Δημοσιογραφία μὲ …«ἄκρες»!!!

Ανάκατα
….και βγάλτε άκρη.

• Αυτός ο σκληρός και ανηλεής «αριστερός» αρθρογράφος της «Αυγής», ο Θανάσης ο Καρτερός, που κτυπά τώρα την μιντιακή διαπλοκή, έτρωγε χρόνια παντεσπάνι από τον Αλαφούζο στον Σκάϊ, με μία εκπομπή που την άκουγαν μόνον οι συγγενείς του. Όπως οι περισσότεροι, τότε, εργαζόμενοι ως στελέχια στον ραδιοφωνικό σταθμό του Γιάννη, έπαιρνε υποχρεωτικά το 1/3 των αποδοχών του «μαύρα» και σε χαρτοσακούλα.
• Ο άλλος, ο Κώστας ο Βαξεβάνης, που ετοιμάζεται, λέει, να βγάλει εφημερίδα της Αριστεράς για να στηρίξει την κυβέρνηση Σύριζα, ήταν το δεξί χέρι του Γιάννη Ρουμπάτη (του γνωστού Κοσκωτανθρώπου που έγινε αρχηγός στην ΕΥΠ των αριστεροχριστιανιστών), στην εκπομπή του «Κι αύριο ημέρα είναι» στο ραδιόφωνο του Σκάι. Κρίνοντας από τις αποκλειστικές…αποκαλύψεις του στο Χοτ Ντόγκ, όλοι οι νοήμονες συμπεραίνουν ότι η φιλία τους συνεχίζεται.
• Ο Νίκος ο Τσαγκρής, ο «τρόφιμος» επί χρόνια (στην «Πρώτη», στο «Επτάμισυ» και στον εκδοτικό οίκο «Ηλέκτρα») του εργολάβου Καλογρίτσα, πού κι αυτός επιδιώκει να ηγηθεί εφημερίδας της …Αριστεράς είναι, εκτός των άλλων, κουμπάρος του Σταύρου Θεοδωράκη, γιατί τον έχει παντρέψει και στα πλαίσια της γενικότερης αξιοκρατίας των συριζογκαγκανόβλαχων, έχει τοποθετηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΡΤ, για να διδάξει προφανώς τι σημαίνει να εξαργυρώνεις τις οικογενειακές σέλφι στις πλατείες με μια θεσούλα στο γκοβέρνο.
• Ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Παντελής Καψής, ο Κώστας Σπυρόπουλος και ο Νίκος Μεγγρέλης, ήταν τα πουλέν του μακαρίτη του Κύρκου, που τους έβαλε δεξιά και αριστερά στα μίντια, για να αλώσουν το σύστημα από …μέσα. Εξετάζοντας την πορεία τους, καθίσταται προφανές ότι, με την πάροδο του χρόνου ξέχασαν την αποστολή τους, τό ‘ριξαν στην κονόμα, εργαζόμενοι αόκνως είτε στην κρατική ΕΡΤ, είτε στα έντυπα του Κοσκωτά είτε στον «Όμιλο» του απατεώνα του Ανδρουλιδάκη (Τηλεόραση Τέμπο, Εφημερίδα Επένδυση κ.λ.π)
• Αυτόν, τον έγκυρο αναλυτή και αρθρογράφο, τον Παύλο τον Τσίμα, στα τέλη του 1990 δεν τον ήξερε ούτε η μάννα του, παρά μόνο τα κνιτάκια που έκανε παρέα εκεί στον Περισσό και οι υπεύθυνοι συντάξεως στον Ριζοσπάστη, όπου έγραφε καμμιά επαναστατική μαλακία για να παραμυθιάζει τους χαχόλους. Όταν ο Φλωράκης απεφάσισε το κλείσιμο της Πρώτης και αφού τάσπασε με τον Καλογρίτσα και τον Τσαγκρή, τον έστειλε για διευθυντή στην εφημερίδα, όπου έμεινε μόνο ένα δεκαπενθήμερο, μέχρι να μας πετάξει τα υπάρχοντά μας στην εφημερίδα, στον δρόμο. Στην συνέχεια …προόδευσε, πήρε και το βραβείο «Ιπεκτσί», ηγήθηκε και μιας εκστρατείας ελληνοτουρκικής φιλίας δημοσιογράφων, ανεδείχθη, κονόμησε και τώρα έχει την κοράκλα του να σπουδάζει στο Λονδίνο.
• Ο άλλος ο «αριστερός» και υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα, ο σκιτσογράφος «Στάθης», τάχει βρεί μια χαρά με τον νεοδιαπλεκόμενο δεξιούρα Νικολάκη Χατζηνικολάου αλλά, πατώντας πάντα σε δύο βάρκες, δημοσιεύει κι ένα σκίτσο κάθε Κυριακή στην κωλοφυλάδα των Κουρήδων «Το Παρόν», γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Μπορεί, εν τη ρύμη του λόγου, να ξέχασα και κάποιους. Πέστε μου ονόματα και θα σας πώ, έχει απ όλα ο μπαξές.

Ῥούσσης Νῖκος

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

5 thoughts on “Δημοσιογραφία μὲ …«ἄκρες»!!!

Leave a Reply