Σκέπτεσθαι ἐξ ἰδίων

Οι αρχαίοι Έλληνες δια του Αριστοτέλους διεκήρυτταν: «Σκέπτεσθαι ἐξ ἰδίων» ήγουν σκεφθείτε με το δικό σας μυαλό. Αυτό θα προσπαθήσω αδρομερώς να κάνω και γω για το περιλάλητο θέμα των (λαθρο)μεταναστών, που εσχάτως ενέσκηψαν «στ΄ αχαμνούλι μας τομάρι». Ο λόγος που κάθισα να σκεφθώ είναι η ξεχαρβαλωμένη… εξώπορτα του σπιτιού μου, η οποία γρήγορα θα χρειασθεί αντικατάσταση, λόγω πλημμελούς ασφαλείας που μου παρέχει.
Οι βασικές αρχές των πολιτικών μου εκτιμήσεων ακουμπούν στην όποια επαφή είχα με την μαρξιστική σκέψη, τόσον εγώ όσο και η λοιπή Αριστερά, και του ΣΥΡΙΖΑ μη εξαιρουμένου… Από αυτόν λοιπόν έμαθα, επιστημονικώ τω τρόπω, ότι η κοινωνία μας σπαράσσεται από ταξικές αντιθέσεις, στους πόλους των οποίων αναφύονται τα πολιτικά κόμματα, προς υποστήριξη της μιας ή της άλλης παρατάταξεως των «εμπολέμων» στρωμάτων.

Στο προκείμενο θέμα της μεταναστεύσεως, που αφορά την πόλη μας και όλη την Ευρυτανία παραπέρα, το επίκαιρο ζήτημα συμπυκνώνεται στο εξής: «να έρθουν ή να μην έρθουν οι μετανάστες».

Για να πάρω μια θέση, η αφετηρία της σκέψεώς μου ξεκινάει από το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από την εγκατάσταση των προσφύγων.
Σε διεθνές επίπεδο κερδισμένοι -γενικώς- είναι αυτοί που σχεδίασαν και εκτέλεσαν το μεταναστευτικό κύμα. Τούτοι δεν είναι άλλοι από την παγκόσμια ελίτ και την οικονομική ολιγαρχία, στην οποία και η Ελλάδα έχει ένα μερίδιο.

Σε εθνικό επίπεδο κερδισμένοι βγαίνουν –προς το παρόν- οι κύριοι και υψηλοί πολιτικοί εκφραστές της οικονομικής ολιγαρχίας δηλ. η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση (και του ΣΥΡΙΖΑ μηδέ εξαιρουμένου) και οι διάφοροι Μηκυόηδες.

Σε τοπικό επίπεδο κερδισμένοι βγαίνουν οι ξενοδόχοι κλειστών ή υποβαθμισμένων ξενοδοχείων και κάποιοι επιτήδειοι, που θα κερδίσουν από την παροχή υπηρεσιών. Όλοι οι υπόλοιποι όχι μόνο δεν κερδίζουμε κάτι, αλλά χάνουμε την ησυχία και την ασφάλεια, που μας έμενε να απολαμβάνουμε ακόπως και αδαπάνως.

Η τοπική και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ελέγχονται απολύτως από την «κυβερνητική» Δεξιά, οι οποίοι αναφανδόν, υποτακτικά στην δεξιά κυβέρνηση και υποκριτικά απέναντι στον λαό, είπαν «Ναι» ευθυγραμμιζόμενοι με τα συμφέροντα των ξεπεσμένων ξενοδόχων και των λοιπών τρωκτικών του ευρωπαϊκού χρήματος.

Σε πολιτικό-κομματικό επίπεδο τους ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με το δικό του μεγάλο «ΝΑΙ». Οι πολιτικοί υποστηρικτές του «Ναι», με μπροστάρη ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους άλλους σουλατσαδόρους της πολιτικής, σήκωσαν ένα μεγάλο ουμανιστικό ανεμοστρόβιλο και επισείουν επί παντός διαφωνούντος, την αντιρρατσιστική και αντιξενοφοβική ρομφαία, ξεχνώντας ότι η πολιτική δεν ασκείται με ουμανιστικά και ηθικά διαγγέλματα και πυροτεχνήματα, αλλά με κοινωνικά και πολιτειακά προτάγματα και κριτήρια. Γι΄ αυτό το θέμα ως και ο Χριστός, αυτός ο Θεός της καθολικής Αγάπης, μίλησε υπό αίρεση και κατά περίπτωση.

Βέβαια εδώ έρχεται η θεσμική Δεξιά, δια του βουλευτού μας, η αντιπολίτευση στον Δήμο και άλλοι Δημοτικοί σύμβουλοι και λένε «ΟΧΙ». Η ΝΔ έκανε πράξη αυτό που λένε: «και το καρβέλι ακέριο και ο σκύλος χορτάτος», δηλ. αυτοί που βουλεύονται λένε «όχι» και αυτοί που αποφασίζουν – βολεύονται λένε «ναι».

Χουλιαρᾶς Ἀλέξανδρος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply