Ταὐτιζοντας τὸν θάνατο μὲ τὴν …δικαιοσύνη!!!

Ταὐτιζοντας τὸν θάνατο μὲ τὴν ...δικαιοσύνη!!!

Το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω από την συντριπτική πλειοψηφία των αναρτήσεων που διάβασα σήμερα, και που αναφέρονται στον θάνατο του Μάκη Ψωμιάδη, είναι ότι ο πιο πολύς κόσμος θεωρεί πως, παρά το γεγονός ότι πληρώνουμε το πιο ακριβό κράτος στον κόσμο, ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από την παράνομη δράση ενός εγκληματία στην χώρα μας είναι να ευχόμαστε και να περιμένουμε τον θάνατό του από φυσικά αίτια. Ταυτίζοντας αυτόν τον θάνατο με την δικαιοσύνη.
Αν δεν ήταν έτσι δεν θα ακούγονταν τόσες κατάρες και τόσες ιαχές χαράς, για το θέλημα του θεού που αποκατέστησε αυτήν την τόσο ακριβή δικαιοσύνη, την οποία για δεκαετίες ολόκληρες αρνιόταν να αποκαταστήσει το τριτοκοσμικό και διεφθαρμένο κράτος μας, χωρίς κάποιος βέβαια να διαμαρτύρεται.

Ο Ψωμιάδης υπήρξε τέτοιος επειδή οι πολιτικοί, οι αστυνόμοι και οι δικαστές του επέτρεψαν να υπάρξει ως τέτοιος και να μην διστάζει να δρα στο φως της ημέρας. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.
Τώρα είναι νεκρός και δεν μπορεί πια να βλάψει κάποιον.

Το σύστημα που τον ανέχθηκε και τον διευκόλυνε, όμως, εξακολουθεί να είναι ζωντανό. Και αυτό θα έπρεπε να είναι ο αποδέκτης της κατάρας. Όχι σήμερα, αλλά όλα αυτά τα χρόνια που ο εκλιπών προμήθευε τον Τύπο με πρωτοσέλιδα, παραμένοντας σχεδόν ανέγγιχτος από τον νόμο.
Επειδή αυτό το φαύλο σύστημα είναι που θα γεννήσει και θα συντηρήσει τους επομένους Ψωμιάδηδες, είτε από πρόθεση είτε από ιδιοτέλεια είτε, στην καλλίτερη περίπτωση, από ασυγχώρητη αμέλεια και αδιαφορία.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι πιστεύουν, (και πολλοί λένε ότι πιστεύουν), ας ρίξουν μια ματιά στην νεκρώσιμη ακολουθία. Είναι ένα από τα ωραιότερα κείμενα της παραδόσεώς μας. Στέκεται με δέος μπροστά στο μυστήριο του θανάτου, βλέπει μόνον «τα οστά τα γεγυμνωμένα», αναρωτιέται «τις εστί» και ζητάει για όλους ανάπαυση, μετά δικαίων.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκόνα

(Visited 226 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Ταὐτιζοντας τὸν θάνατο μὲ τὴν …δικαιοσύνη!!!

 1. Οι πολλοί κάνουν τα χειρότερα κρυμμένοι στην υποκρισία τους.Και μόνο που τα έβαλε με τον Λαλιώτη ας είναι ελαφρύ το χώμα του.
  “Και που είστε, Αγαπούλες….. το νού σας……” (ρήση του…. προς μελοθανάτους)

 2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΔΟΜΥΧΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ .

  ΤΟ ΜΕΓΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .

  ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ … ΛΙΜΝΟΥΛΕΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ, ΜΕΜΥΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ .

  ΤΟ … ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ … ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η … ΧΛΕΥΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ … ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ ΨΕΥΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η … Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Α :

  ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ;

  Η … Κ Ο Ρ Ο Ί Δ Ι Α .

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ … Ν Ε Ο .

  ΕΤΣΙ, ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ … ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΗ … ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ … ΚΩΜΩΔΙΑΣ .

  ΑΝ ΟΙ … ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΧΑΝ, ´ΙΧΝΟΣ´ ΑΙΣΧΥΝΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ … ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΩΣ, ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ .

  ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ … ΕΛΛΑΣ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ,
  ´ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΓΙΑΛΌ ´, ΚΙ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ Η ΑΚΡΗ .

  DR A

Leave a Reply