Φασιστάκια μὲ …πλεξοῦδες!!!

Εἰσερχόμεθα στὴν χειροτέρα δικτατορία ποὺ ἐγνώρισε ἔως τώρα ἡ ἀνθρωπότης!!!

«Φασιστάκια» με πλεξούδες.

Πραγματικό «σάλο» έχει προκαλέσει στην Γερμανία η νεοκδοθείσα μπροσούρα-οδηγός* του γερμανικού «Υπουργείου Οικογενείας», που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς νηπιαγωγείων. Αιτία είναι οι οδηγίες που δίνονται για την «κατασκόπευση-αναγνώριση» των πολιτικών πεποιθήσεων των γονέων με βάση την εξωτερική εμφάνιση και τις συμπεριφορές των παιδιών τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Κοριτσάκια με πλεξούδες και προσεκτικό, «συντηρητικό» ντύσιμο, αγοράκια με έφεση στην γυμναστική (fitness), ήσυχα παιδάκια με προτίμηση σε χειρωνακτικές ασχολίες και γενικά υπάκουα! Οι γονείς παιδιών με τέτοια χαρακτηριστικά είναι ύποπτοι ακροδεξιών /ναζιστικών /εθνικιστικών („völkische“) φρονημάτων.

«Αναγνωριστικά» κριτήρια παιδιών με γονείς ακροαριστερών ή ριζοσπαστικών ισλαμικών πεποιθήσεων δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πόνημα, προφανώς επειδή για τους συντάκτες του ο κίνδυνος για την Δημοκρατία του Βερολίνου προέρχεται μόνο από την ακροδεξιά.

Για τους επικριτές όμως τέτοιων φαινομένων παρακολουθήσεως πολιτικών φρονημάτων είναι σαφές ότι πίσω από την «ρουφιανιά» και το «προπέτασμα του αγώνα κατά της ακροδεξιάς» κρύβεται κάτι πολύ πιο σημαντικό. Με προτροπές που θυμίζουν μεθόδους Stasi επιδιώκεται η «σωστή διαπαιδαγώγηση» μικρών παιδιών – και αυριανών ψηφοφόρων – στο πνεύμα της (μειοψηφικής ακόμη) αριστερόστροφης παγκοσμιοποιήσεως: Παιδαγωγική των «Gender», παιδαγωγική της μεταναστεύσεως, παιδαγωγική της πολυμορφίας, παιδαγωγική της «δημοκρατίας» κ.ο.κ. Στόχος είναι η απόλυτη καθιέρωση της λεγομένης «αντιαυταρχικής διαπαιδαγωγήσεως» και της πολιτικής ορθότητας, η αποδοχή της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, ο εξατομικισμός, ο δικαιωματισμός και το τέλος του «έθνους-κράτους». Παράλληλα, επισημαίνουν ότι με αυτό το όντως «ρατσιστικό» πόνημα η γερμανική κυβέρνηση δεν επιδιώκει πρωτίστως την εξουδετέρωση της ακροδεξιάς όσο την χειραγώγηση του «αστικού κέντρου της κοινωνίας» και την «μονοπώληση γνώμης» αναφορικά με το τι είναι η συστημικά ανεκτή «νόμιμη πολιτική συμπεριφορά». Όταν το «κοινωνικό κέντρο» μάθει να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τέτοιες «αριστερές θέσεις» των ελίτ, τότε θα έχει κερδηθεί και ο «ιδεολογικός αγώνας» υπέρ της παγκοσμιοποιήσεως.

* Η μπροσούρα «Ene, mene, muh – und raus bist du» (ἐδῶ) εκπονήθηκε από το Ίδρυμα-Λόμπυ «Amadeu-Antonio» (ἐδῶ), πρόεδρος του οποίου είναι η πρώην πράκτορας της Stasi, Anetta Kahane. με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικογενείας. ενώ τον πρόλογο έγραψε η υπουργός Franziska Giffey (SPD), προερχόμενη και αυτή από την πρώην Αν. Γερμανία.

Βασίλειος Σταϊλόπουλος

Εὐστρατία Σουραβλᾶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply