Ὁ φορητὸς ὑπολογιστὴς τοῦ δολοφόνου τῆς παιδοψυχιάτρου στὰ χέρια τῆς ὀργανώσεως Σῶῤῥα

Ἀρτέμιος Σῶῤῥας καὶ Χρῆστος Μπαλαντίνας

Τοῦ Ἐλευθερίου Ῥήνου

Ο αρχηγός της οργανώσεως, όπως τον αποκαλούν πλέον μέλη και δικηγόροι, Αρτέμιος Σώρρας διαφεύγει της συλλήψεως μετά από την καταδίκη του σε οκτώ χρόνια καθείρξεως για υπεξαίρεση σε βάρος του πρώην δικηγόρου του Φώτη Λεπίδα.

Παρά τις εξαγγελίες, τις υποσχέσεις και τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, τόσο ο Αρτέμης, όσο και η σύζυγός του Βάια που για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτελούσε τον αφανή διαχειριστή των σελίδων του συζύγου της στο Facebook, δεν εμφανίστηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης, επικαλούμενοι το φόβο για τη ζωή τους, επειδή τους κυνηγούν… κάποιοι…

Ωστόσο, αυτή που πραγματικά πλήρωσε με τη ζωή της ήταν η Παιδοψυχίατρος της Λαμίας Θωμαΐς (Θώμη) Κουμπούρα, η οποία στην αρχή επείσθη για τις αγαθές προθέσεις του άφραγκου επενδυτή, αποτελώντας ένα αναπάντεχο δώρο για τις επιδιώξεις της οργάνωσης. Η ιδιαίτερα συμπαθής Ιατρός, με την πειθώ, την κοινωνική θέση αυτής και της οικογένειας της, αλλά και την οικονομική της κατάσταση, αποτέλεσε έναν από τους σημαντικούς στόχους της ηγεσίας και φέρεται να πείστηκε να χρηματοδοτήσει την επέκταση της οργάνωσης Σώρρα στη Θεσσαλία, πέφτοντας στην ίδια παγίδα, όπως χιλιάδες συμπολίτες μας. Δυστυχώς, δεν ήταν η μόνη ιατρός που έπεσε θύμα αυτής της απάτης, όπως και δεν ήταν η μόνη επιστήμονας.

Εικόνα. Η άτυχη Παιδοψυχίατρος Θωμαΐς Κουμπούρα πλήρωσε με την ζωή της το παραλήρημα της παραθρησκευτικής οργανώσεως.

Πολλοί με ρωτούν για ποιο λόγο ασχολούμαι με την υπόθεση Σώρρα ακόμη. Η απάντησή μου είναι ότι αναμένω κι άλλα θύματα, λόγω της προπαγάνδας και του ακραίου ρατσιστικού λόγου της ομάδας αυτής. Για παράδειγμα, πρόσφατα Καναδός, καταδικασμένος σε πολυετή φυλάκιση για παράνομη είσοδο μεταναστών στις ΗΠΑ και με τριετή αναγκαστική επίσκεψη σε ψυχιατρικό κατάστημα μετά την αποφυλάκισή του, ξεκίνησε να συμμετέχει στην ομάδα Σώρρα και να δίνει εκ νέου το έναυσμα για βιαιοπραγία εναντίον όποιου έχει διαφορετική άποψη. Η «τσουκνίδα» αυτή έρχεται να συμπληρώσει έναν αριθμό ιδιαίτερα φανατισμένων ανθρώπων που νοιώθουν πόνο και οργή, αλλά τη στρέφουν ενάντια στο συνάνθρωπό τους, τρώγοντας «αμάσητες» τις παλαβομάρες του Σώρρα και των ενορχηστρωτών της ηλίθιας απάτης.

Βίντεο. Απειλές και ύβρεις από ομογενή που συντάχθηκε με την κίνηση Σώρρα, έχοντας περάσει μια δεκαετία φιλοξενούμενος ανάμεσα σε Ομοσπονδιακές φυλακές στις ΗΠΑ και σε ψυχιατρεία.

Αυτό που πραγματικά με ενοχλεί στην οργάνωση Σώρρα, είναι ότι μετά την ανακοίνωση της δολοφονίας της Θωμαΐδος (Θώμης) Κουμπούρας, ούτε ένας από αυτούς δεν βγήκε δημόσια να αποτίσει φόρο τιμής στο αδικοχαμένο θύμα, έστω να συλλυπηθεί την οικογένειά της.Σε πλήρη, ομαδική ταύτιση, τα μέλη της οργανώσεως έχουν ξεχάσει την Θωμαΐδα, έχουν σπρώξει στο ασυνείδητο τον ειδεχθή φόνο μιας αθώας κοπέλας με πολλαπλές μαχαιριές σε όλο της το σώμα, μέσα στο σπίτι της, αφήνοντας την τελευταία της πνοή λίγα μέτρα από τους δικούς της ανθρώπους. Δεν είναι ότι δεν τους νοιάζει, αλλά η άποψή μου είναι ότι δεν έχουν την ικανότητα να νοιώσουν συμπόνια για έναν δικό τους άνθρωπο, μια γελαστή παρουσία που γέμιζε με θάρρος τους συνανθρώπους της.

Αν νοιώσουν το παραμικρό συναίσθημα για τον χαμό της Θωμαΐδος, τότε ίσως να πρέπει να σκεφθούν έναντι ποιών συνανθρώπων τους εκτοξεύουν απειλές και ύβρεις και με για ποιο λόγο αποδέχονται παραλογισμούς των ηγετών τους, όπως για παράδειγμα ότι ο νεαρός Αλέξης Γρηγορόπουλος τάχα δεν πέθανε, αλλά ήταν μέρος ενός γενικοτέρου εβραϊκού σχεδίου, με δήθεν απόδειξη ότι η χαροκαμένη μητέρα του δεν έκλαψε αρκετά επάνω από τον τάφο! Τέτοια παραδείγματα ενισχύουν την άποψή μου ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν πέσει θύματα πλύσεως εγκεφάλου που έντεχνα εφαρμόζεται τις περισσότερες φορές επάνω σε μια υπάρχουσα ρατσιστική ιδεολογία.

ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ – ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Για να καταλάβετε πως λειτουργούσε η οργάνωση, πριν από μερικά χρόνια ξεκίνησε η προσπάθεια να συγκεντρωθούν «Ψηφίσματα» αποδοχής των 600 δισεκατομμυρίων που υποστήριζε πως κατείχε ο Σώρρας. Την παραγωγή των ψηφισμάτων αυτών πλήρωσε, κατά δήλωσή του, ο ομογενής Ιατρός Εμμανουήλ Λαμπράκης, ο οποίος από το τέλος του 2016 διώκεται από τις αμερικανικές αρχές για την παράνομη συνταγογράφηση εκατομμυρίων χαπιών οξυκωδόνης. Ταυτόχρονα, η ηγεσία της οργανώσεως ζητούσε από το κοινό δωρεές για την εκτύπωση των ψηφισμάτων, κάτι που επέφερε την σύγκρουση με τους ομογενείς, που θεώρησαν ότι κάποιοι τους έφαγαν τα χρήματα και τώρα ζητούν και εράνους!

Βίντεο. Ο Εμμανουήλ Λαμπράκης, πρώην συνοδοιπόρος του Σώρρα, εξηγεί τους λόγους του «διαζυγίου» με τον άφραγκο Πατρινό επενδυτή.

Εκατοντάδες άνθρωποι, ακόμη και δικηγόροι, αλλά και Ιατροί μετά τις εφημερίες τους, έβγαιναν στην γύρα, από τους δρόμους και τις καφετέριες έως τα γήπεδα, και ζητούσαν από ανυποψίαστους πολίτες να συμπληρώσουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους στις φόρμες αυτές, με τις οποίες δήλωναν ότι ως Έλληνες πολίτες αποδέχοντο την δήθεν πρόταση χρηματοδοτήσεως του Αρτέμη Σώρ

ρα. Η εντολή από την ηγεσία ήταν να μαζευθούν 4 εκατομμύρια τέτοια ψηφίσματα, ενώ οι δηλώσεις προς το κοινό ήταν ότι είχαν συγκεντρωθεί 2 εκατομμύρια υπογεγραμμένα ψηφίσματα. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι τα ψηφίσματα ουδέποτε ξεπέρασαν τις 150 – 200.000 και αυτά με κόπο εκατοντάδων αφελών για σχεδόν ένα έτος. Δήλωναν όμως ότι είχαν εκτυπωθεί 2 εκατομμύρια, γιατί ήθελαν να συνεχισθεί η ροή χρημάτων από τον Λαμπράκη και τους ομογενείς.

Εικόνα. Το ψήφισμα των 600 δις που κλήθηκαν να συμπληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα και που υπέγραψαν μέχρι και δημοσιογράφοι σε ζωντανή μετάδοση! Η τύχη των συμπληρωμένων ψηφισμάτων αγνοείται…

Η διεύθυνση παραδόσεως των ψηφισμάτων αυτών ήταν υπό τον έλεγχο του τότε μέλους της ηγεσίας Ιωάννη Καλογεροπούλου που και αυτός διώκεται πλέον ποινικά με βαρύτατες κατηγορίες. Όταν τα μέλη της End National Debt, της οργανώσεως που έλεγχε ο Εμ. Λαμπράκης, άρχισαν να ρωτούν τι απέγιναν τα ψηφίσματα που θα έσωναν την Ελλάδα, ξαφνικά τα ψηφίσματα εξαφανίσθηκαν! Οι τότε στενοί συνεργάτες Χρήστος Μπαλαντίνας και Ιωάννης Καλογερόπουλος υπεστήριξαν ότι τα ψηφίσματα ευρίσκοντο μέσα σε ένα λευκό φορτηγάκι, το οποίο εκλάπη από αόρατες, άγνωστες δυνάμεις…

Η δική μου άποψη εκείνον τον καιρό, που επιβεβαιώθηκε αργότερα από μαρτυρίες πρώην μελών της ομάδας Σώρρα, ήταν ότι τα προσωπικά δεδομένα μαζεύονται για να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση της οργανώσεως. Ήταν οι ρίζες της κομπίνας, επάνω στην οποία στηνόταν ο μηχανισμός αφαιμάξεως των ενδιαφερομένων.

Ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει σήμερα ότι τα ψηφίσματα ευρίσκονται στα χέρια του Ιωάννη Καλογεροπούλου και τον καλεί να τα επιστρέψει, τώρα που η σύγκρουση εξουσίας και οι εξελίξεις βάφπτισαν τον τελευταίο «προδότη» για τους φανατικούς της οργανώσεως, μαζί με την Βίκυ Χαραλάμπους και τον Βασίλη Θεοδωρόπουλο. Από τον τελευταίο, τον γενικό γραμματέα του κόμματος του, ο Σώρρας ζητάει να επιστρέψει και ένα αυτοκίνητο που αγοράσθηκε με τις προσφορές και τις δωρεές των μελών, που με τις συνδρομές τους εκτός από τις «ρόδες της ντροπής», πλήρωσαν και 30.000 ευρώ για την εγγύηση των τριών «προδοτών», ώστε να μείνουν εκτός φυλακής μέχρι την δίκη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και μια σειρά από σοβαρότατα κακουργήματα και πλημμελήματα.

Προσωπική άποψή μου είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα που παράνομα συνέλεγε η οργάνωση Σώρρα (δεν υπήρχε αίτημα ή έγκριση από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων) έχουν πωληθεί σε εταιρείες που μαζεύουν στοιχεία δανειοληπτών και πιθανών πελατών. Όμως, στην αρχή της λειτουργίας του συστήματος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα στοιχεία από αυτά τα ψηφίσματα εστέλοντο στον Χρήστο Μπαλαντίνα, ο οποίος με άκρες του στον κρατικό μηχανισμό και ειδικότερα στην εφορία, μπορούσε να ενημερώσει την ηγεσία για τους ενδιαφερομένους που είχαν οικονομική επιφάνεια.

Στην συνέχεια λίστες εστέλλοντο προς τα υπόλοιπα μέλη των πυρήνων, που επισκέπτοντο τους ενδιαφερομένους και τους πίεζαν να προχωρήσουν σε δωρεές, πάντα για την οικονομική «σωτηρία» της χώρας, αφού ο ίδιος ο Αρτέμης είχε δώσει όλα του τα λεφτά στους Έλληνες και πλέον δεν είχε διαθέσιμο μετρητό…

ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΘΩΜΗΣ

Το κόλπο με τα ψηφίσματα λειτούργησε σε ικανό βαθμό, για να χρηματοδοτήσει την λειτουργία της οργανώσεως από δωρεές, αν και όχι τόσο ικανοποιητικά όσο η επομένη δράση, που ήταν η σύσταση αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών ανά την Ελλάδα. Οι εταιρείες αυτές, ιδρύθηκαν από μυημένα μέλη, που αναγκαστικά έπαιρναν τον «όρκο του πολεμιστού», υποσχόμενοι να δώσουν και την ζωή τους για τον «Πολέμαρχο» Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος στην μυθολογία της παραθρησκευτικής οργανώσεως ελέγχει τις ψυχές των μελών τόσο σε αυτήν την ζωή, όσο και στην επομένη, εμφανιζόμενος σαν υιός του Απόλλωνος και εφάμιλλος του βιβλικού Μελχισεδέκ.

Τέτοιο μέλος της οργανώσεως είναι και ο αστυνομικός Θεόδωρος Κολοκυθάς, ο οποίος είναι πρόεδρος σε γραφείο του Σώρρα και θεωρείται από τους σκληρούς του πυρήνος των πιστών, όντας ο αρχιερέας και αυτός που εκφωνεί πιο συχνά τον όρκο κατά την τελετή ορκωμοσίας νέων μελών.

Βίντεο. Ο εν ενεργεία αστυνομικός Θεόδωρος Κολοκυθάς χρησιμοποιεί την ιδιότητα του αστυνομικού για να πείσει περισσότερα θύματα να συμμετάσχουν στην οργάνωση Σώρρα.

Από την οργάνωση, εκείνος που έτυχε να ευρεθεί πιο κοντά στην άτυχη Θωμαΐδα, ήταν ο Χρήστος Μπαλαντίνας, ο άνθρωπος που ομολόγησε τον φόνο της και σήμερα ευρίσκεται κρατούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Πρόκειται για το τότε πρωτοπαλλήκαρο του Σώρρα, τον άνθρωπο που ανελάμβανε τις δύσκολες αποστολές. Το 2014, είχε αναλάβει, με εντολή από την ηγεσία, όπως ομολόγησε αργότερα, την στοχοποίησή μου, κυκλοφορώντας φωτογραφία μου, με εντολή προς τα μέλη να με εύρουν, να με συλλάβουν για να έλθουν οι σκληροί της οργανώσεως και να με εκτελέσουν. Τα μέλη της ομάδος με χαρά αποδέχονταν την πρόσκληση και κάποιοι εδήλωναν στεναχωρημένοι που δεν θα με καθάριζαν οι ίδιοι.

Πριν καταθέσω την μηνυτήρια αναφορά κατά του Χρήστου Μπαλαντίνα και των λοιπών το 2014, κίνηση που τελικά απεδείχθη σωτήρια για την ζωή μου, αφού φόβισε τα μέλη της οργανώσεως, τον είχα καλέσει τηλεφωνικά για να ακούσω με τα αυτιά μου αν αυτός ο άνθρωπος σοβαρολογούσε. Δεν ήταν ο πρώτος οπαδός του Σώρρα που είχα καλέσει για να δω «τι καπνό φουμάρει». Αυτό που όμως κατάλαβα ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος σοβαρολογούσε και για πρώτη φορά στην ζωή μου ζήτησα την προστασία της δικαιοσύνης, που άργησε μόνον 3 χρόνια… Για να καταλάβετε την κατάντια αυτού του κράτους, μετά την προηγουμένη αναβολή, η εκδίκαση θα πραγματοποιηθεί την 11η Ιανουαρίου 2018 και «καλεσμένοι» των δικαστηρίων της Σχολής Ευελπίδων είναι ο φυγόποινος Αρτέμης Σώρρας, ο προφυλακισμένος για φόνο Χρήστος Μπαλαντίνας και ο μέχρι πρότερος «κολλητός» τους Ιωάννης Καλογερόπουλος.

ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΠΛΙΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑ

Ο Χρήστος Μπαλαντίνας λοιπόν ήταν αυτός που ευρέθη πιο κοντά στην άτυχη Θωμαΐδα Κουμπούρα. Όταν ερευνούσα τα μέλη της ηγεσίας (και ο Χρήστος ήταν ξεκάθαρα στην ηγεσία της οργανώσεως), με την βοήθεια του Γιώργου Γιαλτουρίδη είχαμε ἐντοπίσει ότι διατηρούσε σχέσεις με την Βουλγαρία, έκανε συναλλαγές μέσω της γείτονος αυτής χώρας εισάγοντας τζάκια και σόμπες, τον ενδιέφερε ιδιαίτερα το σώμα του και η εκγύμναση του, ενώ ξεκίνησε να ασχολείται με διάφορες οργανώσεις από έντονη αγάπη για την πατρίδα. Οι μαρτυρίες λέν ότι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις κυρίες της οργανώσεως, αφού η άποψή που προσπαθούσαν κάποιοι να προωθήσουν ήταν αυτή της φυλετικής καθαρότητος και της αναπαραγωγής με επιλεγμένα μέλη, ώστε να παραχθούν απόγονοι αποδεκτού επιπέδου.

Η χιτλερική θεωρία της ευγονικής ήταν κάτι που συνάρπαζε και τον ίδιο το Χρήστο, σε σημείο που να θεωρεί πως όποια δεν ήθελε να κυοφορήσει το παιδί του ήταν εχθρός της οργανώσεως και του «Έθνους των αυτοχθόνων ιθαγενών Ελλήνων». Ο τελευταίος όρος χρησιμοποιείται από την παραθρησκευτική οργάνωση, για να περιχαρακώσει έναν ανύπαρκτο εθνικό προσδιορισμό, που μιμείται το παράδειγμα της υπάρξεως των Μαορί στην Νέα Ζηλανδία, λόγω της γνωριμίας και της συνεργασίας της ηγεσίας με τον διεθνή απατεώνα Charles Hohepa, ο οποίος προσπαθούσε να δημιουργήσει θέμα εθνικής μειονότητας των Μαορί εντός της Νέας Ζηλανδίας. Τελικά τους έφαγε τα χρήματά τους και έγινε καπνός, ωστόσο στην πορεία δεν ξέχασε να υπογράψει το δεύτερο επίσημο αίτημα χρηματοδοτήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Σώρρα, με την παρότρυνση της Βίκυς Χαραλάμπους.

Βίντεο. Η επεξήγηση της κομπίνας για τη χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με δάνειο από τον Charles Hohepa και τους… Μαορί…

Το δεύτερο που ενδιέφερε τον Χρήστο είναι η θεραπεία με φυσικά μέσα, ακόμη και ανθρώπων με προχωρημένες μορφές καρκίνου. Άνθρωπος της φύσεως έφτιαχνε σκευάσματα με βότανα, τα οποία προσέφερε σε τιμή κόστους στα υπόλοιπα μέλη. Αυτό το χρησιμοποίησαν ως κατηγορία τα μέλη της ηγεσίας στο τέλος, για να αποδείξουν την διαγραφή του Μπαλαντίνα από την οργάνωση δήθεν πριν τον φόνο της Θωμαΐδος Κουμπούρα, κάτι που ουδέποτε όμως πραγματοποιήθηκε. Άλλωστε, τα μέλη της ηγετικής ομάδας διατηρούσαν φιλικές σχέσεις και όλοι γνώριζαν την ενασχόλησή του με τα βότανα, που έφτανε ως την παρασκευή «χασισέλαιου», το οποίο υπεστήριζε ότι δήθεν θεράπευε ανίατες ασθένειες.

Το τρίτο πράγμα για το οποίο ο Χρήστος ήταν κόλαφος κατά οποιουδήποτε είχε διαφορετική άποψη ήταν τα «χρήματα» του Σώρρα. Σημαντικό μέρος σε αυτήν την στάση έπαιξε το γεγονός ότι ο Αρτέμης Σώρρας είχε υποσχεθεί στο πρωτοπαλλήκαρό του κέρδη πέραν της φαντασίας. Ρουμπίνια, διαμάντια, ακίνητα, ατελείωτες καταθέσεις σε εκατοντάδες τράπεζες. Επειδή ο Μπαλαντίνας ήταν από τα πιο έμπιστα άτομα της ομάδας, που θα έδινε και την ζωή του για τους στόχους του «Πολεμάρχου», ο Αρτέμης Σώρρας τον αντάμειψε με ένα έγγραφο. Του έδωσε γραπτή πρόσβαση στον πλούτο των «παγκόσμιων καταπιστευμάτων» που ξεκίνησε από τον θρύλο του Ιάπωνος στρατηγού Γιαμασίτα και τον έκανε έναν από τους 63 ανθρώπους που μπορούσαν να «κατεβάσουν» χρήματα από τα «παγκόσμια ταμεία», μετά τον θάνατο του Σώρρα. Τον έχρισε δηλαδή διάδοχό του!

Ο συνδυασμός των παραπάνω ήταν έκδηλος στην απολογία του Μπαλαντίνα μετά την σύλληψή του. Εκεί μίλησε για τον πράσινο δράκο, τον υπέρτατο δηλαδή εχθρό στον μυστικό κώδικα της μυθολογίας της παραθρησκευτικής οργανώσεως, που ήταν το τρομερό εμπόδιο και τον σταματούσε από το να δημιουργήσει έναν απόγονο ισάξιο ημιθέου.

Μεγάλο μέρος της καταθέσεώς του αφιερώθηκε στην τιμή που του έκανε ο Σώρρας να τον ορίσει ως έναν από τους 63 ανθρώπους που έχουν πρόσβαση στα χρήματα που θα μας σώσουν, ενώ όλα αυτά δόθηκαν με μια ερμηνεία ψυχιατρικής νόσου, που τουλάχιστον εμένα δεν με πείθει. Θεωρώ πως ο φόνος της Θωμαΐδος σχετίζεται με την συμμετοχή του Χρήστου Μπαλαντίνα και της Θωμαΐδος Κουμπούρα στην οργάνωση Σώρρα και πως οι αρχές θα πρέπει να αναλύσουν καλύτερα τα υπάρχοντα δεδομένα.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ

Όπως περιγράφει ο ίδιος ο φερόμενος ως δολοφόνος την πορεία του πριν την δολοφονία της Θωμαΐδος Κουμπούρα, κατέβηκε από την Καρδίτσα στην Αθήνα, για να δώσει στοιχεία στον αρχηγό του Αρτέμη Σώρρα για κάποιους «προδότες» της οργανώσεως, κατονομάζοντας το αριστερό χέρι του Σώρρα και «υπεύθυνο» οικονομικών Ιωάννη Καλογερόπουλο, αλλά και την «ιδιαιτέρα του προέδρου» και παρα-νομομαθή Βίκυ Χαραλάμπους.

Ο Σώρρας την εποχή μετά την δολοφονία διασκέδασε τις εντυπώσεις από τις καταγγελίες Μπαλαντίνα, αποδίδοντάς τες σε σκοτεινούς κύκλους, αλλά η ειρωνεία της τύχης είναι ότι πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος, ο ίδιος ο Σώρρας ανεκήρυξε τους δύο αυτούς στενούς συνεργάτες του ως «προδότες» και ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη της οργανώσεως, όχι μόνο να μην τους μιλούν, αλλά όταν τους συναντούν να τους γυρίζουν την πλάτη. Σε ένα ανατριχιαστικό βίντεο, ο φυσικός αρχηγός της οργανώσεως, μίλησε για εξορκισμό των «προδοτών» που είχαν λάβει τον «όρκο του πολεμιστού» και τους υπενθύμισε ότι στην επομένη ζωή θα είναι αυτός που θα διαφεντεύει τις ψυχές τους!

Βίντεο. Ο αρχηγός της παραθρησκευτικής οργανώσεως Αρτέμης Σώρρας αναλύει τον εξορκισμό των «προδοτών» σε πρόσφατη ηχητική του ανάρτηση στο Youtube.

