Ὀμερτά!

                                                              

ΟΜΕΡΤΑ! 

Μὰ πότε ἰσχύει ἡ ΟΜΕΡΤΑ; 

Ο όρος ομερτά (ιταλικά Omertà) είναι άγνωστης προελεύσεως. Απαντάται στις περιοχές Σικελία, Καλαβρία και Απουλία, όπου υπάρχει ισχυρή παρουσία παρανόμων οργανώσεων (Μαφία). Ο όρος αποδίδεται με την έννοια της μη συνεργασίας με τις αρχές. Στην πραγματικότητα είναι ο Νόμος της σιωπής, που η παραβίασή του πρέπει να τιμωρηθεί με θάνατο. Σε συνάρτηση με το νόμο της σιωπής είναι και η σικελική παροιμία «όποιος δεν ακούει, δε βλέπει και δε μιλάει, ζει εκατό χρόνια».

Βικιπαίδεια 

Ἡ ΟΜΕΡΤΑ λοιπὸν ἰσχύει ὅταν ὑφίσταται ἔγκλημα! Καὶ εἶναι τὸ κυριότερον μέσον προστασίας τῆς ἀνομίας. Διότι, ἐὰν δὲν προστατεύσῃ ὁ παράνομος τὸ ἔργο του, ξέρει τὸν δρόμο… Ὅπως τὸν ξέρουν καὶ οἱ δικοί μας. Οἱ κουδουνίστρες μας.

ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ!

 Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από την Πελοπόννησο,  εκμυστηρεύεται σε φίλους και γνωστούς ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας στο επόμενο δεκάμηνο θα επιδεινωθεί δραματικά, προειδοποιώντας  για τα χειρότερα που έρχονται. «Δυο στις τρεις επιχειρήσεις θα κλείσουν και η ανεργία θα αυξηθεί αλματωδώς» λέει σε ιδιωτικές συναντήσεις του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!
«Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα και λάβετε τα μέτρα σας», συνεχίζει ο Κυβερνητικός βουλευτής!
Η πληροφορία που  δεν επιδέχεται αμφισβήτηση , αποκαλύπτει  ότι:
Α) Το Μνημόνιο στο οποίο υποτίθεται- μας έβαλε ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ για να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα, επιτελεί έργο ολοκληρωτικής εξόντωσης της Ελλάδος  και του λαού, κάτι το οποίο γνωρίζουν τα στελέχη της ίδιας της Κυβέρνησης,  αλλά κρύβουν την αλήθεια από το λαό, κοινώς κάνουν την πάπια έως ότου ολοκληρωθεί το καταστροφικό σχέδιο του ΔΝΤ και των στυγνών τοκογλύφων.
Β) Επικρατεί «ομερτά» ανάμεσα  στα κυβερνητικά στελέχη τα οποία και με το φόβο να τους φάει η μαρμάγκα εάν τυχόν ανοίξουν το στόμα τους δημοσίως και πουν την ωμή αλήθεια, προτιμούν να κάνουν την πάπια και να μιλάνε μόνον σε συγγενείς και φίλους, προειδοποιώντας τους για τα χειρότερα που έρχονται.  
Η προδοσία σε βάρος του λαού συνεχίζεται! Με πρωταγωνιστές τον Γ. Παπανδρέου, όσους, ψηφίζοντας το Μνημόνιο γνώριζαν ότι οδηγούσαν την χώρα στον Καιάδα και όσους,  ενώ βλέπουν το απόλυτο χάος να πλησιάζει για την Ελλάδα και τον λαό της, κάνουν την πάπια μόνο και μόνο χάριν της κομματικής νομιμοφροσύνης!  

Παρατηρητής

Ἄρα γε, πόσο ἠλίθιος πρέπει νὰ εἶναι κάποιος; Πόσο ἀνθέλλην; Πρῶτα κι ἐπάνω ἀπὸ ὅλα ἡ καρεκλίτσα του; Πατρίδα δὲν ὑπάρχει; Φίλοι; Οἰκογένεια; Πόσο πουλημένος μπορεῖ νὰ εἶναι ἕνας πουλημένος; Ἢ ὀρθότερα, πόσο ξεχαρβαλωμένη κουδουνίστρα; Ποὺ οὔτε γιὰ ἐνθύμιο δὲν θέλεις νὰ τὴν κρατήσῃς;   

Φιλονόη.

ἡ φωτογραφία ἀπὸ ἐδῶ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply