Γιὰ ἕνα κομμάτι ψωμί…

Γιὰ ἕνα κομμάτι ψωμί...

«This is just business» δικέ μου…
Μὴν τὸ παίρνῃς προσωπικά….

«…Ακριβώς για να μην συμβεί αυτό, πυκνώνουν τα μηνύματα αφενός προς την κυβέρνηση να μην καθυστερήσει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολογήσεως και αφετέρου προς τους δανειστές να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο αφελληνισμού για το ελληνικό επιχειρείν σε περίπτωση νέας κωλυσιεργίας για την εξεύρεση λύσεως ανέδειξε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομωνύμου ομίλου, από το βήμα εκδηλώσεως της Ενώσεως Θεσμικών Επενδυτών.

Το παράδειγμα. «Ξέρετε τι συνέβη με την εξαγορά την περασμένη εβδομάδα της ιστορικής υαλουργίας Γιούλα; Αυτός που αγόρασε την εταιρεία δανείσθηκε με 1% όταν το χρηματοδοτικό κόστος της Γιούλα ήταν 8%. Είναι συγκλονιστικό, καθώς πρόκειται για μια εταιρεία που δεν είχε προβλήματα πλην του υψηλού της δανεισμού» ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Μυτιληναίου, θίγοντας το θέμα που καίει περισσότερο αυτή την στιγμή τον επιχειρηματικό κόσμο.

«Αν συνεχισθεί αυτό σε λίγο καιρό δεν θα μείνει κάποια εταιρεία, οι ξένοι θα αγοράσουν όλη την χώρα, ακριβώς λόγω της διαφοράς επιτοκίων. Θα δανείζονται χαμηλά, με 0,25%, και το μόνο που θα κάνουν, θα είναι να σου πληρώνουν τα δάνεια» προσέθεσε ο επιχειρηματίας.»

ἐλεύθερος τύπος

Οἱ ντόπιοι «καρχαρίες» ἄρχισαν νὰ καταλαβαίνουν ὅτι πλέον θὰ γίνουν «ὀρεκτικό» τῶν ἔως ἐθχὲς «συνεργατῶν» τους, ἐκ τῆς «Ἐσπερίας»…..
Μέχρι ἐχθὲς ὁ κύριος Μυτιληναῖος, ἀλλὰ καὶ ὁ κάθε ὅμοιός του, τὰ ἔβλεπαν «ὅλα μίαν χαρὰ μὲ τὸ …εὐρῶ»!!!

Κατάλαβες τώρα μαλάκ@ τί σημαίνει αὐτό πού λέμε πώς τό χρῆμα δέν ἔχει πατρίδα;
Κατάλαβες τώρα μαλάκ@ τί σημαίνει νά ἔχῃς καί νά ζῇς σέ χώρα  καί ἐθνικά ἀνεξάρτητη καί κυρίαρχη; Σέ χώρα πού προστατεύει τήν δική της Παραγωγή, Βιομηχανία κι Ἐμπόριο;
Σέ χώρα ὅπου ὁ σωστός καί ἠθικός ἐντόπιος βιομήχανος, ἔμπορος καί βιοτέχνης προστατεύονται, μαζύ μέ τόν εὐχαριστημένο καί καλά ἀμειβόμενο ἐργαζόμενο καί πελάτη τῶν προϊόντων πού παράγεις;;;

Αὐτὰ γίνονται ὅταν ἔχῃς ἕνα μαγαζάκι (παρομοίωσις γιὰ τὴν χώρα), τοῦ ὁποίου τὸ «συρτάρι» ἢ τὸ ταμεῖον τὸ ἔχει κάποιος ἄλλος καὶ ὄχι ἐσύ….
Αὐτὸ ἀκριβῶς εἶναι ὅταν ἡ χώρα δὲν ἐκδίδει δικό της νόμισμα ἀλλὰ τὸ δανείζεται μόνιμα ἀπὸτοὺς τοκογλύφους, ὅπως ἡ Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωσις καὶ τὸ «εὐρῶ»… Μαλάκ@!!!

Τὰ λέγαμε μερικοὶ χρόνια χρόνια τώρα…

Τριάρχης Χρῆστος

εἰκόνα

(Visited 135 times, 1 visits today)
Leave a Reply