Φοροφυγάδες κι ἀπατεῶνες (ἐπιχειρηματίες) στηρίζουν (φανατικά) τὸν πΣῶῤῥα!!!

«…Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τουλάχιστον 41 από τους οφειλέτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που αναφέρονται στις παραπάνω λίστες και χρωστούν μονάχα στην ΔΟΥ και στις υπηρεσίες Τελωνίων άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας φρόντισαν να στείλουν το εξώδικο του Σώρρα, δηλώνοντας ότι τις οφειλές τους θα τις πληρώσει εκείνος! Σημειώνω, πως στα ποσά που θα δείτε παρακάτω δεν συμπεριλαμβάνονται οι οφειλές προς τις τράπεζες, τους ασφαλιστικούς φορείς και την ΔΕΗ, όπου επίσης στέλνονται εξώδικα με τα οποία οι οφειλέτες συμμετέχουν στην απάτη Σώρρα….»

41 μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου, λαθρέμποροι και επιχειρηματίες συνεργάστηκαν με τον Σώρρα

 

Σαράντα ένας (41) μεγαλο-οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου έστειλαν το εξώδικο του μεγαλοαπατεώνα Αρτεμίου Σώρρα, για να μην πληρώσουν την εφορία.

Ανάμεσά τους ευρίσκεται ιδιώτης που χρωστά στην εφορία κοντά στα 8 εκατομμύρια ευρώ, όπως και εταιρεία στην οποία έχουν καταλογισθεί φορολογικά και τελωνειακά πρόστιμα λόγω λαθρεμπορίας οινοπνεύματος το έτος 1998! Τεράστια η ζημία για το ελληνικό δημόσιο και προς το συμφέρον των συμμετεχόντων στην απάτη να συνεχισθεί το όλο «παραμύθι».

Για αρκετό καιρό μου φαινόταν περίεργο το γεγονός ότι όσα στοιχεία και αν δουν κάποιοι άνθρωποι, συνεχίζουν να υποστηρίζουν ψυχή τε και σώματι τον απένταρο Αρτέμιο Σώρρα. Μου φαίνεται αδιανόητο μετά τις αποκαλύψεις και την έρευνα την δική μου, του Γιώργου Γιαλτουρίδη από τη Βοστώνη και του Ιωσήφ Παπαδόπουλου, όπως αυτή έχει αναπαραχθεί από το σύνολο των ελληνικών μέσων, να υπάρχει έστω και ένας που να μην καταλαβαίνει πως πρόκειται περί μιας απλής απάτης.

Κατά την άποψή μου, η απάτη αυτή συνδυάζει το πολιτικό με το θρησκευτικό περιεχόμενο, όπως και τον χαρακτήρα παραθρησκευτικής ομάδας και εγκληματικής οργανώσεως. Και πάλι όμως όταν τα στοιχεία είναι απόλυτα, με επιβεβαιώσεις από όλους τους αρμοδίους φορείς (Υπουργείο Οικονομικών Αμερικής, Πολιτεία Washington, Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα Ελλάδος κ.α.) πώς είναι δυνατόν κάποιοι να αρνούνται να δουν την αλήθεια μπροστά στα μάτια τους; Τα στοιχεία της απάτης τα έχουμε αναλύσει τόσες φορές, που πλέον καταντά κουραστικό και για εμέναν τον ίδιο. Ωστόσο, για όποιον το επιθυμεί, οι αποδείξεις εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες μέσω του filonoi.gr, αρκεί ο αναγνώστης να μην έχει παρωπίδες (βλ. Ἀπάτη τὸ «ἐξώδικο» τῶν ὁπαδῶν τοῦ Σῶῤῥα πρὸς τὶς ἐφορίες)

Το κακό με τις παρωπίδες είναι ότι συνήθως τις βάζει το ίδιο το «θύμα». Όπως έχω ξαναγράψει, οι απατεώνες δημιουργούν την προσδοκία κέρδους, ώστε να πείσουν τον πεινασμένο να τους δώσει την τελευταία μπουκιά από το στόμα του, με στόχο ένα καλλίτερο μέλλον. Αφού ο απατεώνας σου παρουσιάσει μια ειδυλλιακή κατάσταση, σε αφήνει να μυρίσεις το «χρήμα», το οποίο φυσικά δεν υπάρχει, και στην συνέχεια σε «ψαρεύει».

https://www.youtube.com/watch?v=SpfZveRr9T0

Βίντεο. Το εξώδικο Σώρρα χρησιμοποιείται από μεγάλες επιχειρήσεις για να μην πληρώσουν.

Αν ο Αρτέμιος Σώρρας έλεγε πως είναι επιχειρηματίας και έχει 10 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα τον πίστευε κάποιος. Μία συνάντηση μαζί του φθάνει για να καταλάβει και ο πλέον αδαής πως δεν υπάρχει σεντ, αφού απλά θα τον συγκρίνεις με άλλους πλουσίους που κυκλοφορούν στην δημόσια ζωή του τόπου. Τα τρισεκατομμύρια όμως προσδίδουν το απαραίτητο στοιχείο μυθοπλασίας για να κάμψουν τις αντιστάσεις σου. Πόσους τρισεκατομμυριούχους γνωρίζεις για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μοιάζουν με τον Σώρρα…;

Εκτός από τα πραγματικά θύματα, που χρειάζονται περίπου 6 μήνες, για να φύγουν τρέχοντας από την οργάνωση, όπως πιστεύω ότι έγινε και με την αδικοχαμένη παιδοψυχίατρο της Λαμίας Θωμαΐδα Κουμπούρα που το πλήρωσε με την ίδια τη ζωή της, υπάρχουν και αυτοί που έχουν κέρδος από τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης. Οι τελευταίοι δεν πρόκειται να πεισθούν ακόμη και ο Σώρρας να ομολογήσει, πέσει στα γόνατα και ζητήσει συγγνώμη, αφού τους είναι απαραίτητη η απάτη.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ορισμένοι που «βουτούν» το μπισκοτάκι στο αίμα των θυμάτων τους και τους τρώνε μερικά ευρώ για να ζήσουν. Πρόκειται για επαγγελματίες «σωρρο-προσηλυτιστές» και τέτοιοι υπάρχουν σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με καταγγελίες που θα δουν σύντομα το φως της δημοσιότητας. Και αυτοί όμως δεν είναι το άμεσο ενδιαφέρον της έρευνάς μου. Απατεωνίσκοι και φτωχοδιάβολοι υπάρχουν παντού.

Άλλωστε, αν θέλεις να πέσεις θύμα και δεν καταλαβαίνεις πως ο τύπος που δεν έχει λεφτά να φτιάξει ούτε τα δόντια του, δεν έχει μερικά τρισεκατομμύρια στην άκρη, αλλά μένει «φαφούτης» από άποψη, τότε να πληρώσεις. Αν πιστεύεις ότι έχει λεφτά, αλλά πριν μερικά χρόνια έστελνε το τέκνο του στον παιδικό σταθμό με κοινωνικά κριτήρια λόγω φτώχειας, η σύζυγος του πήρε πάνω από 60.000 ευρώ επιδότηση από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση που τώρα βρίζει μαζί με τον άνδρα της για να ανοίξει μια μικρή επιχείρηση που χρεωκόπησε, τότε ίσως να πρέπει αντί για 5 ευρώ το μήνα, να δίνεις 10.

