Ὅποιος συνεργάζεται μὲ τὴν Ῥωσσία …τελειώνει!!! (β)

Ὅποιος συνεργάζεται μὲ τὴν Ῥωσσία …τελειώνει!!! (β)Νεκρός ο ισυνεργάτης του Πούτιν και ιδρυτής του ρωσσικού ειδησεογραφικου πρακτορείου RT.
Η κατάρα που λέγαμε…

Ὅποιος συνεργάζεται μὲ τὴν Ῥωσσία …τελειώνει!!!

Νεκρός βρέθηκε στην Ουάσιγκτον ο Ρώσσος εκατομμυριούχος Μιχαήλ Λεσίν

Ο Ρώσσος εκατομμυριούχος Μιχαήλ Λεσίν, συνεργάτης του προέδρου της Ρωσσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο έναν Ρώσσο και έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Πρώην υπουργός Τύπου της Ρωσσίας, ο Λεσίν, ο οποίος κατηγορείτο από την αντιπολίτευση ότι είχε φιμώσει τα μέσα ενημερώσεως στην Ρωσσία, βρέθηκε νεκρός μέσα σε δωμάτιο του ξενοδοχείου The Dupont Circle στην αμερικανική πρωτεύουσα την Πέμπτη.

Οι αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν για τον θάνατο αυτό την ρωσσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Οι αρχές των δύο χωρών προσπαθούν να διαπιστώσουν τις συνθήκες θανάτου του Λεσίν. Το ρωσσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, επικαλούμενο μέλη της οικογενείας του Λεσίν μετέδωσε ότι ο 57χρονος Ρώσσος υπέστη καρδιακή προσβολή.

Η αστυνομία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο θάνατος αυτός που διαπιστώθηκε την Πέμπτη στη Λεωφόρο Νιού Χαμσάιρ 1500, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο The Dupont Circle, αποτελεί «το αντικείμενο έρευνας».

Ο Λεσίν φέρεται να είχε συμβάλει στην ίδρυση του Russia Today (RT), ενός αγγλόφωνου ομίλου μέσων ενημερώσεως που υποστηρίζεται από την ρωσσική κυβέρνηση, το οποίο δηλώνει ότι θέλει να «δίνει μια εναλλακτική προοπτική στα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα» με «μια ρωσσική άποψη».

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής του Μισισίπι, στις νότιες ΗΠΑ, Ρότζερ Γουίκερ, είχε ζητήσει τον Ιούλιο του 2014 την διενέργεια ομοσπονδιακής έρευνας για το εάν ο Ρώσσος αξιωματούχος δεν ξέπλενε μαύρο χρήμα στις ΗΠΑ ή αν ήταν σε επαφή με πρόσωπα τα οποία αποτελούσαν στόχο αμερικανικών κυρώσεων.

Ο Λεσίν είχε διατελέσει υπουργός Τύπου από το 1999 έως 2004 και στην συνέχεια σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ίδρυση του Russia Today. Το 2013 ήταν γενικός διευθυντής της Gazprom-Media, της εταιρείας συμμετοχών μέσων μαζικής ενημερώσεως του πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom, θέση από την οποία παραιτήθηκε ένα χρόνο αργότερα.

Ο Λεσίν φέρεται να είχε αποκτήσει περιουσία αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη, καθώς και κατοικίες στο Λος Άντζελες αξίας 28 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων.

«Το γεγονός ότι ένας Ρώσσος αξιωματούχος μπορούσε να συγκεντρώσει τόσο μεγάλα περιουσιακά στοιχεία εγείρει σοβαρά ερωτήματα», τόνιζε ο Αμερικανός γερουσιαστής σε επιστολή του προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ, που έφερε ημερομηνία 29 Ιουλίου 2014.

Το τραγικό συμβάν λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον είναι ιδιαίτερα τεταμένες.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

(Visited 249 times, 1 visits today)
Leave a Reply