Ένα ακόμη σκίσμα λοιπόν λαμβάνει χώρα ανάμεσα στα μέλη της οργανώσεως. Το πρώτο δεν ήταν δραματικό, αφού αφορούσε στην ελληνική και στην «αμερικανική» ακτή, που τις χώριζε ένας Ατλαντικός ωκεανός ως φυσικό όριο, δημιουργώντας στεγανά. Αυτή την φορά όμως η κρίση είναι σημαντικότερη και πραγματοποιείται επί ελληνικού εδάφους, μεταξύ συνεργατών που μοιράζονταν τα ίδια μυστικά και που φαίνονται έτοιμοι πια να μιλήσουν, λόγω της πιέσεως της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, αυτό σύμφωνα με τον Σώρρα που τον πείραξε περισσότερο είναι οι καταθέσεις των Καλογεροπούλου, Θεοδωροπούλου και Χαραλάμπους, στις οποίες υποστηρίζει πως κατέθεσαν την άγνοιά τους και ότι παρεσύρθησαν από τον Σώρρα!

Ανάμεσα στα μυστικά για τα οποία δεν μιλούν τα μέλη είναι και ο φόνος της παιδοψυχιάτρου στην Λαμία. Όμως, τώρα που η κόντρα πραγματικά θέριεψε και κάποιοι μέχρι πρότινος «επαγγελματίες πατριώτες» μένουν εκτός της εξουσίας και της οικονομικής διαχειρίσεως των πόρων από την οικομική πυραμίδα των γραφείων, βγαίνουν πράγματα στον αέρα και οι … σκληροτράχηλοι «πολεμιστές» ομολογούν χωρίς… ξύλο…

Ένα από τα καλά φυλαγμένα μυστικά, για το οποίο έχει ενημερωθεί η νομική ομάδα που εκπροσωπεί την οικογένεια της Θωμαΐδος Κουμπούρα είναι και η τύχη του φορητού υπολογιστού (laptop) του φερομένου ως δολοφόνου Χρήστου Μπαλαντίνα, το οποίο δεν έχει  ευρεθεί μέχρι σήμερα. Η αρχή έγινε από τον αστυνομικό που ανέφερα παραπάνω και ο οποίος είναι ορκισμένος πρόεδρος σε γραφείο του Σώρρα. Ανέβασε λοιπόν μια ανάρτηση στο Facebook, στις 22 Νοεμβρίου 2017, αναφέροντας γενικά: «μωρη το ρημαδι το λαπτοπ θα το πας στην ασφαλεια ή θα σε φωναξουν τα παιδια;;»

Εικόνα. Ο εν ενεργεία αστυνομικός έχει ενημερώσει την υπηρεσία του για την ύπαρξη του laptop;

Η εν λόγω ανάρτηση κοινοποιήθηκε και από τον Ιωάννη Καλογερόπουλο, ο οποίος προσέθεσε και το δικό του «προβληματισμό» «ΛΑΠΤΟΠ;;;  …. ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ;;;; … ΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ;».

Το εν λόγω laptop εμφανίζεται και πάλι σε άλλη συνομιλία ανάμεσα σε μέλη του Σώρρα, ειδικά όταν ο φανατισμός ξεφεύγει από την λογική και τα στόματα ανοίγουν. Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή του ο εν αποστρατεία Επιλοχίας του Ελληνικού Στρατού Δημήτρης Καζαμίας, ο οποίος είναι επιστήθιος φίλος του αστυνομικού Θεοδώρου Κολοκυθά και εμφανίζεται μαζί του σε βίντεο στο διαδίκτυο να κάνουν προσηλυτισμό μελών στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, διαπληκτίζεται διαδικτυακά με άλλο στέλεχος της οργανώσεως και σε αυτήν την συζήτηση αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένας φορητός υπολογιστής.

Ειδικότερα στην από 24 Νοεμβρίου 2017 ανάρτησή του, αναφέρει ο Δημήτρης Καζαμίας «ΕΣΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΟΣΕ ΤΟ ΛΑΠ-ΤΟΠ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΟΒΙΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΑΠΟ 27-12-2016 ..ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ..ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΦΗΣΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ….ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ,,,,,,,,,ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ..ΚΟΙΝΩΣ..ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ…»

Στο σημείο αυτό, ας δούμε πως περιέγραψε στις 30 Δεκεμβρίου 2016 ο ίδιος ο Μπαλαντίνας την κάθοδό του στην Αθήνα, στις διαγεγραμμένες πλέον αναρτήσεις του στο κοινωνικό δίκτυο Facebook, κατά το διάστημα που η αστυνομία τον αναζητούσε και αυτός ήταν κρυμμένος σε εγκαταλελειμμένη στάνη στα ορεινά γύρω από το χωριό του.

«Έφυγα από το χωριό μου με την Πέλλα κ πήγαμε ΑΘΉΝΑ κ με μια συνελληνιδα έστειλα όλα τα στοιχεία στον πρόεδρο μου κρυφά για να μην τα μπλοκαρουν αυτοί και ΌΛΟΙ οι πράκτορες που είναι γυρω του κ το παίζουν συνελληνες αγωνιστές

Κ έχουν βάλει παντού κοριους κ κάμερες να μας παρακολουθούν κ να μαζεύουν στοιχεία για να μας κτυπήσουν αργοτερα κ άτομα καρφωμένα διπλα μας για να φωτογραφίζουν κρυφά ότι κάνουμε συνέχεια τόσο βρώμικοι ειναι.

Περίμενα να γυρίσει το άτομο να βεβαιωθώ ότι παρέδωσε τα στοιχεία μολις επέστρεψε μετά από λίγο έφυγα για Καρδίτσα στον δρόμο μιλησα με τα παιδιά ΒΑΣΙΛΕΊΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΧΡΙΣΤΌΔΟΥΛΙΑ  ήταν μαζεμένοι στην Λάρισα αλλά δεν άντεχα να οδηγήσω ως εκεί.

Πήρα τηλέφωνο την Θωμη που εχω άριστες σχέσεις κ την ρώτησα αν μπορώ να κοιμηθώ σπίτι της και μου είπε έχω πυρετό αλλά σε περιμένω. μολις έφτασα λαμια την ξαναπήρα τηλ να την ρωτήσω από που θα πάω Κ επέλεξα τον πάνω δρόμο που τον ξέρω.

Έφτασα σπίτι της κατέβηκε κάτω κ μου άνοιξε ανεβήκαμε σπίτι κ πιάσαμε κουβέντα της είπα ότι έχουμε πάλι μεγάλη προδοσία και άρχισε αυτή να γράφει στις σημειώσεις του κινητού του της και εγώ να της λέω για να το βγάλω μετά στο ίντερνετ γιατί είχα ξεχάσει το λάπτοπ στο σπίτι της συνελληνιδας στην Αθήνα που είναι εκεί μέχρι κ τωρα που γράφω στο κινητό μου.

Ενδιάμεσα μιλησα πάλι με τα παιδιά νομίζω από το κινητό της γιατί εγώ δεν είχα σήμα. Τότε έμαθα ότι ο βρωμιάρης Καλογερόπουλος που πάντα ήθελε να με έχει διπλα του κ ερχόταν από Καρδίτσα να με πάρει κ να γυρνάμε όλη την Ελλάδα με ομιλίες Κ εχουμε κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα μαζί έμαθα ότι έβγαλε ανάρτηση που καλούσε τους συνελληνες να δηλώσουν ποιος έχει πάρει βοτανα από εμένα χωρίς να με πάρει ούτε ένα τηλέφωνο ο κατά τα άλλα κολλητός συμπολεμιστης.

Εκεί κατάλαβα ότι ετοιμάζει 2ο κτύπημα και είπα στην Θωμη ότι δεν προλαβαίνουμε για γραπτό κείμενο και κάνουμε βίντεο κ μαλιστα ζωντανό δεν είχε όμως καλό σήμα το σπίτι και αποφασίσαμε να κοιμηθούμε λίγες ώρες κ να το κάνουμε το πρωί με καθαρό μυαλό στο σπίτι του Κώστα στον επάνω όροφο που ήταν το ρούτερ. Από την ένταση της καταστάσεως και το στρες νόμιζα πως θα σπάσει η καρδιά μου κ πρότεινα να διαβάσουμε κάποια επικληση που είχα πάντα μαζί μου.

Η Θωμη μου έδωσε τα κλειδιά για να κατέβω στο αμάξι να τις πάρω αν θυμάμαι καλά όταν κατέβηκα η εξώπορτα είχε ηδη ενα κλειδί επάνω της και ήταν κλειδωμενη από μέσα ξεκλείδωσα άφησα διπλα το κλειδί κ πήγα στο αμάξι. Επιστρέφοντας αν θυμάμαι καλά μολις έβαλα το κλειδί που μου είχε δώσει η Θωμη στην πόρτα κατι πολυ βαρυ και με δύναμη με κτύπησε  στο κεφάλι και έχασα τις αισθήσεις μου».

Η δολοφονία της άτυχης Θωαναΐδος έγινε, σύμφωνα με τα επίσημα ανακοινωθέντα της αστυνομίας, το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου 2016 μέσα στο σπίτι της, επί της οδού Φοίνικος στα Γαλανέικα Λαμίας. Ο αδελφός της την ενετόπισε στις 11 το πρωί της επομένης ημέρας μέσα σε μια λίμνη αίματος και με τουλάχιστον 15 μαχαιριές, αλλά και αμυντικά τραύματα. Η 45χρονη ήταν πεσμένη στο κρεββάτι της μέσα σε μια λίμνη αίματος και ήταν κτυπημένη με αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό και στο στήθος. Το αιχμηρό αντικείμενο δεν ευρέθη, αλλά πιθανότατα πρόκειται για μαχαίρι. Η αστυνομία ερεύνησε εξονυχιστικά τον χώρο και δεν υπήρχε ίχνος παραβιάσεως, ενώ ο δολοφόνος δεν πείραξε τα κοσμήματα και τα χρήματα της άτυχης 45χρονης.

Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι ο Χρήστος Μπαλαντίνας συνάντησε μια οπαδό του Αρτέμη Σώρρα, η οποία ευρίσκετο κοντά στον αρχηγό του και στην οποία είχε απεριόριστη εμπιστοσύνη. Σε αυτήν έδωσε κάποια στοιχεία, για να τα μεταφέρει στον Σώρρα, και μετά την συνάντηση της απεσταλμένης του με τον αρχηγό, πήρε τον δρόμο της επιστροφής, σταματώντας το μοιραίο βράδυ στο σπίτι της άτυχης Θωμαΐδος.

Σε αυτή την φίλη του λοιπόν στην Αθήνα, ο φερόμενος ως δολοφόνος ξέχασε στις 27 Δεκεμβρίου 2016 τον φορητό του υπολογιστή, όπως ο ίδιος ομολόγησε στο διαδικτυακό του ξέσπασμα, λίγο πριν παραδοθεί στις αρχές. Είναι η ίδια ημερομηνία, για την οποία μιλάει ο πρώην στρατιωτικός Δημήτρης Καζαμίας και στενός φίλος του εν ενεργεία αστυνομικού Θεόδωρου Κολοκυθά, προειδοποιώντας την πρώην συντρόφισσα του να σταματήσει να τον ψέγει, δείχνοντάς της ότι προφανώς την «κρατά».

Στο σημείο αυτό υπήρχε ένα μήνυμα της γυναίκας που φέρεται να έχει στα χέρια της εδώ και σχεδόν ένα χρόνο τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Χρήστου Μπαλαντίνα. Το μήνυμα αυτό διεγράφη και δεν εμφανίζεται πλέον, ωστόσο η διαγραφή έγινε αφού είχε αποτυπωθεί σε εικόνα. Αναφέρει λοιπόν η συγκεκριμένη οπαδός του Σώρρα, στο σβησμένο πλέον μήνυμα:

«ΚΑΖΑΜΙΑ ΜΑΖΕΨΟΥ, ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ… ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ…!! ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ !!!»

Είναι σαφές από τις παραπάνω συνομιλίες ότι η οργάνωση Σώρρα, έχει στα χέρια της τον φορητό υπολογιστή του προφυλακισμένου για φόνο Χρήστου Μπαλαντίνα για σχεδόν ένα χρόνο. Αυτό το γνώριζαν αρκετά μέλη της οργανώσεως, όπως γνώριζαν και τον άνθρωπο – κλειδί, που είχε το laptop στην κατοχή του. Τα στόματα όμως δεν άνοιγαν και κάποιοι κάλυπταν το στοιχείο αυτό.

Τα αμείλικτα δημοσιογραφικά ερωτήματα λοιπόν είναι τα ακόλουθα:

α) Είχε ενημερωθεί η αστυνομία για την ύπαρξη του φορητού υπολογιστού;

β) Ο υπολογιστής αυτός, αν δεν έχει πειραχθεί μέχρι σήμερα, θα μπορούσε να περιέχει σημαντικά στοιχεία για την λειτουργία της οργανώσεως, όπως και για τυχόν έκνομες ενέργειες, όπως αυτές που περιγράφει ο ίδιος ο Μπαλαντίνας στο διαδικτυακό του παραλήρημα όταν έλεγε:

«συνεχώς με παρότρυνες να πάω με συγκεκριμένες γυναίκες σε κάθε ομιλία και σε κάθε μέρος που πηγαίναμε όλες στημένες από εσένα βρωμιάρη πάλι για να μαζεύεις στοιχεία εναντίον μου να φωτογραφίζεις και να ηχογραφεις τις αδυναμίες μου»

γ) Ο αστυνομικός που γνώριζε την ύπαρξη του ηλεκτρονικού υπολογιστή το είχε καταθέσει στην υπηρεσία του ή υπερίσχυσε του όρκου του προς την υπηρεσία ο «όρκος του πολεμιστού» που έδωσε για να προστατεύει τον Σώρρα και την οργάνωσή του;

Τελικά από ό,τι φαίνεται, πολλοί γνώριζαν την ύπαρξη αυτού του υπολογιστού, που μπορεί να ρίξει φως στα δεδομένα γύρω από τον θάνατο της Θωμαΐδος Κουμπούρα, όπως και στον πραγματικό ρόλο του Χρήστου Μπαλαντίνα στην οργάνωση Σώρρα. Θα επιδείξει τα απαραίτητα αντανακλαστικά η Ελληνική Αστυνομία ή ο εντοπισμός του laptop θα ακολουθήσει τους ρυθμούς ευρέσεως του φυγοποίνου Σώρρα;

Βίντεο. Ανάλυση των εξελίξεων στην υπόθεση Σώρρα και της σχέσεως της απάτης με την Τουρκία

Ῥῆνος Ἐλευθέριος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply