Ἀπὸ ἐμᾶς, μὲ ἀγάπη, γιὰ τοὺς τραπεζῖτες

Δώσετε ῥὲ ἀχάριστοι τὰ σπίτια καὶ τὶς ἐπιχειρήσεις σας στοὺς τραπεζῖτες…
Ἔχουν κόσμο νὰ θρέψουν…

Από τα μέτρα που σχεδιάζονται για τα κόκκινα δάνεια

«Εθελοντική Παράδοση Ενυποθήκου Ακινήτου: O δανειολήπτης, ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους αποπληρωμής ενυποθήκου δανείου, παραχωρεί οικειοθελώς (δηλαδή χωρίς να απαιτηθεί η προσφυγή σε δικαστικές ενέργειες από πλευράς του ιδρύματος) την κυριότητα του υπεγγύου ακινήτου στο ίδρυμα. Στην σχετική συμφωνία διατυπώνεται σαφώς ο τρόπος διευθετήσεως του τυχόν υπολοίπου. Η εν λόγω λύση μπορεί να αφορά σε οικιστικό ακίνητο ή επαγγελματική στέγη.

Μετατροπή σε Ενοικίαση/Χρηματοδοτική Μίσθωση: O δανειολήπτης μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου στο ίδρυμα υπογράφοντας σύμβαση ενοικιάσεως/χρηματοδοτικής μισθώσεως, η οποία του εξασφαλίζει την  δυνατότητα μισθώσεως του ακινήτου για ορισμένη ελάχιστη χρονική περίοδο. Η εν λόγω λύση μπορεί να αφορά οικιστικό ακίνητο ή επαγγελματική στέγη.

Εθελοντική Εκποίηση Ενυπόθηκου Ακινήτου: O δανειολήπτης προβαίνει οικειοθελώς σε πώληση του υπεγγύου ακινήτου σε τρίτο με την σύμφωνη γνώμη του ιδρύματος. Στην περίπτωση που το τίμημα της πωλήσεως υπολείπεται του συνόλου της οφειλής, το ίδρυμα προβαίνει σε διαγραφή της εναπομενούσης οφειλής. Η εν λόγω λύση μπορεί να αφορά σε οικιστικό ακίνητο ή επαγγελματική στέγη.

Διακανονισμός Απαιτήσεων: Εξωδικαστική συμφωνία κατά την οποία το ίδρυμα λαμβάνει είτε εφάπαξ καταβολή σε μετρητά (ή ισοδύναμα μετρητών) είτε σειρά προκαθορισμένων τμηματικών καταβολών. Στο πλαίσιο του διακανονισμού το ίδρυμα ενδέχεται να προβαίνει σε μερική διαγραφή της απαιτήσεως.

Υπερθεματιστής σε πλειστηριασμό: Το ίδρυμα υπερθεματίζει στον πλειστηριασμό αποκτώντας την κυριότητα του ενυποθήκου ακινήτου ή άλλης εμπράγματης εξασφαλίσεως στο πλαίσιο ευρύτερης συμφωνίας οριστικής διευθετήσεως της οφειλής με την συναίνεση του δανειολήπτου.

Καστρινάκη Λιάνα

εἰκόνα

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply