Οὔτε θυσία μὰ οὔτε καὶ σωτηρία τῆς πατρίδος ὑπῆρξε…

Οὔτε θυσία μὰ οὔτε καὶ σωτηρία τῆς πατρίδος ὑπῆρξε...Όσοι, είτε από ανοησία είτε από σκοπιμότητα, μιλούν για τις θυσίες του ελληνικού λαού, που δήθεν έγιναν για την σωτηρία της χώρας και δεν πρέπει να πάνε χαμένες, ας δουν και αυτό, από την σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

[…] Συνταξιούχος στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ με εισφορές 66,02 ευρώ έχει λάβει 172.499 ευρώ […]

Είναι ένα από τα πάρα πολλά. Δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας.

Επειδή καμμία θυσία δεν έγινε και καμμία χώρα δεν σώθηκε. Η δουλική απόφαση του ελληνικού λαού, που φοβούμενος τα χειρότερα διατήρησε ανέπαφο το πολιτικό σύστημα που τον κατέστρεψε, οδήγησε σε έναν χυδαίο εκβιασμό, που κρατάει πέντε χρόνια τώρα. Και, με απόλυτα προβλέψιμο τρόπο, αυτά τα χειρότερα, που όλοι ήθελαν να αποφύγουν, ήρθαν με ακέραια ευθύνη των ιδίων των εκβιαζομένων.

Οι όροι ήταν σαφέστατοι. Ή αποδέχεστε την κατάσχεση των περιουσιών σας προς όφελος των παρασίτων, τα οποία δεκαετίες εξαγόραζαν οι πολιτικοί, παράγοντας εξόφθαλμα παράνομες διοικητικές πράξεις, που τις ονόμαζαν και συνεχίζουν να τις ονομάζουν «νόμους» ή σας οδηγούμε στον ακαριαίο θάνατο της άτακτης χρεοκοπίας.

Μιλάμε ξεκάθαρα για κατάσχεση και όχι για δήμευση. Η δήμευση θα οδηγούσε τα χρήματα των φορολογουμένων στον δήμο, στην χώρα την ίδια, στο δημόσιο ταμείο, με σκοπό την αξιοποίησή τους προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Δεν έγινε όμως κάτι τέτοιο.

Τα χρήματα κατασχέθηκαν υπέρ τρίτων, υπέρ των πελατών του συστήματος. Στο δημόσιο ταμείο έκαναν μια προσωρινή στάση, πριν οδηγηθούν στους πραγματικούς αποδέκτες τους. Πετάχτηκαν στην κυριολεξία για την αμοιβή και την συντήρηση του πιο αντιπαραγωγικού τμήματος του πληθυσμού. Και ασφαλώς για τον λόγο αυτό, κάθε φορά που οι υπομονές εξαντλούνται και κρίνεται απαραίτητη η ανανέωση των διλημμάτων, γίνεται η διαπίστωση ότι η χώρα βρίσκεται σε χειρότερο σημείο από την αρχή της κρίσεως. Χρωστάει περισσότερα, όλο και περισσότεροι πολίτες εχουν πτωχεύσει, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις έχουν κλείσει, όλο και περισσότερος πλούτος έχει καταστραφεί.

Δεν υπήρξε κάποια θυσία και κάποια σωτηρία της πατρίδας;. Υπήρξε μόνον μια απιστεύτων διαστάσεων ληστεία, που συνεχίζεται. Οι ανόητοι εξωραϊσμοί θολώνουν το τοπίο και βοηθούν στην συνέχιση αυτού του εγκλήματος, το οποίο θα έχει τέλος την συνολική φτωχοποίηση του πληθυσμού και την ερημοποίηση της χώρας.

Η κυβέρνηση του Σύριζα δεν κάνει κάτι άλλο από του να συνεχίζει τις πρακτικές των αλητών που προηγήθηκαν, περισσότερο από άγνοια. Και βοηθούμενη από την ανοησία της αιμοδότρια μεσαίας τάξεως, που συνεχίζει να πληρώνει, υποκύπτοντας στον συνεχιζόμενο εκβιασμό και απαλλοτριώνοντας ημέρα με την ημέρα το βιός της, για να συντηρήσει τα παράσιτα για λίγο καιρό ακόμη.

Ένα πλήρες αδιέξοδο που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι την καταστροφή. Ευτυχώς, όμως, στην αλβανοποιημένη Ελλάδα που έρχεται θα έχουμε μια παρηγορία. Όταν σε μερικά χρόνια θα μας σώζουν για μια ακόμη φορά οι γιοί και οι κόρες των αγάδων της εξαγνισμένης ΝΔ θα έχουμε να λέμε ότι μας κατέστρεψε ο Σύριζα. Οι μακρυές νύκτες χρειάζονται γλυκά στο άκουσμα παραμύθια.

Θέμης Καζαντζίδης

φωτογραφία

(Visited 147 times, 1 visits today)
Leave a Reply