρτίου 2010, από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη, τότε εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Σε αυτό προειδοποιούσε ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ ήταν της απόψεως ότι,

«μόλις συμφωνούσε η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα έπρεπε ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της, προκειμένου να καταστεί επιτυχές και βιώσιμο το πρόγραμμα». 

Το δεύτερο τηλεγράφημα εστάλη την 1η Απριλίου του 2010 από ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας και ενημέρωνε την κυβέρνηση ότι στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα το αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχθεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση.

Οι σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ έχουν και αυτές πάρει μία περίεργη τροπή, ύστερα από τον έλεγχο των οικονομικών αλλά και την έκδοση του βιβλίου του Κώστα Σημίτη.

Τα «οικονομικά» του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ

Άνοιγμα που υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ δείχνει το πόρισμα του ελέγχου των εταιρειών που ανέλαβαν την ελεγκτική διαδικασία για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ από το 2004, ενώ υπάρχουν μεγάλα κενά σχετικά με τη νομιμοποιητική βάση δαπανών αλλά και τις ελλείψεις παραστατικών. Και, βεβαίως, το εν λόγω πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του Ευαγγέλου Βενιζέλου, ο οποίος είναι λογικό να το θεωρεί μία ευκαιρία να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς του με το παπανδρεϊκό μπλοκ.

Ο Σημίτης για τον Παπανδρέου

Ακόμη όμως και ο άνθρωπος που του έδωσε κάποτε το δαχτυλίδι και τον όρισε ως διάδοχό του στο ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σημίτης, στο βιβλίο του «Ο εκτροχιασμός», όπου ο ίδιος μάλλον απέφυγε κάθε ίχνος αυτοκριτικής, αφού τεκμηριώνει ότι η Ελλάδα μπήκε «επάξια» στην ευρωζώνη, στη συνέχεια αποδίδει σοβαρότατες ευθύνες στους δύο πρωθυπουργούς που ακολούθησαν. Μάλιστα, για τον Γιώργο Παπανδρέου γράφει ότι για καιρό έμοιαζε να αρνείται την πραγματικότητα και ότι χειρίστηκε την κρίση κυρίως ως «επικοινωνιακό τέχνασμα».

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!11Κινήσεις που προκαλούν

Από τις σπορ του εμφανίσεις, τα καγιάκ και τα ποδήλατα, ως τα άρθρα του, όπως αυτό στο Foreign Policy, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, καλεί τον Ομπάμα να σώσει την Ελλάδα και τον προσκαλεί κιόλας να επισκεφθεί την χώρα, ο Παπανδρέου προκαλεί την αισθητική με κινήσεις που μοιάζουν «ξένες» άλλοτε στα ελληνικά πολιτικά ήθη, άλλοτε ακόμη και στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Αλλά και κάποιες «φιλολαϊκές» δηλώσεις του ότι οι «δημοκρατίες είναι αιχμάλωτες ειδικών συμφερόντων» ή πως «το δημοψήφισμα έπρεπε να γίνει», μάλλον εκνευρίζουν παρά συγκινούν Έλληνες και Ευρωπαίους.

Από την άλλη, όλες αυτές του οι «συνήθειες» φαίνεται να εκτιμώνται στις ΗΠΑ, όπου γυρνάει ως επισκέπτης – συνεργάτης το ένα μεγάλο πανεπιστήμιο μετά το άλλο (Χάρβαρντ, Κολούμπια κ.α.) αλλά και συνέδρια οργανισμών που αρέσκονται στην παγκόσμια διακυβέρνηση, της οποίας και ο ίδιος είναι θιασώτης, όπως το World Affairs Council, αλλά και το Rockefeller Bros Fund, σε εργασίες του οποίου στην Θεσσαλονίκη φέρεται, από δημοσιογραφικά site, να απηύθυνε χαιρετισμό. Αντίθετη άποψη έχει οργάνωση του Εδιμβούργου, που με αφορμή την επίσκεψή του για το TEDGlobal, έφτασαν στο σημείο να συλλέξουν υπογραφές κατά της συμμετοχής του στο εν λόγω συνέδριο, δικαιολογώντας μάλιστα την στάση τους.

Ευθύνες…

Υποθέσεις όπως αυτές της Λίστας Λαγκάρντ αντιμετωπίζονται με εύλογες σιωπές. Πρόσφατα, μία ακόμη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά σε τριετή ομόλογα, που φθάνουν στα 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ και πρέπει να αποπληρωθούν τώρα, ομόλογα που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ΕΚΤ. Οι ΜΚΟ και οι χρηματοδοτήσεις τους, την εποχή που ο ίδιος ήταν ΥΠΕΞ (και αλώνιζαν το υπουργείο Ζέππος και Άλεξ Ρόντος) απασχολούν ήδη την δικαιοσύνη και ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ταράξει την νηνεμία στο μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!12

Και χλεύη

Ίσως εκτός από τις ειρωνείες και τον διασυρμό που δεν έχουν τέλος, αφού ο Παπανδρέου έγινε και θεατρικός ήρωας, σε ρόλο κονφερασιέ στην παράσταση «Vive le crise», όπου συμπρωταγωνιστούν Μέρκελ, Σαρκοζί και Λαγκάρντ και ενέπνευσε ενδεχομένως και τον τίτλο της γαλλικής “Le Monde”, «Γιώργος Παπανδρέου, ο παρίας που μετετράπη σε κονφερασιέ», που δείχνει με σκληρή γλώσσα την «εκτίμηση» που τρέφουν οι Γάλλοι στον τέως πρωθυπουργό. Στο δημοσίευμά τους στηλιτεύουν το οξύμωρο να δίνει διαλέξεις ο άνθρωπος που σε μεγάλο βαθμό είναι υπεύθυνος για την άσχημη κατάσταση της Ελλάδας, ενώ ο συντάκτης σημειώνει ακόμη ότι

«το όνομα Παπανδρέου έγινε σύμβολο του νεποτισμού μίας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση. Η δυναστεία φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα».

Παρά την σιγουριά για το πολιτικό τέλος των Παπανδρέου του Γαλλικού Τύπου, στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να είναι ένας έμμισθος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και να κάνει τις «κινήσεις» του, σε απόσταση ασφαλείας από οποιεσδήποτε ευθύνες για τους χειρισμούς του, και δηλών την επιθυμία του να «παίξει» ξανά στο ετοιμόρροπο γήπεδο του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Αυτό το περισσό «θάρρος», κάποια αόρατα χέρια, εντός και εκτός χώρας, το θρέφουν, για τους δικούς τους λόγους και σίγουρα χαμογελούν με τις αφέλειες των συνθημάτων που βροντοφωνάζουν κάποιοι ξεχασμένοι στο παρελθόν οπαδοί του.

Νομίζουμε πως πλέον τα σχόλια περιττεύουν… Ο καθένας μπορεί πολύ εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιοι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν…

Ας έρθουμε όμως να δούμε το τι απεκάλυψαν στην Δικαιοσύνη, για το ίδιο θέμα και γενικότερα για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την κατάσταση στην υπηρεσία τους, από το 2004 και εντεύθεν, οι υπάλληλοι της ΕΥΠ, που τόλμησαν να αντισταθούν στο τότε σύστημα διακυβερνήσεως και δεν έσκυψαν το κεφάλι ή δεν στήθηκαν στα τέσσερα (για να χρησιμοποιήσουμε μια πολύ προσφιλή, τελευταία, έκφραση των πολιτικών μας) προκειμένου να εκτελέσουν παράνομες εντολές της τότε πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΥΠ –Παπανδρέου, Χρυσοχοΐδη, Παπουτσή, Μπίκα, Παπαγεωργίου και Τσαντρίζου) η οποία ηγεσία με την συνεργασία «προθύμων» υπαλλήλων, που επιβιώνουν καταλαμβάνοντας οφίτσια, ακόμη και μέχρι σήμερα, φέρει ακέραια την ευθύνη ακόμα και για την σύλληψη και τον θάνατο πηγών – συνεργατών της υπηρεσίας στην Τουρκία (παραμονή Χριστουγέννων του 2009)…
Επ΄ αυτού όμως θα επανέλθουμε σύντομα…

Να ξεκινήσουμε με την κατάθεση του Κώστα Αγγελάκη στον τότε 3ο Τακτικό και σήμερα, Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς κ. Δημήτριο Φούκα, που ερεύνησε την μεγάλη υπόθεση «ΠΥΘΙΑ» που αφορούσε ντην αποσταθεροποίηση της κυβερνήσεως του Κ. Καραμανλή και την απόπειρα δολοφονίας του, αλλά και την υπόθεση των υποκλοπών της “VODAFONE” από τους Αμερικανούς, όπως απεδείχθη από την έρευνα του κ. Ανακριτή. Είχε καταθέσει τότε το στέλεχος της ΕΥΠ:

«… Επίσης δεν μπορώ να λάβω υπόψον μου γεγονότα όπως οι φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουνίου και του Αυγούστου του 2007, που δεν μπορεί να έγιναν χωρίς καλά οργανωμένο σχέδιο και που, όπως φημολογείται, οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να παράσχουν βοήθεια, μέσω των δορυφόρων τους, με γελοία επιχειρήματα, όπως δολοφονικές – τρομοκρατικές επιθέσεις και κτυπήματα κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας, με εντυπωσιακό τρόπο, όπως ο σχεδιασμός από την Τουρκία προκλήσεως «θερμού» επεισοδίου τύπου Ιμίων στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου, στην προσπάθεια της δημιουργίας «γκρίζων ζωνών», όπως η στάση της τότε Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως (ΠΑΣΟΚ – ΓΑΠ) με την εμμονή της σε θέματα όπως της «υποθέσεως» Πακιστανών, προμηθείας συστημάτων υψηλής τεχνολογίας από την ΕΥΠ κ.λ.π., αλλά και οι αποκαλύψεις των Wikileaks για τον ρόλο του, που δήλωνε ευθαρσώς στους Αμερικανούς «Νοιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας…» (επισυνάπτονται – σ.σ.: όλες οι απόρρητες εκθέσεις της Αμερικανικής Πρεσβείας – Σπέκχαρντ), αλλά και η στάση του ίδιου και στελεχών της κυβερνήσεώς του αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, που έσπευσαν να δώσουν «αναφορά» στον Αμερικανό πρέσβη της Αθήνας (Χρυσοχοΐδης – Μπίκας) για τα συμβαίνοντα στο υπουργείο και την υπηρεσία (επισυνάπτονται), αλλά και η στάση του ίδιου του ΓΑΠ στην συνάντησή του, τον Φεβρουάριο του 2010, με τον Πούτιν στην Μόσχα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επιστολή του ομογενούς βουλευτή της Ρωσσικής Δούμας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιβάν Σαββίδη (επισυνάπτεται), αλλά και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα και αναλύσεις έγκυρων ξένων αναλυτών, όπως του Γερμανού «γκουρού» επί των χρηματιστηριακών Ντιρκ Μιούλερ, γνωστού και ως «Mr Dax», που στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», αλλά και σε πρόσφατες συνεντεύξεις του αναφέρει ότι «ο Παπανδρέου ήταν η εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ και αποστολή του ήταν με κάθε τρόπο να επιφέρει την ρήξη στις σχέσεις Ελλάδας με την Ευρώπη… Θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα, τι ρόλο έπαιξε ο Παπανδρέου. Για λογαριασμό ποίου έδρασε; …Όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι το εγκληματικό σχέδιο σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδας μας ήταν πολυεπίπεδο και η προσπάθεια Καραμανλή με τα ανοίγματα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής έπρεπε να σταματήσει με κάθε τρόπο. Θεωρώ λοιπόν ότι η δυσαρέσκεια των συμμάχων μας ήταν δεδομένη, όπως δεδομένη ήταν και η παρέμβασή τους στην αποσταθεροποίηση της τότε κυβερνήσεως και της χώρας γενικότερα και θεωρώ δεδομένη και την συμμετοχή στο σχέδιο αυτό «προθυμων» ιθαγενών συνεργατών…».

Δεν θα πρέπει δε να διαφύγει της προσοχής μας και η επισήμανση σε τηλεγράφημα του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ότι «Ο Γιώργος Παπανδρέου ανυπομονεί να υπηρετήσει την νέα Αμερικανική Διακυβέρνηση…». Κι εμείς εδώ μετά έχουμε αυτόν τον άνθρωπο, τον Γ.Α.Π. (τον κατ’ επιλογή Έλληνα σύμφωνα με δήλωσή του) και τους τότε συνεργάτες του να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να απολαμβάνουν και προνομίων…

Το ιστολόγιό μας είχε τότε (15 Μαΐου 2014) αναδημοσιεύσει ολόκληρο το καταπληκτικό ρεπορτάζ του Γ. Τράγκα, τον Μάιο του 2014, στο τεύχος 32, του περιοδικού “Crash” με τίτλο «Κασέτα-Φωτιά στα χέρια του ανακριτή»! Ιδού η τότε ανάρτηση:

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!13

Τεράστιο σκάνδαλο κατασκοπείας με πρωταγωνιστές πολιτικούς και όχι μόνο…
Κασέτα – φωτιά στα χέρια του ανακριτή
Ομολογία για το πως έφταναν οι απόρρητες πληροφορίες που προορίζονταν για τον Καραμανλή στον Παπανδρέου από την Αμερικανική Πρεσβεία

Του Γιώργου Τράγκα

Μία κασέτα – φωτιά που περιέχεται στον φάκελο της υποθέσεως «Πυθία – Vodafone» αποκαλύπτει κατασκοπεία εις βάρος του Κώστα Καραμανλή και διαρροή πληροφοριών υψίστης εθνικής ασφαλείας και κρίσιμων διπλωματικών υποθέσεων με τελικούς παραλήπτες τον Γιώργο Παπανδρέου, την αμερικανική πρεσβεία και το κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!14

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα (και εξακολουθεί να ερευνά) ο μεθοδικός, σχολαστικός και επίμονος ανακριτής, κ. Δημήτρης Φούκας, φωτίζουν και αποκαλύπτουν την μεγαλύτερη συνωμοσία και τα πιο βρώμικα παρασκήνια της μεταπολιτεύσεως, που οδήγησαν στην υπονόμευση της κυβερνήσεως Καραμανλή, στην άνοδο του «προθύμου να υπηρετήσει την Ουάσινγκτον» (σύμφωνα με τα απόρρητα τηλεγραφήματα του Ντάνιελ Σπέκχαρτ) Γιώργου Παπανδρέου στο Μαξίμου και στο άμεσο αποτέλεσμα της αφίξεως του ΔΝΤ στην Ελλάδα, του Μνημονίου, της Κατοχής και της μετατροπής της χώρας σε αποικία με πολύχρονη (50 χρόνια, λένε…) ασφυκτική πρόσδεση σε πολιτικό και οικονομικό έλεγχο!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Crash (που απεκάλυψε πρώτο στα τελευταία του τεύχη όλο το παρασκήνιο της ανατροπής Καραμανλή και των υποκλοπών από την Vodafone), τα στοιχεία του ανακριτικού φακέλλου αποκαλύπτουν έντονη και τεκμηριωμένη δράση κατασκοπείας κατά των εθνικών συμφερόντων μέσα στην ΕΥΠ και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κάποιοι που έχουν διαβάσει ένα μέρος της δικογραφίας εκτιμούν ότι αν βγει στο φως θα ανατραπεί αμέσως η κυβέρνηση και θα προκληθεί διεθνής σάλος!

Αποκαλύπτεται και συμπεραίνεται από την μελέτη των στοιχείων ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς (παλαιοί συνένοικοι σε αμερικανικό πανεπιστήμιο και από τότε στενοί φίλοι, με οικογενειακούς δεσμούς και κοινούς «προστάτες» στο παιχνίδι της εξουσίας) δούλευαν «μαζί» εδώ και πολλά χρόνια για την «οικοδόμηση» στενότερων σχέσεων με το Τελ Αβίβ, υπακούοντας φυσικά σε όλα τα κελεύσματα της Ουάσινγκτον.
Ο Παπανδρέου χρησιμοποιούσε τον Αλέξανδρο Ρόντο και ο Σαμαράς τον Άρη Καρατζά. Να επαναλάβουμε ότι ο πρώτος, που διοικεί σήμερα(!) έναν στρατό χριστιανών στο Κέρας της Αφρικής εναντίον των Σομαλών πειρατών, δεν έχει κρύψει ποτέ ότι είναι άνθρωπος των Αμερικανών (της CIA) που εργάζεται αντί αδροτάτων αμοιβών ως «σύμβουλος» σε πολιτικούς τύπου Παπανδρέου και Σαακασβίλι… και αναλαμβάνει φυσικά υποθέσεις σε εύφλεκτες περιοχές, όπως η Γιουγκοσλαυία ή τα Σκόπια, όπου έχουν άμεσα συμφέροντα οι Αμερικανοί.

Ο Άρης Καρατζάς, είναι κατά …σύμπτωση  κολλητός του Ρόντου (και οι δύο «παιδιά» του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, γνωστού για τις θερμές σχέσεις του με την CIA, που τα προώθησε στο αμερικανικό κατεστημένο) και 30 χρόνια μυστικοσύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά. Δεν κρύβει ότι είναι λομπίστας εβραϊκών και αμερικανικών συμφερόντων. Και δεν έκρυψε, σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, ότι «μπορεί ο Καραμανλής να προκάλεσε την υπερδύναμη με το «όχι» που είπε στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ».
Ένα «όχι», που είπε μπροστά στον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει στα χέρια του ο κ. Φούκας από την συνεχή ακρόαση των δύο «σκιών» που είχαν επάνω τους οι πρώην πρωθυπουργοί (αλλά και άλλων…) αποκαλύπτουν και περιγράφουν ότι ο κ. Σταύρος Παπασταύρου (η «σκιά» του Σαμαρά και επόπτης της τηρήσεως του μνημονίου στο Μαξίμου) έδινε συνεχώς πληροφορίες στον κ. Άρη Καρατζά για όσα έλεγε ο Σαμαράς ακόμη και με τον… Ομπάμα στον Λευκό Οίκο!

Μάλιστα, στα χέρια του ανακριτή υπάρχει μία ενδιαφέρουσα – εκρηκτική συνομιλία (πραγματική διοχέτευση απορρήτων πληροφοριών) με τον Άρη Καρατζά, ελάχιστα λεπτά μετά το πέρας των συνομιλιών Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο. Όπως εξήγησε ο λομπίστας στον ανακριτή (αλλά και σε κάποιους που τον ρώτησαν κατ’ ιδίαν) «ο Σαμαράς του έδωσε τον Παπασταύρου ως ενδιάμεσο, δηλαδή υποδοχέα και διαβιβαστή ενημερώσεως και οδηγιών», ενώ γίνονται οι διαπραγματεύσεις για τις επίσημες συσκέψεις στο Τελ Αβίβ, που κατέληξαν κυρίως στον ελληνο-ισραηλινό άξονα με κοινές ασκήσεις και χρήση του εναερίου χώρου μας. Φυσικά, δεν ήταν τυχαία η επιλογή Παπασταύρου, που ήταν δικηγόρος του Εβραίου κροίσου Σαμπύ Μυωνή και ισχυρίσθηκε ότι τα 5 εκατομμύρια που βρέθηκαν στον λογαριασμό του στην λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν δικά του αλλά του πάμπλουτου πελάτη του. Το εκπληκτικό είναι ότι οι συνομιλίες Παπασταύρου – Καρατζά μεταφέρονται αμέσως μετά στον Ρόντο, και από εκεί… εκείθεν του Ατλαντικού και στο Ισραήλ. Φυσικά, είναι καυτό το ενδιαφέρον για την προώθηση υποθέσεων των Ισραηλινών και για τις ΜΚΟ.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!15

Εξάλλου ο ανακριτής κ. Φούκας έχει στα χέρια του κατάθεση του Κώστα Αγγελάκη (επί σειρά ετών στελέχους της Α’ Διευθύνσεως Κατασκοπείας της ΕΥΠ, που ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας, πρέσβης κ. Μπίκας, έμπιστος του Παπανδρέου, παρέπεμψε σε δίκη για παράνομη κατοχή εγγράφων, των οποίων ο ίδιος ο Αγγελάκης ήταν… χειριστής και τα είχε στο γραφείο του!), στην οποία αποκαλύπτεται ότι υπήρχε έναν μήνα πριν από τον πόλεμο της Γεωργίας πληροφοριακό δελτίο αξιόπιστης πηγής της ΕΥΠ, που απεκάλυπτε ότι «ο Ρόντος φρόντιζε ως σύμβουλος του Γεωργιανού προέδρου Σαακασβίλι να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε να επέμβει η Μόσχα στην Οσετία». Στο δελτίο αυτό είχε επισυναφθεί και επαγγελματική κάρτα του Άρη Καρατζά, που και εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δούλευε μαζί με τον Αλέξανδρο Ρόντο.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!16

Τα e-mail και τα σημειωματάρια του Άρη Καρατζά, που κατέσχεσε από το σπίτι του ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας, περιέχουν επίσης ένα πλήθος προσωπικών σημειώσεων και ένα κομμάτι αλληλογραφίας του λομπίστα με το Μαξίμου, που αφορούν στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις. Σε κάποιο από τα σημειωματάριά του σημειώνει (όπως έγραψε και ο Κώστας Βαξεβάνης) ότι εξασφάλισαν 5 εκατομμύρια μαύρο χρήμα από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Το θέμα των ΜΚΟ, το οποίο ερευνά η ανακρίτρια κ. Ευαγγελίου, απασχολεί βέβαια και τον φάκελο «Πυθία Ι – Vodafone».

Στα χέρια του ανακριτή υπάρχει μία κασέτα στην οποία η κ. Αγγελική Πατελάκη (επιτελής της ΕΥΠ) ομολογεί στον Κώστα Αγγελάκη ότι μαζί με το στέλεχος της ΕΥΠ Π. Σπατιώτη, ή μόνοι τους, πήγαιναν απόρρητα πληροφοριακά δελτία που είχαν προορισμό τον Κώστα Καραμανλή στον Μιχάλη Καρχιμάκη.
Η ομολογία της Πατελάκη (που δακτυλογραφούσε τα απόρρητα μηνιαία πληροφοριακά δελτία για τον τότε πρωθυπουργό) στην κασέτα είναι εκπληκτική, είναι συγκλονιστική, γιατί περιγράφει και ομολογεί ότι χωρίς να δικαιούνται ο Καρχιμάκης και ο Παπανδρέου γίνονταν παραλήπτες των απορρήτων πληροφοριακών δελτίων που έπρεπε να πηγαίνουν μόνο στα χέρια του Καραμανλή!

Στην ίδια κασέτα, που στοιχειοθετεί μαζί με άλλα στοιχεία βαρύτατες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και αποδεικνύει πως δούλευαν ο Παπανδρέου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην ΕΥΠ και Αμερικανοί εις βάρος της ελληνικής κυβερνήσεως, η κ. Αγγελική Πατελάκη αναφέρει χαρακτηριστικά «Κρητικιά είμαι, τα πήγαινα μόνη μου, μέσα σε μία τσάντα» και υπογραμμίζει ότι ο κ. Καρχιμάκης ενδιαφερόταν περισσότερο για σκάνδαλα του Καραμανλή και της ΝΔ.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στα χέρια του ο ανακριτής, ο Αγγελάκης μαγνητοφώνησε την Πατελάκη για πρώτη φορά την άνοιξη του 2010, όταν τον επισκέφθηκε στο Ωνάσειο, όπου είχε υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση. Αργότερα, όμως, και ενώ ο Μπίκας είχε στραφεί εναντίον του, μαγνητοφώνησε πάλι την Αγγελική Πατελάκη μέσα σε αυτοκίνητο έξω από το δημαρχείο Παπάγου.

Ο ανακριτής έχει πάρει ήδη εκτεταμένη κατάθεση από την κ. Πατελάκη, η οποία σε αυτή δεν επιρρίπτει ευθέως ευθύνες και στον στενό φίλο της Θ. Σπατιώτη (ουσιαστικά επιχειρεί να τον βγάλει λάδι), αλλά στην μαγνητοταινία, που έχει στο χέρι του ο κ. Φούκας, λέει ότι μαζί κουβαλούσα τα απόρρητα δελτία, με τελικούς αποδέκτες τον Παπανδρέου και τους Αμερικανούς. Έτσι στοιχειοθετεί μία συγκλονιστική ιστορία για την κατασκοπεία σε βάρος του Κώστα Καραμανλή. Η κασέτα μπήκε στον φάκελο «Πυθία Ι – Vodafone» μετά την έφοδο στο σπίτι του Καρχιμάκη.

Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε ότι στην δίκη του Κώστα Αγγελάκη διεδραματίστησαν πρωτοφανή πράγματα στα παγκόσμια χρονικά των μυστικών υπηρεσιών. Εκτός από το γεγονός ότι σε δημόσια θέα έβγαιναν τα άπλυτα και τα κονταροχτυπήματα συνδικαλιστών καίριας εθνικής υπηρεσίας, η πρόεδρος ρωτούσε τους μάρτυρες μπροστά στο κοινό:
«Τι είναι οι πηγές της ΕΥΠ; Ποιες είναι οι πηγές; Πόσες έχει ο καθένας; Πόσα δίκτυα έχει η υπηρεσία; Τι είναι χειριστής; Ποιος ήταν ο Στηβ Λάλας», και άλλα πολλά τέτοια! Η Εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθεί πανηγυρικά ο Κώστας Αγγελάκης (που υπηρέτησε εκτός από την ΕΥΠ, πολύ πιστά και… το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών, αλλά φαίνεται ότι δεν έκανε τα χατίρια σε ορισμένους), αλλά η πρόεδρος είχε διαφορετική άποψη και τελικά καταδικάστηκε σε 22 μήνες φυλάκιση.

Όμως, το πιο συγκλονιστικό (και ταυτόχρονα αξιοπερίεργο) είναι ότι έγγραφα – φωτιά που κατασχέθηκαν στο γραφείο του, πριν του απαγγείλουν τις κατηγορίες, επί Μπίκα, δεν δόθηκαν προς ανάγνωση στο δικαστήρια! Παραδείγματος χάρη, το έγγραφο για τον Ρόντο – Καρατζά και τον Σαακασβίλι θεωρήθηκε υψηλής ασφαλείας και δεν παρεδόθη στο δικαστήριο, όπως και πληροφοριακά δελτία – φωτιά για στενό συνεργάτη – μεγαλοεκδότη που, σύμφωνα με πληροφορίες του Α’ Κλάδου Κατασκοπείας, ξέπλενε καρότσια γεμάτα λεφτά στα Βαλκάνια!

Αυτά, όμως, έχουν κατατεθεί στον ανακριτή Δημήτρη Φούκα από τον Κώστα Αγγελάκη, και όχι μόνο. Στην κατάθεσή του, που συμπεριελήφθη στον φάκελο «Πυθία Ι – Vodafone», ο Κώστας Αγγελάκης, που υπηρέτησε στο τμήμα που χειρίζεται τις πηγές, αλλά και στον κλάδο επιχειρήσεων της Α’ Διευθύνσεως Κατασκοπείας της ΕΥΠ, αναφέρει μεταξύ άλλων τις πιέσεις των Αμερικανών και τις απειλές κάθε φορά που η ελληνική κυβέρνηση επεδίωκε, με βάση τα συμφέροντά της ,να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις ή πολιτικές ή να αγοράσει προϊόντα από την καπιταλιστική πλέον Ρωσσία ή από άλλη περιοχή της Ανατολής. Επίσης, έχει αναφέρει στον κ. Φούκα ότι κατά την περίοδο Καραμανλή πιέστηκε ο συνδικαλιστής από κύκλους του περιβάλλοντος Παπανδρέου να ανακοινώσει ότι η ΕΥΠ έκανε τις υποκλοπές από την Vodafone(!) και ότι οι Πακιστανοί που απήχθησαν, μετά τις βομβιστικές ενέργειες του Λονδίνου και το αίτημα του Τόνι Μπλερ και της Inteligence Service, «βασανίστηκαν κι έμειναν νηστικοί και δεμένοι επί ημέρες», ενώ , όπως είπε στον κ. Φούκα, παρέμειναν σε οίκημα της ΕΥΠ και τους δόθηκε «ζεστό φαΐ» κατά την διάρκεια των ανακρίσεων.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!17

Η κατάθεση Αγγελάκη στον ανακριτή

  • Εμπειρία και διαίσθηση που προκύπτει από την συνεργασία και την ανταλλαγή εκπαιδεύσεως και πληροφοριών με τις αντίστοιχες υπηρεσίες πολλών χωρών. Αυτό λοιπόν που μπορώ μετά βεβαιότητας να αναφέρω είναι ότι ανέκαθεν στελέχη των Ξένων Υπηρεσιών Πληροφοριών (ΞΥΠ) και κυρίως των αμερικανικών υπηρεσιών παρακολουθούσαν να συντηρήσουν ένα ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Δύσεως και Ανατολής. Επίσης, ένα ακόμα χαρακτηριστικό όλων των στελεχών και όλων των ΞΥΠ είναι, ανεξαρτήτως της συνεργασίας και της βαθμίδας στελεχών, να προσπαθούν να προωθήσουν προϊόντα δικής τους παραγωγής και να τονίζουν πάντα ότι η Ελλάδα είναι μία Δυτική – ΝΑΤΟϊκή χώρα και έτσι πρέπει να παραμείνει. Οι πιέσεις αυτές εντάθηκαν πριν και κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ακόμη θα ήθελα να καταθέσω ότι πληροφόρηση τέτοιου είδους (όπως δηλαδή αυτή των Ρώσσων προς την ΕΥΠ) και ανταλλαγή πληροφοριών δεν είναι ασυνήθιστη μεταξύ των υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη βομβιστική ενέργεια στην Βοστώνη, όπου απεκαλύφθη ότι οι ρωσσικές υπηρεσίες είχαν παράσχει ανάλογη ενημέρωση στις αμερικανικές υπηρεσίες»…
  • Θυμάμαι ότι όποτε κάποια Ελληνική Κυβέρνηση έδειχνε να «ξεφεύγει» από τα συνήθη, τότε τα στελέχη συγκεκριμένων ΞΥΠ άρχιζαν τα «παρατράγουδα» και έκαναν σχόλια με υπαινιγμούς… Οι πιέσεις εντάθηκαν, όπως προανέφερα, πριν και κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Χαρακτηριστικό η πρωτοφανής φιλοξενία αλλά και η αγωνιώδης προσπάθεια των Αμερικανών αξιωματούχων να μας παρουσιάσουν τα αμερικανικά προϊόντα εξελιγμένης τεχνολογίας κατά την παρουσία μου στο Salt Lake City (Χειμερινή Ολυμπιάδα 2002), ως εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, αλλά και στα κεντρικά γραφεία της CIA, αμέσως μετά (έγινε και προσπάθεια «προσεγγίσεώς» μου). Πολλοί από αυτούς κατέστησαν σαφές ότι εάν δεν προμηθευτούμε τα «κατάλληλα» προϊόντα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε την Ολυμπιάδα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της προμήθειας του συστήματος C4I των αμερικανικών συμφερόντων εταιρείας SAIC… (επισυνάπτω σχετικά).
    Μετά την αλλαγή της Κυβερνήσεως το 2004 και κυρίως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διακρίναμε όλοι μία αλλαγή στάσεως της νέας διοικήσεως της Υπηρεσίας αλλά και της κυβερνήσεως γενικότερα. Θύμιζε εποχές 1997-1999 επί Διοικήσεως Χ.Σταυρακάκη και τα δειλά ανοίγματα που προσπάθησε να κάνει προς Ανατολάς και που σταμάτησαν αμέσως μετά τα γεγονότα «Οτσαλάν».
    Θυμάμαι, έχοντας προσωπική εμπειρία, τον ενθουσιασμό του το 1997 όταν του ανέφερα ότι ανέτρεψα, ως εκπρόσωπος της Υπηρεσίας, σε σύσκεψη στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Μανς, πρόταση των Αγγλοαμερικανών Συμμάχων να αναλάβουν αυτοί κατά αποκλειστικότητα την εκπαίδευση των ειρηνευτικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, στο αντικείμενο HUΜΙΝT έναντι 5.000.000 δολαρίων το άτομο, αντιπροτείνοντας ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε εμείς στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις μας , και μάλιστα δωρεάν σε όποια άλλη υπηρεσία επιθυμεί. Ακολούθως, με λεπτομέρειες θα αναφερθώ στις υπό διερεύνηση υποθέσεις – θέματα που θεωρώ ότι έπαιξαν την σημασία τους στην υπονόμευση και τελικά στην ανατροπή της τότε κυβερνήσεως.

    Για την μεγάλη υπόθεση των υποκλοπών γνωρίζω μόνον ό,τι έχω διαβάσει στον Τύπο και ότι την περίοδο εκείνη η Υπηρεσία δεν είχε την δυνατότητα τέτοιου είδους υποκλοπών… Απ’ ό,τι έχω διαβάσει στον Τύπο της εποχής εκείνης, ήμουν κι εγώ ανάμεσα στα θύματα των υποκλοπών εκείνων (επισυνάπτονται σχετικά.
    Αν αυτό αληθεύει, εκτιμώ ότι πιθανόν να οφείλεται στην στάση μου σε θέματα που κάποιοι τα θεωρούσαν ζωτικής σημασίας για την πολιτική τους.
    Το ότι πιθανότατα οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν κυβερνητικά στελέχη εκείνης της εποχής δεν μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση… Πεποίθησή μου είναι ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το έκαναν ανέκαθεν… Άλλωστε, αυτό το ομολόγησε και ο ίδιος ο πρέσβης του (Ρις), όπως απεκάλυψαν τα Wikileaks.
    Την ίδια περίοδο θεωρώ ότι οι Αμερικανοί ήταν πολύ δυσαρεστημένοι που η Ελληνική Κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή δεν στήριξε το Σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού Ζητήματος. Από ό,τι θυμάμαι, ο μόνος που το υποστήριξε θερμά ήταν ο ΓΑΠ».
  • Τον Απρίλιο του 2008 ο Κ. Καραμανλής, εκφράζοντας το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, είπε το μεγάλο ΟΧΙ στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Είχε βέβαια προειδοποιήσει μήνες πριν τον αμερικανικό παράγοντα για την στάση του αυτή (Νίμιτς και ΣΙΑ), οι οποίοι (Αμερικανοί) ήσαν ήδη έξαλλοι από τις αρχές του έτους (2008) όταν υπεγράφη στο προεδρικό μέγαρο της Σόφιας η συμφωνία των μετόχων και το καταστατικό της διεθνούς εταιρείας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρουπόλεως.
    Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εθεωρείτο «λίαν σημαντικό» ζήτημα για την πολιτική παρακαταθήκη του Μπους Τζούνιορ, όπως άλλωστε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανέφερε και ο Έλληνας Πρέσβης στις ΗΠΑ κ. Άλεξ Μαλλιάς σε τηλεγράφημά του προς το ΥΠΕΞ. Λέγεται μάλιστα ότι ο έμπειρος διπλωμάτης εδέχθη «συμβουλές» από την τότε αναπληρώτρια σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ κ. Τζούντι Άσλεϊ ότι η ελληνική αρνησικυρία «θα σήμαινε ατυχή επιλογή με συνέπειες» και προανήγγειλε την αναβολή κάθε εξελίξεως στο πρόγραμμα VISA Walner. Υπενθυμίζω ότι τελικά αρνήθηκαν την χορήγηση βίζας μόνο στους Έλληνες πολίτες από όλους τους άλλων πολίτες χωρών της Ε.Ε.
    Το ΟΧΙ στο Βουκουρέστι, σε συνδυασμό με την επίσκεψη Καραμανλή, αργότερα τον ίδιο μήνα στην Μόσχα για να συζητήσει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τον αγωγό «South Stream», θεωρώ ότι έκανε έξαλλους τους Αμερικανούς (που προωθούσαν τον αγωγό της “Nabuco”) και κάποιους Ευρωπαίους… Δεν συγχώρησαν ποτέ την πατριωτική στάση του Έλληνα πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικό είναι έγγραφο που διέρρευσε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο στις 23/4/2008 στα περίφημα Wikileaks και που αναφέρει πως η Γερμανία αντιλαμβάνεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το βέτο της Ελλάδας προς την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα, οι συντάκτες του εγγράφου υπεγράμμισαν ότι προσωπικώς η καγκελάριος δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα εκείνες τις ημέρες πριν από την Σύνοδο για να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του. Θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο ότι στο έγγραφο αυτό υπάρχει και μία έμμεση αναφορά για το Σκοπιανό και την ανατροπή της κυβερνήσεως Μητσοτάκη το 1993. «Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος» αναφέρει και προσθέτει «και έτσι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική…».
  • Στα Δεκεμβριανά παρεδόθη η Αθήνα, και άλλες μεγάλες πόλεις, σε σχέδιο ανωμαλίας, που όπως έχουμε διαβάσει, αλλά και όπως λένε κάποιοι παλαιότεροι, θύμιζε έντονα το ξενοκίνητο παρακράτος τον Μάιο του 1963… Φημολογείται έντονα ότι έγινε «χαμός» με χιλιάδες πακέτα καρτοκινητών μέσα σε λίγα λεπτά για την κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως μαθητών… Λέγεται ότι μόνο στα μέλη των 15μελών συμβουλίων των σχολείων είχαν σταλεί με μαζική αποστολή δεκαπέντε χιλιάδες SMS, γεγονός που, όπως λένε αρμοδιότεροι, αυτή η πρωτοβουλία ξεπερνούσε κατά πολύ τις οργανωτικές δυνατότητες οποιασδήποτε ομάδας ή κόμματος στήριξε εκείνες τις μεγάλες κινητοποιήσεις. Θεωρώ λοιπόν ότι οι τότε κινητοποιήσεις είχαν σχεδιαστεί από καιρό πριν για να αναπτυχθούν με την κατάλληλη ευκαιρία και αυτό συνέβη επ’ ευκαιρία της δολοφονίας του άτυχου παιδιού.
    Κυριότερο όμως από όλα, αυτά για την έντονη δυσαρέσκεια των Αμερικανών, θεωρώ τις συμφωνίες και τα ανοίγματα Καραμανλή προς Ρωσσία και Κίνα. Άλλωστε, τα τηλεγραφήματα των Αμερικανών πρέσβεων της Αθήνας προς Ουάσινγκτον, που απεκάλυψαν τα Wikileaks, αλλά και οι δημόσιες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων εκείνης της εποχής, είναι χαρακτηριστικά… (επισυνάπτονται σχετικά).
  • Ιδιαίτερα τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής, οι αμυντικές συμφωνίες για την προμήθεια ρωσσικών οπλικών συστημάτων αλλά και το Δορυφορικό «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφαλείας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» της ΕΥΠ με το ρωσσικό λογισμικό, θεωρώ ότι πρέπει να τους πείραξαν πάρα πολύ, γιατί θεωρώ ότι αυτές οι κινήσεις Καραμανλή και της Κυβερνήσεώς του εξυπηρετούσαν, κατά την ταπεινή μου άποψη, άριστα τα Εθνικά μας συμφέροντα, άλλαξαν δραματικά την γεωπολιτική ισορροπία στην Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, αποδυνάμωναν την στρατηγική σημασία των Δαρδανελλίων και της Τουρκίας, περιόριζαν την εξάρτηση της πατρίδας μας από το πετρέλαιο, καθιστούσαν την χώρα μας «ελεγκτή» της ροής του φυσικού αερίου προς Αλβανία και Σκόπια και, το κυριότερο, καθιστούσαν την πατρίδα μας χώρα με ειδικό γεωπολιτικό βάρος στην ΕΕ και στην ευρύτερη περιοχή γενικότερα. Αυτό όμως που φοβήθηκαν οι Αμερικανοί ήταν ότι με τον τρόπο αυτό η Ρωσσία καθίστατο και πάλι ένας δυνατός παίκτης στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή. Σημειωτέον ότι ο αγωγός «South Stream» θα συνέδεε την Ρωσσία με την Ιταλία, παρακάμπτοντας την Τουρκία. Θα ξεκίναγε από τη Ν. Ρωσσία και μέσω της Μαύρης Θάλασσας, της Βουλγαρίας (Μπουργκάς) και της Ελλάδας (Αλεξανδρούπολη) θα κατέληγε στην Ιταλία, αφού θα τροφοδοτούσε μέσω Ελλάδας και τις Βαλκανικές χώρες.
    Ο ύποπτος ρόλος συγκεκριμένων Αμερικανών αξιωματούχων, όπως του προξένου Θεσσαλονίκης Μπράιαν Χόι Λι, με την «έντονη» δραστηριότητα σε όλη την Βόρειο Ελλάδα, αλλά κυρίως του τότε βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα και της τουρκικής καταγωγής συζύγου του Ζεϊνό Μπαράν, έπαιξαν, νομίζω, σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις. Για παράδειγμα, η Μπαράν «εκπόνησε» το 2008 μία «μελέτη» υπό την αιγίδα του γνωστού αμερικανικού «Hudson Institute» που κοινοποιήθηκε στα μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου και ήταν ένας λίβελος κατά του Κ. Καραμανλή και της κυβερνήσεώς του. Η «μελέτη» αυτή διοχετεύθηκε σε όλα τα Δυτικά Κέντρα λήψεως αποφάσεων. Η Τουρκάλα δημοσιογράφος και σύζυγος του Μπράιζα ανέφερε μεταξύ άλλων στην «μελέτη» της αυτή για τις συχνές συναντήσεις Καραμανλή – Πούτιν, χαρακτήριζε τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη «αντιδραστικό» έργο που θα λειτουργούσε ως «γέφυρα» επιρροής της Ρωσσίας στην ευρύτερη περιοχή, ότι η Ρωσσία, μέσω του τερματικού σταθμού στην Αυστρία θα αποκτούσε σημαντικές πληροφορίες για ενεργειακά αποθέματα της ΕΕ και ότι η πολιτική και οικονομική της επιρροή θα αυξανόταν κατακόρυφα, ενώ θα είχε και την δυνατότητα να διαθέτει τον πρώτο λόγο στην διαμόρφωση των τιμών παγκοσμίως.
    Οι Αμερικανοί, που μάλλον είχαν αιφνιδιαστεί με τον γερμανορωσσικό «Nord Stream», πανικοβλήθηκαν στην ιδέα και ενός αντιστοίχου, του «South Stream». Χαρακτηριστικό του πανικού των Αμερικανών ήταν και η έκφραση της δυσφορίας τους αυτής και δημοσίως. Ο Μπράιζα από το καλοκαίρι του 2007 σε μία προσπάθειά του να υποβαθμίσει τον Νότιο αγωγό δήλωσε: «Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της ΕΕ με όρους πολιτικής ανταγωνισμού», ενώ σε τηλεγράφημά του (17/12/2007) προς τον Έλληνα πρέσβη κ. Μάλλια ανέφερε με τον γνωστό αμερικανικό τρόπο: «Πρόκειται για μία ολέθρια ενέργεια του πρωθυπουργού Καραμανλή. Δεν συνεργαζόμαστε στα ζητήματα ενεργειακής ασφαλείας; Αν ναι, τότε δεν έπρεπε τουλάχιστον να μας είχατε στείλει μία προειδοποίηση; Τι συμβαίνει; Απεφάσισε η Ελλάδα να ρίξει λευκή πετσέτα προς τον TGI και να σφυρηλατήσει στρατηγική συνεργασία με την Ρωσσία για το φυσικό αέριο, με συνέπεια το μερίδιο της Gazprom στην αγορά του φυσικού αερίου στην Ελλάδα να συνεχίσει να είναι 100%; Βρισκόμαστε σε σύγχυση», ενώ η υπεύθυνη εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα σε τηλεγράφημά της προς την Ουάσινγκτον (22/8/2008) ανέφερε: «Μία ομάδα Ρώσσων, στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα για να συζητήσει με Έλληνες αξιωματούχους την προμήθεια ρωσσικών αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Τον Σεπτέμβριο η Ελληνική Βουλή αναμένεται να επικυρώσει την συμφωνία για τον αγωγό «South Stream». Έχουμε εργαστεί ώστε να ανατρέψουμε και τις δύο αυτές αρρωστημένες κινήσεις, όμως περαιτέρω συζητήσεις με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες και στην Ουάσινγκτον για το θέμα θα βοηθούσαν».
    Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω επί του θέματος, καθότι αρμοδιότεροι από εμένα, όπως κυβερνητικά στελέχη της εποχής, έκαναν σχετικές αποκαλύψεις στον Τύπο πρόσφατα για τις πιέσεις και τις νουθεσίες που εδέχθησαν από Αμερικανούς αξιωματούχους της εποχής εκείνης (επισυνάπτεται). Το ότι, όπως ανέφερα, οι Αμερικανοί είναι συνηθισμένοι σ’ αυτές τις πρακτικές, φαίνεται και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις στον Τύπο για τις δημόσιες δηλώσεις τους για το θέμα της πωλήσεως της ΔΕΠΑ σε ρωσσική εταιρεία (επισυνάπτονται).
  • Γενικά λοιπόν θεωρώ ότι όλα τα παραπάνω όπως και άλλα γεγονότα που έλαβαν χώρα την περίοδο 2004 – 2008 έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στην αποσταθεροποίηση της κυβερνήσεως και της χώρας… Γεγονότα, όπως η προσπάθεια αποσταθεροποιήσεως της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέσω και απαγωγών μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως του Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008, όπως η κοινωνική – εκκλησιαστική αναταραχή με την κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, που παραλίγο να εκθρονίσει και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Μακαριστό Χριστόδουλο, δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα σε Εκκλησία και Πολιτεία, ενώ μου προξενεί πλέον, μετά από όλα αυτά, ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός της πτώσεως του ελικοπτέρου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας την 11η Σεπτεμβρίου 2004 και αυτό γιατί δύο ημέρες μετά ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου το αυτοκίνητο δύο λογιστών του Πατριαρχείου. Και αν όντως ήταν εγκληματική – δολοφονική ενέργεια, μήπως επελέγη το Άγιος Όρος ως στόχος για να περαστεί και ένα μήνυμα προς την πλευρά Πούτιν, που τότε το επισκεπτόταν συχνά; Δεν θέλω να υιοθετήσω την άποψη που έχει αναφερθεί και στον Τύπο, ότι στόχος μπορεί να ήταν και ο ίδιος ο Πούτιν, ούτε μπορώ να γνωρίζω αν μέσα στο ελικόπτερο υπήρχε και Αμερικανός πράκτορας, όπως έχει γραφτεί σχετικά, γιατί δεν μου αρέσει να συνωμοσιολογώ.
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!18

Επίσης δεν μπορώ να λάβω υπόψιν μου γεγονότα, όπως οι φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουνίου και του Αυγούστου του 2007, που δεν μπορεί να έγιναν χωρίς καλά οργανωμένο σχέδιο και που, όπως φημολογείται, οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να παράσχουν βοήθεια μέσω των δορυφόρων τους, με γελοία επιχειρήματα, όπως δολοφονικές – τρομοκρατικές επιθέσεις και κτυπήματα κατά της Αμερικανικής Πρεσβείας με εντυπωσιακό τρόπο, όπως ο σχεδιασμός από την Τουρκία προκλήσεως «θερμού» επεισοδίου τύπου Ιμίων στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου, στην προσπάθεια της δημιουργίας «γκρίζων ζωνών», όπως η στάση της τότε Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως (ΠΑΣΟΚ – ΓΑΠ) με την εμμονή της σε θέματα όπως της «υποθέσεως» Πακιστανών, προμηθείας συστημάτων υψηλής τεχνολογίας από την ΕΥΠ κ.λ.π., αλλά και οι αποκαλύψεις των Wikileaks για τον ρόλο του, που δήλωνε ευθαρσώς στους Αμερικανούς «Νοιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας…» (επισυνάπτονται – σ.σ.: όλες οι απόρρητες εκθέσεις της αμερικανικής Πρεσβείας – Σπέκχαρντ), αλλά και η στάση του ιδίου και στελεχών της κυβερνήσεώς του αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, που έσπευσαν να δώσουν «αναφορά» στον Αμερικανό πρέσβη της Αθήνας (Χρυσοχοΐδης – Μπίκας) για τα συμβαίνοντα στο υπουργείο και την υπηρεσία (επισυνάπτονται), αλλά και η στάση του ίδιου του ΓΑΠ στην συνάντησή του, τον Φεβρουάριο του 2010, με τον Πούτιν στην Μόσχα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επιστολή του ομογενούς βουλευτή της Ρωσσικής Δούμας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιβάν Σαββίδη (επισυνάπτεται), αλλά και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα και αναλύσεις έγκυρων ξένων αναλυτών, όπως του Γερμανού «γκουρού» επί των χρηματιστηριακών Ντιρκ Μιούλερ, γνωστού και ως «Mr Dax», που στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», αλλά και σε πρόσφατες συνεντεύξεις του αναφέρει ότι «ο Παπανδρέου ήταν η εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ και αποστολή του ήταν με κάθε τρόπο να επιφέρει την ρήξη στις σχέσεις Ελλάδας με την Ευρώπη… Θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα, τι ρόλο έπαιξε ο Παπανδρέου. Για λογαριασμό ποίου έδρασε;», ενώ ισχυρίζεται ότι το θέμα με τα ελληνικά κοιτάσματα –πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο- είναι γνωστό, και ότι το ΔΝΤ θέλει να στύψει την Ελλάδα πριν την ξεπουλήσει για τα κοιτάσματά της. Εξηγεί το πώς οι ΗΠΑ έσπειραν την διχόνοια μαζί με την κρίση στην Ευρώπη, για να θερίσουν… πετρέλαιο και φυσικό αέριο και ότι ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον ΓΑΠ και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποιήσεως των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων (επισυνάπτονται). Όλα αυτά με κάνουν να πιστεύω ότι το εγκληματικό σχέδιο, σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδας μας, ήταν πολυεπίπεδο και η προσπάθεια Καραμανλή με τα ανοίγματα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής έπρεπε να σταματήσει με κάθε τρόπο. Θεωρώ λοιπόν ότι η δυσαρέσκεια των συμμάχων μας ήταν δεδομένη, όπως δεδομένη ήταν και η παρέμβασή τους στην αποσταθεροποίηση της τότε κυβερνήσεως και της χώρας γενικότερα και θεωρώ δεδομένη και την συμμετοχή στο σχέδιο αυτό «προθύμων» ιθαγενών συνεργατών.

Τρεις συναντήσεις με τον Φούκα

Ο Κώστας Αγγελάκης είχε τουλάχιστον τρεις συναντήσεις με τον κ. Φούκα, στον οποίο έδωσε ένα πλήθος πληροφοριών. Εκτός των άλλων, ανεφέρθη για το πώς εκπαίδευσε το 1996 με απόλυτη μυστικότητα άντρες της Παλαιστινιακής Αρχής (δύο οκτάδες), αλλά η τρίτη σειρά Παλαιστινίων δεν ήλθε ποτέ για να μην ενοχληθούν περισσότερο οι πάντα ενημερωμένοι Αμερικανοί και φυσικά οι Άγγλοι.

Επίσης ανέφερε την ενόχληση που προκάλεσε η εισήγησή του για εκπαίδευση σε χώρες εκτός των παραδοσιακών συμμάχων, όπως και η αντίδραση των Αμερικανών τον Μάιο του 2009, όταν κλιμάκιο της ΕΥΠ επισκέφθηκε στην Αγία Πετρούπολη τις εγκαταστάσεις των ρωσσικών μυστικών υπηρεσιών. Αυτό φυσικά ήταν κάτι αδιανόητο και στοιχειοθετούσε ανεξάρτητες σχέσεις χώρας – μέλους του ΝΑΤΟ με τρίτη χώρα.

Όπως άλλωστε αποκαλύπτουμε (σε αυτό το τεύχος του Crash), φορτισμένος ο Αγγελάκης λόγω της δίκης του και γενικότερα της διώξεώς του από τον έμπιστο του Παπανδρέου, Μπίκα, έδωσε στις ανακριτικές αρχές ένα πλήθος πληροφοριών με ονόματα, πράξεις και παραδείγματα για τα λεγόμενα «βαποράκια» που μεταφέρουν πληροφορίες ή δέχονται ή θεωρούνται φίλα προσκείμενοι προς ξένες μυστικές υπηρεσίες. Επίσης, ανέφερε στον κ. Φούκα, εκτός καταθέσεως, μία σειρά πληροφοριών για τα… βαποράκια «ξένων πρεσβειών», όπως και για τις διασυνδέσεις δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Crash, δεν αποκλείεται για την υπόθεση των ΜΚΟ να ασκηθεί δίωξη στον Ρόντο από την αρμόδια ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα. Για την υπόθεση «Πυθία Ι – Vodafone» πρόκειται στο τέλος να καταθέσουν κάποιοι άγνωστοι μέχρι στιγμής μάρτυρες, οι οποίοι θα συναρμολογήσουν όλα τα υφιστάμενα στοιχεία. Είναι πολύ πιθανό, λένε, να ασκηθεί δίωξη για κατασκοπεία πρώτα στον Καρατζά και μετά στον Ρόντο.

 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!19

Δεξίωση πρακτόρων προς τιμήν του Τάκη Μπαλτάκου

Προς Θεού, αυτό δεν συνέβη μετά την κρυφή βιντεοσκόπηση όσων εξομολογήθηκε στον Ηλία Κασιδιάρη και στα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Έγινε παραμονές Χριστουγέννων του 2013, και ακόμη συζητείται, τόσο σε ορισμένους κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. όσο και σε κάποιους κυβερνητικούς κύκλους, που δεν μπορούν ακόμα να ερμηνεύσουν πώς, εν τω μέσω της νυκτός, μία σειρά από στελέχη ειδικευμένα στις επικοινωνίες, δηλαδή στις παρακολουθήσεις επικοινωνιών, συγκεντρώθηκαν σε ένα διαμέρισμα για να κάνουν το τραπέζι και να τιμήσουν τον Τάκη Μπαλτάκο.

Η πιο απλή εξήγηση είναι ότι τον κάλεσαν εκεί να κουβεντιάσουν μαζί του την άδικη, κατά την γνώμη πολλών, περικοπή των επιδομάτων και του μισθού τους. Αυτό λέει και ο ίδιος ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου. Όμως, είναι περίεργο ότι ανάμεσα στους αμφιτρύωνες ήταν πρώην ΠΑΣΟΚοι και νυν ΣΥΡΙΖΑίοι, και άπαντες ειδικοί στις επικοινωνίες.
Το γεύμα έγινε στο Χαλάνδρι, σε διαμέρισμα της οδού Σαχτούρη. Εκεί ήταν αξιόλογα στελέχη της ΕΥΠ, όπως ο κ. Θεόδωρος Σπατιώτης, αναλυτής επικοινωνιών, η κ. Μαρία Χριστοπούλου, η υποδιευθύντρια και συνδικαλίστρια κ. Σταυρούλα Αθανασοπούλου, ο κ. Χαρίτος Λεωνίδας, κρυπτοαναλυτής, η κ. Μαρία Τρακαδά, ο κ. Χρήστος Σεγκούνας, ο κ. Αυξέντιος Τοιχόπουλος, της επιτροπής ασφαλείας ηλεκτρονικών υπολογιστών της ΕΥΠ, και ο κ. Σπύρος Νάννος, υποδιευθυντής της Γ’ Διευθύνσεως Αντιτρομοκρατίας και Οργανωμένου Εγκλήματος.

Σε αυτή την δεξίωση πέρασαν όλοι καλά. Έκαναν μία γραβάτα δώρο στον κ. Μπαλτάκο. Έφαγαν αγριογούρουνο. Ο κ. Μπαλτάκος είπε αργότερα «ανακρινόμενος» ότι δεν το δοκίμασε, αλλά ακολούθησε μεγάλη κουβέντα γιατί ακόμη και το Μαξίμου ρώτησε αν είχε ενημερωθεί προηγουμένως ο κ. Δένδιας και ο κ. Δραβίλλας. Τώρα, μπροστά ή πίσω από το πάρτι, ο Μπαλτάκος πήρε τηλέφωνο τον Δένδια και τον Δραβίλλα. Στο Crash πάντως, διέψευσε ότι εποφθαλμιούσε την θέση του Δραβίλλα, σε περίπτωση που ο Σαμαράς τον μετέθετε στο ευρωψηφοδέλτιο ή κάπου αλλού. Στο μενού, που παρετέθη σε εκείνο το γεύμα, υπήρχε και το «κεφάλι» του Αγγελάκη, που πήγαινε, εξαιτίας Μπίκα, σε δίκη…

Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε σε ένα ακόμα άρθρο – ρεπορτάζ του Γ. Τράγκα πάλι στο περιοδικό “Crash”, στο τεύχος 34 του Οκτωβρίου 2014 και με τίτλο «Άβατο, ημιφωτισμένο και ομιχλώδες το ιερό της «Πυθίας», το οποίο επίσης αναδημοσιεύσαμε, που διαφωτίζει και άλλες πτυχές αυτής της πολύ περίεργης υπόθεσης και που αναφέρεται και σε άλλες καταθέσεις στελεχών της ΕΥΠ.

Ιδού η τότε (7 Οκτωβρίου 2014) αναδημοσίευσή μας:

Άβατο, ημιφωτισμένο και ομιχλώδες το ιερό της «Πυθίας»

  • Σε δίωξη κατά «αγνώστων» θα καταλήξει το σκέλος των ρωσσικών πληροφοριών (FSB) για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή
  • Η ανάκριση για την διαρροή απορρήτων πληροφοριών από την ΕΥΠ προς τον Γ. Παπανδρέου μάλλον στοιχειοθετεί ευθύνες για τον Μιχάλη Καρχιμάκη και δύο στελέχη της Υπηρεσίας
  • Ο επίμονος ανακριτής κ. Φούκας τελικά μετατίθεται αλλά παίρνει μαζί του τον φάκελο της υποθέσεως…
  • Το θέμα των υποκλοπών στην Vodafone «σβήνει» μέσα στην αναγκαιότητα διατηρήσεως διαχρονικών συμμαχικών σχέσεων
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!20

Γράφει ο Γιώργος Τράγκας
Πηγή Περιοδικό Crash

Τελικά, δε πρόκειται να παραβιαστεί το «άβατο» του «ιερού» της «Πυθίας». Την πρόσβαση στα ενδότερα του «μαντείου» εμποδίζουν οι «σκιές» διακρατικών σχέσεων και κυβερνητικών συμφερόντων. Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις που αναφέρονται μέσα στις αναθυμιάσεις στο ημιφωτισμένο ιερό και στο άρωμα που αναδίδουν τα φύλλα της δάφνης είναι υπεράνω του νόμου και εντάσσονται στις ανέλεγκτες λειτουργίες κολοσσιαίων κυβερνητικών μηχανισμών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, στο τέλος δεν «ανοίγει μύτη», για να μην υπάρχουν ανεπιθύμητες πολιτικές και διπλωματικές παρενέργειες και να μην πλήττονται οι «διαχρονικές, φιλικές και συμμαχικές σχέσεις».

Οι «χρησμοί» της τακτικής ανακρίσεως για την γνωστή υπόθεση «Πυθία Ι» (Σχέδιο απόπειρας δολοφονίας Καραμανλή) αλλά και όλο το πλέγμα υποθέσεων γύρω από αυτήν (υποκλοπές Vodafone, διαρροή πληροφοριών από ΕΥΠ κ.α.) φαίνεται πως δεν θα ξεφύγουν από το, δυστυχώς, αναμενόμενο και πολύ παλαιό «ήξεις αφήξεις» της μεγάλης ιέρειας και μάντιδος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του επιμελούς, εντίμου και εργατικού ανακριτή Δ. Φούκα.

Τέτοιου είδους ζητήματα, που αγγίζουν «απαγορευμένες ζώνες» και φέρνουν την δικαιοσύνη μία ανάσα από τον υπόγειο κόσμο των μυστικών υπηρεσιών μεγάλων δυνάμεων και των εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας, οι «θεϊκές βουλές» του να παραμείνουν τα γεγονότα υποφωτισμένα από δισημίες, ερωτηματικά και μισές απαντήσεις είναι πάρα πολύ ισχυρές και ρίχνουν «μαύρο» στην προσμονή και στην ελπίδα ότι είναι δυνατόν να έρθει στο φως όλη η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Αν και οι προσδοκίες όλων είχαν αυξηθεί από την μεθοδικότητα του ανακριτή, αλλά και κύκλων της δικαιοσύνης, που δήλωναν αποφασισμένοι να φθάσουν «το μαχαίρι στο κόκκαλο», έγκυρες πληροφορίες μας, που παρακολουθούσαμε εδώ και πολύ καιρό την υπόθεση, δείχνουν πως τελικώς κάποιοι ιδιαίτερα σημαντικοί «παίκτες» και πρωταγωνιστές ίσως μείνουν στο απυρόβλητο, με αποφάσεις πέραν του… Ατλαντικού. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί στηρίζουν πάντα τα στελέχη των υπηρεσιών τους και δεν τα εγκαταλείπουν ποτέ και σε καμμία περίπτωση.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!21

Στα προηγούμενα τεύχη έχει γίνει λόγος για ένα πρόσωπο – κλειδί, τον Αμερικανό πράκτορα που φέρεται να σχετίζεται, από τα στοιχεία του ανακριτή, με την υπόθεση των υποκλοπών στην Vodafone. Για την ίδια υπόθεση υπήρξαν δημοσιεύματα της κας Γιάννας Παπαδάκου και του κ. Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα». Ειδικότερα, να θυμίσουμε ότι ο Αμερικανός υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ William B. εντοπίστηκε στην ανάκριση ως ο κύριος εμπλεκόμενος στο μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνημάτων ανωτάτων κυβερνητικών στελεχών. Ο δικηγόρος του (και νομικός σύμβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ) στην διάρκεια του καλοκαιριού ενημέρωσε τον ανακριτή κ. Φούκα ότι ο πελάτης του πρόκειται να προσέλθει και να συνεργαστεί με την ανάκριση, δίνοντας ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες. Επρόκειτο να έρθει τέλος Ιουλίου ή στην διάρκεια του Αυγούστου, αλλά τελικά ενημερώθηκε ο κ. Φούκας ότι οι προϊστάμενοί του (ο ίδιος φέρεται ότι είναι πλέον συνταξιούχος) άλλαξαν άποψη και του απηγόρευσαν, μέχρι στιγμής, να προσέλθει και να πει ο,τιδήποτε. Άλλωστε, όλα δείχνουν ότι έχει υπάρξει, μέσω της διπλωματικής οδού, συνεννόηση με την κυβέρνηση, ώστε να μην δημιουργεί «ακίδες» και τριβές αυτό το θέμα στις διμερείς σχέσεις, και μάλιστα, στενά συνεργαζομένων υπηρεσιών (ΕΥΠ – CIA).

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ανακριτής που χειρίζεται τις δύο σημαντικές υποθέσεις (υποκλοπές στην Vodafone, «Σχέδιο Πυθία Ι»), Δ. Φούκας, μετακινείται – μετατίθεται σε άλλον τομέα, εντός του χώρου της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Επειδή όμως οι δύο υποθέσεις δεν περατώθηκαν, ως προς το ανακριτικό τους σκέλος και απαιτείται ένα ακόμα χρονικό διάστημα τριών περίπου μηνών, απεφασίσθη ο κ. Φούκας να διατηρήσει τον χειρισμό τους, παράλληλα με τα άλλα καθήκοντά του και έως ότου να ολοκληρωθούν οι σχετικές ενέργειες και ανακριτικές πράξεις.

Η μετάθεση του κυρίου Φούκα, εν μέσω της υποθέσεως, για όποιους τυπικούς ή ουσιαστικούς λόγους και αν πραγματοποιήθηκε, είναι βέβαιο ότι δεν διευκολύνει το συγκεκριμένο ανακριτικό έργο, μιάς και συνοδεύεται από την ανάληψη επιπλέον φόρτου εργασίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μας, ο κ. Φούκας έχει καταλήξει από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία στον διαχωρισμό των υποθέσεων σε τρία ξεχωριστά τμήματα με ισάριθμα κατηγορητήρια.

Το σκέλος της έρευνας που αφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Vodafone φαίνεται να περιγράφει και να εντοπίζει ως δράστες προσωπικό της εδώ πρεσβείας των ΗΠΑ, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο WB, εναντίον του οποίου θα εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως, εφόσον βέβαια μέχρι τότε δεν θα έχει εμφανισθεί στον ανακριτή. Ο W.B. ανέβαλε την έλευσή του στην Ελλάδα και την επίσκεψή του στον ανακριτή, χωρίς να προβάλλει ουσιαστικούς και πειστικούς λόγους. Θεωρείται σίγουρο ότι επιθυμεί διακαώς να έχει την δυνατότητα να επισκέπτεται και να διαμένει στην Ελλάδα και γι αυτόν τον λόγο εξέφρασε την θετική διάθεσή του για «συνεργασία» με τον ανακριτή. Συγχρόνως, όμως, εκτιμάται ότι οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της CIA δεν θα επιτρέψουν ποτέ στον W.B. –όπως παγίως ενεργούν σε παρόμοιες περιπτώσεις- να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια, η οποία σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τους οποιουσδήποτε ισχυρισμούς και καταθέσεις του W.B. απέναντι στον ανακριτή, θα δημιουργήσει μεγάλο και ανεπιθύμητο θόρυβο σε όλους τους κόλπους της υπηρεσίας και φυσικά στα ΜΜΕ. Συνέπεια την οποία πάντοτε αποφεύγουν σοβαρές υπηρεσίες υπερδυνάμεων του μεγέθους της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Επομένως, ανεξαρτήτως των τελευταίων κινήσεων του ανακριτή, θα ακολουθήσει παρατεταμένη σιωπή σε αυτό το κομμάτι της υποθέσεως. Ενδεχομένως, και στα υπόλοιπα…

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!22

Η Πυθία στο… σκοτάδι

Όσον αφορά στο πολυσυζητημένο «Σχέδιο Πυθία Ι», ο κ. Φούκας φέρεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εντοπίσθηκε με σαφήνεια μία οργανωμένη προσπάθεια πιέσεως και ανατροπής της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή, η οποία ξεκίνησε από τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργικής του θητείας και άρχισε να εντείνεται από το 2007 και μετά. Πίσω από την συγκεκριμένη μεθοδευμένη προσπάθεια και γενικά από πολλές και αναμφισβήτητες ενέργειες αποσταθεροποιήσεως της χώρας, υπήρχαν σίγουρα δράστες, τους οποίους όμως η δικαστική έρευνα δεν κατάφερε να αποκαλύψει και να τους συγκεκριμενοποιήσει, γι΄ αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα ασκηθεί ανάλογη δίωξη κατά αγνώστων.

Παρά λοιπός τις ενδείξεις αλλά και την αποκάλυψη σε συνέντευξη του δημοσιόγράφου και ερευνητή – αναλυτή Τιερί Μεϊσάν (σύμφωνα με δημοσίευμα της κ. Γ. Παπαδάκου), σε τηλεοπτικό σταθμό του εξωτερικού, της πληροφορίας που προέρχεται από συνεργάτη του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, που αναφέρει ότι το 2008 η CIA είχε οργανώσει στην χώρα μας ομάδα Κοσοβάρων, που προκαλούσε βανδαλισμούς σε ελληνικές πόλεις, φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να υφανθεί ο ιστός αποδείξεων, που θα έφερναν κάποιους ενώπιον της Δικαιοσύνης. Πάντως, οι αρμόδιοι δικαστές υπέβαλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ και ζητούν να πληροφορηθούν αν έχουν εντοπιστεί στοιχεία για τον ταραγμένο Δεκέμβριο του 2008 που κάηκε η πρωτεύουσα.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!23

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Παπαδάκου στο «Βήμα», η δικογραφία βρίθει ζοφερών λεπτομερειών και επεκτείνεται σε άλλα πρόσωπα και παραβάσεις, που, μεταξύ άλλων, αφορούν στην οικονομική ενίσχυση ενόπλων ομάδων στην Αφρική με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε διπλωμάτες που κρύβονται πίσω από κυκλοφορία μαύρου χρήματος, μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων στην χώρα μας, αλλά και «καρφώματα» σε εξωθεσμικούς παράγοντες ανωτάτου κυβερνητικού παράγοντα. Απότοκο αυτής της παράπλευρης έρευνας είναι ότι θα ασκηθούν διώξεις εναντίον δύο «υψηλών» προσώπων για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, σχετικά με μπίζνες οι οποίες είχαν ως επίκεντρο το κέρδος, αλλά σε αυτές εμπλέκονταν και πρώην στελέχη μυστικών υπηρεσιών, όπως της Ισραηλινής Μοσάντ.

Σύμφωνα με πηγές μας, τον τελευταίο καιρό ο κ. Φούκας κάλεσε για συμπληρωματικές καταθέσεις δύο πολιτικά πρόσωπα και τρία πρώην στελέχη της ΕΥΠ.

Οι καταθέσεις των στελεχών της ΕΥΠ

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις πρώην στελεχών της ΕΥΠ, και σχετικά με την διαρροή των άκρως απόρρητων και ειδικού χειρισμού εγγράφων – μηνιαίων αναφορών της ΕΥΠ, που είχαν αποδέκτη τον πρωθυπουργό και αντίγραφα των οποίων φέρονται να παραδίδονται, στο χρονικό διάστημα 2005 – 2006, από συγκεκριμένους υπαλλήλους της ΕΥΠ στον Μιχάλη Καρχιμάκη και στην συνέχεια να καταλήγουν στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Γιώργο Παπανδρέου και ενδεχομένως στην αμερικανική πρεσβεία, η έρευνα φέρεται να καταλήγει σε κάποιες ενδείξεις ενοχής των συγκεκριμένων προσώπων και ως εκ τούτου η υπόθεση –διαχωριζόμενη από εκείνες της Vodafone και του «Πυθία Ι»- είναι πιθανόν να οδηγηθεί στο ακροατήριο.

Για τις υποκλοπές στην Vodafone

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ένας από τους τελευταίους μάρτυρες, στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών, κατέθεσε μεταξύ άλλων στον κ. Φούκα τα εξής:

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!24

«Αυτό που πρέπει να επισημάνω και να τονίσω ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι η Vodafone δεν εκτέλεσε πλήρως τις σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες για παροχή συγκεκριμένων τηλεφωνικών στοιχείων, στο πλαίσιο της μυστικής έρευνας που διενεργούσε η ΕΥΠ, το έτος 2005, με εντολή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξεως.
Τα στοιχεία που δεν διεβίβασε στην ΕΥΠ ήταν ελάχιστα, αλλά πολύ καθοριστικά για την πορεία – εξέλιξη της όλης έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας θα ήταν, πιθανότατα, ακριβώς όμοια με αυτά που φαίνεται να αποφέρει και να αποκαλύπτει η σημερινή δικαστική έρευνα.
Το εντυπωσιακό στοιχείο –συνεχίζει ο μάρτυρας- στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ουδέποτε ζητήθηκαν εξηγήσεις ή εγκαλέστηκε η Vodafone γι΄ αυτή την καθοριστική της παράλειψη να ανταποκριθεί στις σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες».

Για το «Σχέδιο Πυθία Ι»

Στο σχετικό με το «Πυθία Ι» απόσπασμα της καταθέσεώς του, ένας εκ των στελεχών της ΕΥΠ, δίνει έναν αναλυτικό απολογισμό της υποθέσεως, συνοδευόμενο από μία ευρύτερη αναλυτική προσέγγιση των γεγονότων εκείνης της περιόδου, αλλά και των πολιτικών τους προεκτάσεων.

«Οι πληροφορίες που περιέχονται στα δύο Ειδικά Δελτία Πληροφοριών της ΕΥΠ, με κύριο αποδέκτη τον πρωθυπουργό, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2009, προέρχονται από πηγή της Υπηρεσίας και είχε προέλευση τους κόλπους της ρωσσικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας και Εσωτερικής Ασφαλείας FSB, χωρίς ποτέ να αναφερθεί ή να συζητηθεί οτιδήποτε σχετικό μέσω του διαύλου συνεργασίας μεταξύ των δύο Υπηρεσιών (ΕΥΠ και FSB).
Οι μέχρι τότε πληροφορίες της συγκεκριμένης πηγής αναφέρονταν σε ενεργειακά θέματα, μερικές από τις οποίες αξιολογήθηκαν ως πολύ ενδιαφέρουσες και διαβιβάσθηκαν στο υπουργείο Αναπτύξεως.
Το είδος και η ποιοτική αξία αυτών των πληροφοριών προκάλεσαν το ενδιαφέρον και την περιέργεια των αναλυτών της ΕΥΠ γύρω από την προέλευσή τους. Έτσι η πηγή πείσθηκε και απεκάλυψε στον χειριστή της ότι αυτές προέρχονταν από στελέχη της FSB, με τα οποία διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις πρώην συνάδελφός τους, που ήταν εκείνος από τον οποίο η πηγή αντλούσε τις πληροφορίες».

Ο μάρτυρας συνεχίζει περιγράφοντας τους χειρισμούς που έγιναν στην συνέχεια.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!25

«Μετά από αυτή την αποκάλυψη και την διαπίστωση των ιδιαιτέρων δυνατοτήτων πληροφορήσεως, μέσω της συγκεκριμένης προελεύσεως και διαδρομής, δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις στην πηγή για προσπάθειες συλλογής πληροφοριών, που θα είχαν σχέση με τρομοκρατικές ενέργειες και οργανώσεις, με δεδομένο στοιχείο τις ξεχωριστές πληροφοριακές δυνατότητες της FSB επί του συγκεκριμένου αντικειμένου.
Η πηγή ενήργησε προς αυτή την κατεύθυνση και σε σύντομο σχετικά χρόνο μας εγνώρισε τις πληροφορίες που περιέχοντο στα δύο συγκεκριμένα Δελτία Πληροφοριών της ΕΥΠ και ανεφέροντο σε σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού και σε οργανωμένη προσπάθεια αποσταθεροποιήσεως της χώρας. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες διεβιβάσθησαν στο σύνολό τους στον τότε πρωθυπουργό και κοινοποιήθηκαν στον υπουργό Εσωτερικών, συνοδευόμενες από επισημάνσεις, σχόλια και επιφυλάξεις της Υπηρεσίας.
Όπως ήταν φυσικό, από πλευράς της ΕΥΠ ασκήθηκε στην συνέχεια μία πίεση στην πηγή να συλλέξει περισσότερες σχετικές πληροφορίες. Παρά την προσπάθειά της, όμως, ουδέν πρόσθετο στοιχείο περιήλθε μέχρι την αποχώρησή μου από την ΕΥΠ».

Σχετικά με το ζήτημα αξιοπιστίας της συγκεκριμένης πηγής, ο μάρτυρας καταθέτει τα εξής:

«Από την ίδια πηγή πάντως περιήλθαν πολλές πληροφορίες που ανεφέροντο στην απειλή της τρομοκρατίας και στην εθνική μας ασφάλεια, μερικές από τις οποίες αξιολογήθηκαν ως πολύ σημαντικές, ενώ κάποιες απεδείχθησαν και εξαιρετικά ακριβείς. Λόγω της δεσμεύσεώς μου στο απόρρητο, δεν μπορώ να επεκταθώ και να αναφέρω συγκεκριμένα στοιχεία και λεπτομέρειες που θα επιβεβαίωναν αυτούς τους ισχυρισμούς.
Μπορεί όμως να αναφερθώ στα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, όπως στην πληροφορία για αναμενόμενη κινητικότητα των Τούρκων στις περιοχές γύρω από τις νήσους Καστελλόριζο και Ρω, που θα αποσκοπούσε στην πρόκληση επεισοδίου, εξέλιξη που θα εξυπηρετούσε την τακτική τους για αμφισβήτηση της κυριότητας ελληνικών νησίδων. Η συγκεκριμένη πληροφορία περιήλθε στην ΕΥΠ αρχές Ιουνίου 2009 και αφού αξιολογήθηκε αναλόγως, διεβιβάσθη στην τότε υπουργό Εξωτερικών και στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με αποτέλεσμα να ληφθούν εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα από την ελληνική πλευρά, ενώ οι τουρκικές προκλήσεις στις δύο περιοχές άρχισαν να εκδηλώνονται λίγες ημέρες αργότερα.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!26

Ακόμα –συνεχίζει ο μάρτυρας- μπορώ να παραπέμψω στην δημοσιευθείσα πληροφορία και αναφορά της πηγής στο Χαλάνδρι ως μέρους αποκρύψεως τρομοκρατών, περιοχή στην οποία εντοπίσθηκε λίγους μήνες αργότερα η πρώτη και η πλέον σημαντική και καθοριστική για την μετέπειτα πορεία των ερευνών, γιάφκα της οργανώσεως «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Η αξιοπιστία της συγκεκριμένης πηγής και οι παρεχόμενες από αυτήν πληροφορίες δεν μπορούσαν φυσικά στην αρχή να αξιολογηθούν, αλλά στην συνέχεια απεδείχθη η ακρίβειά τους, με αποτέλεσμα από κάποιο σημείο και μετά να χαρακτηρίζονται και να θεωρούνται ως σημαντικές και προερχόμενες από λίαν αξιόπιστη πηγή, ως αρκετά ενδιαφέρουσα, φροντίζοντας προσωπικά ο ίδιος τον πλήρη φάκελο, τον οποίο και παρέδωσα στον αντικαταστάτη μου».

Το στέλεχος της ΕΥΠ στην συνέχεια της καταθέσεώς του στον κ. Φούκα, συνδέει τα ειδικά στοιχεία με το γενικότερο πλαίσιο.

«Γενικά, πολλές από τις περιεχόμενες στα δύο δημοσιευθέντα συγκεκριμένα έγγραφα πληροφορίες και εκτιμήσεις επιβεβαιώνονται μέσα από τις αποκαλύψεις του wikileaks και τις συνεχείς εξελίξεις, καθώς και από τα γεγονότα, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την προβλεφθείσα κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.
Πιο αναλυτικά, λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα στοιχεία, εκτιμώ ότι το «Σχέδιο Πυθία Ι» σχετίζεται απόλυτα με το βέτο της ελληνικής κυβερνήσεως στο Βουκουρέστι, τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το πρόγραμμα visa – waiver, τα τηλεγραφήματα του εδώ πρέσβεως των ΗΠΑ Σπέκχαρντ για οργανωμένες προσπάθειες των Αμερικανών να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες Ελλάδας – Ρωσσίας, η αγωνία του ίδιου πρέσβεως για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2009 και η έντονη επιθυμία για την νίκη του Γιώργου Παπανδρέου, οι ωμές και εκτός προβλεπομένων αρμοδιοτήτων παρεμβάσεις του προξενείου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, σε θέματα μειονοτικής πολιτικής και οι αιφνιδίως εμφανισθείσες αποκαλύψεις για το δήθεν σκάνδαλο του Βατοπεδίου».

Πιο κάτω, σε άλλο απόσπασμα της καταθέσεώς του αναφέρει τα εξής, συνδέοντας μία σειρά γεγονότων που έγιναν επίσης στην περίοδο διακυβερνήσεως της χώρας από τον Καραμανλή.

«Επίσης, είναι πολύ πιθανό να σχετίζονται με την όλη υπόθεση  το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Vodafone, η ουσιαστικά αρνητική θέση της ελληνικής κυβερνήσεως στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, η πτώση του Σινούκ και ο θάνατος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, στην πτήση του για το Άγιον Όρος και εφόσον, δεν αποδεικνύεται ως ατύχημα, οι αναφορές του Αμερικανού πρέσβεως Ρις για ανάγκη αντικαταστάσεως του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου από τον Θεόφιλο, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη κρίση στην ελληνική εκκλησία, οι προφανώς σχεδιασμένες, χρονικά επιλεγμένες και ταυτοχρόνως εκδηλωθείσες πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, τα εκτεταμένα επεισόδια που ακολούθησαν την δολοφονία του νεαρού Γρηγορόπουλου, οι μετέπειτα επιθέσεις της οργανώσεως «Επαναστατικός Αγώνας» και η εμφάνιση της δολοφονικής οργανώσεως «Σέχτα Επαναστατών».

Στο επόμενο μέρος της καταθέσεώς του, ο μάρτυρας – στέλεχος της ΕΥΠ αναφέρεται στην έκρηξη βόμβας στην ΚΕΔ.

«Σχετικό και πολύ σημαντικό στοιχείο για την όλη υπόθεση θεωρώ την έκρηξη βόμβας κοντά στα γραφεία της ΚΕΔ τις βραδυνές ώρες της 19/3/2009 και στην γωνία των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Κόνιαρη, που ενεργοποιήθηκε με τηλεχειριστήριο, δηλαδή σε επιλεγμένο με ακρίβεια χρόνο, χωρίς να προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Η τοποθέτηση της βόμβας στο συγκεκριμένο σημείο έχει ξεχωριστή σημασία επειδή στην οδό Κόνιαρη εξέρχονταν προς την Λ. Αλεξάνδρας ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του όταν επέστρεφε στην κατοικία του κατά τις βραδυνές κυρίως ώρες. Εκείνο το βράδυ, όμως, ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του είναι λογικό να μη διήλθαν από το σημείο τοποθετήσεως και εκρήξεως της βόμβας, αφού θα είχαν αλλάξει πλέον όλα τα δρομολόγιά τους, τα οποία ασφαλώς και θα ήταν πάντοτε διαφορετικά, μετά τις σχετικές πληροφορίες και τις συστάσεις της Υπηρεσίας για την ασφάλεια του πρωθυπουργού, που περιέχονται στο Ειδικό Δελτίο Πληροφοριών του Φεβρουαρίου 2009.
Μία λογική εκδοχή θα μπορούσε να θεωρηθεί η πιθανότητα να προκλήθηκε η έκρηξη όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν ότι δεν θα διέρχετο εκείνο το βράδυ από εκεί η πομπή του πρωθυπουργού και η όποια παραμονή τους εκεί θα εγκυμονούσε κινδύνους για τους ιδίους, ενώ αποκλείεται η περίπτωση να ματαίωναν την ενέργειά τους, προσεγγίζοντας τον χώρο και παίρνοντας από εκεί την βόμβα χωρίς να την πυροδοτήσουν.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ευθύνη τοποθετήσεως της βόμβας εκεί ανέλαβε η καθ’ όλα περίεργη και νεφελώδης οργάνωση «Λαϊκή Θέληση», η οποία με καθυστέρηση πέντε(!) ετών ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στα δικαστήρια της Λάρισας τον Μάιο του 2004 –παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων- προκαλώντας αναστάτωση στην όλη προετοιμασία για την ασφαλή τέλεση των Αγώνων. Η ίδια οργάνωση ανέλαβε και τις βομβιστικές επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Siemens και της Bayer τον Ιούνιο του 2008, στα γραφεία της ΟΚΕ τον Αύγουστο του 2008, στα γραφεία του Γ. Τρεπεκλή τον Μάιο του 2009 και στο πολιτικό γραφείο του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, τον Φεβρουάριο του 2010. Η ταυτότητα της συγκεκριμένης οργανώσεως και των μελών της δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί».

Μέρος της κατάθεσής του αναφέρεται και στην διαρροή εγγράφων.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!27

«Τέλος, θα αναφέρω ως πολύ σοβαρά και αποκαλυπτικά στοιχεία, που βεβαίως μπορούν να συσχετισθούν με το «Σχέδιο Πυθία Ι», τα καταγγελθέντα από την υπάλληλο και στέλεχος της ΕΥΠ Ευγενία Λεβογιάννη για διαρροή – παράδοση αντιγράφων των ειδικής διαβαθμίσεως και εξαιρετικής ευαισθησίας ημερησίων και μηνιαίων αναφορών της ΕΥΠ προς τον πρωθυπουργό, από υπαλλήλους της Υπηρεσίας στον Μιχάλη Καρχιμάκη, με τελικό αποδέκτη τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Γιώργο Παπανδρέου και ενδεχομένως την αμερικανική πρεσβεία».

Ο μάρτυρας κλείνει την κατάθεσή του, αξιολογώντας τις ίδιες τις δύο υποθέσεις.

«Γενικά αξιολογώ και χαρακτηρίζω τις δύο υποθέσεις εξαιρετικής σπουδαιότητας, ευαισθησίας και μείζονος εθνικής σημασίας θέματα, με πολλαπλές σκοτεινές πτυχές, μεθοδεύσεις και προεκτάσεις. Για τους λόγους αυτούς θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξέταση και τη διερεύνησή τους».

Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία είναι πλέον ανάμεσα στην ογκωδέστατη δικογραφία της μεγάλης προσπάθειας του ανακριτή Δ. Φούκα, που ομολογουμένως καταπιάστηκε με μία από τις δυσκολότερες υποθέσεις των τελευταίων χρόνων.
Αναζητώντας απαντήσεις, ο ανακριτής έφτασε να κοιτάξει επάνω από μία «όζουσα» πραγματικότητα και την θάλασσα παρανομιών διαφόρων, που για τα δικά τους συμφέροντα έπληξαν το εθνικό ή το δημόσιο συμφέρον της χώρας μας.
Στην γενναία προσπάθειά του να αποδώσει συγκεκριμένες ευθύνες και να καταλήξει σε εμπεριστατωμένα κατηγορητήρια, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες υποθέσεις, η «Πυθία Ι», σε μοιραία αναλογία με το όνομά της, κρατάει προς το παρόν τις δισημίες και τα μυστικά της και ίσως να μην μας αφήσει να μπούμε στο «ιερό» ούτε των πραγματικών γεγονότων της δέουσας τιμωρίας των ενόχων.

Ήδη βέβαια από το καλοκαίρι του 2014 ο Γ. Τράγκας πάλι από το “Crash” προειδοποιούσε για τις «τρικλοποδιές» και τα «εμπόδια» που προσπαθούσε να βάλει το «σύστημα» των συμφοιτητών της Βοστώνης, Γ. Παπανδρέου – Αντ. Σαμαρά, που είχαν στήσει στην ΕΥΠ και όχι μόνο, στην έρευνα της Δικαιοσύνης…
Ιδού το άκρως αποκαλυπτικό άρθρο – ρεπορτάζ του Γ. Τράγκα που αναδημοσιεύσαμε στις 27 Ιουνίου 2014.

Ο υπόγειος πόλεμος Σαμαρά κατά Καραμανλή

  • Το Μαξίμου μπλοκάρει την έρευνα του ανακριτή για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού και τις υποκλοπές στην Vodafone
  • Με εντολή Σαμαρά η ΕΥΠ μπλοκάρει την δικαστική έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή και τις υποκλοπές της Vodafone
  • Δεν δίνουν στον ανακριτή ούτε τα μηνιαία δελτία πληροφοριών της ΕΥΠ που έπαιρνε ο Καραμανλής
  • Ποιοι φοβούνται τον χρησμό της «Πυθίας»

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!28Του Γιώργου Τράγκα

Ποιος φοβάται τον χρησμό της «Πυθίας»; Όχι εκείνης στο Μαντείο των Δελφών, που προέβλεπε μέσα σε καπνούς και ατμούς από ειδικά φύλλα.
Ποιοι φοβούνται την υπόθεση «Πυθία Ι – Vodafone» που ερευνά ο επίμονος και διεισδυτικός ανακριτής κ. Δημήτρης Φούκας;
Ποιοι δεν θέλουν να φθάσει σε διώξεις για κατασκοπεία σε βάρος της χώρας και για συνωμοσία εις βάρος της κυβερνήσεως του Κώστα Καραμανλή;
Ποιοι παίρνουν μέτρα για να μην υπάρξει περισσότερο φως ή διώξεις κατά προσώπων που έχουν πολύχρονες σχέσεις πολλών επιπέδων με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά, όπως με τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς (Άλεξ Ρόντος, Άρης Καρατζάς): Δηλαδή αυτό που λέμε με τον παράλληλο κόσμο των κυβερνητικών και των μυστικών υπηρεσιών ξένων κέντρων αποφάσεων.

Σίγουρα, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες μας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (προφανώς πιεζόμενος ασφυκτικά από Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ ή φοβούμενος αποκαλύψεις για την υπονόμευση της κυβερνήσεως Καραμανλή και τις υποκλοπές της Vodafone) δεν θέλει να προχωρήσει η δικαστική έρευνα, γιατί βγαίνουν διάφορα στοιχεία εις βάρος φίλων του (Άρης Καρατζάς, Σταύρος Παπασταύρου), αλλά και προσώπων που έχουν σχέση με τους Αμερικανούς και τον Γιώργο Παπανδρέου (Ρόντος και άλλοι). Έτσι έχει δώσει οδηγίες στον έμπιστο σημερινό διοικητή της ΕΥΠ, κ. Δραβίλλα, να μπλοκάρει ή να επιβραδύνει όπου μπορεί το έργο του ανακριτή κ. Φούκα, επικαλούμενος φυσικά λόγους εθνικής ασφαλείας!

Δραστική παρέμβαση όμως φαίνεται ότι κάνει πλέον και η αμερικανική πλευρά, αφού έδωσε «πράσινο φως» στον συνταξιούχο(;) πρώην(;) ικανότατο πράκτορά της William B.B. (δεξί χέρι επί σειρά ετών πολλών σταθμαρχών του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα) να έρθει να καταθέσει και να τεθεί στην διάθεση της ανακρίσεως για τις υποκλοπές με τα καρτοκινητά – σκιές από το λογισμικό της Vodafone! Αυτή η εξέλιξη δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για μία υπόθεση που ανεβαίνει θερμοκρασιακά και αναβλύζει λάβα σαν τα ηφαίστεια πριν από μεγάλη έκρηξη…

Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτού του είδους τις υποθέσεις ο εσωτερικός κανονισμός της CIA απαγορεύει σε «αυθόρμητες προσελεύσεις» είτε εν ενεργεία είτε συνταξιούχων στελεχών της υπηρεσίας. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κάποιος ότι υπάρχει πλήρης καθοδήγηση, σχεδιασμός των «ορίων συνεργασίας» με τον ανακριτή και ασφαλώς εγγυήσεις από την πλευρά του Μαξίμου ότι «δεν θα ανοίξει… μύτη» και θα είναι «αβλαβής η διέλευση» του πράκτορα από το ανακριτικό γραφείο.

Από την άλλη πλευρά, ο ανακριτής της υποθέσεως κ. Φούκας (αν και επίμονος, ψύχραιμος και διεισδυτικός), φαίνεται ότι περνάει ένα από τα χειρότερα επαγγελματικά καλοκαίρια της σταδιοδρομίας του. Θα έλεγα έναν εφιάλτη, αφού τα πρόσωπα που ανακατεύονται σε αυτή την υπόθεση –θρίλερ έχουν σχέση με κυβερνήσεις και μυστικές υπηρεσίες. Σκεφθείτε ότι στην υπόθεση είναι ανακατεμένοι οι Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Ρόντος, Καρατζάς, Παπασταύρου, Καρχιμάκης, μία σειρά από στελέχη της ΕΥΠ, πράκτορες της CIA και πολλοί άλλοι που εμπλέκονται σε αυτό το γαϊτανάκι κατασκοπείας. Έτσι ο ανακριτής συναντάει στο έργο του και εμπόδια που προκύπτουν από τις σχέσεις Αθήνας με την Ουάσινγκτον.

Με εντολές, λοιπόν, που προέρχονται από το Μαξίμου, δεν είναι λίγα τα «όχι» που παίρνει από την ΕΥΠ την ώρα που ζητάει στοιχεία για να διασταυρώσει, να προωθήσει και να επεκτείνει την έρευνά του. Όπως φαίνεται, οι πληροφορίες για απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή, για τον ενεργειακό πόλεμο Ουάσινγκτον – Μόσχας που υπονόμευσε την κυβέρνησή του και για τις υποκλοπές από τη Vodafone, έχουν στην κυριολεξία θερμοκρασία υψικαμίνου! Άλλωστε, μαθαίνουμε ότι, με αφορμή τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Crash, πέφτουν συνεχώς κεφάλια τον τελευταίο καιρό στους επάνω ορόφους του ουρανοξύστη Προστασίας του Πολίτη. Στον 14ο και 15ο όροφο, εκεί που είναι τα «αυτιά» της υπηρεσίας (Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπείας – Αντιτρομοκρατίας).

Οι εξελίξεις τις τελευταίες εβδομάδες στην υπόθεση «Πυθία Ι – Vodafone» πήραν την μορφή ενός συγκλονιστικού πολιτικο-κατασκοπευτικού θρίλερ.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!29

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο ανακριτής απαιτούσε ουσιαστική συνδρομή από την ΕΥΠ και ζητούσε να του δώσουν τον φάκελο του William B.B., που περιέχει μία καθαρή φωτογραφία του και ένα πλήθος στοιχείων για την δράση του στην Ελλάδα. Χρειαζόταν αυτή την φωτογραφία για να κάνει καλλίτερα την δουλειά του με μία λίστα μαρτύρων, γιατί το υπουργείο Εξωτερικών του έχει διαβιβάσει μία σχετικά κακή φωτογραφία. Προφανώς με εντολή Μαξίμου, η ΕΥΠ αρνήθηκε να του παράσχει τον φάκελο με τη φωτογραφία. Την ίδια ώρα εκδηλώθηκε εντονότατη αμερικανική διπλωματική παρέμβαση.

Ο ανακριτής της υποθέσεως «Πυθία Ι – Vodafone» εδέχθη ένα τηλεφώνημα – κεραυνό από τον γνωστό δικηγόρο Ηλία Αναγνωστόπουλο, που εκπροσωπούσε την οικογένεια του δολοφονημένου Βρετανού διπλωμάτη Σόντερς στην δίκη των μελών της 17 Νοέμβρη. «Εκπροσωπώ» είπε στον κ. Φούκα, «τον Αμερικανό υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας William B.B. που φέρεται να έχει πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση των υποκλοπών από την Vodafone, σε βάρος της κυβερνήσεως Καραμανλή. Πρέπει να σας συναντήσω, διότι επιθυμεί να έλθει στο γραφείο σας, να συνεργαστεί και να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση».

Ο ανακριτής που γνώριζε ότι ο κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος έχει αναλάβει υποθέσεις τόσο της αμερικανικής όσο και της βρετανικής πρεσβείας, του έδωσε αμέσως ραντεβού αφού η υπόθεση της αναμείξεως του στελέχους της CIA στην δικογραφία του έχει φθάσει πλέον σε εκρηκτικά επίπεδα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει παρέμβαση του ιδίου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς την διοίκηση της ΕΥΠ, αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, ο οποίος έχει «αποκαταστήσει συχνή επικοινωνία» με τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Ας μην ξεχνάμε ότι η ανακριτική έρευνα αφορά στις πληροφορίες από τις ρωσσικές μυστικές υπηρεσίες για απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, την υπονόμευση της κυεέρνήσεώς του λόγω του ενεργειακού πολέμου ΗΠΑ – Ρωσσίας και το δίκτυο υποκλοπών Vodafone, για το οποίο υπάρχει μία σειρά στοιχείων και καταθέσεων ότι πρωταγωνίστησε ο William B.B.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο συνταξιοδοτημένος πλέον πρώην αξιωματούχος της CIA έχει ελληνικές ρίζες και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Δημοσιεύματα στο διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι εμφανιζόταν στην Κάρπαθο ως «Βασιλειάδης» και είχε σπίτι στο νησί.

Ο κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος επισκέφθηκε τον κ. Φούκα και του είπε ότι «ο Αμερικανός πράκτορας έχει πρόθεση να μιλήσει. Δεν είναι εδώ στην Ελλάδα», συνέχισε «αλλά θα θέλαμε να ορίσετε έναν χρόνο να προσέλθει να καταθέσει και να συνεργασθεί μαζί σας. Αυτό μπορεί να γίνει εντός του μηνός Ιουνίου ή στις αρχές του Ιουλίου. Θα προτιμούσε, βέβαια, να καταθέσει ως μάρτυρας και να συνεργαστεί με την ελληνική δικαιοσύνη και όχι σαν κατηγορούμενος».

Δηλαδή, ζητήθηκε από τον κ. Φούκα (όπως έγινε αρχικά και με τον Ρόντο και τον Καρατζά) να καταθέσει άτυπα και προφανώς «να πει όσα πρέπει να πει» κατ’ εντολή και με οδηγίες του Λάνγκλεϊ, της κεντρικής διοικήσρβς της CIA. Άλλωστε ως αξιωματούχος της CIA ήταν υπάλληλος αμερικανικής κυβερνητικής υπηρεσίας και προφανώς υπάρχουν εγγυήσεις λόγω διακρατικών σχέσεων ότι δεν θα υπάρξει δίωξή του.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και αλλού, έχουν υπάρξει παρόμοιες εντονότατες διπλωματικές παρεμβάσεις.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Υπάρχει μία δικαστική έρευνα που πρέπει να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα. Ή θα ασκηθούν διώξεις ή θα πάει στο αρχείο.

Στους φακέλους όμως του κ. Φούκα υπάρχει πλήθος στοιχείων, όχι μόνο για τον William B.B., που υπηρέτησε πολλά έτη στην Αθήνα και είναι γνωστός σε μία λίστα στελεχών της ΕΥΠ, με τα οποία ήρθε σε επαφή ή πήρε μέρος σε κοινές ελληνοαμερικανικές επιχειρήσεις. Όπως υπάρχει και πλήθος στοιχείων και λεπτομερειών, για το πώς έφθασαν οι ελληνικές αρχές, ερευνώντας τις υποκλοπές, στο πρόσωπό του.

Τι γνωρίζει η ανάκριση και η ΕΥΠ για τον William B.B.

Ο ανακριτής τους τελευταίους μήνες, παρά τα εμπόδια και τα αλλεπάλληλα «όχι» που παίρνει από την ΕΥΠ, έχει συγκεντρώσει εντυπωσιακά ευρήματα για εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων, στοιχεία που θεωρούνται ικανά να οδηγήσουν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις και να απαγγελθούν σοβαρότατες κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδος. Εντός των επισήμων καταθέσεων, έχει πάρει μία σειρά από άτυπες καταθέσεις από στελέχη της ΕΥΠ που γνώριζαν τον Αμερικανό. Έχει στα χέρια του επεξεργασμένο υλικό υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά και σκληρών δίσκων PC (Καρατζάς).

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!30

Σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Δ. Φούκας, οι δύο μεγάλες Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ, CIA και NSA, φέρονται ότι οργάνωσαν και πραγματοποίησαν τις υποκλοπές στην Vodafone. Η εμπλοκή της εδώ πρεσβείας των ΗΠΑ προκύπτει μέσα από τους συσχετισμούς τηλεφωνικών συνδέσεων και τηλεφωνικών συσκευών, που χρησιμοποιήθηκαν για να στηθεί και να λειτουργήσει το σύστημα υποκλοπών, αλλά και από κάποιες άλλες που συσχετίσθηκαν («μολύνθηκαν») με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με αυτές και οι οποίες οδήγησαν στην αποκάλυψη της πρεσβείας και στην ενεργό σχετική συμμετοχή του William B.B.

Το καυτό ερώτημα που προκύπτει στο σημείο αυτό είναι με ποιον τρόπο η ανάκριση δένει και αποδεικνύεται η εμπλοκή του William B.B. στην όλη υπόθεση. Αυτή, λοιπόν, αποδεικνύεται ή τουλάχιστον φαίνεται να αποκαλύπτεται μέσα από την έρευνα, την ανάλυση των τηλεφωνικών στοιχείων και τις πληροφορίες που περιέχονται στον σχετικό φάκελλο ή είναι σε γνώση του ανακριτή Δ. Φούκα και μπορούν να καταγραφούν ως ακολούθως:
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!31

  • • Με βάση τα περιεχόμενα του πορίσματος του εισαγγελέα Δ. Δασούλα, ο ανακριτής Δ. Φούκας προχώρησε σε μία σειρά μεθοδικών ερευνών και ενεργειών, με αποτέλεσμα να εντοπισθεί η διαμονή και τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας του «Μάρκου Πέτρου», ο οποίος φέρεται να αγόρασε τρεις τηλεφωνικές συνδέσεις και συσκευές, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στα 14 τηλέφωνα – σκιές, που χρησιμοποιήθηκαν για την υποκλοπή και καταγραφή των συνομιλιών στο δίκτυο της Vodafone. Συγκεκριμένα, ο «Μάρκος Πέτρου» αγόρασε στις 8/6/2004 από το κατάστημα του Κέντρου Κινητής Τηλεφωνίας ΑΕΕΕ (Ακτή Μιαούλη 31) στον Πειραιά, τις τρεις τηλεφωνικές συνδέσεις (καρτοκινητή – σκιές) με αριθμό 6945530580, 6945732311 και 69445738467, καθώς και τις αντίστοιχες τηλεφωνικές συσκευές με IMEI 35198900267105, 35195400918999 και 35192700186109. Μαζί με αυτά, το ίδιο πρόσωπο («Μάρκος Πέτρου») αγόρασε ακόμα μία (ανώνυμη) τηλεφωνική σύνδεση με αριθμό 6942977822 και μία τηλεφωνική συσκευή με ΙΜΕΙ 35198300382078-6.
    Τόσο η τελευταία – τετάρτη τηλεφωνική σύνδεση όσο και η αντίστοιχη τελευταία συσκευή χρησιμοποιήθηκαν και συνδυάστηκε η χρήση τους με άλλες τηλεφωνικές συνδέσεις και συσκευές (αλλαγή καρτών SIM και συσκευών), οι οποίες φέρονταν να ανήκουν σε πρόσωπο ή γενικά σε πρόσωπα στην εδώ πρεσβεία των ΗΠΑ και στην ταχυδρομική διεύθυνση Βασ. Σοφίας 91. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι η Vodafone απέκρυψε και δεν γνώρισε τα συγκεκριμένα καθοριστικά για την όλη πορεία των ερευνών στοιχεία της τετάρτης τηλεφωνικής συνδέσεως και συσκευής, στην ΕΥΠ, όταν αυτή διεξήγαγε την πρώτη έρευνά της, χωρίς ποτέ να εγκληθεί η συγκεκριμένη τηλεφωνική εταιρεία για άρνηση εκτελέσεως εισαγγελικής παραγγελίας – διατάξεως. Αυτές, λοιπόν, οι αλλαγές σε τηλεφωνικές συνδέσεις (κάρτες SIM) και τηλεφωνικές συσκευές, καθώς και οι μέσω αυτών των αλλαγών αποκαλυπτικές κλήσεις και επαφές τους με την εδώ πρεσβεία και με την πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, αποδίδονται είτε σε επιπολαιότητα είτε σε λανθασμένες κινήσεις κάτω από τις πιέσεις και την στιγμιαία φόρτιση και σύγχυση του κάθε χειριστή, είτε ακόμα σε υποτίμηση των δυνατοτήτων μίας σχολαστικής και σε βάθος έρευνας.
    Μέσα από αυτούς τους πολλούς συνδυασμούς κλήσεων και χρήσεων τηλεφωνικών συνδέσεων – συσκευών, εντοπίστηκε η διεύθυνση κατοικίας του «Μάρκου Πέτρου» στο Ψυχικό και απεκαλύφθησαν τα πραγματικά του στοιχεία, τα οποία αντιστοιχούν και ταυτίζονται με εκείνα του William B.B. για τον οποίο ανευρέθησαν και σχετικές φωτοτυπίες φωτογραφιών του από την Διεύθυνση Εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών και όχι από την ΕΥΠ, η οποία αρνήθηκε την διαβίβαση των σχετικών στοιχείων στον ανακριτή, επικαλούμενη λόγους τηρήσεως του απορρήτου!
  • Σύμφωνα με όσα ανεφέρθησαν ή κατετέθησαν στον ανακριτή Δ. Φούκα από υπάλληλο ή υπαλλήλους του συγκεκριμένου Κέντρου – Καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά, οι περιγραφές και τα χαρακτηριστικά της εμφανίσεως και γενικής συμπεριφοράς του «Μάρκου Πέτρου» ταυτίζονται ή τουλάχιστον προσομοιάζουν με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά και αναγνωριστικά στοιχεία του William B.B.
    Με τα ίδια περίπου γνωρίσματα συμπεριφοράς και εμφανίσεως περιγράφουν τον επιχειρησιακό αξιωματούχο της CIA και πολλά επιχειρησιακά στελέχη της ΕΥΠ που συνεργάσθηκαν στενά μαζί του και ως εκ τούτου τον γνωρίζουν πολύ καλά. Θα πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα ότι ο William B.B. είχε συνεργασθεί με αρκετά στελέχη της Γ’ Διεύθυνσης και μερικά της περιφερειακής Μονάδας της ΕΥΠ στην Θεσσαλονίκη.
    Ανάμεσα σε εκείνους που συνεργάστηκαν μαζί του και μπορούν να αναφερθούν οι Α’ Υποδιοικητές της Υπηρεσίας Φ.Λ., Γ.Μ., Σ.Τ. Φ.Π., οι Διευθυντές της Γ’ Διευθύνσεως Χ.Λ., Σ.Τ., Ι.Δ., οι υποδιευθυντές και προϊστάμενοι επιχειρησιακών τομέων της ίδιας διευθύνσεως M.T., I.Φ., Σ.Τ., Χ.Μ., Α.Τ., Κ.Π. καθώς και τα επιχειρησιακά στελέχη Σ.Κ., Σ.Τ., Μ.Σ., Δ.Τ., Β.Β., Ν.Κ., Γ.Κ., Κ.Κ. κ.α.
    (Σημείωση: Γνωρίζουμε όλα τα ονόματα που έχει στην διάθεσή του ο ανακριτής, δηλαδή όλα εκείνα τα στελέχη της ΕΥΠ με τα οποία συνεργάστηκε επί σειρά ετών ο Αμερικανός, όπως και τους αξιωματούχους της CIA των οποίων υπήρξε δεξί χέρι: P.S. από 2000-2002, J.B. από 2002-2003, R.E.P. από 2003 – 2006, M. CH από 2006 – 2010. Άλλωστε o William B.B.θεωρείται άνθρωπος ενός εξαιρετικού σε ικανότητες υψηλόβαθμου στελέχους της CIA, του D.S.)
  • Η συνεργασία των διαφόρων επιχειρησιακών αξιωματούχων και στελεχών της ΕΥΠ με τον William B.B. αφορούσε σε ποικιλία επιχειρήσεων και στόχων κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο συνεργαζόμενες Υπηρεσίας ΕΥΠ και CIA.
    Ειδικότερα στον τομέα της αντικατασκοπείας είχε ιδιαίτερη και ξεχωριστή επιχειρησιακή συμμετοχή σε επιχειρήσεις παρακολουθήσεως στόχων ή στρατολογήσεως ατόμων στους κόλπους των επισήμων και ανεπισήμων αποστολών της Ρωσσίας, του Ιράκ, του Ιράν και της Λιβύης.
    Στον τομέα αντιμετωπίσεως της διεθνούς τρομοκρατίας, η συμμετοχή του εστιαζόταν κυρίως στην διείσδυση και στον έλεγχο χώρων προσευχής των φανατικών μουσουλμάνων, αλλά και σε μεθοδικές παρακολουθήσεις μελών οργανώσεων ή ομάδων, καθώς και υπόπτων που διέμεναν στην χώρα μας ή την επισκέπτονταν.
    Στον τομέα της ελληνικής – εσωτερικής τρομοκρατίας, το ενδιαφέρον του και μέχρι την όποια εξάρθρωση της 17Ν περιοριζόταν σχεδόν αποκλειστικά σε αυτήν, ενώ στην συνέχεια ο Επαναστατικός Αγώνας ήταν η οργάνωση που απασχολούσε τους Αμερικανούς της CIA και βεβαίως τον William B.B. ιδιαίτερα μετά το κτύπημα της Οργάνωσης στην πρεσβεία τους, τον Ιανουάριο του 2007.
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!32

Ο φάκελος του William B.B. στην ΕΥΠ

Ως χαρακτηριστικά στοιχεία της όλης επιχειρησιακής του δραστηριοποίησεως και της συμμετοχής του, σε κοινές επιχειρησιακές δράσεις ΕΥΠ και CIA, μπορούν να αναφερθούν οι ακόλουθες ενδεικτικές περιπτώσεις:

  1. Επιτυχής επιχείρηση στρατολογήσεως αξιωματούχου της εδώ ιρακινής υπηρεσίας πληροφοριών και πιστού οργάνου του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν, το έτος 1997, υπόθεση στην οποία διεδραμάτισε κύριο ρόλο, κυρίως ως χειριστής του στρατολογηθέντος.
  2. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους (1997) συμμετείχε σε μία επιθετικής μορφής επιχείρηση ψυχρής προσεγγίσεως αξιωματούχου της ιρανικής πρεσβείας, η οποία κρίθηκε απόλυτα επιτυχής, αφού απέβλεπε στο να σταλεί ένα σαφές και ανάλογο μήνυμα στο καθεστώς της Τεχεράνης, που υπεχρεώθη σε άμεση ανάκληση του στοχευθέντος αξιωματούχου, όπως και άλλων ομοεθνών συναδέλφων του, που υπηρετούσαν και απετέλεσαν επίσης στόχους ψυχρής ενοχλήσεως και προσεγγίσεως από επιχειρησιακά στελέχη της CIA, την ίδια ημέρα και σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες.
  3. Από τις αρχές του έτους 2000 μέχρι τον Ιούνιο του 2000, όταν εξερράγη η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, ο William B.B. φέρεται να έχει αναλάβει την παρακολούθηση επιχειρησιακών μελών της 17Ν, με βάση στοιχεία από τα αρχεία της Stazi, που ελάμβανε χώρα χωρίς την ενημέρωση των αρμοδίων ελληνικών υπηρεσιών (ΔΑΕΕΘ – ΕΥΠ), αλλά συνέβαλε με τον δικό της τρόπο στην εξάρθρωση επιχειρησιακού βραχίονα της οργανώσεως. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (2000 – 2002) ο William B.B. ασχολούμενος αποκλειστικά και μόνο με την παραπάνω αναφερόμενη «κλειστή αποστολή», δεν εμφανιζόταν και δεν συμμετείχε σε καμμία κοινή επιχείρηση της CIA με την ΕΥΠ ή τη ΔΑΕΕΒ, παραμένοντας ουσιαστικά «εξαφανισμένος». Η CIA, προφανώς για να δικαιολογήσει και να καλύψει αυτή την εξαφάνισή του, φρόντισε να τον μετακινήσει στα κεντρικά γραφεία της, αμέσως μετά την αποκάλυψη και εξουδετέρωση μελών της 17Ν.
  4. Εμφανίζεται, ξανά, λίγους μήνες αργότερα, ως επανατοποθετηθείς στο εδώ κλιμάκιο της CIA, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των επιχειρήσεων στο Ιράκ και της συμβολής των Αμερικανών στην ομαλή προετοιμασία και στην ασφαλή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
  5. Στις αρχές Μαρτίου του 2003, λίγες ημέρες πριν εκδηλωθεί η δεύτερη επιχείρηση – εισβολή των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ, ο William B.B. συμμετείχε ως επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας των Αμερικανών στην άκρως εντυπωσιακή και αποτελεσματική κοινή επιχείρηση της ΕΥΠ με την CIA στην εδώ ιρακινή πρεσβεία, απ’ όπου οι δύο υπηρεσίες κατάφεραν, με την συνδρομή του στρατολογηθέντος από το έτος 1997 Ιρακινού αξιωματούχου, να αφαιρέσουν από κλειστούς και ελεγχομένους χώρους, σημαντικές ποσότητες εκρηκτικών υλών, βομβών, ναρκών, χειροβομβίδων, όπλων και πυρομαχικών. Για την συγκεκριμένη επιχείρηση, που έφερε την κωδική ονομασία «Δίκτυ», ενημερώθηκε ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός από τον προϊστάμενο της ΕΥΠ υπουργό, ενώ από κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους και από τον ίδιο τον τότε πρόεδρο Μπους χαρακτηρίστηκε «μοναδική» και φέρεται να απετέλεσε και το καθοριστικό πειστικό στοιχείο για τα οπλοστάσια και τα απειλητικά σχέδια του Σαντάμ Χουσεΐν, με αποτέλεσμα να συμφωνήσουν οι Δυτικοί σύμμαχοι για άμεση εισβολή στο Ιράκ.
  6. Κατά το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε των Ο.Α. του 2004 και στο πλαίσιο της συμβολής και συνεργασίας των αμερικανικών υπηρεσιών για την ασφάλεια των Αγώνων, ο William B.B. συμμετείχε σε όλες τις σχετικές σημαντικές φάσεις και ασκήσεις.
  7. Στο αμέσως μετά τους Ο.Α. του 2004 χρονικό διάστημα συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση CIA και ΕΥΠ, για να εξασφαλισθεί ο έλεγχος των χώρων δραστηριοποιήσεως σημαντικού στελέχους της Ενώσεως Μουσουλμάνων Ελλάδας.
  8. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, συνεργάσθηκε με επιχειρησιακά στελέχη της ΕΥΠ, για να παρακολουθηθεί και να ελεγχθεί διακίνηση, από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως προς κυκλώματα και ομάδες της Μέσης Ανατολής, ικανής ποσότητας «κόκκινου υδραργύρου», ενός ειδικής συνθέσεως ορυκτού, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιείται στην κατασκευή πυρηνικών όπλων και χαρτονομισμάτων υψηλής πιστότητας.
  9. Κατά το χρονικό διάστημα που ήταν τοποθετημένος στην Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκε σε περιοχή της Χαλκιδικής να συμπλέκεται με Ρώσσο υπήκοο, αγνώστων στοιχείων και ιδιότητας, χωρίς κανένας από τους δύο να καταγγείλει ή να αναφέρει κάπου το γεγονός – επεισόδιο.
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!33

Όλα τα προαναφερόμενα είναι γνωστά και στον ανακριτή από άτυπες και επίσημες καταθέσεις στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που γνώρισαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τον William B.B. και τον περιέγραψαν λεπτομερών στον κ. Φούκα.

Παρά τα εμπόδια, ο φάκελλος που έχει σχηματιστεί είναι μεγάλος και καυτός και δεν αφορά μόνο στον Αμερικανό πράκτορα.

Γενικά, μπορεί να ειπωθεί ότι ο William B.B. από την αρχική τοποθέτησή του στο εδώ κλιμάκιο της CIA συμμετείχε σε όλες τις δράσεις και τις επιχειρησιακές συνεργασίες του με ΕΥΠ και ΔΑΕΕΒ, ενώ δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρισθρί το «δεξί χέρι» όλων των εδώ συνυπηρετησάντων με αυτόν σταθμαρχών της CIA.

Φέρεται να συνταξιοδοτήθηκε το έτος 2011, αλλά μάλλον συνεχίζει να χρησιμοποιείται από την CIA, σε κάποιες ειδικές αποστολές, ως άριστη επιχειρησιακή εφεδρεία.

Ή, μέσω του γνωστού και από την συνεργασία του με την εδώ πρεσβεία των ΗΠΑ ικανού δικηγόρου Ηλία Αναγνωστόπουλου, επιθυμία του να προσέλθει και να καταθέσει στον αρμόδιο ανακριτή Δ. Φούκα, σίγουρα εντάσσεται σε μία απροσδόκητη εκ μέρους του αντίδραση. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η επιθυμία του να επισκέπτεται συχνά και να παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, είναι έντονη και αναμφισβήτητη, λόγω και της καταγωγής του και της σχέσεώς του με την Κάρπαθο, απ’ όπου κατάγεται και η σύζυγός του, στοιχείο που θεωρείται ότι σχετίζεται με την εκδηλωθείσα θετική διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχές.

Η πιθανότητα να αποτελεί δική του απόφαση η διάθεση και η προθυμία του να εμφανισθεί στον Έλληνα ανακριτή πρέπει να αποκλεισθεί και σίγουρα τελεί υπό την έγκριση ή τις οδηγίες της CIA. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί το γεγονός ότι χρησιμοποιείται απολαμβάνων της απόλυτης εμπιστοσύνης εκ μέρους της πρεσβείας των ΗΠΑ διακεκριμένος δικηγόρος και κυρίως ότι τέτοιου είδους προσωπικές ενέργειες και πρωτοβουλίες απαγορεύονται ρητά και αυστηρά από τον προβλεπόμενο σχετικό εσωτερικό κανονισμό της CIA, τόσο για τα εν ενεργεία στελέχη της όσο και για τα συνταξιοδοτηθέντα.

Επομένως, ο William B.B. ενεργεί κατόπιν εντολών και κατευθύνσεων της CIA, η οποία, φυσικά, για να επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο αντιδράσεως, έχει μάλλον εξασφαλισμένη την δυνατότητα απαξιώσεως και μάλλον καταρρίψεως των όποιων στοιχείων εμπλοκής, τόσο του συγκεκριμένου πρώην επιχειρησιακού στελέχους της όσο και της ίδιας, ως υπηρεσίας.

Στην περίπτωση αυτή, το πρόσθετο ενδιαφέρον εντοπίζεται στον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί για να απαξιωθούν και να καταπέσουν αποδεικτικά στοιχεία, καθώς και πως θα τροποποιηθούν οι καταθέσεις εμπλεκομένων προσώπων – μαρτύρων και αν αυτές συμπεριλάβουν το στοιχείο της αμφιβολίας ή της όχι καλής μνήμης.

Αυτό, πάντως, που αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της CIA, που συνεχίζει να υποστηρίζει και να καλύπτει το προσωπικό και τους συνεργάτες της ακόμα και μετά το τέλος της μεταξύ τους σχέσεως και συνεργασίας, στοιχείο που την αναδεικνύει ως την πλέον συνεπή και αξιόπιστη υπηρεσία πληροφοριών στον κόσμο, τουλάχιστον στους δικούς της ανθρώπους.

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!34

Οι οδηγίες Σαμαρά και τα «όχι» της ΕΥΠ

Φυσικά, η ανακριτική έρευνα δεν έχει στο «κάδρο» μόνο τον Αμερικανό αξιωματούχο της ΕΥΠ. Έχουν προκύψει ένα πλήθος στοιχείων για το πώς κινούντο στα παρασκήνια οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά και του κ. Παπανδρέου (Καρατζάς, Ρόντος, Παπασταύρου). Στα χέρια του ανακριτή έχει φθάσει το επεξεργασμένο υλικό από τον σκληρό δίσκο που κατεσχέθη στο σπίτι του Άρη Καρατζά και στον οποίο όπως έχουμε αποκαλύψει, βρέθηκαν συνομιλίες Καρατζά – Παπασταύρου και Καρατζά – Ρόντου. Φαίνεται όμως ότι ο κ. Φούκας υποψιάζεται ότι η ΕΥΠ δεν του έχει στείλει όλο το υλικό που βρέθηκε στον σκληρό δίσκο. Η υποψία του αυτή, εύλογη και ανθρώπινη, εδράζεται στο γεγονός ότι η διοίκηση της ΕΥΠ απήντησε αρνητικά στα αιτήματά του, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας. Δηλαδή, υπάρχουν μεγαλύτεροι λόγοι Εθνικής Ασφαλείας από το να βρούμε αν πράγματι σχεδιάστηκε δολοφονία Έλληνα πρωθυπουργού και αν υπήρξε εκτεταμένη συνωμοσία και κατασκοπεία εις βάρος ελληνικής κυβερνήσεως!

Το γεγονός όμως ότι η διοίκηση της ΕΥΠ εμποδίζει την δικαστική έρευνα και δεν του δίνει όσα ζητάει αποδεικνύει πόσο θορυβημένο είναι το Μαξίμου.

Εμποδίζουν τον ανακριτή Φούκα να επιδείξει καθαρή φωτογραφία του και άλλους μάρτυρες που είδαν ή γνώριζαν τον Αμερικανό.

Βεβαίως, μπλοκάρονται και τα στελέχη της ΕΥΠ να καταθέσουν επισήμως από το απόρρητο της υπηρεσίας. Και δεν μπορούν χωρίς εντολή υπουργού να βεβαιώσουν ότι αυτός ο υψηλόβαθμος πράκτορας της CIA όχι μόνον πήρε μέρος σε κοινές ελληνοαμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά είναι αυτός που περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες, επισήμως ή ατύπως!

Ο ανακριτής ζήτησε από την ΕΥΠ και τον φάκελλο με κωδικό Θ.Σ. 13. Πρόκειται για έναν πράκτορα της ΕΥΠ (επιχειρηματία στην Βόρειο Ελλάδα), ο οποίος έχοντας στενό φίλο πρώην στέλεχος των ρωσσικών μυστικών υπηρεσιών, που υπηρετούσε στο υπουργείο Ενέργειας στην Μόσχα, διοχέτευσε στην ΕΥΠ όλες τις πληροφορίες που έδιναν οι Ρώσσοι για το σχέδιο Πυθία, δηλαδή για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του «ρωσσόφιλου» Κώστα Καραμανλή.

Είναι εκπληκτικό, αλλά απολύτως ακριβές ότι ο ανακριτής πήρε στα χέρια του αρνητική απάντηση από την διοίκηση της ΕΥΠ για τον φάκελλο αυτόν, ο οποίος είναι σχετικός με την υπονόμευση της κυβερνήσεως Καραμανλή(!) και τον ενεργειακό πόλεμο που προκάλεσε την φθορά και τελικά την πτώση της, για να έλθει στην εξουσία ο «προθυμότερος των προθυμοτέρων», που έφερε το ΔΝΤ και την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα.

Το εξωφρενικό είναι ότι ο κ. Φούκας ζήτησε και τα μηνιαία δελτία απορρήτων πληροφοριών που έπαιρνε ο Καραμανλής, τα οποία περιείχαν και επεξεργασμένες πληροφορίες από την Μόσχα, και του απήντησαν «όχι»! Αυτά τα μηνιαία δελτία όμως έφθαναν στα χέρια του Μ. Καρχιμάκη και του Γ. Παπανδρέου και είχαν τελικό αποδέκτη την αμερικανική πρεσβεία!
Δηλαδή, όσα αξιοποιήθηκαν από ξένους για την παρακολούθηση της κυβερνήσεως Καραμανλή και την υπονόμευσή της δεν έχουν φτάσει ακόμη στον ανακριτικό φάκελλο της υποθέσεως «Πυθία Ι – Vodafone»!

Εντόπισαν επαφές Καρατζά με τον επιχειρηματία Αν. Πάλλη

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!35

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ο ανακριτής έχει πάρει ορισμένα τμήματα του σκληρού δίσκου του Άρη Καρατζά που κατασχέθηκε στο σπίτι του. Αλλά δεν είναι βέβαιο ότι έχει πάρει από την ΕΥΠ το σύνολο των συνομιλιών που έκαναν μέσω PC (με ειδικό πρόγραμμα) ο Καρατζάς με τον Ρόντο και τον Παπασταύρου. Τα αποσπάσματα των συνομιλιών που έχει στα χέρια του ο κ. Φούκας φωτίζουν εντονότατα και άλλες δραστηριότητες συμβούλων του πρωθυπουργού με τρίτα πρόσωπα, όπως και τις σχέσεις που υπήρχαν εδώ και χρόνια μεταξύ Ρόντου – Καρατζά – Παπανδρέου – Σαμαρά με υπερατλαντικά κέντρα και στενούς φίλους στο Ισραήλ. Ο Παπασταύρου έχει δοθεί στον Καρατζά και σε άλλους ως «σύνδεσμος» εμπιστοσύνης από τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με κατάθεση του λομπίστα στον ανακριτή.

Δηλαδή, ο Καρατζάς να συνεννοείται ή να παίρνει πληροφορίες ή να αναφέρεται σε θέματα που ενδιαφέρουν το Μαξίμου. Το εκπληκτικό είναι ότι σε όλες αυτές τις συνομιλίες αναφέρονται και σε μπίζνες και οικονομικά συμφέροντα, αλλά και σε άλλα θέματα που «καίνε».

Ο δεύτερος αυτός σκληρός δίσκος που βρέθηκε και κατεσχέθη στο σπίτι του Άρη Καρατζά, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δόθηκε στην ομάδα Σφακιανάκη, προκειμένου να τον «σπάσει» και να αναλύσει το περιεχόμενό του.

Απάντηση ο κ. Φούκας δεν έχει πάρει από την ομάδα Σφακιανάκη και από ότι φαίνεται, δεν πρόκειται να πάρει. Κατά πάσα πιθανότητα, θα ακούσει ότι είχε υποστεί βλάβες ο σκληρός δίσκος, δηλαδή πρόλαβε και τον «έσπασε» ο ιδιοκτήτης του πριν από την επίσκεψη του ανακριτή.

Εκτός όμως από τις κρυπτο-επικοινωνίες που βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο του PC του Καρατζά (το πρόγραμμα είχε, λέγεται, προλάβει να το σβήσει), δηλαδή οι εκπληκτικές συζητήσεις με Ρόντο και Παπασταύρου προέκυψαν για την ανάκριση ενδιαφέροντα στοιχεία για τις φιλικές σχέσεις Καρατζά (και ενδεχομένως των όπισθεν αυτού) με τον προφυλακισμένο επιχειρηματία κ. Αναστάσιο Πάλλη, που διάφορα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι χρημάτιζε τον αποχωρήσαντα από την κυβέρνηση υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχαλέκη.

Οι «ακροατές» της ΕΥΠ, μπλοκάροντας νόμιμα όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες του, ανεκάλυψαν ότι την εποχή που ο κ. Πάλλης διέφευγε της συλλήψεως και ήταν προφυλακισμένος ο φίλος του και, όπως λέγεται, συνεταίρος του, Βίκτωρας Ρέστης, μιλούσε τακτικότατα με τον Άρη Καρατζά. Οι συνομιλίες τους μπορεί να μην ανήκουν στον κεντρικό άξονα της υποθέσεως «Πυθία Ι – Vodafone», αλλά έχουν ενδιαφέρον γιατί φωτίζουν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα εντός του Μαξίμου και τις επαφές του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με επιχειρηματίες και διάφορα κέντρα αποφάσεων.

Τις ημέρες που εντοπίζονται και καταγράφονται οι τηλεφωνικές συνομιλίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας μία σειρά από ρεπορτάζ και άρθρα για τις επιχειρήσεις του κ. Ρέστη (που έχει και εβραϊκές ρίζες), όπως και για επιχειρηματικά παιχνίδια με το Ιράν, γεγονός που προκάλεσε αναπόφευκτα την οργή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, αλλά και της Μοσάντ, της πασίγνωστης για τις ικανότητες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Θα ήταν επίσης μεγάλη μας παράλειψη να μην αναφέρουμε στην σημερινή μας έρευνα την τεράστια συμβολή στην αποκάλυψη πολλών πτυχών της υποθεσεως αυτής («ΠΥΘΙΑ) αλλά και άλλων πολλών του στελέχους της ΕΥΠ αειμνήστου Ευγενίας (Τζένη) Λεβογιάννη… Σας παραθέτουμε κάποιες από τις καταθέσεις της στις αρμόδιες Αρχές όπως αυτές παρουσιάστηκαν στο πολύ καλό ειδησεογραφικό πρακτορείο του καλού δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου Greek American News Agency:

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Κραυγή αγωνίας και απελπισίας για το μέλλον της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών!
{ΝΕΑ} Αναφορά προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου.Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!36 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!37 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!38 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!39

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ—– ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΕΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΚΛΟΝIΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!40
 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!41
 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!42
 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!43
 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!44Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!45

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!46

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!47
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!48
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!49
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!50
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!51
 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!52
 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!53
 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!54
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!55
 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!56
 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!57
 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!58
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!59
 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!60
 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!61

Σας θυμίζουμε ακόμη το από 4 Φεβρουαρίου 2015 δημοσίευμά μας σχετικό με τις υποθέσεις αυτές και τις εξελίξεις στην ΕΥΠ, με τίτλο:  

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!62

Εισαγγελική έρευνα στην ΕΥΠ για εσχάτη προδοσία;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

«Όσα δεν φέρνει η στιγμή τα φέρνει ο χρόνος». Κάπως έτσι φαίνεται πως, επιτέλους, συμβαίνει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πλέον ευαίσθητη κρατική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), της οποίας ο εθνικός ρόλος, ο σκοπός, οι στόχοι αλλά και αξιολογότατα στελέχη της, διεσύρθησαν αλλά και στοχοποιήθηκαν (επειδή προέτασσαν το εθνικό συμφέρον και δεν επιθυμούσαν να λειτουργήσουν εναντίον της Ελλάδας) μετ’ επιτάσεως από την διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου (με ένα πογκρόμ πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων, στις οποίες αθωώθηκαν όλα τα στοχοθετημένα στελέχη της ΕΥΠ), στην διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε διαρροή απορρήτων στοιχείων της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ακόμη και από τις ίδιες τις πολιτικές και φυσικές της ηγεσίες των τελευταίων ετών (2009 – 2014), κατά παράβαση των άρθρων 14 και 17 του Νόμου 3649/2008, αλλά και των άρθρων 146 και 148 του Ποινικού Κώδικα τόσο σε ΦΕΚ, στην Διαύγεια αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις δίκες αυτές των ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών της ΕΥΠ, που έγιναν ανοικτές για το κοινό (!) δημοσιοποιήθηκαν «ελαφρά τη καρδία», ονόματα, ιδιότητες κι όλα όσα θα ήθελε μια αντίστοιχη ξένη υπηρεσία να πληροφορηθεί, χωρίς να υπάρξει ένας δικαστής, ή χωρίς να υπάρξει άμεση παρέμβαση από την ίδια η διοίκηση της υπηρεσίας (ΕΥΠ) να παρέμβει και να «τραβήξει αυτιά», βάζοντας φρένο σε αυτή την αυτοκαταστροφική – εθνικά – πρακτική. Κατά τα άλλα, ο παρόν ιστοχώρος, έχει βαρεθεί να γράφει για το τραγικό έλλειμμα σε αυτό που αποκαλεί ως «κουλτούρα ασφαλείας» στη χώρα μας, σε όλα τα επίπεδα…

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!63

Επίσης, όπως έχει αποκαλυφθεί από τα περίφημα WikiLeaks και το μέγα θέμα που προέκυψε με το τηλεγράφημα του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον, κ. Ρις, ο οποίος απεκάλυψε ότι στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες υπηρετούν «δυσαρεστημένοι Πασόκοι υπάλληλοι επιρρεπείς στις διαρροές προς την πρεσβεία», και για το οποίο θέμα είχε καταθέσει ερώτηση στην προηγούμενη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση από τον τέως πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμάρα…

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, αλλά κυρίως με βάση την έγγραφη αναφορά που κατέθεσε σε όλες τις αρμόδιες αρχές η αείμνηστη υπάλληλος της ΕΥΠ, Ευγενία Λεβογιάννη (την οποία κάποιοι γελοίοι εντεταλμένοι δημοσιογραφίσκοι λοιδωρούσαν και χλεύαζαν χωρίς να τολμούν να αντιμετωπίσουν τις ξεκάθαρες και με αποδείξεις καταγγελίες της), διετάχθη, όπως πληροφορηθήκαμε από το πολύ καλό Greek American News Agency, καταπείγουσα έρευνα από την Δικαιοσύνη, την οποία διέταξε ο Εισαγγελέας για την αναφορά που είχε υποβάλλει η εκλιπούσα υπάλληλος της ΕΥΠ.

Την έρευνα έχει αναλάβει η 31η Πταισματοδίκης Αθηνών η οποία έχει ήδη κλητεύσει τους πρώτους μάρτυρες, οι οποίοι κατέθεσαν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για τους εμπλεκομένους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχουν ήδη καταθέσει οι πρώην διοικούντες την υπηρεσία, ο πρώην διοικητής της Πρέσβυς ε.τ. κ. Ι. Κοραντής, και οι πρώην υποδιοικητές της κύριοι Σ. Τσιτσιμπής, και Π. Αλυφαντής, ενώ την επομένη εβδομάδα θα καταθέσουν και οι υπόλοιποι μάρτυρες που είχε προτείνει η εκλιπούσα υπάλληλος της ΕΥΠ.
Επειδή το συγκεκριμένο θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό (και προκαλεί απορία γιατί δεν έχουν ασχοληθεί τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας) και ενδεχομένως αφορά ενέργειες που μπορούν να χαρακτηρισθούν και ως «εθνική προδοσία», θεωρούμε σωστό να σας παραθέσουμε την έγγραφη αναφορά της αείμνηστης υπαλλήλου της ΕΥΠ προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρία Φάκου, όσο και (στην συνέχεια) την καίρια αναπάντητη ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Νικολόπουλος στην Βουλή και την οποία όφειλε –αλλά ποτέ δεν τόλμησε- να απαντήσει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Τα όσα καταγγέλλονται από την αείμνηστη Ευγενία Λεβογιάννη, αλλά και τα όσα ερωτώνται (και δεν απαντήθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά) από τον κ. Ν. Νικολόπουλο, αξίζει να μελετηθούν από όλους, αφού τα συμπεράσματα στα οποία οδηγούν, ξεπερνούν το τραγικό και αποκαλύπτουν το επικίνδυνο των δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν από μερίδα «προθύμων πασόκων» υπαλλήλων της ΕΥΠ, που τον τελευταίο χρόνο αποπειράθηκαν ποικιλοτρόπως (αλλά μάλλον ανεπιτυχώς) να μπούν κάτω από την «ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ…

Εμείς, ευελπιστούμε από την διοίκηση του κ. Ι. Ρουμπάτη (ο οποίος είναι έμπειρος αλλά και γνώστης πολλών «ειδικών θεμάτων») πως θα τολμήσει, επιτέλους, να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» και να αναδείξει τόσο την αλήθεια, όσο και τον θεσμικό ρόλο της ΕΥΠ, ενώ ευελπιστούμε στην δικαίωση όσων αδίκως ενεπλάκησαν και κατηγορήθηκαν επειδή επέλεξαν να υπερασπισθούν το συμφέρον της Ελλάδας και όχι τα προσωπικά «προτεινόμενα οφέλη»…Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!64 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!65 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!50 Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!51

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αρ. πρ. 3871/21-10-2014
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Κοινοποίηση: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Θέμα: «ΕΥΠ & Απόφαση της Δικαιοσύνης για το Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφαλείας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων & Αγαθών»

Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προσπάθησε μέσω του ΕΣΠΑ να εγκαταστήσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) ένα Δορυφορικό Σύστημα Ελέγχου και παρακολουθήσεως των συνόρων μας. Μέρος των πληροφοριών που θα συνέλεγε το σύστημα, θα προσφέρονταν, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Υ.Π., στους πολίτες, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την όσο το δυνατό πληρέστερη απορρόφηση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και αξιοποιώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της χρηματοδοτικές δυνατότητες εκτός Κρατικού Προϋπολογισμού, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προσπάθησε τότε να υλοποιήσει το έργο στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», Άξονας 2: «Εξυπηρέτηση του Πολίτη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής», συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 1,6 εκατ. Ευρώ περίπου.

Το έργο με τίτλο: «Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφαλείας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» σύμφωνα με την Προκήρυξη, είχε ως στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ειδικότερα όσων εμπλέκονται στην διασυνοριακή μεταφορά ανθρώπων και αγαθών (τουρισμός, εμπόριο) με την δημιουργία ενός χαρτογραφικού-δορυφορικού συστήματος πληροφορήσεως της κινήσεως των διασυνοριακών φυλακίων, καθώς επίσης και της υποδομής στην περιοχή των συνόρων για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των μεταφορών.
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οφέλη, τα οποία θα προέκυπταν από το έργο, θα ήταν πολλά και σημαντικά. Μερικά από τα σπουδαιότερα θα ήταν η εγκυρότερη και ταχύτερη πληροφόρηση των πολιτών, καθώς επίσης η διευκόλυνση και ασφάλεια στην μετακίνηση.

Το συγκεκριμένο έργο, πέραν των υπηρεσιών που θα προσέφερε προς τους πολίτες και της εισφοράς του στην βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, που θα παρείχε προς τον Φορέα υλοποιήσεως, ιδιαίτερα σε μια περίοδο εξάρσεως της λαθρομεταναστεύσεως προς την χώρα μας, αποτελούσε μέρος της προσπάθειας που συντελούντο εκείνη την περίοδο, από την τότε Κυβέρνηση, για το άνοιγμα της Υπηρεσίας προς την ελληνική κοινωνία και την αναβάθμιση της αποδοχής της μέσα σε αυτή.

Το συγκεκριμένο έργο είχε ανατεθεί σε κοινοπραξία εταιρειών («Πλανητική Α.Ε.» και «Pansystems Α.Ε.») μετά από διεθνή διαγωνισμό και με την υποχρέωση να παραδώσουν ολοκληρωμένο το έργο στις 30/09/2009. Από τότε, όμως, αρχίζουν και τα …περίεργα, με Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πλέον, τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, επί κυβερνήσεως κ. Γ. Παπανδρέου και διοίκηση της Υπηρεσίας, τους κ.κ. Κ. Μπίκα, Φ. Παπαγεωργίου και Χρ. Τσαντρίζο. Για τα περίεργα αυτά που συνέβησαν τότε, είχαμε υποβάλλει και την από 20/12/2009 Ερώτηση & ΑΚΕ προς τον τότε Πρωθυπουργό. Τελικά, το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας, μέσω Κοινοτικών Κονδυλίων, διώχθηκαν ποινικά και πειθαρχικά με σαθρά κατηγορητήρια…

Διαβάσαμε πρόσφατα στον Τύπο (περιοδικό “Crash” τεύχος Απριλίου 2014, εφημ. «Κυριακάτικη Kontranews» της 5/10/2014 και «Παρασκήνιο» της 11/10/2014) αλλά και στο Διαδίκτυο σε έγκριτα Ιστολογία (“ProtoThema”, “Crasholine”, “DefenceNet”, “Greek American News Agency”, “Defence-Point”, “GrCitizen”, «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους», «Αττικά Νέα» κά) για την έκδοση απαλλακτικού Βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών για όλους τους κατηγορουμένους αλλά και πολλά και διάφορα ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις επί του θέματος, που είναι κατεξοχήν πειστικά και τεκμηριωμένα. Κοινός παρανομαστής όλων, είναι το γεγονός ότι η «Ε.Υ.Π.» βρίσκεται υπό διάλυση και ότι ελήφθησαν βιαστικές αποφάσεις σε πολλά ζητήματα από την προηγούμενη κυβέρνηση και την τότε διοίκηση της Υπηρεσίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν εξωθεσμικοί παράγοντες, που καμμία σχέση δεν θα έπρεπε να έχουν στην λήψη αποφάσεων επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η προμηθεύτρια εταιρεία (ελληνική κοινοπραξία) παρέδωσε κανονικά το έργο στην προβλεπόμενη προθεσμία, σύμφωνα με την σύμβαση. Με την αλλαγή της κυβερνήσεως το 2009, παρότι στην παρουσίαση του έργου, που έγινε στην νέα ηγεσία της Υπηρεσίας (στον 2° όροφο της Κατεχάκη όπου είχε εγκατασταθεί το σύστημα), η πολιτική ηγεσία εξέφρασε τον θαυμασμό της γι αυτό, όπως αναφέρουν και τα σχετικά δημοσιεύματα, λίγες ημέρες μετά η κυβέρνηση ΓΑ.Π. – Χρυσοχοΐδη και η Διοίκηση Μπίκα απεφάσισαν, προς έκπληξη όλων, να προχωρήσει η Υπηρεσία στην απένταξη του έργου, όχι γιατί είχε διαπιστωθεί κάτι το σκανδαλώδες στην προμήθειά του (άλλωστε κανείς από τους διωκομένους υπαλλήλους δεν κατηγορήθηκε για κάτι τέτοιο) αλλά επειδή το επέβαλαν άλλοι λόγοι, που κατά την άποψή μου, είχαν να κάνουν με κεντρικές γεωστρατηγικές επιλογές της προηγουμένης κυβερνήσεως.

Το έργο απεντάχθηκε λόγω του ότι η ανάδοχος εταιρεία προμηθεύτηκε το λογισμικό του από την Ρωσσία και ότι σύμφωνα με τα «WIKILEAKS», που είχαν αποκαλύψει σχετικό τηλεγράφημα του πρώην Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, προς την Ουάσινγκτον, που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «εργαζόμαστε (σαν πρεσβεία) για να ακυρώσουμε τις ενέργειες αυτές (ενεργειακές, αμυντικές και εμπορικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσσίας), που θεωρούμε ότι δεν είναι σωστές, αλλά λαμβάνουμε ανάμεικτα μηνύματα από Έλληνες αξιωματούχους.». Ιδιαίτερη δε εντύπωση προξενεί και η αποκάλυψη, ότι, καταθέτοντας στον 3° Τακτικό Ανακριτή, κ. Δ. Φούκα, για την γνωστή υπόθεση της «Πυθίας», ο τότε σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Ρόντος, με την αλλαγή της κυβερνήσεως το 2009, μετέφερε στον τότε Πολιτικό Προϊστάμενο της Ε.Υ.Π., Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου, αίτημα Ισραηλινών πρακτόρων να μην προχωρήσει η Ε.Υ.Π. στην προμήθεια του συγκεκριμένου συστήματος επειδή το λογισμικό του ήταν ρωσσικής προελεύσεως…

Οι πιέσεις των ξένων πρακτόρων καρποφόρησαν και οι τότε υπεύθυνοι απεφάνθησαν, ότι το έργο δεν συνάδει με την αποστολή της Ε.Υ.Π. και το απένταξαν από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ παράλληλα ασκήθηκαν πρωτοφανείς διώξεις στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους με γελοία και σαθρά κατηγορητήρια, παραδίδοντάς τους βορά στα ΜΜΕ, διαπομπεύοντάς τους δημόσια, καταστρέφοντας καριέρες και οικογένειες, ακόμη και ζωές… Στο μεταξύ, η ελληνική εταιρεία που κέρδισε τον διεθνή Διαγωνισμό, προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ως φαίνεται, δεν καταλαβαίνει από προτροπές ξένων πρέσβεων και δικαιώθηκε. Στις η Ιουνίου 2012 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (είχε συνεδριάσει στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και στις 24 Μαίου 2012) ανακοίνωσε την απόφασή του. Δικαιώνει την ως άνω εταιρεία, ακυρώνει ως παράνομη την απόφαση του κ. Μπίκα και αναθέτει την «καυτή πατάτα…» στην νέα ηγεσία της Υπηρεσίας για να την διαχειρισθεί…

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το θέμα δίχασε στα δύο την Ε.Υ.Π., τόσο σε υπηρεσιακό, όσο και σε (όσο περίεργο και να φαίνεται αυτό) συνδικαλιστικό επίπεδο. Συνδικαλιστές, που φέρονται ότι εκείνη την εποχή ανήκαν στον σκληρό Παπανδρεϊκό πυρήνα, ακόμα και μέσα στις γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου των εργαζομένων, καταφέρθηκαν κατά του Γεωγραφικού συστήματος, χωρίς να έχουν καμμία αρμοδιότητα και γνώση επί του θέματος, ενώ άφηναν και υπονοούμενα για παρόμοιο σύστημα, που την ίδια περίοδο προμηθεύτηκαν και οι Ε.Δ. Μάλιστα, άλλοι συνδικαλιστές τους έχουν μηνύσει γι΄ αυτό!!!

Ενώ σε υπηρεσιακό επίπεδο, στις καταθέσεις και στα απολογητικά υπομνήματα των υπαλλήλων αναφέρονται φοβερά και τρομερά πράγματα για απειλές και εκβιασμούς, που δέχθηκαν ακόμα και σε υψηλό επίπεδο για να δεχθούν να συνομολογήσουν τον γελοίο ισχυρισμό της τότε κυβερνήσεως, ότι δήθεν το έργο αυτό είναι «εκτός αποστολής της υπηρεσίας(;)». Φαίνεται, ότι ο νόμος 3649/2008 δεν ήταν αρκετά διαφωτιστικός γι αυτούς, σχετικά με το εύρος αρμοδιοτήτων – δραστηριοτήτων της υπηρεσίας.

Επίσης, η τότε κυβέρνηση παρέπεμψε το θέμα και στον ΓΕΔΔ, κ. Λ. Ρακιντζή, ο οποίος ανέθεσε μέρος της έρευνας και στην ΕΥΑΠ (Ειδική Υπηρεσία Αρχή Πληρωμής) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Εν τω μεταξύ, στο τότε οικονομικό επιτελείο είχε αναλάβει ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως Υπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που πριν ήταν πολιτικός προϊστάμενος της Ε.Υ.Π., όταν αποφασίστηκε η απένταξη του συστήματος…

Τελικά ο κ. Ρακιντζής παρέπεμψε 20 άτομα από την Ε.Υ.Π. και την Κοινωνία της Πληροφορίας, χωρίς όμως να μπει στον κόπο, να ρωτήσει την άποψη κανενός από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση υπαλλήλους της Ε.Υ.Π.(;) αλλά μόνον αυτούς που τους υπέδειξε η διοίκηση Μπίκα. Και το ερώτημα που τίθεται τώρα, είναι «τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους», που κατηγορήθηκαν και από τον κ. Ρακιντζή, που στηρίχθηκε στις παράνομες, σύμφωνα και με την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αποφάσεις του κ. Μπίκα για να βγάλει το Πόρισμά του;

Πάντως, σε ΕΔΕ που έγινε στο Υπουργείο Οικονομίας για τους εμπλεκιμένους στην υπόθεση συγκατηγορουμένους υπαλλήλους της ΚτΠ, αθωώθηκαν όλοι οι εκεί εμπλεκόμενοι. Αξίζει να αναφερθεί, ότι υπάλληλοι της Ε.Υ.Π. υπέβαλλαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για την διαρροή στο Διαδίκτυο και στα ΜΜΕ ολόκληρου του Πορίσματος Ρακιντζή για το θέμα και ο οποίος διέταξε έρευνα, την οποία ανέλαβε ο 2ος Πταισματοδίκης Αθηνών. Έχει επίσης υποβληθεί και αναφορά για τα όσα απεκάλυψαν τα “WIKILEAKS” για τα αναφερόμενα από τον Αμερικανό πρέσβη, κ. Ρις, σε τηλεγράφημά του προς την κεντρική του υπηρεσία, το 2007, περί «δυσαρεστημένων πασόκων υπαλλήλων του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, επιρρεπών στις διαρροές προς την αμερικανική πρεσβεία»…

Τέλος, η Δικαιοσύνη, έπειτα από πολύχρονη ενδελεχή έρευνα και την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από κορυφαίους ειδικούς επί πεντάμηνο, απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα, ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι μοναδικό, απόλυτα αξιόπιστο, φθηνότερο άλλων αντιστοίχων (την εποχή της παραδόσεώς του), εξακολουθεί να παραμένει σύγχρονο (παρά τα χρόνια που πέρασαν από την παράδοσή του) και απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες και τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας. Το ίδιο και το λογισμικό του, που μάταια κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν, λόγω πιθανώς της προελεύσεως του αλλά και λόγω του ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν εύκολα ότι υπάρχουν Έλληνες Δικαστές, Επιστήμονες και Δημόσιοι Υπάλληλοι, που δεν είναι πρόθυμοι να υπακούουν στα κελεύσματα και στις επιθυμίες ξένων πρακτόρων και κυβερνήσεων…

Επειδή, δεν μπορώ να δεχθώ, ότι οι ελληνικές Υπηρεσίες καθοδηγούνται στις ενέργειές τους σύμφωνα με «οδηγίες», που δίδονται από εξωθεσμικούς παράγοντες.

Επειδή, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, το Ελληνικό δημόσιο υπέστη σημαντική οικονομική και όχι μόνο ζημία.

Επειδή, δεν πρέπει και δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι και να απολαμβάνουν υψηλοτάτων αξιωμάτων, αυτοί που σχεδίασαν και εξετέλεσαν την συγκεκριμένη σκευωρία.

Επειδή, δημιουργούνται πλείστα όσα ερωτήματα για την λειτουργία των θεσμών στην ΕΥΠ και δεδομένης της δικαιολογημένης αναταραχής που έχει προκύψει, στους κόλπους της Υπηρεσίας και όχι μόνο σχετικά με το θέμα αυτό.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1. Ποιος ο ρόλος ξένων εξωθεσμικών παραγόντων στην ως άνω υπόθεση;

2. Ποιοι φέρουν την ευθύνη για αυτή την άσχημη για το ελληνικό Δημόσιο κατάληξη; Ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα» για τις παράνομες αποφάσεις του κ. Μπίκα και των συνεργατών του; Ποιος θα πληρώσει για την τεράστια οικονομική και όχι μόνο ζημία, που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο; Ποιοι και γιατί συμμετείχαν στις άτυπες και παράνομες επιτροπές, που διόρισε ο κ. Μπίκας; Ποιοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές συνέδραμαν τον κ. Μπίκα να λάβει τις συγκεκριμένες παράνομες αποφάσεις;

3. Ποιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν ύψιστες κρατικές θέσεις, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και πότε θα κληθούν να απολογηθούν για τις αποφάσεις τους και τις ενέργειές τους, που εξέθεσαν σε κίνδυνο (μη ελεγχόμενο) τους πολίτες;

4. Ποιος ο ρόλος του ΓΕΕΔ, της ΕΥΑΓΙ και συγκεκριμένων στελεχών της Ε.Υ.Π.; Πώς και δεν διεπίστωσαν τις παρανομίες της Διοικήσεως της Ε.Υ.Π. επί κυβερνήσεως Γ. Α. Παπανδρέου, τις οποίες διαπίστωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη;

5. Ποιός και πώς θα προχωρήσει σε μια γενναία έμπρακτη ομολογία συγγνώμης από πλευράς Πολιτείας και αποκαταστάσεως όλων εκείνων που σπιλώθηκαν και διαπομπεύθηκαν αδίκως δημόσια και ζημιώθηκαν οικονομικά, ηθικά και ψυχικά από το κατασκευασμένο αυτό σκάνδαλο και σκευωρία;

6. Ποιοι φέρουν την ευθύνη, που η Ε.Υ.Π. και η χώρα στερήθηκε ένα πολύτιμο εργαλείο προηγμένης τεχνολογίας, την στιγμή που η Πατρίδα μας έχει κατακλυσθεί από λαθραίους μετανάστες και εμπορεύματα; Ποιος θα κάνει τον απολογισμό της τεράστιας ζημίας που υπέστη η χώρα, από την μη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος;

7. Έχει γίνει κάποια έρευνα από τα αναφερόμενα στα τηλεγραφήματα των Αμερικανών πρέσβεων που απεκάλυψαν τα “WIKILEAKS” και αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματά της;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΝΙΚΟΣ I. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ του
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ερώτηση Νικολόπουλου προς Σαμαρά για διαρροές από ΕΥΠ προς την γερμανική BND, που «θάφτηκε» και δεν απαντήθηκε ποτέ! Γιατί άραγε; (κάντε κλικ για να την διαβάσετε ολόκληρη)

Ας θυμηθούμε όμως τι απεκάλυπτε για όλα αυτά τα εκπληκτικά, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2013 ο Γ. Τράγκας στο τεύχος 28 του “Crash” και που εμείς αναδημοσιεύσαμε στις 15 Δεκεμβρίου 2013 υπό τον τίτλο:

«Ποιοί «κάρφωναν» τον Καραμανλή στους Αμερικανούς»

  • Ο Παπανδρέου ενημέρωνε τους Αμερικανούς «βάζοντας στο χέρι» όλα τα απόρρητα –ειδικού χειρισμού- δελτία που έστελνε η ΕΥΠ στον Καραμανλή!
  • Πώς η ΕΥΠ παρακολουθούσε την αμερικανική πρεσβεία και πόσα μάθαινε η CIA για τον Καραμανλή…
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!68

Του Γ. Τράγκα
Περιοδικό “Crash”

Τεύχος 28, Δεκέμβριος 2013

Ο Γιώργος Παπανδρέου «έβαζε στο χέρι» τις άκρως απόρρητες – ειδικού χειρισμού εκθέσεις της ΕΥΠ (το μηνιαίο απόρρητο δελτίο πληροφοριών προς τον πρωθυπουργό και τις επείγουσες αναφορές) προς τον Κώστα Καραμανλή και στην συνέχεια τα διεβίβαζε στην αμερικανική πρεσβεία!
Μία σειρά στοιχείων και καταγγελιών οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» μέσα στην ΕΥΠ έβγαζε αντίγραφα στην Διεύθυνση Αναλύσεων και τα «περνούσε» στον Μιχάλη Καρχιμάκη, με τελικό αποδέκτη τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τα απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας (που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο wikileaks), ο κ. Παπανδρέου εμφανιζόταν «πρόθυμος» να υπηρετήσει την Ουάσινγκτον σε διάφορες διεθνείς αποστολές και τελικά έφερε το μνημόνιο, το ΔΝΤ και την υπάτη αρμοστεία στην Ελλάδα.

Είναι γεγονός ότι ο Παπανδρέου και τότε αλλά και επί των ημερών του στο Μαξίμου χρησιμοποίησε τα «εργαλεία» της ΕΥΠ με ποικίλους τρόπους και με διάφορους στόχους, προκειμένου να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους του (Καραμανλής, Τσίπρας επί των ημερών Μπίκα κ.α.).

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από έγκυρες πηγές, ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας (που εδώ και καιρό κάνει σοβαρή και εξονυχιστική έρευνα ανταμώνοντας συχνά – πυκνά και ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών), έχει συνδέσει τις υποκλοπές με τον κοριό στο λογισμικό της Vodafone, με το Σχέδιο Πυθία, δηλαδή τις πληροφορίες που πήραν από την ρωσσική πλευρά για δολοφονία του Κώστα Καραμανλή.
Φυσικά, είναι δύσκολο να εκτιμήσει κάποιος πόσο μπορεί να προχωρήσει αυτή η έρευνα ή να προσωποποιηθεί η δίωξη, αν και έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανακριτής έχει καταλήξει ότι ένας άνθρωπος «συνδέει» αυτές τις δύο πολύκροτες υποθέσεις: Υποκλοπές με κέντρο εκείθεν του Ατλαντικού και πληροφοριακά σημειώματα από πηγές στην Μόσχα, με ουσιαστικές απειλές εναντίον της ζωής του τέως πρωθυπουργού και των μελών της οικογενείας του!

Το «δέσιμο» από τον αρμόδιο ανακριτή του κοριού στο λογισμικό της Vodafone και η «Επιχείρηση Πυθία» (δηλαδή των πληροφοριών για την δολοφονία του Κώστα Καραμανλή) εκτιμάται ότι προκάλεσαν την έφοδο στο σπίτι του Μιχάλη Καρχιμάκη και την αποκάλυψη ότι παρελάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των πληροφοριακών δελτίων που πήγαιναν στον Καραμανλή για λογαριασμό του Παπανδρέου.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη ήλθε έπειτα από εμπιστευτική αναφορά της κ. Ε.Λ. προ την Δικαιοσύνη και την διοίκηση της ΕΥΠ.
Η κ.E.Λ. από το 1979 που διορίστηκε μέχρι σήμερα είχε υπηρετήσει στο ιδιαίτερο γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου, στα γραφεία των αρχηγών της ΚΥΠ-ΕΥΠ, Πολίτη και Τσίμα, όπως επίσης υπηρέτησε ως ιδιαιτέρα όλων των διευθυντών του κλάδου κατασκοπείας και ταυτόχρονα ως υπεύθυνη διαχειρίστρια των απορρήτων δαπανών της διευθύνσεως. Για ένα διάστημα, επί διοικήσεως Ι. Κοραντή, τοποθετήθηκε προϊσταμένη του Α1 Τμήματος (Διοικητικού – Οικονομικού) της Διευθύνσεως Κατασκοπείας. Όπως υπεστήριξε στις εμπιστευτικές αναφορές της, μετετέθη παρανόμως και σε πλήρη δυσμένεια επί των ημερών του εμπίστου της οικογενείας Παπανδρέου, κ. Κώστα Μπίκα.

Η κ. Λ. απεκάλυψε ότι περί τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου του 2005, ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησε από τον πρόεδρο των συνδικαλιστών Κ.Α. να συναντηθεί με οκτώ – εννέα στελέχη της ΕΥΠ στο εστιατόριο «Πρυτανείο» του Κολωνακίου.
Την ώρα που έτρωγαν και έπιναν, ο Καρχιμάκης, απευθυνόμενος προς την Α.Π., είπε: «Τι γίνεται; Δεν μου έχετε φέρει τα τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά».
Τότε ο Κ.Α., που άκουγε, κόντεψε να πνιγεί, εξερράγη και φώναξε: «Τι χαρτιά είναι αυτά;»
Η κ. Α.Π., σύμφωνα πάντα με τις εμπιστευτικές αναφορές, του είπε: «Να, του πηγαίνουμε με τον Θ. (Θ.Σ.) αντίγραφο του ενημερωτικού δελτίου του πρωθυπουργού».
Ο Κ.Α. έγινε έξαλλος και άρχισε να φωνάζει: «Είστε καλά; Κομμένο. Δεν ξαναπάτε τέτοια πράγματα. Τι το περάσατε το μαγαζί; ΙΚΑ; Αν σας πιάσουν σε έναν έλεγχο στην πύλη, πάτε όλοι χαμένοι. Τέρμα, αυτό σταματά εδώ, Α. Τ’ ακούς; Τέρμα».

Η Α.Π., μία ψηλή, ωραία Κρητικιά, ανταποκρίθηκε θετικά, ενώ ο Καρχιμάκης επέμενε: «Μα, τα θέλει ο πρόεδρος (Γιώργος Παπανδρέου). Δεν τρέχει και τίποτα».
Ο Κ.Α. όμως του έκανε μία χειρονομία ότι «εδώ τελειώνει η κουβέντα» και ζήτησε αργότερα να πραγματοποιηθεί μετακίνηση της Α.Π. σε άλλη διεύθυνση της ΕΥΠ.

Ο Κ.Α. άρχισε μία έρευνα μέσα στην ΕΥΠ για να εντοπίσει ποιοι είχαν περίεργες συναντήσεις με τον Καρχιμάκη ή άλλους ή ποιοι περνούσαν απόρρητα έγγραφα στον Παπανδρέου και στο περιβάλλον του. Η διαρροή απορρήτων εγγράφων ειδικού χειρισμού και ειδικότερα του μηνιαίου δελτίου πληροφοριών που προορίζεται για τον πρωθυπουργό, όπως και τα επείγοντα που λαμβάνει για εξελίξεις σε εθνικά θέματα, είναι κακούργημα.

Βεβαίως, για όλη αυτή την ιστορία της εφόδου στο σπίτι του, ο Μιχάλης Καρχιμάκης λέει διάφορα και τα βάζει με τον Κ.Α., για τον οποίο υποστηρίζει ότι ήταν άνθρωπος του Προκόπη Παυλόπουλου και εξαιτίας αυτού τον κατηγορεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από έγκυρες πηγές δυτικών μυστικών υπηρεσιών, η κ. Α.Π. μία εντυπωσιακή κυρία γύρω στα 40, από τα Χανιά, υπηρετούσε στηνΔιεύθυνση Αναλύσεως μέχρι το 2006. Δακτυλογραφούσε το άκρως απόρρητο Ειδικού Χειρισμού Μηνιαίο Δελτίο προς τον πρωθυπουργό, τα επείγοντα για Σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, κινήσεις μουσουλμάνων στην Θράκη, καθώς και πληροφορίες που έδιναν οι ρωσσικές μυστικές υπηρεσίες, οι συζητήσεις που γίνονταν με τον ομόλογο Ρώσσο σταθμάρχη (Ανατόλι Κ.) και αφορούσαν στις ελληνο-ρωσσικές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις.

Όπως αναφέρουν οι εμπιστευτικές αναφορές της κυρίας Λ. και οι πηγές μας, η κ. Α.Π. είχε μία φιλική σχέση με τον Θ.Σ. που υπηρετούσε στην Ε’ Διεύθυνση. Εκεί είναι ο πυρήνας που ασχολείται με τις υποκλοπές και την ασφάλεια ασυρμάτων επικοινωνιών. Ένας πυρήνας που θυμίζει την λειτουργία της NSA. Ο κ. Θ.Σ., ικανός υπάλληλος, είναι γνωστός συνδικαλιστής και οπαδός του ΠΑΣΟΚ.

Εκείνη την περίοδο η κ. Φ.Π. (θεωρείται εξαιρετική αναλύτρια και δούλευε ρπάνω στις πληροφορίες των Ρώσσων) ήταν στη Διεύθυνση Αναλύσεως και είχε υφισταμένη την κ. Α.Π. Σε αυτήν περνούσε για τις τελικές δακτυλογραφήσεις όλα τα απόρρητα προς Καραμανλή.

Ο κ. Κ.Α. ήταν στην Α’ Διεύθυνση Κατασκοπείας, πτυχιούχος και τμηματάρχης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην διαμάχη Παπανδρέου – Βενιζέλου, τάχθηκε στο πλευρό του Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τις πηγές μας (που ως ένα σημείο επιβεβαιώνονται από την μηνυτήρια αλλά και την εμπιστευτική αναφορά της κ. Λ.), όλο το 2005 έως τα μέσα του 2006, όλα τα άκρως απόρρητα ειδικού χειρισμού προς το Μαξίμου περνούσαν στα χέρια του Καρχιμάκη και κατέληγαν στα χέρια του Παπανδρέου. Από αυτήν την «διαδρομή» ανεκόπη η διαρροή μετά την μετακίνηση της κ. Α.Π. στη Β’ Διεύθυνση της ΕΥΠ, της οποίας η λειτουργία έχει στόχο να βοηθά το έργο της διοικήσεως. Η κ. Α.Π. είναι πολύγλωσση, μιλά γερμανικά και αγγλικά άπταιστα και ως εφόδιο έχει και Τρίτη γλώσσα, τα γαλλικά.

Η υπόθεση αυτή εκτιμάται ότι δεν θα μείνει ως έχει, γιατί ο ανακριτής κ. Φούκας ψάχνει σε βάθος όλη την ιστορία.

Σύμφωνα με τις πηγές μας, στις μυστικές υπηρεσίες οι Αμερικανοί έδειχναν σε όλες τις συναντήσεις τους με την ΕΥΠ ότι ήταν απολύτως ενημερωμένοι για όσα κατέγραφε η υπηρεσία, σταχυολογούσε, ανέλυε και έστελνε στον Κώστα Καραμανλή.
Ο κλαδάρχης της CIA, ο καστανομάλλης Μαρκ Τσ…, που μιλούσε άπταιστα ελληνικά, ένα πολύ δυνατό στέλεχος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, έδειχνε ότι τα μάθαινε όλα.
Παραδείγματος χάριν, οι Αμερικανοί γνώριζαν όλες τις κινήσεις ενός αντισυνταγματάρχη της ΕΥΠ που ήταν μέσα στην λίστα με τα καρτοκινητά της Vodafone και σήμερα εργάζεται για μεγαλο-επιχειρηματία της Αθήνας.
Λεπτομέρεια: Οι Αμερικανοί ήθελαν όλες τις πληροφορίες που κατεγράφοντο από τα μηχανήματα γεωγραφικού προσδιορισμού, τα BEACON, που τοποθετούντο σε αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη κ.λ.π., αλλά και στις οπτικο-ακουστικές καταγραφές από μηχανήματα σε μπαρ αναρχικών.
Είναι βέβαιο ότι παρακολουθούσαν τον Καραμανλή πριν από το 2004, αλλά είναι και εύλογο ότι είχαν «καυτό ενδιαφέρον» για τα ραντεβού, τις επαφές και την «μυστική διπλωματία» μεταξύ Αθηνών και Κρεμλίνου και για όλες τις πτυχές του «ειδυλλίου» Καραμανλή – Πούτιν.

Έτσι, ήταν πρώτης προτεραιότητας να φθάσουν τα δελτία στον Παπανδρέου κα μετά ενδεχομένως κάπου αλλού, όσα ανέφεραν οι πληροφορίες που μετεβίβαζε ο Ανατόλι Κ., ο επικεφαλής του κλιμακίου της SVR, του κλάδου κατασκοπείας της FSB, της ρωσσικής υπηρεσίας πληροφοριών, Ο Ανατόλι Κ., συνταξιούχος σήμερα στην Μόσχα, προσωπικός φίλος του Πούτιν, ειδικός στην συλλογή στρατιωτικών, πολιτικών και οικονομικών πληροφοριών, περνούσε μέσω των δελτίων της ΕΥΠ προς το Μαξίμου διάφορες πληροφορίες ή σχόλια του Κρεμλίνου προς τον Καραμανλή.

Θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν το έβλεπε μόνον ο Παπανδρέου, αλλά και η αμερικανική πρεσβεία. Επίσης, έβλεπαν ορισμένες πληροφορίες που περνούσε ένας πράκτορας της ΕΥΠ, ο Θ. S13, επιχειρηματίας, ο οποίος διατηρούσε πολλά χρόνια επαφές με υψηλόβαθμο στέλεχος της KGB, που είχε μετατεθεί επί Πούτιν στο υπουργείο Ενεργείας, αλλά, μέσω αυτού του διαύλου στην Βόρεια Ελλάδα, πέρασε διάφορες σημαντικές πληροφορίες προς την ΕΥΠ και τον τ. πρωθυπουργό για την παρακολούθησή του, τόσο από την CIA όσο και από την Mossad.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, η CIA και η NSA είχαν απόλυτη γνώση όλων αυτών των πληροφοριών ειδικού χειρισμού που έφθαναν στον Καραμανλή.

Από την πλευρά μας, εμείς αποκαλύπτουμε σήμερα ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια η ΕΥΠ (από την δεκαετία του ’90 με καλλίτερα τεχνολογικά μέσα, αλλά και πιο πριν…) είχε σε παρακολούθηση όχι μόνο τους γνωστούς «εχθρικούς στόχους», αλλά και «πριζωμένους» όλους τους Αμερικανούς πρεσβευτές και τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας.
Είναι υπερβολικός ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος όταν λέει ότι «παρακολουθούσαν τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα και ταυτόχρονα τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα», απλώς δεν γνωρίζει (γιατί ίσως ήταν πολύ πρόχειρος στην ανάγνωση) ότι ο πρέσβης στην Αθήνα είχε στενό φίλο εκείνη την περίοδο τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα! Κι επειδή η ΕΥΠ παρακολουθούσε την Αθήνα, άκουγε και τις συνομιλίες με την Άγκυρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχαμε μηχανήματα και στην Τουρκία. Είναι αλήθεια, όμως, ότι έχουν καταγραφεί δεκάδες χιλιόμετρα συνομιλιών των πολιτικών μας, των εκδοτών μας και των «καλών» δημοσιογράφων μας.

Για να βάλουμε όμως τα πράγματα σε μία σειρά σε αυτό τον πόλεμο πληροφοριών, πρέπει να πούμε ότι έχει δίκιο ο πλανητάρχης Μπάρακ Ομπάμα που λέει ότι εδώ και πολλά χρόνια ξέρουν όλοι οι ηγέτες και όλες οι κυβερνήσεις, ότι αυτή την δουλειά κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες, δηλαδή η μία κυβέρνηση παρακολουθεί τις άλλες.
Σύμφωνα με όσα λένε υψηλόβαθμα στελέχη μυστικών υπηρεσιών, όλες οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας έχουν υποχρέωση να γνωρίζουν και να καταγράφουν τις ξένες παρουσίες και επίσημες εκπροσωπήσεις (πρεσβείες, προξενεία, εμπορικές αντιπροσωπείες, στρατιωτικές αποστολές κ.α.) στις χώρες τους.
Πολλές από αυτές τις αποστολές και αναλόγως των σχέσεων των χωρών τους με την φιλοξενούσα χώρα, παρακολουθούνται περισσότερο ή λιγότερο από τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας και αντικατασκοπείας. Σε κάθε περίπτωση, οι στόχοι της κάθε υπηρεσίας αντικατασκοπείας ιεραρχούνται και καθορίζονται προτεραιότητες. Με βάση ότι τα συμφέροντα της κάθε χώρας παραμένουν σταθερά, ενώ οι πολιτικές, οι κίνδυνοι και οι απειλές από τις άλλες χώρες μεταβάλλονται, αλλάζουν τακτικά και οι προτεραιότητες παρακολουθήσεως αυτών των αποστολών και ως προς την σειρά, αλλά και ως προς την σημασία τους.

Αυτή η πάγια τακτική όλων των υπηρεσιών πληροφοριών ακολουθήθηκε πάντοτε και από την παλαιά ΚΥΠ, αλλά και από την μετέπειτα ΕΥΠ.
Ειδικότερα, μετά την κατάρρευση των ανατολικών καθεστώτων και την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, γεννήθηκαν πολλά θέματα και προβλήματα για την χώρα μας, η οποία εκλήθη να αντιμετωπίσει προκλήσεις και απειλές, πρωτίστως από την Τουρκία και τα Σκόπια και δευτερευόντως από την Αλβανία.
Η αντίδραση της ΕΥΠ υπήρξε άμεση, σωστή και αποτελεσματική, όσο και αν αυτό δεν έτυχε προβολής και δημοσιοποιήσεως. Οργανώθηκαν επιχειρήσεις αντιμετωπίσεως δραστηριοτήτων και ενεργειών που άγγιζαν την εσωτερική ασφάλεια και τα εθνικά μας θέματα. Πέρα από τις πολιτικές και τις δραστηριοποιήσεις αξιωματούχων από τις γειτονικές χώρες, η ΕΥΠ ήταν υποχρεωμένη να αναπτύξει δράση και απέναντι σε σχεδιασμούς και ενέργειες μεγάλων χωρών και συμμάχων, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις και με συγκεκριμένους αξιωματούχους σε καίριες θέσεις των πρεσβειών τους, ταυτιζόμενοι απόλυτα με ανθελληνικές θέσεις, ανέπτυξαν έντονη και πολλές φορές προκλητική στάση έναντι των ελληνικών θεμάτων και συμφερόντων.

Η φυσική και τεχνικής φύσεως παρακολούθηση (κυρίως μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών) εντάθηκε απέναντι σε πολλά μέλη επισήμων εκπροσωπήσεων και αποστολών από μεγάλες και συμμαχικές χώρες. Οι πρεσβείες, τα προξενεία, οι στρατιωτικές αποστολές και βεβαίως τα κλιμάκια των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ αποτελούσαν πρώτο στόχο και ακολουθούσαν οι αντίστοιχες αποστολές από την Μ. Βρετανία, την Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Θα πρέπει να τονιστεί ότι, εκείνη την χρονική περίοδο, ουσιαστικά δεν υπήρχε στην Ελλάδα κινητή τηλεφωνία και η όποια τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιείτο μέσω της ευάλωτης, ως προς την ασφάλειά της, χρήση της σταθερής και αναλογικής μορφής τηλεφωνίας. Βεβαίως, οι κατέχοντες σημαντικές θέσεις αξιωματούχοι των πρεσβειών από μεγάλες χώρες, κατείχαν και χρησιμοποιούσαν γραμμές – συσκευές ασφαλούς τηλεφωνικής επικοινωνίας, αλλά πολλές φορές αυτές δεν ενεργοποιούντο λόγω «υπερφορτώσεως» ή άλλων τεχνικών λόγων ή ακόμα και σκοπίμως από τον όποιο αξιωματούχο που επέλεγε, για τους δικούς του λόγους, την χρησιμοποίηση της εύκολης και εύχρηστης «ανοικτής γραμμής», υποτιμώντας και αγνοώντας τις δυνατότητες της ΕΥΠ ή επιλέγοντας και προκαλώντας την γνωστοποίηση ή «προσβολή» των συνομιλιών του.

Στα πλαίσια αυτά των συνθέτων καταστάσεων, η ΕΥΠ κατέγραφε πολλές συνομιλίες με ουσιαστικό και κρίσιμο περιεχόμενο, που διεβιβάζοντπ αμέσως στο υπουργείο Εξωτερικών, στο ΓΕΕΘΑ, αλλά πολλές φορές και αναλόγως της αξίας τους και στον ίδιο τον εκάστοτε Έλληνα πρωθυπουργό.
Πιο συγκεκριμένα, σημαντικής σπουδαιότητας πληροφοριακό υλικό προέκυψε από τηλεφωνικές συνομιλίες των πρέσβεων των ΗΠΑ, Μάικλ Σωτήρχος (1989-1993), Τόμας Νάιλς (1993-1997), Νίκολας Μπερνς (1997-2001) και Τόμας Μίλερ (2001-2004), αλλά και άλλων πρέσβεων. Μιλάμε για χιλιόμετρα καταγραφές – υποκλοπές.

Σύμφωνα με όσα φέρνει στην δημοσιότητα για πρώτη φορά το Crash, από αυτές τις υποκλοπές απεκαλύφθη, μεταξύ άλλων, το παρασκήνιο των πιέσεων που άσκησαν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ προς τις ελληνικές, σε κρίσιμα και ευαίσθητα θέματα, όπως η δυνατότητα χρήσεως της βάσεως του Ελληνικού για την εγκατάσταση των αεροσκαφών εναερίου ανεφοδιασμού και όταν σχεδιάζετο η πρώτη επιχείρηση στο Ιράκ (1990), οι διαφορές και οι σχέσεις Ελλάδας – Σκοπίων, η απειλή από την 17Ν και τον ΕΛΑ, τα γεγονότα στα Ίμια κ.α. Οι πιέσεις αυτές, σε πολλές περιπτώσεις ασκούντο και απευθείας μέσα από τις επαφές των πρέσβεων με υπουργούς των Ελληνικών κυβερνήσεων, ακόμα και με πρωθυπουργούς.

Με τον ίδιο τρόπο προέκυπταν στοιχεία για τις επαφές και σχέσεις των συγκεκριμένων πρέσβεων με Έλληνες πολιτικούς, κρατικούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κ.α., οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις διευκόλυναν εκουσίως ή ακουσίως, τους σκοπούς τους.
Σημαντικό, επίσης, πληροφοριακό υλικό προέκυπτε και από τις συνομιλίες αξιωματούχων των πολιτικών τμημάτων από τις συγκεκριμένες πρεσβείες. Στα αρχεία της ΕΥΠ υπάρχει σειρά ειδικών αναφορών για την έντονα ανθελληνική και προκλητική δραστηριότητα του Τόμας Μίλερ από την θέση του πρέσβεως των ΗΠΑ (2001-2004) και περισσότερο από την θέση του επιτετραμμένου της πρεσβείας κατά την διάρκεια της θητείας του πρέσβεως Τόμας Νάιλς (1993-1997). Από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του συγκεκριμένου Αμερικανού αξιωματούχου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και για υπονόμευση του έργου της κυπριακής κυβερνήσεως, διεπιστώθη ανάπτυξη ιδιαιτέρων επαφών και σχέσεων με υπουργούς, βουλευτές και στελέχη πολιτικών κομμάτων, κρατικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους, καθώς και με επιφανείς επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών και επιχειρήσεων.
Μεταξύ αυτών των επαφών του, ξεχωρίζουν εκείνες με μεγάλες πολιτικές οικογένειες, αλλά και με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, οι οποίες δικαιολογούν και το έντονο προσωπικό του ενδιαφέρον για την προμήθεια του C4I.
Οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις απεκάλυψαν, ακόμα, και τις παρασκηνιακές ενέργειες και διαβουλεύσεις του, οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της ενδιάμεσης συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων (13/9/1995), σε χρόνο που απουσίαζε ο πρέσβης Νάιλς και ενεργώντας πάντοτε και σύμφωνα με τις πιέσεις και οδηγίες του προστάτη του και τότε υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Γενικά, ο Μίλερ θεωρήθηκε από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ ότι ήταν ένας θρασύτατος και αδίστακτος «αντι-διπλωμάτης», με ριζωμένο μέσα του το μίσος απέναντι σε κάθε ελληνικό στοιχείο, που απεμακρύνθη ξαφνικά από τις επίσημες υπηρεσίες και αποστολές των ΗΠΑ το 2005, γεγονός που πολλοί το αποδίδουν σε εμπλοκή του στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Vodafone, το οποίο από τους ίδιους κύκλους θεωρείται δικό του έργο και έμπνευση.

Ανάλογη ανθελληνική συμπεριφορά και προκλητικές θέσεις, όπως έχει καταγραφεί από τις υποκλοπές, κυρίως στο θέμα των Σκοπίων, ανέπτυξε και επέδειξε η α’ γραμματέας της βρετανικής πρεσβείας, στο διάστημα 1991-1994, ταυτιζομένη και συντονισμένη απόλυτα με τα άρθρα και τις αναλύσεις της στενής της φίλης δημοσιογράφου και ανταποκρίτριας των “Financial Times”.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανθελληνική δραστηριοποίηση της συγκεκριμένης Βρετανίδας αξιωματούχου, ανεκόπη έπειτα από ειδική επιχείρηση, που βασίστηκε στην εκμετάλλευση του πληροφοριακού υλικού και των εντοπισθέντων «αδυναμιών» της.

Τηλεφωνικές συνομιλίες στρατιωτικών αξιωματούχων από τις ίδιες μεγάλες δυτικές και συμμαχικές χώρες, απέφεραν σημαντικά πληροφοριακά στοιχεία αναφορικά με τους εξοπλισμούς στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα οποία διεβιβάζοντο πάντοτε εγκαίρως και αρμοδίως.
Στις περιπτώσεις που το περιεχόμενο των συνομιλιών ήταν πολύ σημαντικό και ευαίσθητο ή δεν καθίστατο απόλυτα κατανοητό ή ακόμα για να κατανοηθεί απαιτούντο ειδικές γνώσεις, αυτές οι συνομιλίες μετεφέροντο αυτολεξεί στον αρμόδιο αποδέκτη.
Το ειδικό δελτίο, με τέτοιου είδους περιεχόμενο συνομιλιών, διαβιβάζετο με άτυπο τρόπο (δηλαδή χωρίς σφραγίδες και υπογραφές) και είχε τον ακόλουθο εισαγωγικό χαρακτήρα:
«Σας γνωρίζουμε ότι από πηγή υψηλής αξιοπιστίας προέκυψε η ακόλουθη συνομιλία μεταξύ του (της) … και του (της)…»
Αυτή την μορφή, πιθανότατα, είχε και το έγγραφο που ισχυρίζεται ότι παρέλαβε από την ΕΥΠ ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος και περιείχε συνομιλία του Αμερικανού πρέσβεως (προφανώς του Τόμας Μίλερ) με τον ομοεθνή και ομόλογό του στην Άγκυρα. Ο κ. Πάγκαλος φαίνεται ότι ουδέποτε αντελήφθη ότι η υποκλοπή αφορούσε στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα και όχι αυτόν της Αγκύρας, ο οποίος απλώς προέκυψε παρακολουθούμενος ως συνομιλητής του εδώ συναδέλφου του. Δηλαδή, αν ο πρέσβης στην Αθήνα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο κ. Πάγκαλος θα αντιλαμβανόταν και θα διατυμπάνιζε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αμερικανό πρόεδρο;

Αυτή η τυχαία και άκρως ανακριβής αναφορά του κ. Πάγκαλου αποτελεί ένα απλό και μικρό δείγμα του βαθμού κατανοήσεως του περιεχομένου των πληροφοριών της ΕΥΠ που διεβιβάζοντο και περιέχονται για εκμετάλλευση και αξιοποίηση σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι ορίζονται να διαχειρίζονται κρίσιμα και ευαίσθητα για τα συμφέροντα της χώρας θέματα.
Παρακολουθώντας αυτούς τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, παράλληλα, η ΕΥΠ εντόπιζε και τις επαφές, τις κινήσεις τους και τις προσπάθειες προσεγγίσεως και επηρεασμού Ελλήνων πολιτικών, κρατικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών, στοιχεία που και αυτά γίνονταν γνωστά στους αρμοδίους υπουργούς και αρκετές φορές στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Στην δεκαετία του ’90 π.χ. κατεγράφη το σύνολο σχεδόν των επικοινωνιών που είχαν πολιτικοί και εκδότες των Αθηνών, όπως ο Χρήστος Λαμπράκης και ο Σταύρος Ψυχάρης με τους Αμερικανούς, αλλά και διαφόρων επιχειρηματιών, όπως ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί ιδιαίτερα, είναι το γεγονός ότι, κατά την περίοδο της δεκαετίας του ’90, στην Ελλάδα και κάτω από την ομπρέλα των επισήμων αποστολών υπηρέτησαν αξιωματούχοι εντυπωσιακά ικανοί και δραστήριοι, η επιλογή και η τοποθέτηση των οποίων σε καίριες θέσεις μόνο τυχαία και συμπτωματική δεν ήταν. Αυτό ισχύει, για την ίδια χρονική περίοδο, και για την στελέχωση των εδώ κλιμακίων και σταθμών των μεγάλων δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών με αξιωματούχους, πολλοί από τους οποίους και μέσα από την δραστηριοποίησή τους στον ελληνικό χώρο ανεδείχθησαν και αναρριχήθηκαν στις κορυφές των υπηρεσιών τους.

Πολλές ερμηνείες και αναλύσεις προκύπτουν από τους συσχετισμούς και συνδυασμούς των παραπάνω επισημάνσεων με τα πολλά σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν ή προκλήθηκαν κατά την συγκεκριμένη δεκαετία και τα οποία έβλαψαν σημαντικά και καθοριστικά την χώρα μας (η υπόθεση Λάλα, το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων που δημιούργησε κλίμα εντάσεως μεταξύ της Ελλάδας και πολλών δυτικών χωρών, η στάση και η πολιτική της Αλβανίας απέναντι στους Βορειο-Ηπειρώτες, στην ελληνική μειονότητα και στο «θέμα των Τσάμηδων», η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για υφαλοκρηπίδα και δίκαιο θαλάσσης, το περιστατικό της συλλήψεως των δύο αξιωματούχων της CIA στην οδό Μηθύμνης, οι συνεχιζόμενες τρομοκρατικές δραστηριοποιήσεις της 17Ν και του ΕΛΑ, τα τραγικά γεγονότα στα Ίμια, η υπόθεση Οτσαλάν, η συνεχώς αυξανόμενη εισροή λαθρομεταναστών κ.α.).
Η συνολική και αποτελεσματική αντίδραση της ΕΥΠ απέναντι σε όλες αυτές τις καταστάσεις υπήρξε περισσότερο έντονη κατά την περίοδο 1990-1996 και άρχισε σταδιακά να μειώνεται από το έτος 1996 και μετά…, επί Σημίτη.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως λένε παράγοντες των ΝΑΤΟϊκών μυστικών υπηρεσιών, ότι αποτελεί μεγάλη αδικία για την ΕΥΠ και δεν αναγνωρίσθηκε με έμφαση από κανέναν, το γεγονός ότι είχε συλλέξει πληροφορίες, είχε προβλέψει και είχε αναπτύξει δυνατότητα άμεσης ενημερώσεως πριν και κατά την διάρκεια των δραματικών γεγονότων στα Ίμια, τα οποία επέβαλαν την άμεση συνάντηση του διοικητή της με τον πρωθυπουργό, αλλά ο τελευταίος τον αγνόησε και τον απαξίωσε επιδεικτικά και προσβλητικά, αφήνοντάς τον να περιμένει άσκοπα και για ώρες έξω από το γραφείο του, προτιμώντας άλλες επαφές και υποκύπτοντας σε πιέσεις, για να καταλήξει σε ταπεινωτικές και εθνικά επιζήμιες λύσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, παρά το γεγονός ότι έχουμε ισχυρούς συμμαχικούς δεσμούς με τους Αμερικανούς, τους Άγγλους και γενικά τους ΝΑΤΟϊκούς (και παρά το γεγονός ότι σε ορισμένα θέματα γεωπολιτικής στρατηγικής σημασίας δεν… αναπνέουμε αν δεν ρωτήσουμε την υπερδύναμη και τους έχοντες τον οικονομικό έλεγχο Γερμανούς), εδώ και πολλά χρόνια διεξάγεται ένας απίθανος – συναρπαστικός πόλεμος πληροφοριών. Φυσικά, ούτε το «Spiegel» έλεγε ψέμματα για το NSA, ούτε είναι ψέμμα ότι τα περισσότερα μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας –και όχι μόνο- ήταν για τα καλά «πριζωμένα» στα μηχανήματα της ΕΥΠ. Ειδικότερα αυτοί που ήταν εντοπισμένοι για πλήθος ανθελληνικών ενεργειών.

Έχει ενδιαφέρον βέβαια να ακούσει κάποιος τα χιλιόμετρα των συνομιλιών που υπέκλεψε η ΕΥΠ μεταξύ του Τόμας Νάιλς και του Τόμας Μίλερ με τον τότε αρχηγό της αστυνομίας Νασιάκο, με τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, με την κ. Νίκη Τζαβέλλα, με την Έλσα Παπαδημητρίου, με τον αείμνηστο Χρήστο Λαμπράκη, με τον κ. Σταύρο Ψυχάρη, με τον κ. Αλέξη Παπαχελά, με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με πλήθος άλλων παραγόντων της πολιτικής μας σκηνής.

Θα ήταν τέλος, σοβαρή παράλειψη εκ μέρους μας να μην αναφερθούμε σε δύο ακόμα δημοσιεύματα από το “Crash” που θεωρούμε ότι θα συμβάλλουν στα μέγιστα στο να αντιληφθείτε το τι συνέβη και γιατί εξακολουθούν να συμβαίνουν όλα αυτά στους κόλπους της μυστικής μας υπηρεσίας αλλά και για να καταλάβετε τον ρόλο και τις σχέσεις συγκεκριμένων ανθρώπων όπως του ΓΑΠ και της παρέας του με τον ξένο παράγοντα…

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!69

Και τα δύο δημοσιεύματα είναι από το τεύχος 31 του περιοδικού “Crash” του Απριλίου 2014. Τα πρώτο άρθρο είναι του Γ. Τράγκα και έχει τον τίτλο «Οι μυστικοσύμβουλοι Παπανδρέου και Σαμαρά δούλευαν μαζί για τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις και είναι άκρως αποκαλυπτικό για τον ρόλο του υποδίκου, σήμερα, συμβούλου του ΓΑΠ Άλεξ Ρόντου στην υπόθεση της προμήθειας από την ΕΥΠ του γνωστού συστήματος GIS «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» που το ιστολόγιό μας έχει αναφερθεί πλειστάκις και εκτενώς… Το δεύτερο άρθρο – ρεπορτάζ είναι του Σπύρου Νάννου και αναφέρεται στις εσωτερικές διαμάχες της ΕΥΠ και στον ρόλο συγκεκριμένων προσώπων εντός κι εκτός αυτής.

Σας τα παραθέτουμε από το crashonline.gr:

Ρόντος – Καρατζάς: Οι μυστικοσύμβουλοι Παπανδρέου και Σαμαρά δούλευαν μαζί!

2 Ιουλίου, 2014

Με αφορμή την είδηση για την ανανέωση της θητείας του Άλεξ Ρόντου στην θέση του ειδικού εκπροσώπου της Ε.Ε., το CRASH έχει γράψει για τον… ρόλο του και την σχέση με Παπανδρέου – Σαμαρά!
Διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα (κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για να το δείτε καλλίτερα):

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!70
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!71
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!72

Ο εμφύλιος των πράσινων και γαλάζιων πρακτόρων της ΕΥΠ

Το περιοδικό CRASH στο τεύχος του Απριλίου που κυκλοφορεί αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον «πόλεμο» που έχει «κηρυχθεί» στην ΕΥΠ ανάμεσα σε «γαλάζιους» και «πράσινους» πράκτορες.
Διαβάστε το ρεπορτάζ του Σπύρου Νάννου όπου αποκαλύπτονται όλα τα σκοτεινά παρασκήνια που έχουν οδηγήσει μέχρι τις Δικαστικές αίθουσες (κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για να διαβάσετε το άρθρο).

Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!73
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!74
Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!75

Κλείνοντας αυτή μας την έρευνα ευχόμαστε και ελπίζουμε η Ελληνική Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα ώστε οι υπεύθυνοι που πρόδωσαν την Πατρίδα τους, για να καταλάβουν την εξουσία ή μια καρέκλα ευκαιρίας, να πληρώσουν επιτέλους και όσοι αδίκως διασύρθηκαν και διαπομπεύθηκαν από αυτούς να αποζημιωθούν όχι μόνο οικονομικά, που νομίζουμε ότι δεν είναι και το κυρίαρχο γι αυτούς (αλλιώς δεν θα λειτουργούσαν κατ΄ αυτόν τον τρόπο) αλλά κυρίως ηθικά…

ἄς μιλήσουμε ἐπὶ τέλους

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

10 thoughts on “Τὸ σχέδιον «Πυθία», ἡ ΕΥΠ καὶ τὸ «μεγάλο στήριγμα» τῶν ΗΠΑ ὁ GAP!!!

Leave a Reply