Αὐτόφωρο γιά τόν Γενικό Γραμματέα Ἐσόδων Πιτσιλῆ;

Γράφαμε στὶς 20 Μαΐου 2016:

«…Τὴν πρώτη ἡμέρα οἱ ἀγγελίες δημοπρασίας ἦσαν μόλις δύο-τρεῖς.
Ἐχθές, τὶς βλέπετε…
Ἀπὸ αὔριο θὰ χάσουμε τὸν λογαριασμό…

Συζητᾶμε πάντα γιὰ τὴν Γενικὴ Γραμματεία Ἐσόδων, ὄχι τοῦ κράτους καὶ τῶν δημοσίων ταμείων ἀλλὰ …κάποιων!!!
Γενικῶς κι ἀορίστως…
Ξέρετε… Αὐτῆς τῆς ὑπηρεσίας, πού, κατὰ βαρουφάκη, εἶναι μία τρόικα ἐν κράτει…

Αὐτόφωρο γιά τόν Γενικό Γραμματέα Ἐσόδων Πιτσιλῆ;4

…Δικηγόρος, λέει… Μὲ σπουδαῖες περγαμηνές…
Κατέχει ἀπὸ νομικά, φορολογικά, ἑλληνικὰ κι εὐρωπαϊκά, μὰ τὸ σημαντικότερον ὅλων εἶναι πὼς ἦταν καὶ σύμβουλος τραπεζῶν, ἀλλὰ καὶ συνεργάτης τοῦ Φορτσάκη!!!

Κατὰ πῶς διαπιστώνουμε, ἡ Γενικὴ Γραμματεία Ἐσόδων δὲν καταδέχεται νὰ ἀσχοληθῇ μὲ τὰ χονδρά… Μὲ τὰ ψιλὰ ναί.
Κοινῶς; Ψιλικατζίδικο τὸ πλιάτσικο πλέον, ἐφ΄ ὅσον ἔχουν διασφαλισθεῖ οἱ ἀπολαβές, λάφυρα, κλοπιμαία τῶν «γνωστῶν καὶ προστατευομένων ἀπογόνων», γνωστῶν κι ἀγνώστων, φανερῶν καὶ κρυφῶν….»

Δημοπρατήριον ἡ «Γενικὴ Γραμματεία Ἐσόδων»!

Γιὰ νὰ ἀντιληφθοῦμε τὸ ποιὸν τοῦ νέου γενικοῦ γραμματέως ἐσόδων ἂς δοῦμε κι αὐτό:

Προετοιμάζοντας τὰ πολιτικὰ …«ζόμπυ» τῆς ἐπομένης γενεᾶς!!!

Τώρα συνειδητοποιοῦμε ὅμως καὶ κάποιες …βιασύνες!!
Ἀκόμη μεγαλύτερες ἀπὸ τοὺς πλειστηριασμούς…

Ἄρα;
Ἄρα…
Κάποιος τρέχει πολὺ σήμερα…
…καὶ τὸ ὄνομά του:

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο Γ.Γ.Δ.Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ

Αὐτόφωρο γιά τόν Γενικό Γραμματέα Ἐσόδων Πιτσιλῆ;2

Ορισμένοι άνθρωποι βιάζονται να αποδείξουν πως υπηρετούν πιστά την τρόικα και δεν τους νοιάζει αν θα πρέπει να παραβιάσουν νόμους ή το Σύνταγμα.
Ένας από αυτούς είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιος Πιτσιλής, ο οποίος πρόκειται να συλληφθεί αύριο και να δικασθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου για παράβαση καθήκοντος και για πλήθος άλλων αδικημάτων που διέπραξε με την εγκύκλιο που εξέδωσε σχετικά με την παρακράτηση φόρου, την Δευτέρα 30 Μαΐου.

Συγκεκριμένα:
Ο κ. Γεώργιος Πιτσιλής στις 30 Μαΐου, υπέγραψε την εγκύκλιο με αρ. ΠΟΛ 1064/30-5-2016 με θέμα: «Παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις μετά την ψήφιση του ν.4387/2016 (ΦΕΚ Α΄85/12.5.2016) και του ν.4389/2016
«Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις».

Η εγκύκλιος δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ: 6ΧΜΙΗ-5ΔΧ. 

Στην εγκύκλιο που υπέγραψε ο κ. Πιτσιλής κάνει αναφορά στον ανύπαρκτο Ν. 4389/2016 και αναφέρει μάλιστα ψευδώς, πως έχει δημοσιευθεί και στο ΦΕΚ (Α΄94/27.5.2106).
Με την ανάρτηση της Κυριακής στον Lobbystas (Πέρασε μία εβδομάδα και ακόμα δεν δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το «μνημόνιο τον δακρύων»)   έχει επισημανθεί πως το νέο μνημόνιο δεν έχει ακόμα λάβει ΦΕΚ μέχρι την Κυριακή 29 Μαΐου, ενώ δεν έλαβε και την Δευτέρα 30 Μαΐου.
Αν κάποιος αναζητήσει το ΦΕΚ Α΄94/27.5.2106 στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει.
Από την αρχή του έτους, στο τμήμα Α του ΦΕΚ έχουν δημοσιευθεί 94 αποφάσεις ή νόμοι λείπει όμως το επίμαχο ΦΕΚ. Μετά το ΦΕΚ Α΄93/27.5.2106 έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ Α΄95/27.5.2106.
Η παρακάτω εικόνα προέρχεται από την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείο λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Δευτέρας 30 Μαΐου (ξημερώματα Τρίτης):

Αὐτόφωρο γιά τόν Γενικό Γραμματέα Ἐσόδων Πιτσιλῆ;1

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ή οποιοδήποτε άλλος εισαγγελέας οφείλουν να ζητήσουν την άμεση σύλληψη του κ. Πιτσίλη.
Η ανάρτηση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ της παράνομης εγκυκλίου έγινε την Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρα 13.47, συνεπώς μέχρι την Τετάρτη και ώρα 13.47, μπορεί να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά του κ. Πιτσιλή.
Είναι προφανές πως πέραν τον ενεργειών της δικαιοσύνης, όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που θίγονται από την παράνομη εγκύκλιο μπορούν να κινηθούν αστικά ενάντια του κ. Πιστιλή και να ζητήσουν αποζημίωση.
Δυστυχώς για τον κ. Πιτσιλή, στις διατάξεις του ΦΕΚ που δεν δημοσιεύθηκε ακόμα, προβλέπεται η χορήγηση ασυλίας στον ίδιο, σχεδόν για κάθε του ενέργεια. Βιάστηκε όμως και άρχισε να παραβιάζει τους νόμους προτού ακόμα αποκτήσει ασυλία…

Παρά τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ για αύξηση ΦΠΑ και άλλα πολλά, εφόσον δεν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το ψηφισθέν νομοσχέδιο, δεν μπορεί να ισχύει.

Πηγὴ

Ἔχουμε μήπως μπλέξει μέ τήν μαφία;

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply