Γερμανικές ἐκλογές τόν Σεπτέμβριο;

Οἱ ἐκλογὲς στὴν Γερμανία τὸν Σεπτέμβριο εἶναι ἀναπόφευκτες: τὸ SPD ἑτοιμάζεται γιὰ ἐκλογὲς

Με λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα να απομένει για το τελεσίγραφο του CSU προς την Angela Merkel να επιλύσει το πρόβλημα των «προσφύγων” της Γερμανίας με μια συμφωνία με την ΕΕ, που να προβλέπει την αποστολή των μεταναστών πίσω στις ευρωπαϊκές χώρες από τις οποίες προήλθαν, με τρόπο ικανοποιητικό για τον λαϊκό εταίρο του συνασπισμού Χορστ Σεεχόφερ ,η συμφωνία αυτή, υπό το φως των πρόσφατων ιταλικών λαϊκιστικών εκλογικών εξελίξεων , είναι αδύνατη και πρακτικά είναι εγγυημένο ότι η Μέρκελ δεν θα την πετύχει .

Το πρωί της Παρασκευής, το Spiegel ανέφερε ότι το επόμενο βήμα για την καγκελάριο Μέρκελ τώρα φαίνεται αναπόφευκτο.

Το γερμανικό κόμμα SPD προετοιμάζεται για νέες εκλογές και θα πρέπει να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού της Μέρκελ θα καταρρεύσει.

Η έκφραση της Mέρκελ δείχνει πόσο συμφωνεί με τον κο Σεεχόφερ…

Συγκεκριμένα, το Spiegel ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, κος Λαρς Κλίνγκμπεϊλ, πραγματοποίησε τρεις εσωτερικές συναντήσεις για να προετοιμασθεί για πιθανές νέες εκλογές, οι οποίες έγιναν όλες αργά την περασμένη εβδομάδα και στις αρχές της εβδομάδος.

Τα θέματα που εξετάσθηκαν περιλάμβαναν πιθανές ημερομηνίες για νέες εκλογές, τις οποίες οι σχεδιαστές του SPD βλέπουν στις αρχές Σεπτεμβρίου το νωρίτερο.

Σύμφωνα με τo δημοσίευμα, ο κος Κλίνγκμπεϊλ διέταξε επίσης την αναζήτηση χώρων για ειδική σύνοδο κορυφής του κόμματος.

Αναφέρεται επίσης ότι το SPD, το οποίο διαπιστώνει έντονη πτώση στις δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες, θα προσλάβει ένα νέο πρακτορείο δημοσίων σχέσεων, ανεξάρτητα από το εάν θα πραγματοποιηθούν οι νέες εκλογές.

Όπως αναμενόταν, η είδηση ​​ότι η Γερμανία είναι ενδεχόμενο να έχει νέες εκλογές σύντομα, θα οδηγήσει το ευρώ, το οποίο μέχρι στιγμής είχε πραγματοποιήσει μια οξεία σύντομη άνοδο, να ολισθήσει καθοδικά.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΠΗΡΕΑΣΘΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής ούτε από την Μέρκελ ούτε από το CDU / CSU.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ:

Εάν εισέλθει σε εκλογική περιδίνηση η Γερμανία τον Σεπτέμβριο εφέτος, η Ελλάδα θα κάνει εκλογές πριν ή μετά το τέλος του 2018;

H ερώτηση μετά την πρόσφατο «συμφωνία» για το χρέος είναι απολύτως ρητορική.

Ακόμα και με την συμφωνία, η Ελλάδα χρειάζεται περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να μην χρεωκοπήσει το 2019.

Θα προλάβει ο κος Τσίπρας να βγει στις αγορές και να δανεισθεί αυτό το ποσό πριν «αποκαθηλωθεί» η Μέρκελ από την εξουσία στην Γερμανία;

Θα μπορέσουν οι Γερμανοί να αποφύγουν την ενίσχυση του AfD, καθώς οι εκλογικές εναλλακτικές Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών καταρρέουν με αφορμή τους πρόσφυγες στην Γερμανία;

Mπορείτε να αισιοδοξείτε όσο θέλετε, αλλά το φαινόμενο διαλύσεως δείχνει να είναι πολιτικά δομικό και οφείλεται στην ίδια την παρουσία της δογματικής κας Μέρκελ επί τόσον καιρό στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης,

‘Ολες οι χώρες απέκτησαν νέες πολιτικές ηγεσίες, αλλά ο Δεινόσαυρος της Ευρώπης παραμένει όρθιος μέχρι να τον σφάξει η οικονομική κρίση, που πλησιάζει.

Το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας αντέχει να έχει άνοιγμα σε παράγωγα επενδυτικά προιόντα με αξία 2,37 φορές το ΑΕΠ των ΗΠΑ, μέσω της αμαρτωλής Deutsche Bank;

Γιατί ἐξετοξεύθησαν τά ἐπιτόκια τῶν ἀμερικανικῶν ὁμολόγων τόν Ἀπρίλιο;

O αδύνατος κρίκος του συστήματος είναι γνωστός.

Αρκεί κάποιος μόνο να πατήσει το κουμπί και το ευρώ να χοροπηδήσει για 5 ημέρες με ημερησίους ρυθμούς μεταβολής 5% επάνω- κάτω.

Δεν χρειάζεται παραπάνω μεταβολή για να λαβωθεί θανάσιμα το τέρας της Γερμανίας…

‘Oταν μαθητευόμενος διαχειριστής κεφαλαίων από λάθος διαχειρίζεται πραγματικό λογαριασμό, δημιουργεί θέσεις αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων και βγάζει ημερήσιο κέρδος 10 εκατομμυρίων δολαρίων, φαντασθείτε τι θα πάθει ο «επαγγελματίας» διαχειριστής της Deutsche Bank, που διαπραγματεύεται χωρίς έλεγχο επενδυτικά παράγωγα προϊόντα με Value at Risk 12 φορές το ανεκτό όριο από την τράπεζά του…

ΠΗΓΗ

John Drake

(Visited 78 times, 1 visits today)
Leave a Reply