Φλαμπουράρης ὁ …σκανδαλιάρης;

Μέχρι να πεισθεί ο κοσμάκης να ψηφίσει το κόμμα που θέλει το σύστημα, στην συγκεκριμένη συγκυρία, τα ΜΜΕ κουκουλώνουν όλα τα σκάνδαλα, για να μην σκορπίσει το κοπάδι προς άγνωστες κατευθύνσεις. Συνωμοτεί το Σύμπαν κι όλα παρουσιάζονται ιδανικά και μονόδρομος για την …«σωτηρία» μας.

Φλαμπουράρης ὁ ...σκανδαλιάρης;

Μόλις το σύστημα δώσει το χρίσμα σε άλλον κλόουν, τότε ξαφνικά τα ΜΜΕ θυμούνται όλα τα σκάνδαλα που είχαν ξεχάσει σκόπιμα νωρίτερα.

Σίγμα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΤΜΗΣΗ

Ο Φλαμπουράρης πήρε εργολαβία 5 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ -Ανακοίνωση των εργαζομένων

  Ανακοίνωση εξέδωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ στην οποία καταγγέλει την κατακύρωση εργολαβίας ύψους 5 εκατ. ευρώ από την εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ, η οποία ανήκει στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΥΔΑΠ
ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ

Μετά την Ερώτηση στην Βουλή αλλά και τα δημοσιεύματα του Τύπου, σχετικά με την πρόσφατη κατακύρωση Εργολαβίας, προϋπολογισμού 4.950.000,00 € στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ, για έργο αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύων, στέλεχος της οποίας κατά καιρούς έχει απασχολήσει τον Τύπο και την ΕΥΔΑΠ για θέματα συγκρούσεως συμφερόντων, αφήνονται αναπάντητα ερωτήματα για την στάση των αρμοδίων σχετικά με την ουσία του θέματος.
Σε κρίσιμες εποχές για την Χώρα και την κοινωνία η ΕΥΔΑΠ οφείλει να διατηρεί το κύρος και την καλή της φήμη. Όποιες άλλες εταιρικές πράξεις κοινωνικής υποστηρίξεως που γίνονται κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους, αναιρούνται από την βλάβη τέτοιου είδους δημοσιευμάτων.

Ο ρόλος των υψηλόβαθμων στελεχών και η ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων πρέπει να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα ελέγχου όπως είχε γίνει και στο παρελθόν από προηγούμενες Διοικήσεις. Δυστυχώς τα φαινόμενα παθογένειας, ασυμβίβαστο αρμοδιοτήτων δεν εξαντλούνται στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά έχουν εντοπισθεί και σε άλλες, πολύ σοβαρές περιπτώσεις στην κορυφή της ιεραρχίας της Εταιρείας. Και σε αυτές πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Για την ορθότερη σύνταξη των τευχών δημοπρατήσεως, συστήθηκε Επιτροπή Αναμορφώσεώς τους. Κύριος ρόλος που κλήθηκε να επιτελέσει η Επιτροπή αυτή ήταν η διαμόρφωση των τευχών δημοπρατήσεως ώστε να προσδιορισθεί με σαφήνεια το φυσικό αντικείμενο των έργων και να βελτιωθούν οι συγκεκριμένες διαδικασίες.

Τα τεύχη δημοπρατήσεως που εισήχθησαν στο ΔΣ όχι μόνο δεν προσδιόριζαν με σαφή τρόπο το φυσικό αντικείμενο αλλά εμφάνισαν ύψος προϋπολογισμού υπερβολικά υψηλό. Αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το ποσοστό των εκπτώσεων σε όλα τα συγκεκριμένα έργα που είναι άνω του 55%. Δημιουργείται εύλογα η απορία, γιατί τα έργα δεν προϋπολογίζονται από την αρχή στα επίπεδα των πραγματικών τιμών. Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά κυρίως σε τοποθέτηση νέων παροχών σε ένα μόνο Τομέα, σε μια περίοδο που λόγω κρίσεως η οικοδομική δραστηριότητα είναι μηδενική.

Αυτοί είναι οι λόγοι που καταψήφισα και την συγκεκριμένη και άλλες πέντε αντίστοιχες εργολαβίες συνολικού ύψους 22,5 εκατ. €, τόσο την έγκριση των τευχών δημοπρατήσεως όσο και την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Προκειμένου να αρθεί κάθε σκιά, πρέπει άμεσα να ακυρωθούν οι συγκεκριμένες εργολαβίες, να αναμορφωθούν με σαφήνεια τα τεύχη δημοπρατήσεως, με προϋπολογισμό που αντιστοιχεί στις πραγματικές τιμές των έργων και να επαναπροκηρυχθούν.

Δεν είναι δυνατόν η Διοίκηση, που τόσο κόπτεται δήθεν για την κατασπατάληση χρήματος και το νοικοκύρεμα της ΕΥΔΑΠ, να εισηγείται σήμερα τέτοια ιλιγγιώδη ποσά σε δεκάδες εργολαβίες, πού επιβαρύνουν οικονομικά την Εταιρεία και εκχωρούν πλήρως το Τεχνικό αντικείμενό της στους ιδιώτες.
Για κάθε ενέργεια που βλάπτει τα συμφέροντα της Εταιρείας πρέπει να επιλαμβάνονται τα αρμόδια όργανα και να τηρούνται όσα προβλέπονται από τον Νόμο και τους Κανονισμούς. Κανείς δεν δικαιούται να προκαλεί βλάβη στην ΕΥΔΑΠ με τις πράξεις του ή την ακατανόητη αδράνειά του».

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Όπως έγραψε το «Βήμα» τον Ιανουάριο 2016, η κατασκευαστική εταιρεία «Διάτμηση», στην οποία μέτοχος ήταν μέχρι πριν από έναν χρόνο ο υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, ανέλαβε μία ακόμη εργολαβία της ΕΥΔΑΠ στην πρωτεύουσα, προϋπολογισμού 4,9 εκατ. ευρώ, με έκπτωση – σοκ, που προσεγγίζει το 60%.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής εκδόσεως του «Βήματος», η εταιρεία αναλαμβάνει το έργο «Τοποθέτηση Νέων Παροχών και Εργασίες Δικτύου Υδρεύσεως σε Περιοχές Αρμοδιότητας Τομέα Πειραιά της ΕΥΔΑΠ», προϋπολογισμού δημοπράτησης 4,9 εκατ. ευρώ, με έκπτωση, η οποία έφτασε το 59,2%. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά επτά εργοληπτικές εταιρείες.

πηγή

(Visited 84 times, 1 visits today)
Leave a Reply