Εἰς ὑγείαν τῶν ῥαγιάδων;

Χρήματα που συγκεντρώνονται από εκτάκτους φόρους, -ο έκτακτος χαρακτήρας των οποίων μάλιστα νομιμοποιείται από το ανώτατο «δικαστήριο» της χώρας, με την επίκληση εξαιρετικών και επιτακτικών αναγκών υψίστου δημοσίου συμφέροντος, που δεν είναι άλλο από την αποφυγή της χρεωκοπίας-, χρησιμοποιούνται για πληρωμή ιδιωτικών πτήσεων VIP, που μεταφέρουν υπουργούς στο εξωτερικό, με σκοπό να παραστούν σε ασήμαντες, τριτεύουσας σημασίας εκδηλώσεις (και αν και αυτό).

Εἰς ὑγείαν τῶν ῥαγιάδων;

Δεν είναι ντροπή για τον υπουργό. Ο υπουργός κάνει την δουλειά του, χρόνια τώρα, και την κάνει καλά. Καλοπερνάει, ακλόνητος, ανεξέλεγκτος και ευτυχής, με έξοδα των ραγιάδων. Η ντροπή ανήκει σε αυτούς που δουλικά και κατ΄ουσίαν αδιαμαρτύρητα συνεχίζουν να πληρώνουν τους εκτάκτους φόρους. Αυτοί είναι οι υπόλογοι.

Αν υπήρχε πολιτικός σχηματισμός που είχε στον σχεδιασμό του την σωτηρία της χώρας θα έπρεπε ήδη να έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα, με αιχμή την στάση πληρωμών προς το δημόσιο και να έχει καλύψει πολιτικά την ανυπακοή. Επειδή είμαστε πια στο όριο και οι πολιτικά ορθές δικαιολογίες περί δήθεν δημοκρατίας, θεσμών και συντεταγμένων μεθόδων προωθήσεως αλλαγών δεν χωρούν.

Δυστυχώς, όμως, τέτοιος σχηματισμός δεν υπάρχει. Αυτοί που περιμένουν να έρθουν δεν θέλουν να δεσμεύονται με τέτοιες αποκοτιές. Λογικό, αφού τους είναι αδιάφορη η σωτηρία της χώρας. Την χρήση του αεροπλάνου του Καμμένου θέλουν να πάρουν, για να χαρούν και αυτοί με την σειρά τους την καλή ζωή όταν έλθει η ώρα τους Δεν μπορούν να ζητήσουν τον περιορισμό των εκτάκτων φόρων, επειδή ξέρουν ότι θα τους χρειαστούν για τα δικά τους έξοδα, αργότερα.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκόνα

(Visited 121 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Εἰς ὑγείαν τῶν ῥαγιάδων;

Leave a Reply