Αν επιπλέον δεν κατανοείς ότι το 2011 η Εμπορική Τράπεζα, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη παρουσιασθεί στον τύπο, κατέσχε το φορτηγάκι της συζύγου του Σώρρα, Βάϊας Ρουγκλίου, γιατί δεν είχε να πληρώσει την τράπεζα και τότε δεν έστειλε εξώδικο, δεν πλήρωσε ο Σώρρας από τα «παγκόσμια καταπιστεύματα», ούτε από τα «χρεόγραφα Stephen Louis Wozny», τότε πολύ απλά να σου πω ότι το τραβάει το αίμα σου να είσαι θύμα και φοβάμαι να ρωτήσω τι ψήφισες στις τελευταίες εκλογές.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

Αυτό όμως που δεν περίμενα, έστω και μετά από την έρευνα τόσων ετών, είναι όταν από το ρεπορτάζ και μετά από μελέτη εβδομάδων, κατέληξα στα ονόματα των μεγαλο-οφειλετών του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι χρωστούν τελεσίδικα άνω των 150.000 ευρώ, δεν έχουν κάνει ρύθμιση, δεν απαντούν στην εφορία, ωστόσο φρόντισαν να στείλουν το εξώδικο Σώρρα και «πινέζωσαν» τα χρέη τους στον λογαριασμό του «μεγάλου Πατρινού ομογενή».

Δεν μιλάμε για ανθρώπους που χρωστούν πέντε δεκάρες σε ασφαλιστικούς φορείς, στο κράτος και σε τράπεζες, λόγω της οικονομικής κρίσεως και τους οποίους πραγματικά συμπονώ και καταλαβαίνω. Η έρευνα μου αφορά σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, που χρωστούν εδώ και πολύ καιρό, αφού απαιτούνται χρόνια για να τελεσιδικήσει μία οφειλή.

Το καλοκαίρι του 2016 λοιπόν, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφορήσεως και ενημερώσεως των πολιτών, εμπεδώσεως της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμορφώσεως, αναρτήθηκαν στο publicrevenue.gr τα 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Η σχετική λίστα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο βρίσκεται εδώ: publicrevenue.gr/

ενώ η λίστα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νομικών προσώπων (εταιρειών) προς το Δημόσιο εδώ: publicrevenue.gr

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τουλάχιστον 41 από τους οφειλέτες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που αναφέρονται στις παραπάνω λίστες και χρωστούν μονάχα στην ΔΟΥ και στις υπηρεσίες Τελωνίων άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας φρόντισαν να στείλουν το εξώδικο του Σώρρα, δηλώνοντας ότι τις οφειλές τους θα τις πληρώσει εκείνος! Σημειώνω, πως στα ποσά που θα δείτε παρακάτω δεν συμπεριλαμβάνονται οι οφειλές προς τις τράπεζες, τους ασφαλιστικούς φορείς και την ΔΕΗ, όπου επίσης στέλνονται εξώδικα με τα οποία οι οφειλέτες συμμετέχουν στην απάτη Σώρρα.

Οι μεγαλο-οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου που απέστειλαν το εξώδικο Σώρρα για να μην πληρώσουν. «Λεφτά υπάρχουν» κι ευρίσκονται στις τσέπες του Αρτέμη…

Τα στοιχεία των παραπάνω φορολογουμένων, που έχουν χαρακτηρισθεί ως «μεγαλο-οφειλέτες του Ελληνικού Δημοσίου», ευρίσκονται έως και σήμερα στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (publicrevenue.gr) και στις λίστες έχουν αναρτηθεί τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Μάλιστα, εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του, με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών, με δικαστική απόφαση ή δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα η οριστικοποίηση της οφειλής.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΩΡΡΑ

Η έρευνα μέχρι αυτή την στιγμή έχει «δείξει» ότι οι παραπάνω «μεγαλο-οφειλέτες» χρησιμοποίησαν την απάτη των εξωδίκων Σώρρα κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Θυμίζω, ότι εκτός των παραπάνω οφειλών προς τις ΔΟΥ και τα Τελωνεία, πολλοί από τους συγκεκριμένους οφειλέτες έχουν στείλει εξώδικα προς ασφαλιστικούς φορείς, τράπεζες και ΔΕΚΟ. Επίσης, οφείλω να σημειώσω πως η αποστολή εξωδίκων από όλους τους παραπάνω έχει ταυτοποιηθεί μετά από εκτενή δημοσιογραφική έρευνα, η οποία παρουσιάζεται στο filonoi.gr και φυσικά θα κοινοποιηθεί στο σύνολό της, μαζί με στοιχεία που δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε ακόμη λόγω της προανaκρίσεως, στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι πολίτες λαμβάνουν έτοιμο το εξώδικο, το οποίο στέλνουν στις ΔΟΥ για να δηλώσουν ότι αναγνωρίζουν την οφειλή τους, αλλά… θα την πληρώσει ο Σώρρας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δικηγόρου της Λάρισας, που δεν συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω λίστα και της οποίας τα στοιχεία προέκυψαν από το ρεπορτάζ, η οποία χρησιμοποίησε το εξώδικο Σώρρα, για να ενημερώσει το Ταμείο Νομικών πως δεν προτίθεται να τους πληρώσει και ότι τα χρήματα θα τα δώσει ο… Σώρρας! Δυστυχώς, όταν η οφειλή είναι μεγάλη και οι δικαιολογίες εύκολες, τότε ακόμη και ο Αρτέμης Σώρρας από το Θεριανόκαμπο Πατρών μπορεί να εμφανισθεί σαν «σωτήρας», ενώ ο δημοσιογράφος θα υβρισθεί και θα απειληθεί, άσχετα εάν γράφει την αλήθεια.

Επιπρόσθετα, σε άλλην περίπτωση, σημαντικό μέρος της οφειλής προέρχεται από την έκδοση εικονικών τιμολογίων και την λαθρεμπορία αγνώστου προελεύσεως, αδασμοφορολόγητου, εμφιαλωμένου καθαρού οινοπνεύματος 11.500 φιαλών! Ο σχετικός φάκελλος της δικογραφίας για το αδίκημα της λαθρεμπορίας σχηματίσθηκε μετά από την διαπίστωση των παραπάνω με ειδική έκθεση ελέγχου από το ΣΔΟΕ το 1998 και το 2000 συμπληρώθηκε με ειδικό πόρισμα των Ελεγκτικών Υπηρεσιών Τελωνίου. Επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα και η υπόθεση τελεσιδίκησε με την υποχρέωση των κατηγορουμένων να καταβάλουν ποσό αρκετών εκατομμυρίων δραχμών, που μεταφράσθηκε σε οφειλή μερικών εκατομμυρίων ευρώ!

ΑΝΩ ΤΩΝ 43 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ Η ΑΠΑΤΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 41 ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Είναι δεδομένο πως  από αυτούς που έστειλαν το τραγελαφικό εξώδικο Σώρρα στις εφορίες, τις τράπεζες, τους ασφαλιστικούς φορείς και όπου αλλού, ουδείςπρόκειται να γλυτώσει από τις δαγκάνες των εισπρακτικών μηχανισμών. Δυστυχώς, το εξώδικο είναι ένα μνημείο ασυναρτησιών και ηλιθιοτήτων, που δεν έχει την οποιανδήποτε αξία και σίγουρα δεν έχει την παραμικρή νομική βάση.

Η χρησιμότητά του εξωδίκου είναι ότι οι μεγάλοι οφειλέτες και οι εταιρείες που χρωστούν εκατομμύρια και που συνεχίζουν να μην πληρώνουν από την δεκαετία του 1990 έως σήμερα, προσπάθησαν να οχυρωθούν πίσω του και να κερδίσουν και άλλον χρόνο, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, μέχρι η Εφορία να καταλάβει την κομπίνα και να σχεδιάσει την αντίδρασή της. Το σίγουρο είναι πως και μετά τον Σώρρα, οι περισσότεροι από τους οφειλέτες κάτι άλλο θα σκαρφισθούν, αλλά προς το παρόν «δεν τους χαλάει» η πολιτική διάθεση του «άφραγκου» ηγέτη. Τους διασκεδάζει και τους συμφέρει παράλληλα!

Επίσημη απάντηση της Ε’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με την οποια απαντά πως δεν δέχεται την αποπληρωμή οφειλών με τα «κόλπα» Σώρρα.

 

Η συγκεκριμένη προσπάθεια εξαπατήσεως του Ελληνικού Δημοσίου, μονάχα από τους 41 που απέστειλαν το εν λόγω εξώδικο, συνολικά αφορά σε ποσό άνω των 43 εκατομμυρίων ευρώ και ειδικότερα 43.208.207,87 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα υπόλοιπα εξώδικα που απέστειλαν περίπου 6000 πολίτες, ούτε τα ποσά που δεν έχουν πληρωθεί σε ασφαλιστικούς φορείς.

Είναι σαφές λοιπόν ότι έχει δημιουργηθεί μια «φάμπρικα αποστολής εξωδίκων», που χρησιμοποιείται από απλούς συμπολίτες μας, πολλοί από τους οποίες δεν είχαν καταλάβει το σφάλμα τους. Ταυτόχρονα, το «κόλπο» έχει γίνει «άσφαιρο όπλο» στα χέρια των συνήθων υπόπτων των φορολογικών αρχών, πολλοί από τους οποίους για να μην πληρώσουν θα δέχονταν ότι ο Σώρρας είναι ο υιός του Απόλλωνος και ήλθε από τον πλανήτη Σείριο με διαστημόπλοιο.

Για όσους ευκολόπιστους έπεσαν θύματα της απάτης και με καλή πίστη δεν κατάλαβαν ότι συμμετέχουν σε ένα οργανωμένο έγκλημα, τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά και για αυτό αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν πάει στις κατά τόπους εφορίες και έχουν αποσύρει το εξώδικο που απέστειλαν. Η συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού είναι και ο λόγος που συνεχίζεται η έρευνα η δική μου, αλλά και των περισσοτέρων δημοσιογράφων όπως είναι η Δέσποινα Βλεπάκη του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» και η Αναστασία Παπανικολάου του «Star», των οποίων το εύστοχο ρεπορτάζ παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή καθημερινά.

Αν ο δημοσιογραφικός κόσμος καταφέρει ένα μεγάλο ποσοστό από τα πραγματικά θύματα να μην χάσει το σπίτι του και την περιουσία του, λόγω της συμμετοχής στην απάτη της εγκληματικής οργανώσεως Σώρρα, θα είναι κέρδος για τον Τύπο και την Δημοκρατία μας, σε πολύ δύσκολους καιρούς, στους οποίους οι θεσμοί υπολειτουργούν και επιτρέπουν σε φαύλα φαινόμενα να λυμαίνονται τις οικονομίες των πολιτών.

Παρά τα παραμύθια του Σώρρα και της ομάδας του όμως, η επαπειλουμένη ζημία κατά του Ελληνικού Δημοσίου από την δράση της εγκληματικής οργανώσεως είναι πραγματική, όπως ρεαλιστική είναι και η ζημία την οποία θα υποστούν οι συμμετέχοντες που δεν έχουν εμπειρία σε τέτοιου είδους «κόλπα». Για αυτό δεν υπάρχει άλλος χρόνος να χαθεί και η δικαιοσύνη μαζί με τις διωκτικές αρχές οφείλουν να επιτελέσουν το έργο τους με γοργούς ρυθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=od0xSddTvfw

Ο Σώρρας τα «χάνει» μπροστά στο έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με το οποίο οι λογαριασμοί του «παγκοσμίου καταπιστεύματος» στις ελληνικές τράπεζες απλά δεν υπάρχουν!

 Ἐλευθέριος Ῥῆνος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Ἀπαντῆστε

Ἡ ἠλεκτρονική σας διεύθυνση δὲν θὰ δημοσιευθεῖ. Τὰ ὑποχρεωτικὰ πεδία σημειώνονται μὲ *