Ὑποδέχεται ἀσυνόδευτα προσφυγόπουλα ὁ Πάκης;

Από όσο ξέρω όλες οι χώρες του κόσμου, μηδεμίας εξαιρουμένης, εκδίδουν έγγραφα ταυτοποιήσεως των πολιτών τους. Καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα, με τα οποία αυτοί ταξιδεύουν σε άλλες χώρες.

Από όσο ξέρω επίσης η πλειοψηφία των προσφύγων/μεταναστών έχει μπει στην Ευρώπη χωρίς τέτοια έγγραφα. Τα έχασαν λέει στον δρόμο. Βέβαια σχεδόν κανείς δεν έχασε το smartphone του και αυτό είναι αξιοπρόσεκτο.

Υπό αυτές τις συνθήκες δικαιούμαι να πιστεύω ότι ο ορός «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα», πλην ελαχίστων και απολύτως εμφανών περιπτώσεων, είναι απάτη. Και ότι ο Πάκης που υποδέχεται τέτοια «προσφυγόπουλα» στην βουλή συμμετέχει ενεργά στην εξαπάτησή μου.

Έχω επίσης το δικαίωμα να πιστεύω ότι η επίκληση των νόμων περί ασύλου, αλληλεγγύης, προστασίας προσφύγων πολέμου κ.λ.π., τόσο από τους ίδιους τους μετανάστες όσο και από τους Ευρωπαίους υποστηρικτές τους είναι σε μεγάλο βαθμό καταχρηστική. Και όσο ισχυρό είναι ένα δικαίωμα στον νομικό μας πολιτισμό άλλο τόσο ανίσχυρο καθίσταται όταν ασκείται καταχρηστικά. Το λένε όλα τα συντάγματα. Ακόμη και ο ανθρωπισμός έχει κανόνες. Αλλιώς δεν είναι τέτοιος, αλλά εκμετάλλευση αφελών.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκὼν

(Visited 146 times, 1 visits today)
Leave a Reply