Φόβος γιά ἕνα …«βρώμικο 2017» κατά τό «βρώμικο ’89»;

…και λέω τώρα εγώ, ως δηλωμένη παλαιά πουτάνα της δημοσιογραφικής τέχνης.

Ο υπέρμετρα προβληθείς, τότε, ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Γιώργος Κοσκωτάς βρέθηκε, εν μία νυκτί, ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης από …υπάλληλος.

Έγινε πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναγορεύθηκε από τον Γιωργάκη Παπανδρέου ως πρόεδρος των νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, το χαρτοφυλάκιο της Τράπεζάς του ενισχύθηκε ιδιαίτερα με τις καταθέσεις των ΔΕΚΟ της εποχής, λόγω «Κουτσονόμου» και με την αρωγή και στήριξη της τότε κυβερνήσεως του Ανδρέα Παπανδρέου, αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της κυβερνήσεως, για την άλωση του Τύπου.

Το σχέδιο, τότε, προέβλεπε παραγκωνισμό των παραδοσιακών εκδοτών και την μετατροπή της εφημερίδας «24 Ωρες» που έβγαλε, σε πανευρωπαϊκή και πολύγλωσση εφημερίδας, που θα κυκλοφορούσε σ’ όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα ανετράπη, μετά τις αποκαλύψεις (μου) ότι πίσω από τον Γιώργο Κοσκωτά, ήταν μια εταιρεία του «συρταριού» στο Λουξεμβούργο (MeditFin), που χρηματοδοτούντο, για τις εν Ελλάδι δραστηριότητες της, από εταιρεία της αμερικανικής μαφίας (MerrillLynch).

…και βέβαια από την απρόσμενη, για πολλούς, ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου, που άφησε την «διαχείριση» της όλης υποθέσεως στον μακαρίτη Μένιο Κουτσόγιωργα, που κατέληξε ν’ αφήσει την τελευταία του πνοή μέσα στο Ειδικό Δικαστήριο, κατά την διάρκεια του βρώμικου ‘ 89.

Σήμερα, επί κυβερνήσεως Σύριζα-ΑΝΕΛ, είμεθα μάρτυρες μιας υπέρμετρης –και αιφνίδιας- προβολής ενός ομογενούς επιχειρηματία (όπως χαρακτηρίζεται), για την δραστηριότητα του οποίου εκτός Ελλάδος ουδείς ενδιαφέρθηκε να μας πληροφορήσει, ενώ αγνοείται το περιεχόμενο του «πόθεν έσχες» του, που λογικά θα πρέπει να έχει υποβάλει στην εν Ελλάδι αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Κι’ αυτός έγινε πρόεδρος μιας άλλης ποδοσφαιρικής ΠΑΕ, κι’ αυτός ενισχύεται ποικιλοτρόπως, με δάνεια από τράπεζες και κυβερνητικές πρωτοβουλίες για διαγραφή χρεών του από λαθρεμπορία, κι’ αυτός εμφανίζεται να συμμετέχει σε αγορές επιχειρήσεων και να φέρεται ως ο μόνος που μπορεί, δια του αγνώστου προελεύσεως «κομποδέματος» του, ν’ αγοράσει τηλεοπτικά κανάλια και χρεωκοπημένους δημοσιογραφικούς Οργανισμούς.

…κι’ όλα μοιάζουν μαγικά και προπαντός αμερικανικά και υπάρχει έκδηλος ο φόβος, αντί του «βρώμικου ‘89», να έχουμε το «βρώμικο 2017»!

Ῥούσσης Νῖκος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply