Λιάνα, ἡ …«πολέμιος» τῆς δεξιᾶς

Βιράλ έχει γίνει, βλέπω, η συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη, στην οποία χαρακτηρίζει ναζί, φασίστες και ρατσιστές τους Χρυσαυγίτες.
Φαίνεται ότι η εποχή είναι κατάλληλη, για αντιχρυσαυγίτικες κορώνες από την αιχμή του δόρατος του ΚΚΕ.

Διότι, σε ανύποπτο χρόνο, κι αυτά δεν τα ξέρουν τα βοοειδή που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση, σε μία άλλη συνέντευξή της στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» της εποχής, είχε ομολογήσει:

«Ναι είμαι παιδί της Νέας Δημοκρατίας»!

Δεν αρνήθηκε ποτέ πως είναι Χριστιανή Ορθόδοξη και …Παναθηναϊκός και γι’ αυτό ίσως τα έπαιρνε, χονδρά και επί χρόνια, ως Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ένα πρωϊνό, που την είδα σε ένα υπαίθριο καφέ στο Παρίσι, να συναγελάζεται με την …Ντόρα Μπακογιάννη και την ρώτησα τι δουλειά είχε με δαύτην, μου απήντησε ότι «Α, όλα κι’ όλα, η Ντόρα είναι φίλη μου»!

Το μένος της πάντως, κατά της Χρυσής Αυγής, απέφυγε να το εκδηλώσει σε πρόταση της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ν’ αποπεμφθεί από την Συνέλευση η Ελένη Ζαρούλια, με την οποία ήταν μαζί στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο.

Και σήμερα, πάντως, συμμετέχει στην ίδια αντιπροσωπεία, με τον άλλο Χρυσαυγίτη βουλευτή, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο.
Κι’ εδώ, σε παλαιότερη φωτογραφία της, με τον ακροδεξιό Μπαλτάκο.

Ῥούσσης Νῖκος

*Παιδιά, μόλις τα «χάσω» και πάψω να θυμάμαι, θα σας ειδοποιήσω εγκαίρως ρε.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply