Εἶναι ἡ πολιτικὴ ἀπάτη ἠλίθιε…

Εἶναι ἡ πολιτικὴ ἀπάτη ἠλίθιε...

Ένα περιπαικτικό και προσβλητικό αστείο αναφορικά με την Ελλάδα έκανε απευθυνόμενος προς την Κριστίν Λαγκάρντ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με αποτέλεσμα η διευθύντρια του ΔΝΤ να ξεσπάσει σε ειρωνικά γέλια. «Κριστίν προτού φύγεις ενδέχεται να χρειαστώ μερικά δανεικά αν ευκαιρείς», είπε ο κ. Μπάιντεν. «Κάθε φορά που βλέπω την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ με κοιτάζει και λέει: Ξέρω η Ελλάδα. Ξέρω η Ουκρανία. Πάντα την καλώ, αλλά αυτή τη φορά είναι για προσωπικό δάνειο», πρόσθεσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, κάνοντας την κ. Λαγκάρντ να γελάσει. Στην συνέχεια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έχασε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον Τσίπρα αφού η φράση όταν αναφέρθηκε στις συμφωνίες που έχουν γίνει, προφανώς από την Ελλάδα, «Είναι η εφαρμογή ηλίθιε», δεν είχε άλλον αποδέκτη στο πάνελ του Νταβός από τον Αλέξη Τσίπρα, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Το κούρεμα «γουλί», από την ομοιότητα του κουρεμένου ΣΥΡ(ρ)ΙΖΑ κεφαλιού με το ομώνυμο λαχανικό, είναι τρόπος κουρέματος που κάποτε επιβάλετο ως ποινή για την προσβολή ανυποψίαστων πολιτών (γιαούρτωμα), η οποία καθιερώθηκε με τον θρυλικό Νόμο 4000 του 1956 περί τεντυμποϊσμού. Ο Νόμος προέβλεπε και την δημόσια διαπόμπευση του δράστη με πινακίδα στον λαιμό που έγραφε… «…είμεθα τέντυ μπόϋ». Ο όρος προέρχεται από το αγγλικό Teddy boy που ήταν ένα συγκεκριμένο στυλ ανδρών της δεκαετίας του 50 στην Αγγλία. Μετά πήρε νέα σημασία η λέξη και σήμαινε τον καλοζωισμένο αλητάμπουρα, ομορφούλη και καλοβαλμένο, μοσχαναθρεμμένο, της καλής κοινωνίας τσογλάνι.

Η κατ’ επάγγελμα τέλεση από τον πολιτικό απατεώνα Τσίπρα του εγκλήματος της πολιτικής απάτης και η ιδιάζουσα ηθική απαξία του, έγκειται στην απειλή για την κοινωνία από τη μεθοδική, συστηματική, με ειδικές γνώσεις και δεξιότητες κοινού απατεώνα τέλεση του εγκλήματος. Στην προκειμένη περίπτωση, ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας ως δράστης, ενήργησε σύμφωνα με τις ως άνω ποιοτικές προδιαγραφές του εγκλήματος, όπως τούτο αποδείχθηκε με τις περιπτώσεις της επανειλημμένης τελέσεως, τόσο κατά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου όσο και κατά την διενέργεια του δημοψηφίσματος, στο οποίο αν και τάχθηκε (καιροσκοπικά) υπέρ του ΌΧΙ εντούτοις επένδυσε πολιτικά στο ΝΑΙ, επιδιώκοντας με το κλείσιμο των τραπεζών να εκβιάσει την συνενοχή του ελληνικού λαού στην προαποφασισμένη – ήδη από την εκλογή πΤδ – μνημονιακή στροφή του. Επίσης και το υποκειμενικό στοιχείο, δηλαδή ο σκοπός πορισμού οφέλους από την καρέκλα του πρωθυπουργού, είναι καθαυτός αρκετός για να προσθέσει κοινωνική ηθική απαξία στο έγκλημα, αφού η τέλεση του εγκλήματος της πολιτικής απάτης συνδέεται κατά κανόνα με στόχους και κίνητρα οικονομικά και πολιτικά που αποσκοπούν σε οφίτσια.

Το περιπεχτικό και προσβλητικό αστείο που έκανε απευθυνόμενος προς την Κριστίν Λαγκάρντ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του Σόιμπλε, σκοπό είχαν τη δημόσια διαπόμπευση του Αλέξη Τσίπρα, με την ιδιότητα όχι του πρωθυπουργού της Ελλάδας αλλά του ανυπόληπτου πολιτικού απατεώνα. Η ανάγωγη συμπεριφορά με την έννοια της δημόσιας χλεύης αλλά και στενότερα της διεθνούς διαπομπεύσεως, στράφηκε όχι στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά στο πρόσωπο του πολιτικού απατεώνα που ξεπούλησε τον λαό του.

Σόιμπλε, Λαγκάρντ και Μπάιντεν απέναντι τους δεν είδαν τον έλληνα πρωθυπουργό. Είδαν τον πολιτικό τεντυμποϊσμό Τσίπρα • έναν καλοζωισμένο αλητάμπουρα, ομορφούλη και καλοβαλμένο, μοσχαναθρεμμένο, της καλής κοινωνίας, έναν ανυπόληπτο πολιτικό απατεώνα που κορόιδεψε τον λαό του πουλώντας του ελπίδα.. Για την προσβολή του λαού, ο Νόμος της ελίτ των σοβαρών πολιτικών ανδρών προβλέπει την δημόσια διαπόμπευση του δράστη, με πινακίδα στον λαιμό που γράφει… «…είμεθα πολιτικοί απατεώνες.».

Ἀλαμπάσης Θανάσης

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply