Ὑβριδικὸς πόλεμος

«Ὑβριδικὸς πόλεμος»
«Ἀσύμετρη ἀπειλή»
«Ἀσύμμετρος πόλεμος»

«Στον υβριδικό πόλεμο ο αντίπαλος εφαρμόζει ταυτόχρονα και προσαρμοστικά ένα συγκεκριμένο συνδυασμό αφενός πολιτικών, στρατιωτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πληροφοριακών μέσων και αφετέρου ένα συνδυασμό συμβατικών, ασύμμετρων, καταστροφικών, τρομοκρατικών και εγκληματικών μεθόδων.
Συνδυάζοντας στρατιωτικές δράσεις με ανατρεπτικές προσπάθειες, ο επιτιθέμενος προσπαθεί να αποφύγει την ευθεία απόδοση ευθυνών, κυρώσεων ή και αντεπιθέσεων.»

Hybrid warfare

«Το ζητούμενο για εμάς σήμερα είναι να κατανοήσουμε πως έχουμε απέναντί μας όχι ένα κράτος με στρατηγική και ανταγωνιστικά συμφέροντα που θα λειτουργήσει πολιτικά, αλλά μία πειρατική γαλέρα με καπετάνιο και πλήρωμα που διψά για λάφυρα.
Ο πειρατής δεν κηρύσσει πολέμους!
Τον βλέπεις ξαφνικά στις ακτές σου, εισβάλλει ξαφνικά στο σπίτι σου, μπαίνει ξαφνικά στο χωριό με τα γυναικόπαιδα εκτεθειμένα όταν οι άνδρες και οι φρουροί ευρίσκονται μακρυά ή στα χωράφια τους. Ενδεχομένως να κάψει την σοδειά σου ή να σε απειλεί διαρκώς να του πληρώνεις λύτρα που με αυτά θα σε κατασπαράξει αύριο, όταν δεν θα έχεις πια να του δώσεις κάτι…»

Βασίλης Κοψαχείλης

Πρῴην Τοῦρκος πρωθυπουργὸς Μεσοῦτ Γιλμάζ:

«Πολλὲς ἀπὸ τὶς πυρκαϊὲς στὰ ἑλληνικὰ δάση τὴν περίοδο 1995-1997, ἦσαν ἀποτέλεσμα ἐμπρησμῶν Τούρκων πρακτόρων τῆς ΜΙΤ.»

Θεοφανάκης Στέφανος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ὑβριδικὸς πόλεμος

  1. Όταν αυξάνουν οι δράσεις υβριδικού πολέμου διακόπτονται και οι διασυνοριακές ναρκο-συναλλαγές. Κάποιοι αργούν να καταλαβουν οτι το παιχνιδι άλλαξε μορφή ή το ρισκάρουν με επακολουθα

Leave a Reply